• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Biscuiti / Biscuiti fragezi cu bezea si caramel

Biscuiti

Biscuiti fragezi cu bezea si caramel

Cum ar fi ca intr-o zi sa ne delectam cu ceva special la desert? Cu niste biscuiti fragezi cu bezea si caramel, facuti cu drag in casa. Biscuiti cu unt sfaramiciosi imbracati in bezea dulce su crocanta. In mijloc ascund o delicioasa crema caramel si o dulceata de smochine parfumata  si fara zahar. Eu cred ca ar fi minunat! Un desert delicat si elegant. O bucurie pentru ochi si o delectare pentru gust. Se fac usor de tot. Fiecare parte a acestui biscuite are o tehnica simpla de realizare. Insa, in combinatie, rezulta ceva minunat. Un desert care pur si simplu se topeste in gura. Enjoy!

Biscuiti fragezi cu bezea si caramel

Biscuiti

200 gr faina alba

50 gr faina de migdale

30 gr zahar pudra

1/3 lingurita sare

120 gr unt

2 galbenusuri

3 linguri apa rece

Crema caramel

50 gr zahar

3 linguri apa

50 gr unt

75 ml smantana grasa

Bezea italiana

3 albusuri

150 gr zahar

40 ml apa

15 gr glucoza lichida

In plus dulceata de smochine fara zahar

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 70 min. Timp de asteptare: 2 ore.

Biscuiti fragezi cu bezea si caramel

Biscuiti. Amestecam faina cu faina de migdale, zaharul pudra si sarea. Untutl taiat bucatele il punem peste ingredientele uscate. Amestecam cu varful degetelor pana obtinem un aluat sfaramicios. Galbenusurile le batem usor si le punem peste compozitie impreuna cu apa rece. Amestecam pentru a omogeniza aluatul. Daca mai este nevoie mai adaugam apa. Trebuie sa obtinem un aluat inchegat, fara a fi moale.

Invelim aluatul in folie alimentara. Il lasam la rece pentru o ora.

Dupa o ora scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o foaie groasa de 0.5cm. Decupam cercuri cu o forma de inox. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si ii intepam cu furculita din loc in loc.  Ii dam din nou la rece pentru 20 de minute.  In acest timp preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Dupa 20 de minute scoatem biscuitii de la rece si introducem tava in cuptor. Coacem biscuitii timp de 10-12 minute, pana se rumenesc usor de tot. Ii lasam apoi pe un gratar la racit.

Crema caramel. Punem zaharul impreuna cu apa intr-o oala mica cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiarba, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam untul. Amestecam energic pentru a omogeniza compozitia. Punem si smantana si amestecam bine. Lasam compozitia pe foc mic pana se omogenizeaza. Oprim focul si lasam crema la racit, amestecand din cand in cand in ea.

Bezea italiana. Punem apa, glucoza si zaharul intr-o cratita mica pe foc mediu. Amestecam pentru a topi zaharul. Cand zaharul e topit complet marim putin focul si lasam sa fiarba 4-5 minute pana cand obtinem un sirop gros.
In momentul in care siropul incepe sa fiarba incepem sa mixam albusurile cu un praf de sare pana cand se transforma intr-o spuma ferma. Cand siropul de zahar e gata oprim focul. Turnam siropul incet peste albusurile pe care le batem in continuare la viteza mare. Batem albusurile timp de aproximativ 10 minute pana cand ajung la temperatura camerei iar bezeua se ingroasa si devine lucioasa.

prep_Biscuiti fragezi cu bezea si caramel_5 Prep_Biscuiti fragezi cu bezea si caramel_4

Asamblare. Punem crema caramel pe fiecare biscuite, altfel incat sa nu ajunga pe margini. In centru facem o adancitura si adaugam o lingurita de dulceata de smochine. Imbracam biscuitele in bezea. Procedam la fel cu toti biscuitii.

Preincalzim cuptorul la 100 de grade. Punem biscuitii imbracati in bezea din nou in tava. Coacem bezeaua timp de o ora. In acest fel am obtinuti biscuiti sfaramiciosi imbracati in bezea crocanta si cu umplutura cremoasa de caramel si dulceata de smochine. Un deliciu!

Biscuiti fragezi cu bezea si caramel


Leave a Comment

« Tort Fraisier – Fraisier Cake
Tort cu ciocolata, cafea si tonka »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316