• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Uncategorised

Prajitura cu mousse de branza si bergamota

Prajitura cu mousse de branza si bergamota

Prajitura cu mousse de branza si bergamota, este o prajitura destul de simpla desi numele poate pare putin sofisticat. Prajitura in sine este un fel de brownie, cu multa crema si o aroma delicioasa, de bergamota.

Bergamota, ce este ea de fapt? Bergamota este un fruct citric, asemanator portocalei, dar de culoare verde. Bergamota este cunoscuta pentru arome ei minunata, care este folosiyta atat in industria cosmetica, cat si in cea alimentara. Folosita in prajituri, le confera acestora o aroma interesanta, usor amaruie, de aceea se recomanda a se folosi in cantitati mici. Merge perfect cu ciocolata pentru ca ii scoate in evidenta gustul intens. Va invit sa incercati aceasta combinatie intr-o prajitura simpla si eleganta: prajitura cu mousse de branza si bergamota…si da, ciocolata!

Prajitura cu mousse de branza si bergamota

Blat brownie

100 gr ciocolata neagra

100 gr unt

3 oua medii

100 gr zahar

60 gr faina

1 praf sare

Crema caramel

70 gr zahar

70 gr alune de padure

50 gr unt

50 gr smantana dulce

Mousse de branza

200 gr crema de branza

2 linguri suc de lamaie

100 ml lapte

6 gr gelatina

300 gr smantana pentru frisca

70 gr zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

4-5 picaturi extract bergamota

Glazura de ciocolata

100 gr ciocolata neagra/lapte

100 ml lapte

3 gr gelatina

Prajitura cu mousse de branza si bergamota

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/30 cm dimensiuni.

Punem untul si ciocolata intr-o cratita pe foc mic. Adaugam zaharul si amestecam pana cand obtinem un amestec omogen. Luam de pe foc.

Adaugam ouale, cate unul pe rand, si amestecam bine. Incoroporam usor si faina. Punem compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 20-22 de minute. Scoatem tava pe un gratar si lasam blatul la racit in tava.

Mousse de branza. Punem laptele intr-o cratita pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece, in 3 linguri. Cand laptele e cald oprim focul, adaugam gelatina si amestecam bine.

Peste lapte punem crema de branza, zaharul pudra si zeama de lamaie. Amestecam bine. Adaugam extractul de vanilie si esenta de bergamota. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita de zahar vaniliat. Cand devine pufoasa oprim mixerul. Incorporam frisca in crema de branza cu miscari de jos in sus.

Blatul il scoatem din tava, si daca este cazul, nivelam partea de sus. Punem blatul inapoi in tava. Adaugam crema de branza, nivelam. Dam prajitura la rece pentru 2-3 ore.

Crema caramel. Punem zaharul pe foc impreuna cu 2 linguri de apa. Lasam pe foc mediu pana cand incepe sa fiarba. Marim usor focul si lasam sa se caramelizeze. Cand obtinem un caramel, adaugam smantama si amestecam energic. Adaugam si untul si omogenizam. Peste caramel punem alune de padure, tocate marunt.

Punem crema caramel ( racita ) peste mousse-ul de branza din tava. Dam din nou prajitura la rece.

Glazura de ciocolata. Glazura aceasta este ca si o crema fina de ciocolata. Laptele il punem pe foc si il aducem aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine. Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste crema de ciocolata. Amestecam bine.

Turnam glazura de ciocolata. Nivelam cu o spatula si dam din nou prajitura la rece pentru 2 ore. O feliam cu ajutorul unui cutit cu taisul cald. Ornam cu alune de padure si inimioare de ciocolata. O servim cu pofta. Enjoy!

Prajitura cu mousse de branza si bergamota


Leave a Comment

Diverse

Tarte de post cu ciocolata

Tarte de post cu ciocolata

Tartele cu ciocolata sunt extrem de bune atat in varianta de post cat si in varianta normala, cu produse lactate. Tocmai de aceea trebuie sa incercati si aceasta reteta delicioasa de tarte de post cu ciocolata. Aluatul este simplu de facut. In loc de unt am folosit ulei vegetal, in cantitati putin mai reduse. Se poate folosi si ulei de cocos, daca va este pe plac. Cu siguranta va rezulta un aluat delicios. Umplutura este perfecta pentru iubitorii de ciocolata. Are din plin! Si pe langa ciocolata ii putem adauga aromele preferate: vanilie, cafea sau migdale. Rezulta un dulce delicios de post, enjoy!

Tarte de post cu ciocolata

Aluat

200 gr faina alba

100 gr faina integrala

80 ml ulei

50 gr zahar pudra

1/2 lingurira sare

lapte de cocos

Crema

300 ml lapte de cocos

3 linguri amidon

200 gr ciocolata neagra

50 gr zahar

Tarte de post cu ciocolata

Faina alba, faina integrala, zaharul pudra si sarea le punem intr-un bol incapator. Amestecam usor cu un tel. Facem o adancitura in centru si adaugam uleiul si 50 ml lapte de cocos pentru inceput. Incepem sa framantam. Daca aluatul mai necesita lichid atunci vom mai adauga laptele treptat. Trebuie sa obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dam aluatul la rece pentru o ora.

Ungem 6 forme rotunde de tarte. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-un strat subtire de 0.3 cm. Decupam cercuri si le punem cu grija in formele de tarte. Apasam usor, le indreptam si le intepam cu furculita din loc in loc. Le dam la rece pentru 20 de minute.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Cand cuptorul este incins punem tartele la copt. Le coacem timp de 20-25 de minute, pana cand sunt rumenite frumos, dar nu foarte puternic.

Tarte de post cu ciocolata

Crema. Punem laptele de cocos pe foc. Adaugam zaharul peste lapte. Separat amestecam amidonul cu doua linguri de apa. Cand laptele e fierbinte punem cateva linguri peste amidon. Rasturnam amidon peste laptele de cocos fierbinte si lasam crema pe foc mediu pana se ingroasa. Oprim focul si amestecam bine.

Ciocolata o rupem bucatele si o adaugam peste crema fierbinte. Amestecam bine pana la omogenare. Pentru aroma putem adauga esenta de vanilie/migdale/cafea.

Sunt niste tarte grozav de bune. Se pot consuma chiar si in afara postului, gustul minunat le face irezistibile. Enjoy!

Tarte de post cu ciocolata


2 Comments

Aluat sarat

Scones cu branza si turmenic

Scones cu branza si turmenic

Scones, sau painici rotunde, rumene si aromate. Scones pot fi atat dulci cat si sarate. Aceste scones cu branza si turmenic, dupa cum ati banuit, sunt grozave pe post de aperitiv. Sau chiar o gustare, sau chiar o cina simpla dar incredibil de gustoasa. In orice moment le serviti, ele pot fi o adevarata delectare.

Cred ca v-am mai povestit despre scones aici si aici, si le-am laudat ca sunt delicioase, dar neaparat trebuie sa le incercati si pe acestea. Un motiv in plus ar fi faptul ca se fac foarte usor, nu necesita dospire si nici framantare. Doar cativa pasi de pregatire si painicile sunt gata. Enjoy!

Scones cu branza si turmenic

Ingrediente

500 gr faina alba

80 gr unt

150 gr branza de oi

1 lingurita turmenic

1 lingurita sare

1 lingurita bicarbonat

2 oua medii

150 ml iaurt

Pentru uns

1 ou

parmezan ras

 

Preparare. Amestecam faina cu sarea, bicarbonatul si turmenicul. Punem untul taiat bucatele si amestecam cu varful degetelor. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam branza de oi. Omogenizam cat putem de bine.

Ouale le batem usor. Adaugam ouale peste aluatul nisipos, si iaurtul treptat. In momentul in care obtinem un aluat omogen si nelipicios, ne oprim cu iaurtul.

Scones cu branza si turmenic

Preincalzim cuptorul la 220 de grade.

Rasturnam aluatul pe blatul bine infainat. Il intindem untr-o foaie groasa de 2-3 cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda, bine infainata. Punem cercurile de aluat pe tava.

Coacem scones timp de 15-20 de minute pana se rumenesc frumos. Vom obtine scones rumene si bine crescute. Mirosul va fi fantastic, irezistibil. Le servim cu iaurt sau lapte. Sunt cele mai bune in ziua in care au fost facute, dar rezista si 2-3 zile intr-o cutie ermetica. Enjoy!

Scones cu branza si turmenic_


1 Comment

Diverse

Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes

Red Velvet Cupcakes sunt acele cupcakes renumite cu o textura catifelata, o culoare atragatoare si o crema de branza irezistibil de fina. O combinatie excelenta si o aparitie elgegant, de nerefuzat.

Ca si orice cupcakes, si acestea se fac destul de usor. Avem nevoie de un blat, pufos si aerat si da..colorat. Culoarea poate fi obtinuta prin folosirea unui colorant, sau a sfeclei rosii daca optam pentru varianta mai naturala. Azi va prezint reteta simpla, cu colorant rosu. Cu siguranta voi incerca si reteta cu sfecla, pentru a putea face o comparatie.

Acestui blat rosu si catifelat ii alaturam o crema fina de branza, cu aroma de lime si trandafiri. Aromele sunt o contributie proprie. Ma bucur ca le-am ales pentru ca le confera acestor cupcakes o nota de prospetime si delicatete. Rezultatul este irezistibil.

Red velvet cupcakes

Ingrediente

1 oua mare

60 gr unt

110 gr zahar alb

10 gr cacao neagra

1/2 lingurita colorant rosu pudra

165 gr faina

1/4 lingurita sare

1/2 lingurita bicarbonat

100 ml iaurt

1 lingurita extract vanilie

Crema

200 gr crema de branza

50 gr zahar pudra

400 gr smantana pentru frisca

1 lingurita apa de trandafiri

coaja rasa de limeta

Red Velvet Cupcakes

Cupakes. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava cu 12 forme de briose. Punem hartiute de copt in fircare cavitate.

Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea, bicarbonatul. Separat amestecam cacaoua cu colorantul pudra.

Untul, moale la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Micasoram viteza si adaugam cacaoa. Mixam usor. Adaugam oul si jumatate din ingredientele uscate. Mixam din nou.

La final adaugam iaurtul, vanilia si restul de ingrediente uscate. Mixam pana la omogenizare.

Umplem formele de briose pana la 2/3 din capacitate. Coacem aceste cupcakes timp de 23-25 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit.

Red Velvet Cupcakes

Crema. Amestecam crema de branza cu zaharul pudra, coaja rasa de limeta si esenta de trandafiri.

Smantana pentru frisca o mixam bine pana cand devine ca o spuma ferma. O incorporam in crema de branza cu miscari de jos in sus. Ornam cupcakes cu crema obtinuta. Le servim cu pofta, alaturi de cei dragi. Enjoy!

Red Velvet Cupcakes


Leave a Comment

Inghetata

Baked Alaska cu lamaie si cirese

Baked Alaska cu lamaie si cirese

Sarbatorile de iarna vin impreuna cu momente frumoase, oameni dragi si mancare buna. Desertul este nelipsit si de cele mai multe ori este traditional. Insa cum ar fi ca in acest an sa avem parte de un altfel de desert? Sau cum ar fi ca langa cozonac sa avem un desert inedit, poate chiar cu inghetata? Eu spun ca putem sa ne bucuram de inghetata oricand, in orice anotimp. Si mai mult, de sarbatori putem sa transformam inghetata intr-un desert suprem, cum este acest Baked Alaska.

Baked Alaska este acel desert care impresioneaza prin contraste. Contrast de texturi, contrast de temperaturi si, de ce nu, contrast de arome. Pe toate aceste contraste le-am imbinat in minunatul meu desert copt si rece numit Basked Alaska cu lamaie si cirese.

Baked Alaska este un desert cu o vechime de aproape 150 de ani. Partile lui principale sunt inghetata si bezeaua coapta. Aceste componente sunt “vinovate” si de numele ce i-a fost alocat. Dar tot ele il fac sa fie incredibil de bun. Inghetata cremoasa si aromata este invelita intr-un strat alb si crocant de bezea. Si nu vorbim despre orice inghetata, ci despre Carte d’Or, inghetata ce ne ofera arome delicioase in orice moment al anului. Iar in acest grozav desert am ales sa ne rasfatam cu Lemon Pie si Chocolate Cherry. Arome puternice ce transpun un desert de vara in peisajul mirific al iernii. Enjoy!

Baked Alaska cu lamaie si cirese

Ingrediente

4 oua ( unul a fugit din peisaj )

200 gr zahar

3 linguri faina

1 lingura ulei

1 lamaie

cirese confiate

dulceata de cirese

inghetata Carte d’Or Chocolate Cherry

inghetata Carte d’Or Lemon Pie

Baked Alaska cu lamaie si cirese

Mod de preparare. Punem un ou integ si 3 galbenusuri in bolul de la mixer. Adaugam un praf de sare si 50 gr de zahar. Incepem mixarea. Mixam timp de 10 minute, pana cand ouale se deschid la culoare si isi tripleaza volumul. Adaugam o lingura de ulei, o lingura suc de lamaie si mixam usor. Oprim mixerul.

Punem faina peste crema de oua. Amestecam cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 25/25 cm dimensiuni. Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Introducem tava in cuptorul preincalzit. Coacem blatul timp de 20-23 minute, pana se rumeneste frumos. Il scoatem pe un gratar la racit.

Cu un cutit ascutit si cu taisul lung, taiem partea de sus a blatului. Din blatul ramas putem taia 6 cercuri de 7-8 cm diametru. Restul de blat il mancam, e delicios :)

Scoatem inghetata din congelator si o lasam 10 minute la temperatura camerei. Pregatim 4 inele de 7-8 cm diametru. Daca nu aveti inele puteti sa folositi si 4 boluri pentru a forma cupolele de inghetata. Eu am folosit doar 4 inele pentru ca atatea aveam in dotare. Cantitatile ajung chiar si pentru 8 portii.

Daca folositi boluri pentru inghetata, trebuiesc tapetate cu folie alimentara, pentru a scoate usor inghetata. Daca folositi inele, e suficient sa le puneti pe o suprafata plana, iar in partea de jos sa puneti folie alimentara.

Incepem cu inghetata Chocolate Cherry. Umplem recipientele alese pana la jumatate. Nivelam usor. Continuam cu inghetata Lemon Pie. cu care vom umple formele alese, apoi nivelam. Punem recipientele la congelator pentru 2-3 ore pentru a se stabiliza forma.

Cele 3 albusuri le mixam cu un praf de sare pana obtinem o spuma frumoasa. Adaugam cele 150 de grame de zahar, pe rand. Cate o lingura. Mixam bine dupa fiecare lingura adaugata pana cand zaharul e topit complet. La final vom avea o bezea lucioasa si ferma.

Asamblare. Luam discurile de blat si le punem pe blatul de lucru. Peste ele punem 2-3 lingurite de dulceata de cirese.

Scoatem inghetata de la congelator si rasturnam recipientele peste cercurile de blat. Scoatem cu grija recipientul si desprindem folia alimentara. Apasam inghetata peste blat pentru a se lipi bine. Urmeaza sa imbracam tortulete in bezeaua lucioasa.

Preincalzim cuptorul la 250 de grade. Punem tortulete intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le dam la cuptor pentru 1 minut, pana se rumeneste bezeaua.

Pentru decor, putem sa razuim coaja de lamaie ( spalata bine in prealabil ) si cirese confiate. Va rezulta un desert demential, care va va bucura sarbatorile.

Baked Alaska cu lamaie si cirese


4 Comments

Retete sarbatori

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion – 2016

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion – 2016

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion – 2016

Mereu in preajma sarbatorilor de iarna fac un inventar al anului ce a trecut. Acest inventar include si retetele incercate in ultimul an, fapt care ma ajuta sa imi aleg si preferatele. Totodata, caut si retete potrivite pentru a fi puse pe masa de Craciun. Retete aspectuoase si gustoase in acelasi timp.

Retetele de mai jos sunt propunerea mea pentru sarbatorilor de iarna care se apropie cu pasi repezi.

poza_prajituri

Propunerile din anii trecuti le gasiti aici, in lista selectiilor de sarbatori. Printre retelele de anii trecuti veti gasi retete de cozonaci, cornulete, saratele si multe alte prajituri.  Dar iata si lista de anul acesta. Enjoy!

Fursecuri cu ghimbir, caramel si scortisoara

Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel_1

 

Biscuiti cu ciocolata, nuci si zmeura

Fursecuri cu nuca, ciocolata si zmeura_2

 

Biscuiti fragezi cu bezea si caramel

Biscuiti fragezi cu bezea si caramel_1

 

Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir_3

 

Prajitura cu nuci si crema caramel

Prajitura cu nuci si caramel sarat_1

 

Prajitura cu mousse de afine si zmeura

Prajitura cu mousse de afine si zmeura_2

 

Rulada cu lemon curd si bezea

Rulada cu lemon curd si bezea_4

 

Prajitura deliciu

Prajitura deliciu_3

 

Salted caramel Fudge

Salted Caramel Fudge_2

 

Chocolate Fudge

Chocolate Fudge_3

 

Tort cu mousse de ciocolata si cafea

Tort cu mousse de ciocolata, cafea si caramel_3

 

Brownie Cheesecake cu bezele

Brownie Cheesecake cu bezele_3

 

Naked Rose Cake

Naked Rose Pistachio Cake

 

Entremet cu piersici si fructe de padure

Entremet cu piersici si fructe de padure

 


Leave a Comment

Prajituri

Prajitura cu ciocolata alba si zmeura

Prajitura cu ciocolata alba si zmeura

Ciocolata alba si zmeura merg grozav de bine impreuna. Drep pentru care se reintalnesc destul de des printre retetele mele. Se intalnesc si in aceasta prajitura cu ciocolata alba si zmeura. Pentru prospetime i-am adaugat un strop de lamaie. Zeama acrisoara taie din dulceata ciocolatei albe. Coaja de lamaie este foarte aromata si sporeste savoarea cremei. Iar pentru blat am ales un blat simplu, genoise. Un blat delicat si cu o culoare aurie. Toate acestea impreuna alcatuiesc o prajitura delicata, in straturi frumos colorate. Alb, rosu si galben sunt culori foarte placute pentru o prajitura. Aromele acestor culori frumoase transforma prajitura in ceva minunat. Enjoy!

Prajitura cu ciocolata alba si zmeura

Blat

3 oua

3 linguri faina

3 linguri zahar

1 lingura suc de lamaie

25 gr unt

Crema 1

100 gr ciocolata alba

50 ml smantana lichida

200 gr crema de branza

300 ml smantana pt frisca

50 gr zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

6 gr gelatina

Crema 2

200 gr zmeura congelata

50 ml apa

50 gr zahar

sucul de la o lamaie

coaja rasa de lamaie

2 foi gelatina.

Prajitura cu ciocolata alba si zmeura

Blat. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam, sucul de lamaie si untul topit apoi mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 25/35 cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava si nivelam cu o spatula. Introducem tava la cuptor. Coacem prajitura timp de 20 de minute, pana cand blatul este rumen. Scoatem blatul la racit si il taiem apoi in doua bucati de 25/17cm.

Mousse de ciocolata alba. Punem 50 ml de smantana intr-o oala mica. Aducem la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata alba. Amestecam bine pana cand se omogenizeaza. Adaugam vanilia, crema de branza si omogenizam.

Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa rece. Dupa 5 minute punem gelatina in crema si amestecam bine.

Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul pudra pana obtinem o spuma ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata alba cu miscari de jos in sus. Omogenizam usor.

Crema de zmeura. Zmeura o punem intr-o oala impreuna cu zaharul si apa. Razuim coaja de la o lamaie, dupa ce am spalat-o bine. Punem coaja de lamaie si sucul de la aceasta peste zmeura.

Punem oala pe foc mediu. Fierbem zmeura timp de 5 minute pana se inmoaie bine. Punem zmeura intr-o sita deasa. Lasam la scurs. Apasam zmeura cu o lingura pana scurgem tot lichidul.

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute punem gelatina in siropul de zmeura. Amestecam bine si dam la rece.

Prajitura cu ciocolata alba si zmeura

Asamblare. Punem 2 linguri de crema alba pe fiecare bucata de blat. Dam la congelator pentru 10 minute. Peste crema alba punem 2-3 linguri de crema de zmeura. Dam din nou la congelator pentru 10 minute.

Suprapunem cele doua blaturi si deasupra punem restul de crema de ciocolata alba. Deasupra turnam restul de crema de zmeura. Dam la frigider pentru 3-4 ore, pana se intareste complet crema.

Prajitura o feliem cu un cutit cu taisul fierbinte. O decoram cu banuti de ciocolata alba, zmeura si alte fructe de padure.

Prajitura cu ciocolata alba si zmeura


7 Comments

Biscuiti

Biscuiti cu bezea si dulceata

Biscuiti cu bezea si dulceata

Pe masa de sarbatori nu trebuie sa lipseasca biscuitii. Si mai ales acesti biscuiti cu bezea si dulceata. Un aluat fraged si aromat de biscuiti este completat de un gem de fructe dulce-acrisor. Desertul este completat de un strat alb de bezea, dulce si crocant. Un desert desavarsit, mai ales daca alegem aromele cu grija.

Pentru biscuiti am ales o combinatie de arome de migdale si clementine. Un adevarat parfum de iarna. Dulceata folosita este de afine, iar bezeaua completeaza un desert prin simpla ei prezenta. Rezultatul este deosebit de bun, elegant si delicat.

Biscuiti cu gem si bezea

Ingrediente

300 gr faina

50 gr faina de migdale

50 gr zahar pudra

1/3 lingurita sare

200 gr unt

2 galbenusuri

sucul de la doua clementine

Umplutura

dulceata de prune/zmeura/afine

2 albusuri

100 gr zahar

Biscuiti cu gem si bezea

Bezea. Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Cand am obtinut o spuma ferma, incepem sa adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand. Mixam pana cand zaharul e complet incorporat in albusuri.

Punem bezeaua in pos. Tapetam tava mare de la cuptor cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 100 grade. Formam rondele de bezea cu ajutorul posului. Punem bezeaua la cuptor si o coacem timp de 30-40 de minute, pana cand devine crocanta la exterior. Oprim focul si lasam bezeaua in cuptor la racit.

Biscuiti. Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pudra pana devine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam galbenusurile, sucul de clementine si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu faina de migdale, praful de sare si semintele de la pastaia de vanilie. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Daca aluatul este prea moale atunci putem sa mai adaugam una sau doua linguri de faina.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.

Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam forme de biscuiti  de dimensiuni diferite. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt.

Coacem biscuitii timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. Procedam la fel si cu restul de aluat. Lasam biscuitii la racit pe un gratar.

Asamblare. Punem un strat de dulceata pe partea de jos a biscuitelui. Deasupra asezam cu grija o bezea. Apasam usor cat sa se lipseasca. Decoram cu biscuiti mici, in forma de floare. Servim cu pofta!

Biscuiti cu gem si bezea


2 Comments

Inghetata

Brownie cu inghetata si fructe de padure

Brownie cu inghetata si fructe de padure

Brownie cu inghetata este o combinatie clasica. O combinatie care nu da gres niciodata, si ramane mereu in topul preferintelor celor care iubesc ciocolata, dar si inghetata.

Brownie este acea prajitura densa, cu gust puternic de ciocolata si textura usor umeda. Este o prajitura fara crema in general. Tocmai de aceea inghetata este alegerea perfecta pentru a desavarsi aceasta prajitura. Inghetata ii confera volum, ii confera prospetime si contrast de arome. Tocmai de aceea am ales spentru aceasta prajitura inghetata Yoghurt Forest Fruits de la Carte d’Or. Un gust dulce acrisor, racoros si proaspat ce invaluie fiecare bucatica de brownie. Si pentru ca niciodata nu este prea multa ciocolata, am adaugat si inghetata Triple Chocolate Carte d’Or.  Desertul rezultat este irezistibil, care nu va ramane mult timp pe masa. Enjoy!

Brownie cu inghetata si fructe de padure

Brownie

4 oua mari

100 gr ciocolata neagra

150 gr faina

20 gr cacao

1 lingurita praf de copt

100 ml ulei

150 gr zahar brun

100 ml smantana dulce

200 gr fructe de padure

1 cutie inghetata Triple Chocolate Carte d’Or

1 cutie inghetata Yoghurt Forest Fruits Carte d’Or

Brownie cu inghetata si fructe de padure

Brownie. Ungem cu unt o tava de 24/24cm dimensiuni. Tapetam cu hartie de copt.  Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Ciocolata o topim la bain marie.  Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt intr-un vas separat. Punem uleiul si zaharul intr-o oala cu fund gros. Lasam la incalzit la foc mediu. Adaugam si ciocolata si omogenizam. Cand compozitia e omogena oprim focul si luam oala de pe foc.

Separam ouale. Galbenusurile le punem in crema de ciocolata si amestecam bine. Albusurile le punem in bolul de la mixer si le batem spuma tare cu un praf de sare.

Peste crema de ciocolata adaugam ingredientele uscate, apoi smantana. Amestecam bine. Incorporam albusurile batute spuma, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava. Nivelam cu o spatula.

 

prep_1
prep_3
prep_15

Coacem prajitura timp de 20-22 de minute, pana se desrpind usor marginile. Nu trebuie sa fie coapta si in interior. O scoatem apoi pe un gratar la racit.

Asamblare. Scoatem inghetata din congelator si o lasam 10 minute la temperatura camerei. Punem scoopuri de inghetata Triple Chocolate peste prajitura, din loc in loc. In spatiile ramase libere umplem cu inghetata Yoghurt Forest Fruits. Decortam cu fructe de padure proaspete sau congelate. Lasam imaginatia sa-si spuna cuvantul. Va rezulta o prajitura colorata, plina de arome si extrem de gustoasa. Feliem si servim imediat. Nu vrem sa lasam inghetata sa astepte!

Brownie cu inghetata si fructe de padure


Leave a Comment

Prajituri

Prajitura cu zmeura si smochine

Prajitura cu zmeura si smochine

Smochinele sunt fructe cu o aroma aparte. Sunt fructe care, din pacate, nu se cultiva la noi in tara ( sau poate nu stiu eu ). Sunt fructe carora le place climatul cald, mediteranean. De aceea la gasim din abundenta cand mergem in tarile ‘calde’. Cele mai bune smochine le-am mancat in Italia, direct de la sursa. Direct din smochin. Smochini care stau pe marginea drumului, si fac fructe delicioase,. Poate nu le fel de frumoase ca si cele din supermarketuri, insa cele mai bune.

Smochinele cumparate sunt foarte bune si ele, dar parce le lipseste putina aroma. Insa in aceasta prajitura cu zmeura si smochine merg de minune. Am luat smochinele, le-am caramelizat putin, apoi le-am pus intr-un mousse. Alaturi de mousse-ul dulce acrisor de zmeura, sunt fenomenale.

Prajitura cu zmeura si smochine

Blat 

4 oua mari

150 gr unt

150 gr ciocolata neagra

120 gr zahar

20 gr amidon

100 gr faina

1/4 lingurita sare

1 lingurita extract de vanilie

Mousse de zmeura

200 gr zmeura + 50 ml apa

200 ml iaurt

50 gr zahar

5 gr gelatina

250 gr smantana pt frisca

1 lingura zahar vaniliat

Mousse de smochine caramelizate

100 gr zahar

2 smochine mari

200 gr iuart

5 gr gelatina

250 gr smantana pt frisca

1 lingura zahar vaniliat

Prajitura cu zmeura si smochine

Blat. Punem untul si ciocolata intr-o oala mica cu fundul gros. Punem oala pe foc mic si lasam ciocolata si untul la topit. Amestecam usor din cand in cand. Dupa ce obtinem o compozitie omogena oprim focul.

Incorporam galbenusurile in crema de ciocolata, pe rand. Amestecam bine dupa fiecare galbenus adaugat, pentru a se omogeniza. Faina o amestecam cu amidonul si apoi le incorporam in crema de ciocolata. Amestecam bine. Adaugam si vanilia.

In bolul de la mixer punem albusurile cu sarea. Mixam bine pana obtinem o spuma ferma. Incorporam albusurile in compozitia de blat cu miscari usoare, de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la 180 grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 25/35 cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava si nivelam.

Introducem tava la cuptor si coacem prajitura timp de 20-23 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem tava din cuptor si lasam prajitura la racit.

Mousse de zmeura. Punem zmeura cu apa si zaharul pe foc. Stoarcem putin suc de lamaie. Marim focul si aducem compozitia la punctul de fierbere. In momentul in care crema incepe sa fiarba, micsoram focul si lasam la fiert timp de 10 minute, pana scade lichidul pana la jumatate. Vom obtine o dulceata frumoasa si aromata. Trecem dulceata prin sita. Apasam cu o lingura pentru a extrage cat mai mult lichid.

Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa rece. Dupa 5 mintue o adaugam in crema de zmeura. Incorporam iuartul si amestecam bine. Punem crema la rece, pana obtine consistenta potrivita pentru mousse. Trebuie sa fie destul de ferma, dar manevrabila usor.

Smantana pentru frisca o mixam ( rece ) cu o lingura de zahar vaniliat pana devine spumoasa, si se tine de tel. Incorporam smantana in crema de zmeura cu miscari de jos in sus. Punem crema peste blat si dam prajitura la rece.

Mousse de smochine. Punem zaharul la camamelizat intr-o tigaie. Cand obtinem un caramel auriu/aramiu adaugam smochinele taiate marunt. Lasam smochinele pe foc pana cand se inmoaie si se omogenizeaza cu zaharul ars. Nu mai mult de 5 minute. Punem apoi crema in blender, Mixam de cateva ori pentru a marunti smochinelem, fara insa a obtine o pasta.

Gelatina o punem la hidratat in 3 linguri de apa rece. Dupa 5 mintue o adaugam peste smochine.  Incorporam iuartul si amestecam bine. Punem crema de smochine la rece.

Mixam si smantana pentru acest mousse pana obtinem o frisca ferma. Incorporam frisca in crema de smochine si o punem peste crema de zmeura. Dam prajitura la rece pentru 4-5 ore, pana crema este suficient de ferma pentru a o taia.

Feliem prajitura cu un cutit cu taisul ascutit. Decoram cu bucati de smochine si servim cu pofta. Enjoy!

Prajitura cu zmeura si smochine


2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • 2
  • 3
  • 4
  • 5
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316