Muffins cu zmeura si ciocolata
Muffins, acele dulciuri pe care poti sa le prepari rapid cand iti este pofta de ceva bun si dulce. Muffins acele dulciuri pufoase, usor de facut, care nu necesita creme sofisticate dar care pot avea umpluturi delicioase. Despre muffins o sa va scriu azi, pentru ca despre muffins simple, pufoase, moi si pline de ciocolata e vorba in aceasta reteta.
Muffins ce inseamna de fapt? Ele sunt briose fara crema. De obicei au un aluat mai dens decat cele pentru cupcakes (briose cu crema). Muffins au umpluturi diverse: fructe proasptete, fulgi de ciocolata, alune, orice va vine in minte. Ele nu au crema si pot sa fie desertul perfect pentru o zi calduroasa de vara cand NU vrei inghetata. Muffins, sunt usor de facut, foarte usor, lucru dovedit si de aceasta reteta.
Pentru ca zmeura si ciocolata sunt favoritele mele la capitolul desert, am folosit aceste doua ingrediente minunate si au iesit cele mai bune muffins cu zmeura si ciocolata. Suficient de dulci, suficient de aromate si cu siguranta cu suficient de multa ciocolata.
Ingrediente
280 gr faina
130 gr zahar
50 gr cacao
1 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1/4 lingurita sare
1 ou mare
250 ml iaurt
50 ml lapte
100 ml ulei
100 gr caramel (reteta aici)
aproximativ 200-300 gr zmeura
Mod de preparare
Intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul, sarea si praful de copt.
Ouale le batem usor. E suficient sa amestecam cu o furculita asa cum facem pentru omleta. Peste oua adaugam uleiul, laptele si iaurtul. Amestecam usor pana cand compozitia devine omogena.
Turnam compozitia lichida peste cea uscata si amestecam cu ajutorul unei spatule. Amestecam usor, cu miscare de jos in sus, pana cand omogenizam.
Adaugam caramelul si amestecam – dar nu este nevoie sa omogenizam cu totul. Scopul este sa ramana bucati de caramel mai mari, din loc in loc.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim o tava de briose cu hartiute de copt.
Punem 2 linguri din compozitie in fiecare hartiuta. Deasupra punem 4-5 bucati de zmeura si le apasam usor. Peste zmeura mai punem o lingura de compozitie.
Dam briosele la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand, daca le apasam usor, isi revin la forma initiala.
Le servim dupa ce s-au racit. Sunt minunate in primele 2 zile dupa coacere. Daca va place si mai multa ciocolata, atunci va recomand o glazura de ciocolata turnata usor peste ele si servite imediat!
Daca doriti sa va bucurati mai multe zile de ele, va recomand sa le dati la congelator – in pungi etanse.
Sa aveti pofta, enjoy!
Olivia says
Este bucurie mare cand reveniti pe blog,cu o noua reteta minunata.Va rog frumos sa precizati cata ciocolata si ce sortiment ati folosit.Multumesc anticipat.
Diana says
Hmm ce bun arata