Brownie cu inghetata este o combinatie clasica. O combinatie care nu da gres niciodata, si ramane mereu in topul preferintelor celor care iubesc ciocolata, dar si inghetata.
Brownie este acea prajitura densa, cu gust puternic de ciocolata si textura usor umeda. Este o prajitura fara crema in general. Tocmai de aceea inghetata este alegerea perfecta pentru a desavarsi aceasta prajitura. Inghetata ii confera volum, ii confera prospetime si contrast de arome. Tocmai de aceea am ales spentru aceasta prajitura inghetata Yoghurt Forest Fruits de la Carte d’Or. Un gust dulce acrisor, racoros si proaspat ce invaluie fiecare bucatica de brownie. Si pentru ca niciodata nu este prea multa ciocolata, am adaugat si inghetata Triple Chocolate Carte d’Or. Desertul rezultat este irezistibil, care nu va ramane mult timp pe masa. Enjoy!
Brownie
4 oua mari
100 gr ciocolata neagra
150 gr faina
20 gr cacao
1 lingurita praf de copt
100 ml ulei
150 gr zahar brun
100 ml smantana dulce
200 gr fructe de padure
1 cutie inghetata Triple Chocolate Carte d’Or
1 cutie inghetata Yoghurt Forest Fruits Carte d’Or
Brownie. Ungem cu unt o tava de 24/24cm dimensiuni. Tapetam cu hartie de copt. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.
Ciocolata o topim la bain marie. Amestecam faina cu cacaoa si praful de copt intr-un vas separat. Punem uleiul si zaharul intr-o oala cu fund gros. Lasam la incalzit la foc mediu. Adaugam si ciocolata si omogenizam. Cand compozitia e omogena oprim focul si luam oala de pe foc.
Separam ouale. Galbenusurile le punem in crema de ciocolata si amestecam bine. Albusurile le punem in bolul de la mixer si le batem spuma tare cu un praf de sare.
Peste crema de ciocolata adaugam ingredientele uscate, apoi smantana. Amestecam bine. Incorporam albusurile batute spuma, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava. Nivelam cu o spatula.
Coacem prajitura timp de 20-22 de minute, pana se desrpind usor marginile. Nu trebuie sa fie coapta si in interior. O scoatem apoi pe un gratar la racit.
Asamblare. Scoatem inghetata din congelator si o lasam 10 minute la temperatura camerei. Punem scoopuri de inghetata Triple Chocolate peste prajitura, din loc in loc. In spatiile ramase libere umplem cu inghetata Yoghurt Forest Fruits. Decortam cu fructe de padure proaspete sau congelate. Lasam imaginatia sa-si spuna cuvantul. Va rezulta o prajitura colorata, plina de arome si extrem de gustoasa. Feliem si servim imediat. Nu vrem sa lasam inghetata sa astepte!
Leave a Reply