• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Retete sarbatori

Retete dulci pentru masa de Paste

Retete dulci pentru masa de Paste

Retete dulci pentru masa de Paste! Sarbatorile de Paste se apropie cu rapiditate si inevitabil ne gandim la ce sa punem bun  pe masa de sarbatoate. Eu am pregatit mai jos o selectie de retete pentru masa de Paste. Sunt dulciuri, prajituri si torturi care pe mine m-au incantat si pe care vi le recomand cu drag. Enjoy!

Retete dulci pentru masa de Paste

 

 

1. Cozonac cu nuci si cacao

Cozonac cu crema de nuca si cacao_2

 

2. Pasca cu branza si ciocolata

Pasca cu branza si ciocolata_1

 

3. Cozonac cu nuca si nutella

Cozonac cu nuca si nutela_1

 

4. Pasca napoletana

Pasca napoletana_1

 

5. Cozonac cu alune de padure si cacao

Cozonac cu alune de padure si cacao_2

6. Cornulete fragede cu untura si nuca

Cornulete fragede cu untura si nuca_3

 

7. Bezele cu crema de ciocolata

Bezele cu ciocolata_3

 

8. Cheesecake cu capsune si ciocolata alba

Cheesecake-marmorat-cu-capsune_1

 

9. Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata

Cheesecake cu lapte condensat si ciocolata_5

 

10. Cheesecake cu trei feluri de ciocolata si caramel

Triple Chocolate Toffifee Cheese Cake _5

 

11. Prajitura cu ciocolata si zmeura

Prajitura cu ciocolata si zmeura_3

12. Prajitura alba ca zapada

Prajitura Alba ca zapada_2

 

14. Prajitura cu ciocolata

Prajitura cu ciocolata_3

 

15. Prajitura cu alune, crema de vanilie si nutella

Prajitura cu alune, nutella si crema de vanilie_4

 

16. Prajitura Tosca

Prajitura Tosca_1

17. Tort Dobos

Tort-Dobos-Dobos-Torte_1

18. Hummingbird Cake

Hummingbird Cake - tort cu banane, nuci si ananas_4

19.  Carrot Cake – Tort de morcovi

Carrot Cake - Tort de morcovi cu crema de branza_3

20. Chocolate Mud Cake

Chocolate Mud Cake_3


3 Comments

Checuri

Chec cu lamaie

Chec cu lamaie

Gazda Provocarii Secrete de luna aceasta sunt chiar eu. Probabil acesta este si unul din motivele pentru care am reusit sa public reteta inainte de a fi gata luna – am vrut sa fiu o gazda harnica si buna. O fi sau nu asa, insa cu siguranta nu este singurul. Alt motiv este faptul ca am vrut sa va arat acest chec cu lamaie delicios pe care l-am gasit in bucataria Panselutei, un chec care m-a cucerit la prima vedere si pe care am vrut neaparat sa-l incerc.

Dulciurile cu lamaie sunt printre preferatele mele. Aroma parfumata si plina de prospetime a lamailor ma incanta de fiecare data, cu fiecare reteta in care le folosesc. Iar acest chec pe langa faptul ca este plin de aroma, este si un chec usor de facut cu ingrediente la indemana. Este un chec pufos, cu o textura minunata si o culoare superba.

Am respectat in mare parte reteta Panselutei insa nu m-am putut abtine sa nu adaug lemon curd in compozitie – deoarece l-am gasit singuratic prin frigider. La ornare am plusat cu smantana dulce si capsune proaspat cumparate de la piata. O minunatie!

Chec cu lamaie_3

 

Ingrediente

3 oua

180 gr unt

180 gr zahar

200 gr faina

3 linguri lemon curd (reteta aici )

coaja rasa de la lamaie

1 li-ta extract de vanilie

1/2 lingurita praf de copt

1 lgta bicarbonat

Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 55 min. Nr portii: 12

Chec cu lamaie_2

 

Faina o amestecam cu coaja rasa de lamaie, praful de copt si bicarbonatul.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul timp de 5-6 minute pana cand devine pufos. Adaugam ouale pe rand. Mixam bine dupa fiecare ou adaugat iar inainte de a adauga urmatorul punem si o lingura de faina in compozitie pentru a evita taierea.

Punem faina peste crema de unt si oua si amestecam usor. La final incorporam lemon curdul – daca nu aveti lemon curd, puteti pune o lingura suc de lamaie + 2 linguri smantana  – si extractul de vanilie. Omogenizam usor.

Chec cu lamaie_1

 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam o forma medie de chec cu unt si faina. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem checul timp de 50-55 de minute, pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea.

Cand checul e gata oprim focul si-l mai lasam 10-15 minute in cuptor cu usa intredeschis. Pe urma il transferam pe un gratar la racit

Cand e racit complet il ornam cu smantana indulcita si fructe proaspete. Servim in portii pufoase, umede si aromate. Enjoy!

Chec cu lamaie_4

 


2 Comments

Aluat dulce

Cozonac cu alune de padure si cacao

Cozonac cu alune de padure si cacao

Cozonacii anunta apropierea sarbatorilor. Ei sunt motiv de bucurie, sarbatoare si voie buna in familie. Si chiar nu este nevoie de o sarbatoare anume pentru a-i face. deoarece sunt grozav de buni si la noi in casa se fac atunci cand pofta si dorul de cozonaci este mare. Iar ei nu fac altceva decat sa transforme orice masa banala intr-o masa festiva plina de bucurie.

Cozonac cu alune de padure si cacao este aceasta reteta care isi face acum aparitia in jurnalul meu de retete. Este un cozonac cu aluat pufos si aromat cu o umplutura delicioasa de alune de padure, vanilie si cacao. Alunele putin prajite apooi transformate in crema vor da un aer aparte acestui cozonac. Va fi atat de aromat si ispititor incat cu greu veti sta la distanta de el.

Cozonac cu alune de padure si cacao_4

Aluat
500 gr faina
15 gr drojdie
200-250 gr lapte
3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 praf de sare
50 gr unt
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de lamaie

Umplutura
200 gr alune de padure macinate
3 albusuri
100 gr zahar
1 lingurita zahar vanilat
1 lingura rasa cacao

Cozonac cu alune de padure si cacao_3

 Aluat. Pregatim ingredientele pentru cozonac cu 2 ore inainte de a ne apuca de treaba.
Punem 100 ml lapte pe foc impreuna cu zaharul. Cand laptele e caldut oprim focul si adaugam drojdia. Lasam amestecul la odihnit timp de 10 minute iar noi trecem la faina.

Cernem faina impreuna cu sarea iar in mijloc facem o adancitura. Turnam maiaua in mijloc apoi galbenusurile si inca 100 ml de lapte. Incepem sa framantam aluatul. Daca mai este nevoie mai adaugam lapte treptat pana cand obtinem un aluat moale, nelipicios dar usor de framantat. Continuam framantarea pentru inca 10 minute apoi adaugam untul moale, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Mai framantam cateva minute pana cand untul e complet incorporat iar aluatul este din nou omogen, elastic si usor de prelucrat.
Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l lasam la dospit pentru o ora intr-un loc ferit de curenti, ideal ar fi in cuptorul incalzit usor.

Cozonac cu alune de padure si cacao_2

Umplutura. Alune de padure le prajim timp de 10 minute in cuptorul preincalzit la 180 de grade. Macinam fin alunele si le amestecam cu albusurile batute usor, zaharul, vanilia si cacaoa. Vom obtine o crema delicioasa cu miros imbatator. O punem deoparte si ne apucam de cozonaci.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il rasturnam pe blatul de lucru infainat. Intindem o foaie dreptunghiulara groasa de 0.5 cm. Ungem intraga foaie cu umplutura delicioasa apoi incepem sa o rulam strans.

Pregatim o forma de guguluf sau cozonac. Daca e teflonata va trebui unsa bine cu ulei. Daca este de silicon nu are nevoie de nimic. Eu am folosit o forma de guguluf de silicon.

Punem cozonacul in forma si-l ungem cu galbenus. Il mai lasam la dospit inca 40-50 de minute pana cand depaseste usor inaltimea formei.

Preincalzim cuptorul la 190 de grade si introducem cozonacul dospit frumos in cuptor. Dupa 10 minute reducem focul la 180 si-l mai coacem pentru 35-40 de minute, pana capata u crusta rumena minunata.

 

Soatem forma cu cozonac la racit pe un gratar.  Mai lasam cozonacul in forma timp de 10 minute dupa care il scoatem si il punem din nou pe gratar.

Lasam cozonacul sa se raceasca complet. Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie pentru a evita uscarea excesiva. Dupa ce il feliem il pastram intr-un recipient etans, la loc racoros. Enjoy!

Cozonac cu alune de padure_1


3 Comments

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

Prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

Cafea si ciocolata este una din combinatiile care ma incanta pe mine. La aceasta combinatie as mai adauga ciocolata + caramel, ciocolata + visine, ciocolata + nuci, ciocolata + portocale. Daa, lista ar putea continua pentru ca tot ce este cu ciocolata este pe placul meu. Si da, fac multe dulciuri cu ciocolata incercand sa impac cat mai multe gusturi si arome.

Aceasta prajitura cu ciocolata si mousse de cafea s-a nascut dintr-o dorinta de a mea de a manca ceva dulce, super bun, neaparat cu ciocolata si neaparat cu cafea. Dorinta s-a indeplinit si am avut parte de un desert minunat cu blat fin si creme delicate, aromate si catifelate.

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

 

Blat

  • 4 oua
  • 100 gr zahar
  • 40 gr faina
  • 40 gr faina de migdale
  • 20 gr cacao
  • 1 praf de sare
  • 20 gr unt topit

Crema de ciocolata

  • 200 gr ciocolata neagra
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lingura esenta amaretto
  • 2 oua
  • 2 linguri cacao
  • 3 linguri zahar
  • 4 gr gelatina

Mousse de cafea

  • 100 ml smantana pentru frisca
  • 50 ml cafea
  • 3 linguri zahar
  • 300 ml smantana pentru frisca
  • 1 lg-ta zahar vanilat
  • 5 gr gelatina

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 15 min. Nr portii: 20

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

 

Blat. Ouale le mixam bine impreuna cu zaharul si sarea timp de 10-15 minute pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit ( si racit) si mai mixam jumatate de minut pana la omogenizare. Oprim mixerul

Faina o amestecam cu faina de migdale, cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste crema de oua si amestecam cu o spatula, cu miscari usoare de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mare de 30/40cm. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o lingura. Coacem blatul timp de 15-17 minute pana cand se desprinde frumos de lateralele tavii. Scoatem blatul pe un gratar la raci. Il taiem il doua jumatati.

Crema de ciocolata. Ouale le amestecam cu zaharul si cacao. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Punem smantana pentru frisca pe foc. Cand e fierbinte adaugam ciocolata si amestecam usor. Turnam cateva linguri din compozitia cu ciocolata peste oua. Amestecam bine. Turnam crema de oua peste compozitia cu ciocolata si lasam amestecul pe foc timp de 5-6 minute pana incepe sa se ingroase. Cand e gata oprim focul si adaugam gelatina hidratata si amaretto. Amestecam bine. Acoperim crema cu foile alimentara si dam la rece.

Mousse de cafea. Incalzim 100 ml smantana, si cafeaua la foc mic. Oprim focul cand amestecul e cald bine. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. O lasam 5 minute deoparte apoi o adaugam peste cafea. Punem si zaharul apoi amestecam bine. Dam amestecul la rece. Cand va capata consistenta unei creme va fi bun de folosit.

Restul de smantana ii batem bine impreuna cu zaharul vanilat. Cad obtinem o frisca bat ne oprim si o dam la rece pana e gata crema de cafea.

Incorporam frisca in crema de cafea cu miscari usoare, de jos in sus.

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

Asamblare. Punem jumatate de blat intr-o tava de 20/30cm. Peste blat intindem o treime din mousse-ul de cafea. Adaugam crema de ciocolata apoi nivelam. Acoperim cu cealalta bucata de blat iar apoi cu mousse-ul de cafea ramas. Nivelam, invelim in folie si dam la rece.

  • Prajitura trebuie sa stea la rece cel putin 3-4 ore pentru a se intari cremele.
  • Blatul nu trebuie insiropat pentru ca este delicat si va absorbi din umezeala cremei
  • Crema de ciocolata nu este foarte dulce pentru ca mie imi place amaruie. Daca va plac cremele mai dulci puteti sa mai adaugati o lingura de zahar.
  • Este o prajitura delicioasa si cu siguranta va va cuceri.

Enjoy!

prajitura cu ciocolata si mousse de cafea

 


7 Comments

Biscuiti

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata

Biscuitii sunt un dulce simplu de facut, asta de cele mai multe ori. Sunt si retete delicate de biscuiti, care cer finete si precizie insa pentru asa ceva este nevoie de timp. Eu de multe ori apelez la retete rapide, cu ingrediente simple si la indemana. Insa, cand am mai mult timp, imi place si mie sa experimentez si sa incerc retete noi si complexe. In curand o sa prezint si o reteta mai complexa, insa deocamdata vom ramane la partea simpla si rapida.

Acesti biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata se fac destul de usor insa solicita putin mai mult efort. Aluatul trebuie decupat si stantat, apoi cercurile de aluat trebuie transferate cu grija in tava de copt iar la final cand sunt coapte si racite trebuie sa le umplem cu o crema de ciocolata. Crema este super delicioas, cu o aroma intensa de ciocolata si o cremozitate data de mascarpone.

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_4

 

Biscuiti

100 gr unt

120 gr mascarpone

120 gr zahar

1 ou

300 gr faina

1 praf de sare

1 lingurita esenta de cocos

1 lingurita extract de vanilie

 

Crema

100 gr smantana pentru frisca

130 gr mascarpone

120 gr ciocolata neagra

2 linguri zahar

1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 24 min. Nr biscuiti: 20-30

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_1

 

Crema. Incalzim smantana si mascarpone pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam zaharul si ciocolata si le lasam asa 1 minut. Dupa 1 minut amestecam energic si adaugam extractul de vanilie. Dam crema la rece.

Biscuiti. Untul moale il mixam impreuna cu mascaporne si zaharul pana cand obtinem o crema fina si pufoasa. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Treptat adaugam si faina iar cand aluatul devine prea greu de prelucrat putem sa renuntam la mixer.

Incorporam cu grija toata faina apoi esentele. Vom obtine un aluat moale, usor lipicios, pe care il punem la frigider pentru o ora.

Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie subtire de 0.3cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda iar apoi stampilam fiecare cerc – daca avem stampila pt fursecuri, daca nu merge si fara.

 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punembiscuitii in tava pe rand si cu grija pentru a nu-i deforma.

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_5

Coacem biscuitii timp de 10-12 minute pana cand se rumenesc usor. Ii scoatem pe un gratar la racit.

Cand sunt reci complet putem sa ii umplem cu delicioasa crema de ciocolata si sa ii savuram pe indelete. Sunt mai mult decat grozavi. Enjoy!

 

Biscuiti cu mascarpone si crema de ciocolata_2

 


4 Comments

Prajituri

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada

Prajitura Alba ca Zapada este o prajitura indragita de foarte multi dintre noi. Ea aduce aminte de copilarie si de prajiturile facute cu drag in casa…prajituri coapte in preajma sarbatorilor pentru a fi puse la loc de cinste pe masa festiva.

Eu nu m-am intalnit de foarte multe ori cu aceasta prajitura in copilarie insa de ceva vreme m-a tentat sa o incerc. Probabil pentru ca am facut o pasiune pentru prajiturile cu foi. Si pentru cremele delicioase de lapte. Iar aceasta prajitura imbina foarte frumos foile fragede si crema aromata de lapte cu lamaie. Enjoy!

Prajitura Alba ca zapada_1

Foi
2 oua
10 linguri zahar
8 linguri ulei
10 linguri lapte
1 lingurita amoniu
1 lingura suc de lamaie
1 praf de sare
550 – 600 gr faina

Crema
1 litru lapte
200 gr zahar
8 linguri faina
2 oua
200 gr unt
sucul si coaja de la o lamaie
1 pastaie de vanilie

Prajitura Alba ca zapada

 

Ouale se bat usor cu zaharul, laptele si uleiul.Se adauga amoniul stins cu zeama de lamaie si se amesteca din nou. Adaugam faina – pentruinceput 500 de grame – si amestecam pana la omogenizare. Daca aluatul este moale mai adaugam faina pana obtinem un aluat omgen si nelipicios. Il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Dupa o ora scoatem aluatul si-l impartim in 4 bucati egale. Pregatim o tava de 25/35cm si preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem fundul tavii cu putin ulei si-l tapetam cu hartie de copt. Intindem o bucata de aluat intr-o foaie de dimensiunea tavii si o punem pe fundul acesteia tapetat cu hartie de copt. Coacem foaia timp de 10-12 minute apoi o transferam pe un gratar la racit. Procedam la fel si cu celelalte bucati de aluat.

Prajitura Alba ca zapada_2Crema. Punem laptele pe foc mic, mai putin 100 de ml, impreuna cu zaharul, semintele si tija de la pastaia de vanilie. Ouale le batem usor impreuna cu faina si laptele pus deoparte.

Adaugam putin lapte fierbinte peste amestecul de oua si omogenizam. Turnam apoi amestecul de oua peste laptele din oala. Lasam crema pe foc mic pana se ingroasa. Va dura in jur de 8-10 minute, timp in care vom amesteca pentru a nu face cocoloase.

Cand crema e gata o luam de pe foc si adaugam sucul si coaja rasa de la o lamaie. Adaugam untul taiat cubulete si amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece pentru 2-3 ore.

Asamblarea prajiturii este simpla. Punem o foaie de prajitura pe un platou si o ungem cu 1/4 din crema. Procedam la fel cu toate foile iar deasupra facem mici rozete.

Dam prajitura la rece pana a doua zi cand foile se vor inmuia si prajitura va putea fi taiata frumos. Este un deliciu de prajitura cu foi fragede si crema aromata.

Pofta buna!

Prajitura Alba ca zapada

 

Sursa: aici


3 Comments

Aluat dulce

Cornulete fragede cu untura si nuca

Cornulete fragede cu untura si nuca

In copilarie, in perioada sarbatorilor, eram incantata de prajiturile care se puneau pe masa si imi facea placere sa gust din toate – nu putea sa ramana o prajitura despre care sa nu stiu ce gust are. Dulciurile mele preferate nu se erau nici cozonacii si nici prajiturile ci tocmai aceste cornulete fragede cu untura si nuca. Le facea matusa mea si mi se pareau cele mai bune cornulete cu nuca – probabil asa si erau caci pana acum nu am intalnit o reteta mai buna ca si a ei.

Multa vreme nu am indraznit sa ii cer reteta, aveam impresia ca este un procedeu complicat in a face aluatul. Insa m-am convins ca nu este asa in momentul in care mi-am luat inima in dinti si am intrebat-o de reteta. Ma bucur ca amm facut-o pentru ca este o reteta minunata de cornulete. Sunt foarte fragede, aluatul este sfaramicios exact atat cat trebuie sa fie. Iar umplutura este de vis, albusuri batute bezea cu nuca macinata. Ce poate fi mai bun?

Cornulete fragede cu untura si nuca_2

Aluat
500 gr faina
100 gr untura
3 galbenusuri
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra
3 linguri apa rece
smantana cat curpinde

Umplutura
3 albusuri
150 gr zahar
200 gr nuca macinata

1 lingurita extract de vanilie

Cornulete fragede cu untura si nuca_3

Amestecam faina cu 50 grame de untura pana obtinem un aluat sfaramicios. Galbenusurile le batem usor impreuna cu apa rece, sarea si zaharul pudra apoi le adaugam peste aluat si incepem sa framantam. Pe masura ce framantam adaugam smantana atat cat trebuie pentru a obtine un aluat omogen si nelipicios. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru jumatate de ora.

DSC_1

Scoatem aluatul de la rece si il intindem intr-o foaie de 0.5cm grosime. Ungem foaia cu untura ramasa apoi o taiem in 4 bucati. Fiecare bucata o rulam separat intr-un sul. Invelim  in folie alimentara cele 4 suluri obtinute si le dam la rece pentru 1-2 ore.

DSC_02Intre timp bate albusurile bezea tare impreuna cuzaharul. Adaugam nuca macinata si vanilia si incorporam usor.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare dela cuptor.

Scoatem aluatul de la rece. Intindem un sul intr-o fasie lunga, groasa de 0.3 cm si lata de 4-5 cm. Taiem patratele din fasia de aluat. Pe fiecare bucata de aluat punem o lingurita plina de umplutura si rulam aluatul pentru a-i da forma unui cornulet. Procedam la fel pana terminam toate patratele obtinute din fasie. Punem cornulete in tava si trecem la urmatorul sul de aluat. Procedam la fel panacand terminam tot aluatul.

Cornulete fragede cu untura si nuca_4

Coacem cornulete timp de 20-25 de minute pana se rumenesc usor. Le scoatem pe un gratar la racit apoi le dam prin zahar pudra. Putem pastra cornuletele intr-o cutie etansa intr-un spatiu racoros pana la doua saptamani.

Sunt cele mai grozave cornulete cu nuca mancate de mine. Fragede si gustoase. Ii multumesc mult matusei mele pentru asa o reteta grozava!

Enjoy!

Cornulete fragede cu untura si nuca_1

 


18 Comments

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Daca vine vorba de prajituri cu ciocolata greu m-as putea decide care e preferata mea. Sunt atatea variante! Iar daca au ciocolata si combina aromele in mod armonios atunci cu siguranta misiunea de a alege prajitura cu ciocolata perfecta va fi si mai grea. Partea buna este ca mereu putem incerca noi combinatii prin care sa punem ciocolata in valoare.

Prajitura aceasta cu ciocolata si lapte condensat este cu adevarat minunata. Este dulce, insa doar atat cat trebuie, are un blat plin de cacao pufos si umed in acelasi timp. Are doua crema delicioase si delicate: una plina de ciocolata iar cealalta combina frisca si crema de branza. Ambele creme sunt imbogatite cu lapte condensat. Cred ca el este ingredientul cheie in reusita acestei prajituri. Va recomand sa incercati aceasta prajitura excelenta!

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Blat ( de aici )

Crema 1
200 gr crema de branza
100 ml smantana pt frisca
2 foi gelatina
100 ml lapte condensat

Crema 2
250 gr smantana
3 galbenusuri
50 ml lapte condensat
200 gr ciocolata neagra
50 gr ciocolata cu lapte

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Blatul il facem dupa reteta de la negresa cu mascarpone si caramel. Este un blat foarte bun, e putin umed si pufos astfel ca nu necesita insiropare.

Crema 1. Branza o mixam pana devine cremoasa si usor de lucrat. Smantana pentru frisca o batem bat cu 1 lingurita zahar vanilat. Gelatina o punem la hidratat in apa rece apoi o incorporam in lapte condensat cald. Amestecam bine si o adaugam peste cu crema de branza. Dam la rece pentru jumatate de ora. Frisca o incorporam usor in crema de branza.

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat

Crema 2. Smantana o aducem la punctulde fierbere si o adaugam treptat peste galbenusuri mixand continuu. Punem crema pe foc mic timp de 5-7 minute pana se ingroasa. Luam crema de pe foc, adaugam ciocolata si laptele condensat. Lasam 2 minute in repaos apoi amestecam bine. Dam crema la rece pana se intareste putin.

Blatul il taiem in doua. Punem o bucata pe platou si intindem o treime din crema de ciocolata. Peste crema de ciocolata punem crema de branza. Punem si blatul doi apoi restul de crema de ciocolata. Ornam cu frisca si ciocolata apoi dam prajitura la rece.Cel mai bine se va felia a doua zi cand cremele vor fi mai ferme iar blatul va si mai usor de portionat, Este un deliciu de prajitura, enjoy!

Prajitura cu ciocolata si lapte condensat


10 Comments

Aluat sarat

Saratele cu branza si chimen

Saratele cu branza si chimen

Saratelele sunt printre preferatele mele cand vine vorba de rontaiala. As inlocui oricand biscuitii si fursecurile cu asa ceva. Motiv pentru care le fac destul de des. Nu necesita o tehnica prea complicata, se fac din ingrediente la indemana oricui si pot fi aromatizate dupa bunul plac.

In trecut am mai facut si varianta foarte simpla de saratele cu cascaval, sau varianta putin mai aromata de saratele picante cu branza. Acum am ales o varianta destul de clasica de saratele cu branza si chimen, facute cu untura si branza maturata de oi. Un deliciu!

Saratele cu branza si chimen

Ingrediente
350 gr faina
50 gr untura (100 gr unt)
200 gr branza de oi
1 ou
2-3 linguri smantana grasa
1 ou pentru uns
seminte de chimen

Saratele cu branza si chimen

Cernem faina iar in mijlocul ei punem untura. Incepem sa framantam cu varful degetelor pana cand obtinem un aluat nisipos. Adaugam branza de oi, oul si smantana si continuam framantarea pana cand obtinem un aluat omogen si nelipicios. Dupa caz mai completam cu faina sau cu smantana asstfel incat sa ajungem la consistenta dorita.

Invelim aluatul in folie si-l introducem la frigider pentru 1-2 ore. Aluat ferm il scoatem din frigider si-l intindem intr-un dreptunghi gros de 1cm aproximativ. Ungem intreaga suprafata cu ou batut si presaram seminte de chimen. Apasam usor.

Taiem fasii subtiri de aluat pe lungime cu ajutorul unui cuter sau rola de taiat. Facem cateva taieturi si pe latime, astfel incat sa obtinem saratele de lungimea dorita.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Asezam saratelele in tava lasand o distanta mica intre ele.

Coacem saratelele cu branza si chimen timp de aproximativ 20 de minute, pana cand se rumenesc frumos.  Sunt grozave!

Saratele cu branza si chimen


9 Comments

Torturi Biscuiti Dulciuri de post

Tort de biscuiti cu fructe uscate si ciocolata

Tort de biscuiti cu fructe uscate si ciocolata

Tortul de biscuiti este un desert simplu dar care poate fi festiv si super delicios in acelasi timp. Biscuitii impreuna cu ciocolata, lapte de cocos, vanilia, migdalele si alte fructe uscate au dat nastere unui desert foarte aromat care, din intamplare sau nu, este chiar un desert de post.

Tortuletul se face foarte simplu, tot ce trebuie sa faceti e sa va asigurati ca aveti la indemana toate ingredientele si apoi puteti trece direct la asamblare. Biscuitii folosit de mine au fost din comert insa, daca doriti, puteti sa faceti si biscuiti de casa. Eu am mers pe varianta simpla si rapida, aceea de a folosi biscuiti gata preparati…de altii.

Tort de biscuiti cu fructe uscate_4

Ingrediente

200 gr biscuiti

250 gr ciocolata neagra

150 ml lapte de cocos

50 gr unt de cocos

2 linguri miere

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

100 gr migdale tocate

80 gr mix de fructe uscate

70 gr stafide

 

Decor

cacao pudra

Tort de biscuiti cu fructe uscate_1

Laptele de cocos, untul de cocos, ciocolata neagra si mierea le punem pe foc mic. Amestecam pana cand compoizitia devine omogena, moment in care oprim focul. Adaugam extractul de vanilie si praful de sare (pentru a accentua aroma) si omogenizam.

Migdalele si celelalte fructe uscate le tocam grosier apoi le amestecam cu stafidele.

Tapetam cu folie alimentara o forma de copt de18-20 cm diametru. Va fi un tort micut insa foarte consistent.

Tort de biscuiti cu fructe uscate_2

Punem pe fundul tavii 2 linguri de crema deciocolata iar deasupra ei punem 2 linguri de fructe uscate. Nivelam, acoperim cu un strat de biscuiti si apasam bine. Procedam la fel pana cand terminam toata compozitia. Dam tortuletul la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte.

A doua zi scoatem tortul de biscuiti si fructe uscate din forma si il pudram cu cacao. Servim desertul in felii mici dar cochete. Enjoy!

Tort de biscuiti cu fructe uscate_5


5 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • 25
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316