Brownies cu caramel si nuci pecan sunt dulcele perfect pentru mine si cred ca pentru multa lume iubitoare de ciocolata. Motivele sunt usor de ghicit, brownie este o prajitura care se face foarte repede si este mega delicioasa. Brownie nu este o prajitura pretentioasa. Este suficient sa amesteci ingredientele si obtii un dulce grozav. Brownie este o prajitura in care aromele se pot combina in felurite moduri. Brownie este o prajitura in care untul si ciocolata niciodata nu sunt intr-o cantitate prea mare. Brownie este o prajitura de la care nu te multumesti doar cu o singura bucata. Iar acest brownie cu caramel si nuci pecan, pe langa gustul intens de ciocolata, alatura un caramel irezistibil, nuci pecan si aroma de portocala. Un deliciu!
Ingrediente
200 gr unt
200 gr ciocolata neagra
3 oua mari
100 gr faina
30 gr cacao
100 gr zahar
50 gr zahar brun inchis
1 lgta extract de vanilie
coaja rasa la o portocala
2 linguri suc portocala
20 caramele
50 gr nuci pecan
Timp de preparare: 20 minute Timp de coacere: 20 min. Nr. portii: 16
Mod de preparare
Caramelele le tocam grosier. Procedam in acelasi fel cu nucile pecan. Le lasam deoparte.
Untul si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o oala cu fund gros, pe foc mic. Le lasam pe foc pana cand sunt complet topite. Adaugam zaharul alb, zaharul brun si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare apoi oprim focul.
Portocala (preferabil bio) trebuie spalata bine. Stergem portocala pentru a avea o coaja perfect uscata. Razuim coaja de la portocala. Taiem apoi portocala in doua si stoarcem putin suc.
Ouale le batem usor cu un praf de sare. Le amestecam cu sucul de portocala, coaja rasa de portocala si extractul de vanilie. Punem acest amestec peste crema de unt si ciocolata. Amestecam bine.
Incorporam faina. Amestecam usor pentru a distribui uniform faina in compozitie. La final adaugam nucile si caramele tocate grosier. Amestecam din nou, dar foarte usor.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/24 dimensiuni. Turnam compozita in tava si o distribuim uniform.
Cand cuptorul e fierbinte, introducem prajitura. Coacem brownie timp de 20-22 minute. Prajitura nu trebuie sa se usuce, deci nu o lasam foarte mult in cuptor. Scoatem brownies din cuptor si asteptam aproximativ o ora pentru a se racori.
Portionam prajitura (in portii cat mai mari) si servim cu pofta. Enjoy!
Leave a Reply