Naked rose pistachio cake – in traducere tort dezbracat cu fistic si trandafiri. Il numim dezbracat pentru ca nu este acoperit de crema, iar blaturile se vad frumos printre randurile de creme. Acest tort este un tort bogat, cu blaturi dense si crema consistenta. Un tort cu mult unt si textura umeda. Si da, uneori iubesc aceasta textura moale si densa si cu aroma delicioasa de unt. Si tocmai de aceea ma apuc din nou de facut torturi pline de straturi umede, dense, bogate in arome si in calorii. Dar lasam caloriile deoparte, deoarece un desert este facut pentru a fi consumat cu placere, nu pentru a avea mustrari de constiinta. Va invit sa descoperiti aromele minunate pe care vi le ofera acest tort: fistic si dulceata de trandafiri. Enjoy!
Blat
250 gr unt
250 gr zahar
300 gr faina
5 oua
20 gr cacao
1 plic praf de copt
1/2 lingurita sare
50 gr dulceata de trandafiri
2 linguri fistic macinat fin
Crema
100 gr dulceata de trandafiri
250 gr mascarpone
300 ml smantana pentru frisca
3 foi gelatina
3 linguri zahar pudra
Decor
fistic
trandafiri uscati
Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10
Blat. Faina o amestecam cu cacaoa, sarea si praful de copt.
Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou adaugat punem si o lingura din ingredientele uscate si amestecam bine. La final incorporam restul de ingrediente uscate, fisticul macinat si dulceata de trandafiri.
Tapetam cu hartie de copt doua tavi de 18cm diametru. Impartim compozitia de tort intre cele doua tavi si nivelam. Coacem blaturile in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea cand sunt gata
Crema. Gelatna o punem la hidratat in apa rece. Incalzim dulceata de trandafiri pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina scursa bine de apa. Amestecam bine pentru a distribui uniform gelatina. Adaugam mascarpone si doua linguri zahar pudra. Amestecam din nou si dam crema la rece.
Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu o lingura zahar pudra. Incorporam frisca in crema racita cu miscari de jos in sus.
Asamblare. Taiem cele doua blaturi in doua. Punem o bucata de blat pe un platou iar in jurul lui, un inel de tort.
Crema o punem intr-un pos. Acoperim blatul cu un sfert din crema. Procedam la fel cu toate cele 3 blaturi ramase. Ultimul blat il ornam cu posul dupa preferinta. Dam tortul la rece pentru 2-3 ore dupa care putem sa scoatem inelul.
Decoram tortul cu trandafiri uscati si fistic tocat grosier. Il taiem in felii generoase si savuram. Enjoy!
Leave a Reply