• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Muffins/Cupcakes

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins, acele dulciuri pe care poti sa le prepari rapid cand iti este pofta de ceva bun si dulce. Muffins acele dulciuri pufoase, usor de facut, care nu necesita creme sofisticate dar care pot avea umpluturi delicioase. Despre muffins o sa va scriu azi, pentru ca despre muffins simple, pufoase, moi si pline de ciocolata e vorba in aceasta reteta.

Muffins ce inseamna de fapt? Ele sunt briose fara crema. De obicei au un aluat mai dens decat cele pentru cupcakes (briose cu crema). Muffins au umpluturi diverse: fructe proasptete, fulgi de ciocolata, alune, orice va vine in minte. Ele nu au crema si pot sa fie desertul perfect pentru o zi calduroasa de vara cand NU vrei inghetata. Muffins, sunt usor de facut, foarte usor, lucru dovedit si de aceasta reteta.

Pentru ca zmeura si ciocolata sunt favoritele mele la capitolul desert, am folosit aceste doua ingrediente minunate si au iesit cele mai bune muffins cu zmeura si ciocolata. Suficient de dulci, suficient de aromate si cu siguranta cu suficient de multa ciocolata.

muffins cu zmeura si ciocolata_3

Ingrediente

280 gr faina

130 gr zahar

50 gr cacao

1 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1/4 lingurita sare

1 ou mare

250 ml iaurt

50 ml lapte

100 ml ulei

100 gr caramel (reteta aici)

aproximativ 200-300 gr zmeura

Mod de preparare

Intr-un bol incapator amestecam ingredientele uscate: faina, zaharul, cacaoa, bicarbonatul, sarea si praful de copt.

Ouale le batem usor. E suficient sa amestecam cu o furculita asa cum facem pentru omleta. Peste oua adaugam uleiul, laptele si iaurtul. Amestecam usor pana cand compozitia devine omogena.

 

Turnam compozitia lichida peste cea uscata si amestecam cu ajutorul unei spatule. Amestecam usor, cu miscare de jos in sus, pana cand omogenizam.

Adaugam caramelul si amestecam – dar nu este nevoie sa omogenizam cu totul. Scopul este sa ramana bucati de caramel mai mari, din loc in loc.

 

Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim o tava de briose cu hartiute de copt.

Punem 2 linguri din compozitie in fiecare hartiuta. Deasupra punem 4-5 bucati de zmeura si le apasam usor. Peste zmeura mai punem o lingura de compozitie.

Dam briosele la cuptor pentru 20-25 de minute, pana cand, daca le apasam usor, isi revin la forma initiala.

 

Le servim dupa ce s-au racit. Sunt minunate in primele 2 zile dupa coacere. Daca va place si mai multa ciocolata, atunci va recomand o glazura de ciocolata turnata usor peste ele si servite imediat!

Daca doriti sa va bucurati mai multe zile de ele, va recomand sa le dati la congelator – in pungi etanse.

Sa aveti pofta, enjoy!

muffins cu zmeura si ciocolata_2


2 Comments

Cheesecake

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic, un cheesecake fara coacere care se prepara intr-o maniera simpla si rapida.

Aceasta varianta de cheesecake – fara coacere – mi se pare o varianta care isi pastreaza mai bine culorile si are o textura mai aerata decat varianta coapta. Partea aerata este data de crema care seamana practic cu un mousse, un mousse de branza si frisca. Aromele pe care le adaugam langa, sunt cele care fac diferenta si adauga savoarea dorita.

Nu am vrut sa incarc foarte mult acest cheesecake, asa ca la partea de arome am ales 3 dintre aromele mele preferate: vanilie, zmeura si fistic. Fiscticul l-am adaugat in crusta, pentru a spori savoarea dar si pentru a inlocui o parte din unt cu aceste fructe uscate minunate. Zmeura am ales sa o pun intre blat si crema de branza pentru ca trecerea dintre cele doua straturi sa fie mai aromata, usor acrisoara, usor dulce si mult mai zemoasa. Vanilia si-a facut loc in crema de branza si este ultima aroma care completeaza acest cheesecake minunat.

raspberry_cheesecake_zmeura_11

Ingrediente

Blat

200 gr biscuiti integrali

50 gr fistic

80 gr unt

1 lingura zahar

Crema de zmeura

300 gr zmeura

3 linguri zahar

1 lingura suc lamaie

3 linguri apa

Crema de branza

400 gr crema de branza

350 ml smantana pentru frisca

130 gr zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

1 praf sare

5 gr gelatina

30 ml apa

Decor

50 gr ciocolata alba

20 gr fistic macinat

zmeura

raspberry_cheesecake

Preparare

Blat

Pentru acest cheesecake nu am folosit o tava de copt. In schimb m-am ajutat de o farfurie plata (un platou, de fapt) si un inel pentru tort reglabil. Cred ca dimensiunea aleasa pentru cheesecake a fost de 23-24 de cm.

Fisticul (curatat) il punem in robot si il macinam, dar nu foarte fin. Adaugam biscuitii si continuam sa macinam pana cand amestecul devine omogen. Punem lingura de zahar si untul topit (dar racit). Amestecam bine cu o lingura pana cand obtinem o compozitie omogena. Daca aluatul e prea sfaramicios putem sa completam cu 1-2 linguri de lapte.

Punem inelul reglabil pe platou si incercam sa nu ii schimbam pozitia in timp ce punem biscuitii pentru a foma crusta.

Amestecul de biscuiti il punem in interiorul inelului si avem grija sa il distribuim uniform. Apasam biscuitii cu o lingura, cu grija, sa nu deplasam inelul. Dam la rece.

Crema de zmeura.

Zmeura (poate fi si congelata) o punem intr-o cratita impreuna cu apa si o lasam sa fiarba pana incepe sa se ingroase. Adaugam zaharul si mai lasam la fiert pana se apropie de consistenta unei dulcete. Oprim focul si lasam la racit pentru o ora.

Crema de branza

Amestecam branza cu 100 gr zahar pudra intr-un cratita pe foc pana cand se topeste zaharul si amestecul devine caldut.

Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Dupa 5 minute o punem peste crema de branza si amestecam bine. Adaugam extractul de vanilie. Dam crema la rece pana cand se intareste usor, adica are un aspect cremos, dar inca e suficient de lichida incat se se poata amesteca fara sa faca cocoloase.

Smantana lichida o batem spuma impreuna cu cele 30 de grame de zahar pudra ramase. Incorporam frisca cu miscari usoare (de jos in sus) in crema de branza.

Scoatem platoul cu crusta de biscuiti de la frigider. Deasupra punem crema de zmeura si nivelam bine. Peste crema de zmeura punem crema de branza si nivelam din nou. Dam cheesecake-ul la rece pana a doua zi.

Decor.

A doua zi scoatem cheesecake-ul de la rece si trecem un cutit cu lama subtire intre crema si inel. Dupa ce am facut un tur complet al inelului cu cutitul, incercam sa inlaturam inelul cu grija.

Topim 50 gr ciocolata alba cu o lingura de ulei la bain marie. Cand ciocolata e topita complet o punem intr-un pos cu varful ascutit si decoram frumos cheesecake-ul. Pentru un efect si mai frumos, presaram fistic macinat si zmeura proaspata. Servim imediat, tentatia este mult prea mare pentru a-i rezista.

Pofta buna!

raspberry_cheesecake_22


6 Comments

Diverse

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara – un desert rapid, proaspat si aromat.

Deserturile simple uneori parca sunt mai greu de facut, cel putin pentru mine. De multe ori mintea mea este setata pe deserturi mai complicate, si asta cred ca e involuntar. Insa, asa este. Ma trezesc visand la torturi cu straturi de creme felurite, texturi diferite, culori, glazura si cine stie ce fel de decoratiuni. Asa ca, desi pentru unii e foarte simplu, pentru mine nu e intotdeauna usor sa fac un desert simplu.

De data aceasta am avut un ajutor, am gasit in camara o cutie de piersici carnoase si aromate de la SunFood. Apoi m-am intrebat cu ce ar merge aceste piersici (pentru ca, un lucru e clar, pentru mine un fruct nu e un desert) si m-am gandit la niste biscuiti fragezi si aromati, sau mai bine, un crumble cu scortisoara. Si pentru ca totul sa fie complet, nu putea sa lipseasca si crema densa si fina de mascarpone, frisca si vanilie. Combinatia e fantastica, va invit sa o incercati.

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara_1

Crumble

100 gr faina

50 gr zahar

50 gr unt

1/4 lingurita sare

1 lgta scortisoara

Crema mascarpone

200 gr mascarpone

2 linguri lapte

2 linguri zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

200 ml smantana pentru frisca

10 bucati de piersica din compot Sun Food

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 5

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara_3

Preparare
Crumble.

Punem untul, faina, sarea, zaharul si scortisoara in robotul de bucatarie. Pulsam de cateva ori pana obtinem un aluat sfaramicios.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Luam aluatul sfaramicios din robot si il intindem cu grija. Foaia nu trebuie sa depaseasca 0.5cm grosime. Punem foaia de aluat in tava si o taiem in fasii late de 2cm.

Coacem aluatul sfaramicios timp de 13-15 minute, pana cand se rumeneste usor pe margini. Scoatem tava si il lasam la racit in tava.

Crema mascarpone.

Mascarpone, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana cand devine o crema fina. Adaugam laptele si extractul de vanilie si amestecam din nou.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu o lingurita zahar pudra. Mixam pana cand devine o spuma ferma. Incorporam frisca in crema mascarpone, cu miscari usoare, de jos in sus.

Asamblare

Taiem 5 bucati de piersica in fasii subtiri.

Pastram 5-8 felii de crumble intregi, restul le zdrobim usor, dar in bucati mari. Vrem un crumble crocant, bucati mari, nu bucati mici si fine.

Luam 5 pahare. Pe fundul fiecarui pahar punem cateva felii de piersica. Peste piersica presaram minunatul crumble aromat cu scortisoara. Peste crumble punem , cu grija, crema de mascarpone. Ne putem folosi de un pos pentru o mai buna precizie.

Peste crema mascarpone punem jumatatea de piersica si decoram cu fasii din aluat fraged.

Va fi un crumble minunat: crocant dar fin in acelasi timp. O crema fina, persica dulce si un crumble sfaramicios si plin de arome. Enjoy!

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara_2


Leave a Comment

Diverse

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan sunt dulcele perfect pentru mine si cred ca pentru multa lume iubitoare de ciocolata. Motivele sunt usor de ghicit, brownie este o prajitura care se face foarte repede si este mega delicioasa. Brownie nu este o prajitura pretentioasa. Este suficient sa amesteci ingredientele si obtii un dulce grozav. Brownie este o prajitura in care aromele se pot combina in felurite moduri. Brownie este o prajitura in care untul si ciocolata niciodata nu sunt intr-o cantitate prea mare. Brownie este o prajitura de la care nu te multumesti doar cu o singura bucata. Iar acest brownie cu caramel si nuci pecan, pe langa gustul intens de ciocolata, alatura un caramel irezistibil, nuci pecan si aroma de portocala. Un deliciu!

Ingrediente

200 gr unt

200 gr ciocolata neagra

3 oua mari

100 gr faina

30 gr cacao

100 gr zahar

50 gr zahar brun inchis

1 lgta extract de vanilie

coaja rasa la o portocala

2 linguri suc portocala

20 caramele

50 gr nuci pecan

Timp de preparare: 20 minute Timp de coacere: 20 min. Nr. portii: 16

Mod de preparare

Caramelele le tocam grosier. Procedam in acelasi fel cu nucile pecan. Le lasam deoparte.

Untul si ciocolata rupta bucatele le punem intr-o oala cu fund gros, pe foc mic. Le lasam pe foc pana cand sunt complet topite. Adaugam zaharul alb, zaharul brun si cacaoa. Amestecam pana la omogenizare apoi oprim focul.

Portocala (preferabil bio) trebuie spalata bine. Stergem portocala pentru a avea o coaja perfect uscata. Razuim coaja de la portocala. Taiem apoi portocala in doua si stoarcem putin suc.

Ouale le batem usor cu un praf de sare. Le amestecam cu sucul de portocala, coaja rasa de portocala si extractul de vanilie. Punem acest amestec peste crema de unt si ciocolata. Amestecam bine.

Incorporam faina. Amestecam usor pentru a distribui uniform faina in compozitie. La final adaugam nucile si caramele tocate grosier. Amestecam din nou, dar foarte usor.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 24/24 dimensiuni. Turnam compozita in tava si o distribuim uniform.

Cand cuptorul e fierbinte, introducem prajitura. Coacem brownie timp de 20-22 minute. Prajitura nu trebuie sa se usuce, deci nu o lasam foarte mult in cuptor. Scoatem brownies din cuptor si asteptam aproximativ o ora pentru a se racori.

Portionam prajitura (in portii cat mai mari) si servim cu pofta. Enjoy!


Leave a Comment

Uncategorised

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Despre trufe cu ghimbir si ciocolata alba – un desert grozav

Trufele sunt un desert elegant si mereu imbietor. Trufele facute in casa, pe langa placerea de a le manca, iti confera si placerea de a le pregati, placerea de a alege ingredientele, aromele si de a le imbina dupa bunul plac. Aceste trufe cu ghimbir si ciocolata alba contin arome pe care mi le-am dorit de mult sa le combin. Arome, care folosite cu masura, dau o savoare de neuitat acestor mici bomboane de casa. Bomboane mici, dar cu arome desarvarsite.

M-am distrat facand aceste trufe, probabil pentru ca eram intr-o dispozitie buna si totul a mers struna. Nu se intampla mereu la fel. De multe ori ma necajesc cand prepar un desert care cere mai multa indemanare. Dar acum a fost altfel, mi-am planificat in liniste pasii si totul a iesit bine. Iar dupa ce le-am asezat frumos pe platou si am admirat rezultatul, am savurat si gustul lor minunat. Arome de scortisoara, ghimbir, Bailey’s, unt si ciocolata alba, toate acestea s-au simtit la fiecare imbucatura. O minunatie!!!

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Ingrediente

Trufe

150 gr biscuiti integrali

1 lingurita scortisoara

1/2 lingurita ghimbir macinat

1/4 lingurita cuisoare

1 lingurita extract vanilie

2 linguri Bailey’s

2 linguri lapte

100 gr unt

50 gr nuci pecan

Decor

ciocolata alba

ciocolata cu lapte

Timp de preparare:1 ora Timp de asteptare: 2 ore Numar trufe: 27-30

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Preparare trufe.

Pregatim robotul de bucatarie. Asezam in el frumos urmatoarele ingrediente: nucile pecan (sau nuci normale), biscuitii integrali, scortisoara, ghimbirul pudra, cuisoarele si untul. Incepem sa pulsam ingredientele pana cand se transforma intr-un aluat sfaramicios. Adaugam Bailey’s, lapte si extractul de vanilie. Mai amestecam putin.

Din aluatul format modelam bilute de marimea unei alune de padure. Punem toate bilutele intr-o tava, pe hartie de copt. Dam tava la rece pentru o ora.

Decor.

Punem o oala micuta pe foc impreuna cu apa. Deasupra punem un vas termorezistent, mai mare decat oala, astfel incat fundul vasului sa nu ajunga la apa.

In vas punem o lingura de ulei si 200 grame de ciocolata alba. Topim ciocolata la foc mic, astfel incat apa sa fiarba doar usor.

Cand ciocolata e aproape topita, luam vasul de pe aburi si amestecam bine pana cand toata ciocolata e topita si omogena.

Luam bilutele de la rece. Scufundam, pe rand, fiecare biluta in crema de ciocolata alba. Avem grija sa fie bine invelita, apoi o transferam pe hartie de copt cu ajutorul unei scobitori.

Lasam trufele la rece pentrue intari ciocolata. Le putem decora cu ciocolata cu lapte apoi le transferam pe un platou.

Sunt mega-delicioase! Va trebui sa aveti grija sa nu le devorati pe toate odata. Enjoy!

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba


2 Comments

Uncategorised

Turta dulce 2

Turta dulce cred ca are un farmec aparte in special in perioada sarbartorilor de iarna. Nu stiu exact care e motivul, pentru ca turta dulce e buna oricand, insa probabil aromele ei specifice se acentueaza si asociaza cu perioada de iarna, frig, zapada, Craciun. Iar cand vorbesc de arome ma refer la minunatele arome de scortisoare, cuisoare, nucsoara, ghimbir. Mai lipseste doar aroma de portocala ca sa fie combinatia ideala, dar, de ce nu, am putea punem coaja rasa de portocala in aluatul de turta dulce sau…servim turta dulce alaturi de un vin fiert cu portocala si scortisoara. Ar fi minunat!

Avand in vedere faptul ca se apropie Craciunul cu pasi repezi, noi ne-am facut proviziile de turta dulce. Destule, cat sa multumim pe toata lumea si mai ales pe Mos Craciun – am auzit ca si lui i-ar placea turta dulce.

Stiu ca nu e prima reteta de turta dulce, am mai incercat o varianta aici, insa aceasta reteta de turta dulce este mai moale, mai pufoasa. Diferenta sta in proportiile de ingrediente si in faptul ca am inlocuit praful de copt cu bicarbonat. Rezultatul este mult mai bun pentru o turta dulce, de fapt este grozav de bun! Prima reteta as recomanda-o in cazul in care se doreste o turta dulce mai putin crescuta, rezultand un tip de biscuiti deosebit de aromati. Enjoy!

Turta dulce

Ingrediente

500 gr faina

1 lingurita bicarbonat

1 lingurita scortisoara

1/4 lingurita cuisoare

1/4 lingurita nucsoara

1/2 lingurita zahar vaniliat

1/4 lingurita sare

1/2 lingurita ghimbir macinat

100 gr zahar brun

200 gr miere

120 gr unt

1 ou intreg

1 galbenus

2 linguri lapte

Decor

1 albus mare de ou

1 praf sare

150 gr zahar pudra

1 lingura apa

Turta dulce

Preparare
Turta dulce

Punem untul intr-o tigaie cu fundul gros si adaugam zaharul brun. Lasam pe foc mic pana cand untul si zaharul sunt topite complet, fara a fierbe. Adaugam mierea, laptele, scortisoara, cuisoarele, nucsoara rasa, ghimbirul si zaharul vaniliat si mai lasam pe foc 3-4 minute pana cand se omogenizeaza amestecul.

Separat punem faina si bicarbonatul intr-un bol adanc. Amestecam bine si facem o adancitura in mijloc.

Oul si galbenusul le batem usor cu un praf de sare. Adaugam ouale in amestecul de parfumat cu miere si condimente. Rasturnam amestecul lichid peste faina, in adancitura din mijloc. Incepem sa amestecam cu o lingura de lemn. Cand lingura de lemn nu mai face fata, o scoatem si amestecam cu mana. La final vom obtine un aluat omogen, usor lipicios. Nu mai adaugati faina pentru ca aluatul trebuie dat la frigider.

Impartim aluatul in doua bucati, il punem in folie si apoi il dam la frigider pentru cel putin 3 ore.

Scoatem bucatile de turta dulce din frigider si le lasam 10-15 minute la temperatura camerei.

Intindem o bucata de aluat la grosimea de 5 mm (eu am vrut sa iasa mai crescute, daca le dorit mai subtiri atunci puteti sa intindeti mai mult aluatul pana la 3mm grosime). Decupam din aluat formele dorite. Eu am ales stelute de data aceasta.

Punem formele de turta dulce in tava. Tava o bagam la cuptorul preincalzit la 180 de grade. Coacem turta dulce timp de 7-10 minute, in functie de grosime. Turta dulce e gata cand e rumenita usor pe margini. Nu trebuie sa o coaceti mai mult deoarece se va intari prea mult.

Scoatem turta dulce din cuptor si o lasam 2 minute in tava apoi o transferam pe un gratar la racit.

Procedam la fel si cu celalata bucata de aluat.

Turta dulce

Decor

Pentru ornat batem spuma tare un albus de ou cu un praf de sare pana obtinem o spuma ferma. Adaugam zaharul pudra cate o lingura o data si mixam bine dupa fiecare adaugare. Trebuie sa obtinem o glazura cremoasa, care poate fi modelata cu usurinta, fara a-si pierde forma. Adaugam o lingura de apa pentru a o face usor mai fluida, in caz ca vrem sa lucram cu un varf ingust de 1 mm.

Punem glazura intr-un pos cu varf subtire 1-2mm. Decoram turta dulce cu glazura dupa bunul plac.

Sa aveti pofta!

Turta dulce


2 Comments

Uncategorised

Fursecuri pentru Mos Craciun

Daca vine vorba de Mos Craciun, mereu facem tot posibilul sa il asteptam cum se cuvine. Asa e traditia la noi: de sarbatori trebuie sa pregatim fursecuri pentru Mos Craciun. Dar nu orice fursecuri, ci fursecuri dintre cele mai bune, mai gustoase si mai aratoase. Si daca mosul e multumit, atunci cu siguranta putem spera la cadouri imbelsugate din partea lui. Si pentru ca mereu se fac multe fursecuri, in felurite forme si arome, iar mosul (desi ar vrea) nu le poate manca pe toate, atunci ce ramane le pastram pentru colindatori. Bucuria lor, si a noastra ca ne-au trecut pragul si ne-au colindat.

Voi ce pregatirti faceti de sarbatori? Cum il asteptati pe Mos Craciun?

Daca faceti fursecuri, va las mai jos cateva retete gustoase si desigur, pe placul mosului. Enjoy!

Retete

Retele din imaginea de mai sus le gasiti in lista de mai jos:

https://www.enjoy-dessert.ro/2016/06/biscuiti-fragezi-cu-bezea-si-caramel.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2016/01/fursecuri-cu-scortisoara-ghimbir-si-caramel.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2015/12/fursecuri-cu-unt-si-portocale.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2015/12/fursecuri-fragede-cu-ciocolata-si-ghimbir.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2015/11/fursecuri-cu-nuca-si-ciocolata.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2015/02/cornulete-fragede-cu-nuca.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2014/12/biscuiti-linzer-linzer-cookies.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2014/03/biscuiti-spirala.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2014/01/biscotti-cu-ciocolata-si-migdale.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2013/12/fursecuri-inimioare-cu-nuca-si-scortisoara.html

https://www.enjoy-dessert.ro/2014/04/alfajores-biscuiti-cu-dulce-de-leche.html

Sa aveti spor si inspiratie pentru a pregati cele mai delicioase fursecuri pentru Mos Craciun!

 

 


Leave a Comment

Uncategorised

Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata. Imi plac foarte mult bomboanele de ciocolata, poate la fel de mult cum imi plac prajiturile cu crema de ciocolata. Uneori le combin si iese ceva minunat. Minunat a iesit si aceasta prajitura cu cocos si ciocolata, o prajitura care combina blatul dens, crema aerata si decorul bogat format din bomboane de ciocolata.

Aceasta prajitura cu cocos si ciocolata este o prajitura consistenta, eleganta si e demna de a fi pusa pe masa de sarbatoare. Are un blat umed si dens de brownie, o crema fina de ciocolata si o crema aerata si aromata cu frisca si nuca de cocos. Decorul este simplu de realizat, insa ii confera o imagine eleganta si imbietoare. Enjoy!

Prajitura cu cocos si ciocolata

 

Ingrediente

Blat

4 oua mari

200 gr ciocolata neagra

150 gr unt

150 gr zahar

120 gr faina

20 gr cacao

1 praf sare

1/2 lingurita praf de copt

1 lingurita extract de vanilie

Crema de ciocolata

250 gr ciocolata neagra

100 ml lapte

100 ml smantana pentru frisca

2 gr gelatina+ 20 ml apa

Crema de cocos

400 gr crema de branza

50 gr nuca de cocos

100 ml lapte de cocos

150 gr zahar pudra

5 gr gelatina

250 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vaniliat

Decor

100 gr ciocolata neagra

20 gr unt

50 ml smantana pentru frisca

bomboane rafaello

bomboane ferrero rocher

Prajitura cu cocos si ciocolata

Preparare

Blat

Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic intr-o oala cu fund gros. Cand amestecul e omogen oprim focul si adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam bine.
Faina o amestecam cu sarea si cu praful de copt si o lasam deoparte.
Peste crema de ciocolata adaugam ouale, cate unul pe rand, si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam extractul de vanilie si omogenizam. La final adaugam ingredientele uscate si amestecam bine.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava medie de 25/35 cm dimensiune.
Turnam compozitia de brownie in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 20 de minute. Nu coacem mai mult blatul pentru a nu-l usca prea tare. Oprim focul si scoatem prajitura din cuptor apoi o lasam la racit in tava.

Crema de ciocolata

Incalzim laptele si smantana intr-o oala, la foc mediu. Cand amestecul e fierbinte oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam crema doua minute la odihnit, fara sa amestecam.

Gelatina o punem la hidratat in apa rece.

Omogenizam crema de ciocolata, apoi adaugam gelatina. Turnam crema de ciocolata peste blatul de prajitura si nivelam. Dam prajitura la rece.

Crema de cocos

Macinam marunt cocosul la robot impreuna cu zaharul pudra. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml de apa rece.

Punem laptele de cocos intr-o oala, pe foc mic. Cand laptele e cald, oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine pana cand gelatina e topita complet.

Amestecam crema de branza cu zaharuyl pudra si nuca de cocos. Adaugam crema de branza peste laptele de cocos si omogenizam. Dam crema la rece pana se intareste usor.

Smantana pentru frisca o batem spuma impreuna cu o lingurita zahar vaniliat. Cand obtinem o spuma ferma, oprim mixerul. Incorporam frisca in crema de branza cu miscari de jos in sus.

Punem crema de cocos peste prajitura. Nivelam apoi dam la rece pentru 2-3 ore pana cand crema seintareste complet.

Decor

Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana si untul. Cand amestecul e omogen, fin si lucios il turnam peste crema de cocos. Nivelam.

Deocram prajitura cu bomboane rafaello si ferrero rocher. Simplu si elegant!

Prajitura cu cocos si ciocolata


9 Comments

Uncategorised

Fursecuri cu aroma de turta dulce

Fursecuri cu aroma de turta dulce

Fursecuri cu aroma de turta dulce – adica fursecuri sau turta dulce? Cum ar fi sa fie si una si alta pentru ca….ne place atat de mult aroma de turta dulce incat poate acapara orice desert.

Turta dulce este un desert care isi face simtita prezenta in special in preajma sarbatorilor. Are un farmec aparte in acest moment al anului, in care scortisoara, portocalele si ghimbirul parca ne cuceresc pe toti. Stiu ca turta dulce se poate face in diferite forme si modele, insa eu am vrut sa fac aceste fursecuri cu aroma de turta dulce. Lipseste doar mierea si ar fi o copie aproape perfecta. Dar sunt grozav de bune si asa, si mai ales, super simplu de facut. Copiii vor fi incantati atat pentru gust, cat si pentru decorul colorat. Nici cei mari nu vor putea sa se opreasca usor de la aceste fursecuri minunate. Enjoy!

Fursecuri cu aroma de turta dulce

Ingrediente

200 gr faina

50 gr amidon de porumb

10 gr amestec condimente (scortisoara, cuisoare, ghimbir, nucsoara)

80 gr zahar pudra

10 gr zahar vaniliat

200 gr unt 65 % grasime

1 ou

1 praf sare

1-2 linguri lapte

Timp de preparare: 20 minute Timp de coacere: 15 min Nr biscuiti: 30+

Fursecuri cu aroma de turta dulce

Mod de preparare.
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pudra, zaharul vaniliat si amestecul de condimente. Il mixam pana cand devine aerat si cremos. Separat amestecam faina cu amidonul si sarea.
Peste crema de unt adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa. Treptat adaugam faina si mixam la viteza mica. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam il fluidizam cu 1-2 linguri de lapte. Punem compozitia intr-un pos cu varful mare, stelat.
Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.
Preincalzim cuptorul la 160 de grade.
Spritam compozita de fursecuri in tava sub forma de stelute. Introducem tava la cuptor si coacem fursecurile timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor. Scoatem tava din cuptor si lasam fursecurile in tava inca 10 minute pentru a se intari apoi le putem transfera pe un gratar la racit.

Decoram aceste fursecuri minunata cu ciocolata alba, stelute din pasta de zahar si petale de trandafiri. Sunt grozav de bune si aromate. Langa o cana de lapte cald te cuceresc de-ndata.

Pofta buna!

Fursecuri cu aroma de turta dulce


6 Comments

Uncategorised

Sarlota cu ciocolata si capsune

Sarlota cu ciocolata si capsune

Sarlota cu ciocolata si capsune

Sarlota sau charlotte cu crema de  ciocolata, capsune si mousse de ciocolata. Sarlota aceasta am putea spune ca este un tip tort. Un fel de tort de vara, cu fructe proaspete si racoroase dar si cu multa ciocolata, pentru a se incadra in preferintele mele.

Acest desert nu este complicat de facut, mai ales daca ati mai experimentat reteta de piscoturi acasa. Daca nu, poate este un bun moment pentru a incepe sa le faceti. Va vor placea mult, veti vedea ca procedeul devine tot mai simplu pe masura ce exersati. Bun, si acum acest piscot clar are nevoie de o crema, sau mai bine zis doua creme. Una densa, onctuoasa de ciocolata. Un cremeux de ciocolata neagra. A doua crema este mai aerata si mai usoara: un mousse de ciocolata cu lapte. Prospetimea este data de fructele zemoase si aromate: capsunele. Combinatia este una de vis, sa o incercati!

Sarlota cu ciocolata si capsune

Ingrediente

Blat piscot, reteta aici

Cremeux de ciocolata

100 ml lapte

150 ml smantana pentru frisca

100 gr ciocolata amaruie

3 galbenusuri

50 gr zahar

Mousse de ciocolata

250 gr ciocolata cu lapte

100 gr mascarpone

5 gr gelatina

400 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra vaniliat

1/2 kg capsune proaspete

Sarlota cu ciocolata si capsune

Preparare

Blat piscot.

Pregatim o tava rotunda cu diametrul de 21-22 cm. Tapetam cu unt si hartie de copt. Mai avem nevoie si de o tava mare de 30/40 cm diametru pe care o vom tapeta tot cu hartie de copt.

Reteta pentru piscoturi puteti sa o luati de aici. Respectam toti pasii de preparare apoi punem compozitia intr-un pos cu varf rotund, de 1cm diametru.

Acoperim fundul tavii rotunde cu un strat de piscot. In tava mare vom forma piscoturi de 7cm lungime, lipite intre ele. Presaram zahar pudra peste blatu si piscoturi, apoi coacem timp de 15 minute la 180 de grade.

Dupa ce s-au copt piscoturile si blatul, scoatem tavile din cuptor. Piscoturile le desprindem usor de pe hartia de copt si le punem pe marginea tavii rotunde in care am copt blatul. Formam asa o bordura de piscot. Lasam blaturile la racit.

Chocolate cremeux.

Punem smantana si laptele pe foc mic intr-o oala cu fund dublu. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se deschid la culoare. Ciocolata o tocam grosier si o punem intr-un bol.
Cand laptele e fierbinte il turnam in fir subtire peste galbenusuri. Amestecam bine. Punem amestecul inapoi in oala. Lasam crema pe foc timp de aproximativ 10 minute, pana se ingroasa. Crema nu trebuie sa fiarba. In tot acest timp amestecam usor.
Cand crema e gata o turnam peste ciocolata si amestecam bine. O lasam la racit, amestecand din cand in cand.

Cand crema e rece o punem peste blatul de jos. Nivelam pana ajungem la bordura de piscot. Peste crema vom pune capsunele spalate bine si uscate. Dam desertul la rece pentru o ora.

Sarlota cu ciocolata si capsune

Mousse de ciocolata.

Incalzim 100 ml smantana cu mascarpone, pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam bine.

Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de ciocolata. Amestecam bine. Dam crema deoparte pana se raceste, fara a se intari.

Smantana pentru frisca o batem spuma impreuna cu lingura de zahar vaniliat. Adaugam frisca peste crema de ciocolata. O incorporam usor cu miscari de jos in sus. Punem crema intr-in pos cu varf mare. Umplem sarlota cu crema de ciocolata. Nivelam si dam din nou la rece.

Ornam desertul cu capsune, fasii de ciocolata neagra si servim cu mare pofta. Enjoy!

Sarlota cu ciocolata si capsune


Leave a Comment

  • 1
  • 2
  • 3
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316