• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Scones cu branza si turmenic

Aluat sarat

Scones cu branza si turmenic

Scones, sau painici rotunde, rumene si aromate. Scones pot fi atat dulci cat si sarate. Aceste scones cu branza si turmenic, dupa cum ati banuit, sunt grozave pe post de aperitiv. Sau chiar o gustare, sau chiar o cina simpla dar incredibil de gustoasa. In orice moment le serviti, ele pot fi o adevarata delectare.

Cred ca v-am mai povestit despre scones aici si aici, si le-am laudat ca sunt delicioase, dar neaparat trebuie sa le incercati si pe acestea. Un motiv in plus ar fi faptul ca se fac foarte usor, nu necesita dospire si nici framantare. Doar cativa pasi de pregatire si painicile sunt gata. Enjoy!

Scones cu branza si turmenic

Ingrediente

500 gr faina alba

80 gr unt

150 gr branza de oi

1 lingurita turmenic

1 lingurita sare

1 lingurita bicarbonat

2 oua medii

150 ml iaurt

Pentru uns

1 ou

parmezan ras

 

Preparare. Amestecam faina cu sarea, bicarbonatul si turmenicul. Punem untul taiat bucatele si amestecam cu varful degetelor. Cand obtinem un aluat nisipos adaugam branza de oi. Omogenizam cat putem de bine.

Ouale le batem usor. Adaugam ouale peste aluatul nisipos, si iaurtul treptat. In momentul in care obtinem un aluat omogen si nelipicios, ne oprim cu iaurtul.

Scones cu branza si turmenic

Preincalzim cuptorul la 220 de grade.

Rasturnam aluatul pe blatul bine infainat. Il intindem untr-o foaie groasa de 2-3 cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda, bine infainata. Punem cercurile de aluat pe tava.

Coacem scones timp de 15-20 de minute pana se rumenesc frumos. Vom obtine scones rumene si bine crescute. Mirosul va fi fantastic, irezistibil. Le servim cu iaurt sau lapte. Sunt cele mai bune in ziua in care au fost facute, dar rezista si 2-3 zile intr-o cutie ermetica. Enjoy!

Scones cu branza si turmenic_


1 Comment

« Red Velvet Cupcakes
Tarte de post cu ciocolata »

Comments

  1. olivia says

    February 18, 2017 at 9:27 am

    Cu siguranta,irezistibile.Week-end minunat!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316