• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Scones cu iaurt si migdale

Aluat sarat

Scones cu iaurt si migdale

Scones sunt niste painici rapide si delicioase care pot fi consumate la orice masa a zilei. Ele mai pot fi incadrate in categoria produselor de patiserie deoarece folosesc praful de copt si nu drojdia ca agent de crestere. Insa oricum doriti sa le numiti: painici, prajiturele sau aluat de patiserie sunt la fel de gustoase. Proaspat scoase din cuptor sunt excelente alaturi de unt, dulceata si o cana de iaurt sau lapte. Pentru mine a fost o placere sa le incerc. Se fac tare usor, sunt dragute si savuroase…o adevarata placere. Ingredientele din care se fac sunt putine iar efortul necesitat este mic. Eu am ales azi o varianta clasica de scones cu iaurt si migdale.

Scones cu iaurt si migdale

Ingrediente
300 gr faina
60 gr unt
150-200 ml iaurt
1 praf de sare
5 gr praf de copt
miere
fulgi de migdale

Scones cu iaurt si migdale

Cernem faina impreuna cu praful de copt si sarea. In mijloc adaugam untul rece si incepam sa framantam cu degetele pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam 100 ml de iaurt si incepem sa amestecam usor. Adaugam restul de iaurt treptat, atat cat cere aluatul. Ne oprim in momentul in care obtinem un aluat moale dar nelipicios. Aluatul nu trebuie framantat doar amestecat pentru a deveni omogen.

Preincalzim cuptorul la 220 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Rasturnam aluatul pe masa de lucru bine infainata. Intindem aluatul intr-o foaie groasa de 2-3cm si taiem cercuri cu ajutorul unei forme rotunde de 4-5 cm diametru.

Punem bucatile de aluat in tava si le ungem putin cu miere lichida. Peste scones presaram fulgi de migdale si introducem tava la cuptor. Coacem painicile timp de 10-15 minute pana cand se rumenesc usor la suprafata.

Le scoatem din cuptor pe un gratar la racit apoi le putem servi dupa bunul plac.
Enjoy!

Scones cu iaurt si migdale


2 Comments

« Rulada de ciocolata cu cocos
Brownies cu nuci si fulgi de ciocolata »

Comments

  1. adnia says

    January 13, 2015 at 4:41 pm

    de mult mi-am propus si eu sa fac scones..dar le-am tooot amanat! poate ma mobilizez si eu cat de curand :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      January 30, 2015 at 8:18 pm

      Se fac atat de usor si sunt niste deliciosenii mici. Te pup!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316