• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Sarlota cu ciocolata si capsune

Uncategorised

Sarlota cu ciocolata si capsune

Sarlota cu ciocolata si capsune

Sarlota sau charlotte cu crema de  ciocolata, capsune si mousse de ciocolata. Sarlota aceasta am putea spune ca este un tip tort. Un fel de tort de vara, cu fructe proaspete si racoroase dar si cu multa ciocolata, pentru a se incadra in preferintele mele.

Acest desert nu este complicat de facut, mai ales daca ati mai experimentat reteta de piscoturi acasa. Daca nu, poate este un bun moment pentru a incepe sa le faceti. Va vor placea mult, veti vedea ca procedeul devine tot mai simplu pe masura ce exersati. Bun, si acum acest piscot clar are nevoie de o crema, sau mai bine zis doua creme. Una densa, onctuoasa de ciocolata. Un cremeux de ciocolata neagra. A doua crema este mai aerata si mai usoara: un mousse de ciocolata cu lapte. Prospetimea este data de fructele zemoase si aromate: capsunele. Combinatia este una de vis, sa o incercati!

Sarlota cu ciocolata si capsune

Ingrediente

Blat piscot, reteta aici

Cremeux de ciocolata

100 ml lapte

150 ml smantana pentru frisca

100 gr ciocolata amaruie

3 galbenusuri

50 gr zahar

Mousse de ciocolata

250 gr ciocolata cu lapte

100 gr mascarpone

5 gr gelatina

400 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra vaniliat

1/2 kg capsune proaspete

Sarlota cu ciocolata si capsune

Preparare

Blat piscot.

Pregatim o tava rotunda cu diametrul de 21-22 cm. Tapetam cu unt si hartie de copt. Mai avem nevoie si de o tava mare de 30/40 cm diametru pe care o vom tapeta tot cu hartie de copt.

Reteta pentru piscoturi puteti sa o luati de aici. Respectam toti pasii de preparare apoi punem compozitia intr-un pos cu varf rotund, de 1cm diametru.

Acoperim fundul tavii rotunde cu un strat de piscot. In tava mare vom forma piscoturi de 7cm lungime, lipite intre ele. Presaram zahar pudra peste blatu si piscoturi, apoi coacem timp de 15 minute la 180 de grade.

Dupa ce s-au copt piscoturile si blatul, scoatem tavile din cuptor. Piscoturile le desprindem usor de pe hartia de copt si le punem pe marginea tavii rotunde in care am copt blatul. Formam asa o bordura de piscot. Lasam blaturile la racit.

Chocolate cremeux.

Punem smantana si laptele pe foc mic intr-o oala cu fund dublu. Galbenusurile le mixam cu zaharul pana se deschid la culoare. Ciocolata o tocam grosier si o punem intr-un bol.
Cand laptele e fierbinte il turnam in fir subtire peste galbenusuri. Amestecam bine. Punem amestecul inapoi in oala. Lasam crema pe foc timp de aproximativ 10 minute, pana se ingroasa. Crema nu trebuie sa fiarba. In tot acest timp amestecam usor.
Cand crema e gata o turnam peste ciocolata si amestecam bine. O lasam la racit, amestecand din cand in cand.

Cand crema e rece o punem peste blatul de jos. Nivelam pana ajungem la bordura de piscot. Peste crema vom pune capsunele spalate bine si uscate. Dam desertul la rece pentru o ora.

Sarlota cu ciocolata si capsune

Mousse de ciocolata.

Incalzim 100 ml smantana cu mascarpone, pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucati. Amestecam bine.

Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de ciocolata. Amestecam bine. Dam crema deoparte pana se raceste, fara a se intari.

Smantana pentru frisca o batem spuma impreuna cu lingura de zahar vaniliat. Adaugam frisca peste crema de ciocolata. O incorporam usor cu miscari de jos in sus. Punem crema intr-in pos cu varf mare. Umplem sarlota cu crema de ciocolata. Nivelam si dam din nou la rece.

Ornam desertul cu capsune, fasii de ciocolata neagra si servim cu mare pofta. Enjoy!

Sarlota cu ciocolata si capsune


Leave a Comment

« Tort cu fistic si crema de unt cu ciocolata alba
Fursecuri cu aroma de turta dulce »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316