• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajitura cu cocos si ciocolata

Uncategorised

Prajitura cu cocos si ciocolata

Prajitura cu cocos si ciocolata. Imi plac foarte mult bomboanele de ciocolata, poate la fel de mult cum imi plac prajiturile cu crema de ciocolata. Uneori le combin si iese ceva minunat. Minunat a iesit si aceasta prajitura cu cocos si ciocolata, o prajitura care combina blatul dens, crema aerata si decorul bogat format din bomboane de ciocolata.

Aceasta prajitura cu cocos si ciocolata este o prajitura consistenta, eleganta si e demna de a fi pusa pe masa de sarbatoare. Are un blat umed si dens de brownie, o crema fina de ciocolata si o crema aerata si aromata cu frisca si nuca de cocos. Decorul este simplu de realizat, insa ii confera o imagine eleganta si imbietoare. Enjoy!

Prajitura cu cocos si ciocolata

 

Ingrediente

Blat

4 oua mari

200 gr ciocolata neagra

150 gr unt

150 gr zahar

120 gr faina

20 gr cacao

1 praf sare

1/2 lingurita praf de copt

1 lingurita extract de vanilie

Crema de ciocolata

250 gr ciocolata neagra

100 ml lapte

100 ml smantana pentru frisca

2 gr gelatina+ 20 ml apa

Crema de cocos

400 gr crema de branza

50 gr nuca de cocos

100 ml lapte de cocos

150 gr zahar pudra

5 gr gelatina

250 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vaniliat

Decor

100 gr ciocolata neagra

20 gr unt

50 ml smantana pentru frisca

bomboane rafaello

bomboane ferrero rocher

Prajitura cu cocos si ciocolata

Preparare

Blat

Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic intr-o oala cu fund gros. Cand amestecul e omogen oprim focul si adaugam zaharul si cacaoa. Amestecam bine.
Faina o amestecam cu sarea si cu praful de copt si o lasam deoparte.
Peste crema de ciocolata adaugam ouale, cate unul pe rand, si amestecam bine dupa fiecare adaugare. Adaugam extractul de vanilie si omogenizam. La final adaugam ingredientele uscate si amestecam bine.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava medie de 25/35 cm dimensiune.
Turnam compozitia de brownie in tava, nivelam si dam la cuptor pentru 20 de minute. Nu coacem mai mult blatul pentru a nu-l usca prea tare. Oprim focul si scoatem prajitura din cuptor apoi o lasam la racit in tava.

Crema de ciocolata

Incalzim laptele si smantana intr-o oala, la foc mediu. Cand amestecul e fierbinte oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam crema doua minute la odihnit, fara sa amestecam.

Gelatina o punem la hidratat in apa rece.

Omogenizam crema de ciocolata, apoi adaugam gelatina. Turnam crema de ciocolata peste blatul de prajitura si nivelam. Dam prajitura la rece.

Crema de cocos

Macinam marunt cocosul la robot impreuna cu zaharul pudra. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml de apa rece.

Punem laptele de cocos intr-o oala, pe foc mic. Cand laptele e cald, oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine pana cand gelatina e topita complet.

Amestecam crema de branza cu zaharuyl pudra si nuca de cocos. Adaugam crema de branza peste laptele de cocos si omogenizam. Dam crema la rece pana se intareste usor.

Smantana pentru frisca o batem spuma impreuna cu o lingurita zahar vaniliat. Cand obtinem o spuma ferma, oprim mixerul. Incorporam frisca in crema de branza cu miscari de jos in sus.

Punem crema de cocos peste prajitura. Nivelam apoi dam la rece pentru 2-3 ore pana cand crema seintareste complet.

Decor

Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana si untul. Cand amestecul e omogen, fin si lucios il turnam peste crema de cocos. Nivelam.

Deocram prajitura cu bomboane rafaello si ferrero rocher. Simplu si elegant!

Prajitura cu cocos si ciocolata


9 Comments

« Fursecuri cu aroma de turta dulce
Fursecuri pentru Mos Craciun »

Comments

  1. Maria says

    December 19, 2017 at 8:32 am

    Buna ziua, pot folosi lapte normal in loc de lapte de cocos? Restul retetei ramane la fel? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 19, 2017 at 1:34 pm

      Buna Maria, da, se poate folosi lapte normal iar celelalte ingrediente raman la fel. Laptele de cocos e folosit pentru aroma, in special, pentru aceasta reteta.

      Reply
  2. Maria says

    December 19, 2017 at 11:11 pm

    Multumesc frumos pentru raspuns! ?

    Reply
  3. Maria says

    December 21, 2017 at 10:27 pm

    Buna seara, am o nelamurire. La ingrediente pentru blat nu e trecut praf de copt, dar in descrierea prepararii apare “faina o amestecam cu sarea si praful de copt”. Deci se pune praf de copt sau nu? Multumesc! :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 22, 2017 at 11:43 am

      Buna Maria. Se pune si praf de copt, jumatate de lingurita. Am adaugat acum si in lista de ingrediente. Multumesc :)

      Reply
  4. Roxana says

    May 25, 2018 at 6:14 am

    Buna,îmi puteți spune ce smântâna pentru frișcă folosiți?multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:44 pm

      Buna, folosesc La dorna. E cea mai buna :)

      Reply
  5. geta says

    October 15, 2018 at 8:36 pm

    crema de branza e mascarpone?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2019 at 9:24 pm

      Poate fi si mascarpone.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316