Parmezan scones sunt, dupa cum le spune si numele, scones cu umplutura plus topping de parmezan. Despre scones v-am mai spus si in reteta de scones cu migdale si iaurt. Sunt un fel de painici cu mai mult unt in compozitie si care folosesc ca agent de crestere praful de copt (si/sau bicarbonatul) si nu drojdia. Pe langa acest fapt se fac si extrem de repede, in jumatate de ora putem avea pe masa cele mai rapide, gustoase si fragede painici. Aromele cu care le putem imbogati sunt variante tocmai pentru ca se pot face atat in varianta dulce cat si sarata. Puneti mirodenii dupa plac si veti obtine cele mai felurite scones.
Azi va voi vorbi despre scones cu parmezan si aroma de busuioc. Extraordinar de bune, de fragede si de aromate. Parmezanul si busuiocul se stie ca fac casa buna impreuna iar aceste scones nu face decat sa accentueze acest adevar. Langa o cana de iaurt sunt perfecte, dar merg si cu un strat generos de unt,, cascaval sau branza topita. Sa aveti pofta!
Ingrediente
300 gr faina
100 gr unt
150 ml iaurt cremos
50 gr cascaval
50 gr parmezan
1/2 lingurita sare
1/2 lingurita busuioc
1/2 lingurita bicarbonat
1/2 lingurita praf de copt
1 ou
Pt uns
1 galbenus + 1 lingura lapte
parmezan ras
boia afumata
Cernem faina impreuna cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Punem busuiocul si amestecam. Adaugam untul si incepem sa framantam usor pana obtinem un aluat sfaramicios. Peste acest aluat nisipos vom pune cascavalul si parmezanul ras. Amestecam din nou iar la final adaugam iaurtul impreuna cu oul batut. Amestecam pana cand obtinem o bila omogena de aluat.
Peincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Impartim aluatul in doua bucati. Facem doua bile din cele doua bucati si le punem pe hartia de copt la distanta. Aplatizam usor bilele pana cand ajung la o inaltime de 2-3cm. Taiem fiecare bila in 8 triunghiuri. Departam usor cele 8 triunghuri astfel incat sa existe o distanta de 1cm intre ele.
Ungem triunghiurile cu ou batut iar deauspra presaram parmezan ras si boia afumata. Coacem scones pana cand se rumenesc frumos, aproximativ 15-20 de minute.
Sunt un adevarat deliciu si emana un miros imbatator in toata casa!
olivia says
Mai mult decat minunate!