Red Velvet Cupcakes sunt acele cupcakes renumite cu o textura catifelata, o culoare atragatoare si o crema de branza irezistibil de fina. O combinatie excelenta si o aparitie elgegant, de nerefuzat.
Ca si orice cupcakes, si acestea se fac destul de usor. Avem nevoie de un blat, pufos si aerat si da..colorat. Culoarea poate fi obtinuta prin folosirea unui colorant, sau a sfeclei rosii daca optam pentru varianta mai naturala. Azi va prezint reteta simpla, cu colorant rosu. Cu siguranta voi incerca si reteta cu sfecla, pentru a putea face o comparatie.
Acestui blat rosu si catifelat ii alaturam o crema fina de branza, cu aroma de lime si trandafiri. Aromele sunt o contributie proprie. Ma bucur ca le-am ales pentru ca le confera acestor cupcakes o nota de prospetime si delicatete. Rezultatul este irezistibil.
Ingrediente
1 oua mare
60 gr unt
110 gr zahar alb
10 gr cacao neagra
1/2 lingurita colorant rosu pudra
165 gr faina
1/4 lingurita sare
1/2 lingurita bicarbonat
100 ml iaurt
1 lingurita extract vanilie
Crema
200 gr crema de branza
50 gr zahar pudra
400 gr smantana pentru frisca
1 lingurita apa de trandafiri
coaja rasa de limeta
Cupakes. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava cu 12 forme de briose. Punem hartiute de copt in fircare cavitate.
Intr-un bol mare amestecam faina cu sarea, bicarbonatul. Separat amestecam cacaoua cu colorantul pudra.
Untul, moale la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Micasoram viteza si adaugam cacaoa. Mixam usor. Adaugam oul si jumatate din ingredientele uscate. Mixam din nou.
La final adaugam iaurtul, vanilia si restul de ingrediente uscate. Mixam pana la omogenizare.
Umplem formele de briose pana la 2/3 din capacitate. Coacem aceste cupcakes timp de 23-25 de minute, pana trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit.
Crema. Amestecam crema de branza cu zaharul pudra, coaja rasa de limeta si esenta de trandafiri.
Smantana pentru frisca o mixam bine pana cand devine ca o spuma ferma. O incorporam in crema de branza cu miscari de jos in sus. Ornam cupcakes cu crema obtinuta. Le servim cu pofta, alaturi de cei dragi. Enjoy!
Leave a Reply