• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Pasca cu branza si ciocolata

Aluat dulce

Pasca cu branza si ciocolata

De Paste, la noi in familie, se prepara anumite feluri de mancare in fiecare an. Sunt nelipsite de pe masa de sarbatoare si nu am putea concepe masa traditionala de Paste fara ele. Printre acestea se numara: friptura de miel ( la cuptor sau in tigaie), cozonacul si binenteles pasca.
 
O reteta delicioasa de pasca am sa va prezint astazi, este facuta din aluat de cozonac – asa cum se face ea in mod traditional – are in umplutura branzica proaspata de vaca si fulgi de ciocolata pentru a impaca si iubitorii de ciocolata (printre care ma numar si eu).
 
Pasca cu branza si ciocolata_1

Ingrediente
300-400 gr aluat de cozonac
500 gr branza de vaca
200 gr smantana grasa
2 oua
100 gr zahar
2 linguri pline de gris
1 praf de sare
1 lingurita coaja rasa de lamaie
50 gr fulgi de ciocolata neagra
1 ou pentru uns
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 12
 
Pasca cu branza si ciocolata_4
Preparam aluatul ca si cel pentru cozonac dupa cum este descris in reteta mea de cozonac, sau cel mai bine facem pasca in acelasi timp cu cozonacul, marind cantitatile pentru a ne ramane aluat si pentru pasca.
 
Intindem 2/3 din aluat intr-o foaie rotunda de 0.5cm grosime cu diametrul mai mare decat cel al tavii unde urmeaza sa o coacem. Ungem tava cu ulei apoi punem aluatul avand grija sa fie ridicat si pe margini. 
Pasca cu branza si ciocolata_2
 
Umplutura se face usor. Amestecam branza cu smantana, ouale si zaharul pana cand devin o crema. Putem folosi mixerul sau telul. Adaugam sarea, coaja rasa de lamaie, grisul si fulgii de ciocolata neagra si amestecam usor. Punem umplutura in tava peste aluat. 
 
Restul de 1/3 de alalut il folosim pentru a face niste impletituri care vor fi puse deasupra umpluturii. Asezam fasiile impletite frumos in tava apoi le ungem cu ou batut. Dam pasca la cuptorul preincalzit (la foc mediu) si o coacem timp de 45-50 de minute pana cand este frumos rumenita. Cand este gata o scoatem din cuptor si o lasam 10 minute la racit in tava apoi o transferam pe un gratar.
 
Este delicioasa! Pofta buna!
Pasca cu branza si ciocolata_3


12 Comments

« Alfajores – Biscuiti cu dulce de leche
Carrot Cake – Tort de morcovi cu crema de branza »

Comments

  1. mandala says

    April 7, 2014 at 8:09 pm

    Ce bine arata si ce repede vin Pastele !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:30 am

      Mandala, multumesc! Ai dreptate, imediat ne bat la usa :)

      Reply
  2. Anonymous says

    April 8, 2014 at 6:10 am

    Arata bine bine perfect,sa sti ca o sa fac si eu anul asta asa ,pana acum am facut din aluat de tarta super buna si acea ,dar anul asta o sa fac asa! Gabriela.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:30 am

      Gabriela draga sa incerci si varianta asta ca e tare buna, pufoasa si cremoasa! Pupici

      Reply
  3. Buburuza Bubu says

    April 8, 2014 at 6:26 am

    La asa pasca zau daca mai numar caloriile :) pup

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:30 am

      Buburuza :))), nici eu nu le mai numar de multa vreme 😀

      Reply
  4. Maya says

    April 9, 2014 at 9:20 am

    Ce frumusete!
    xoxoxo

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:31 am

      Maya, iti multumesc frumos! Pup

      Reply
  5. Sidonia Toncean says

    April 9, 2014 at 12:04 pm

    Doamne cat de bine arata ! E perfecta !!!
    Nici ca mai vrei altceva….
    Te tzuc !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 10, 2014 at 7:31 am

      Multumesc mult Sidy! Te pup

      Reply
  6. Nicoleta says

    April 13, 2017 at 10:59 am

    Bună ziua, arată minunat tarta!
    Ce diametru are tava?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 13, 2017 at 6:30 pm

      Buna Nicoleta. Are 24 cm diametru.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316