Brownie Cheesecake cu bezele – asa a iesit ultimul tort pe care l-am facut. Este un tort cmplex, cu mai multe elemente care se preparara in mod diferit. Am vrut sa fac un tort mai vesel, mai colorat…ca si pentru copii. Pentru ca, acest tort, intr-adevar a fost facut pentru baiatul meu cel mare ( vorba vine mare ). Si s-a bucurat. Atat de bezele, cat si bomboane, si de bordura de ciocolata. Si da, a fost un brownie cheesecake cu bezele foarte bine apreciat de el. Dar si de cei mai mari, care au cerut si supliment.
Blatul de brownie este unul grozav de bun. Nu este foarte dens, insa are textura umeda, usor aerata si plina de ciocolata. Deasupra vine o crema aromata de capsune si ciocolata ( am vrut sa mai pun capsune si pe tort, dar n-am mai avut loc de ele ) Peste crema un strat generos de cheesecake fin, moale, cremos dar totusi ferm. Ornamentele sunt variate: bordura bicolora de ciocolata, bomboanele colorate de ciocolata ( nu le-am facut eu ) si bezele crocante la exterior, dar moi si gumate in interior. Un deliciu! Un cheesecake minunat.
Alte retete de cheesecake gasiti in colectia mea de retete de cheesecake.
Brownie
150 gr ciocolata neagra
100 gr unt
50 ml lapte
3 oua mari
120 gr faina
10 gr cacao
100 gr zahar
1 praf de sare
1/2 lingurita praf de copt
1 lingurita extract de vanilie
Cheesecake fara crusta
600 gr crema de branza
3 oua mari
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita vanilie
1 lingura faina
120 gr zahar
50 gr smantana grasa
Crema de ciocolata
100 gr ciocolata
100 gr capsune
2 linguri zahar
Bezele
3 albusuri
150 gr zahar
Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 2 ore 30 min. Timp de asteptare: 1 zi Nr portii: 12-16
Brownie. Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Cand amestecul e complet omogen oprim focul. Adaugam vanilia, zaharul si amestecam din nou. Lasam crema deoparte.
Intr-un alt vas amestecam faina cu cacaoa, un varf cutit sare si o jumatate de lingurita de praf de copt. Folosim un tel si amestecam usor.
Separam ouale. Albusurile le punem in bolul de la mixer iar galbenusurile in crema de ciocolata.
Amestecam din nou in crema de ciocolata apoi adaugam si ingredientele uscate pe care le incorporam cu grija. Adaugam laptele pentru a fluidiza amestecul.
Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma frumoasa le incorporam in crema de ciocolata cu miscari de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la foc mediu ( 180 de grade ) si tapetam cu hartie de copt o tava de tort de 22-24cm diametru. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25 de minute. Oprim focul si il mai lasam 5 minute in cuptor apoi scoatem tava pe un gratar la racit.
Cand blatul e racit complet il punem pe un platou.
Crema de ciocolata. Taiem capsunele bucatele. Le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba pana mai scade lichidul si se transforma in dulceata. Ciocolata o topim la bain marie apoi o amestecasm cu capsunele. Punem crema peste blat.
Cheesecake. Mixam crema de branza impreuna cu smantana si zaharul timp de 3 minute. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Urmeaza sa adaugam faina, vanilia, si sucul de lamaie. Amestecam usor pana la omogenizare.
Preincalzim cuptorul la foc mic , 160 de grade, si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda cu diametru mai mic cu 1cm fata de cea in care am copt blatul. Turnam compozitia in tava si coacem cheesecake-ul timp de 45 de minute. Il lasam in cuptor la racit. Dupa ce s-a racit complet mutam cheesecake-ul in frigider. Il lasam peste noapte. Este bine sa fie foarte rece si intarit inainte de a-l scoate din tava. Pentru asta putem sa-l punem jumatate de ora in congelator. Apoi il scoatem cu grija din tava si il punem peste crema. Lucram cu grija pentru a nu strica cheesecake-ul. Dam tortul la rece pentru o ora.
Bezele. Batem albusurile spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare lingura de zahar. Ne oprim din mixat doar cand zaharul e complet topit.
Punem bezeaua intr-un pos cu varf stelat si facem bezele mici pe o tava tapetata cu hartie de copt. Coacem bezelele timp de o ora la 100 gr. Le lasam la racit in cuptor.
Ornam tortul cu bordura de ciocolata. Deasupra punem bezele si bomboane mici de ciocolata. Servim cu pofta aceste minunat brownie cheesecake cu bezele. Enjoy!
Leave a Reply