• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Negresa cu caramel si mascarpone

Prajituri

Negresa cu caramel si mascarpone

Ca imi plac negresele nu mai este un secret ( de fapt imi cam place orice e dulce, dar asta ramane intre noi 😀  ) asadar de multe ori baietii mei se trezesc cu cate o tava de negrese, sau brownies, prin casa. Nu se supara nici ei deoarece sunt amatori de dulce, si in special de ciocolata. Aceasta negresa este una tare simpla, blatul este pufos si dens in acelasi timp, iar crema este o combinatie de caramel dulce cu mascarpone fin si cremos. Suna bine, nu? Gustul pot sa va confirm eu ca este peste masura de bun, doar ce poate fi mai delicios decat o combinatie de ciocolata, caramel si mascarpone? Daca aveti idei, va rog sa mi le impartasiti. Daca pe moment nu va ganditi la altceva atunci poate incercati prajiturica asta si va convingeti. Enjoy!

Negresa cu caramel si mascarpone
Blat
100 gr unt
3 oua mari
150 gr zahar
120 gr faina
85 gr nuci macinate
40 gr cacao
50 ml lapte
1/2 lingurita sare
1/2 plic praf de copt
4 linguri cafea fierbinte
 
Crema caramel
50 gr zahar
50 gr unt
50 gr smantana
 
Crema mascarpone
250 gr mascarpone
2 linguri zahar pudra
1 lingurita zahar vanilat

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 Nr portii: 16
Negresa cu caramel si mascarpone
 Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine spumos. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare. Faina o amestecam cu nucile macinate, cacaoa, sarea si praful de copt.
 
In crema de unt si oua punem jumatate din ingredientele uscate si mixam usor la viteza mica pana la omogenizare. Adaugam laptele si cafeaua, apoi restul de ingrediente uscate si mai mixam putin pana cand obtinem un aluat omogen.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam o tava de dimensiuni 24/24, sau 20/30, cu hartie de copt si turnam compozitia de blat, apoi nivelam usor. Coacem prajitura timp de aproximativ 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem prajitura pe un gratar la racit.
 
Zaharul il punem intr-o cratita mica la caramelizat. Cand capata o culoare aramie il luam de pe foc si adaugam smantana amestecand energic si cu mare grija la aburi. Adaugam untul apoi amestecam din nou pana obtinem o crema fina si densa. Lasam caramelul la racit.
 
Mascarpone, preferabil la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pudra si cel vanilat pana cand devine cremos.
 
Peste blatul racit vom turna crema caramel si o nivelam frumos. Deasupra ornam prajitura cu crema mascarpone si o dam la rece pentru jumatate de ora. Portionam negresa cu caramel si mascarpone dupa preferinta si o savuram alaturi de cei dragi. Pofta buna!
Negresa cu caramel si mascarpone


6 Comments

« Panna cotta cu menta si jeleu de cirese
Cheesecake cu fructul pasiunii si baileys »

Comments

  1. ama says

    February 16, 2015 at 7:30 am

    din pacate, la mine doar eu sunt fan ciocolata, dar chiar si asa, ori de cate ori pot fac si eu cate o negresa. si sigur incerc si reteta asta :)

    Reply
  2. Cristina says

    February 16, 2015 at 3:31 pm

    Yammy!!! Nu as putea rezista tentatiei!

    Reply
  3. TeoBucatar says

    February 16, 2015 at 4:49 pm

    Draga mea ai doua manute de aur!

    Reply
  4. Diaconta says

    February 16, 2015 at 5:08 pm

    Nu poate fi decat delicioasa.

    Reply
  5. Adina says

    February 18, 2015 at 9:06 pm

    Valeu, muica,arunc cu sapca de pamant !:)
    Belea !

    Reply
  6. Liana10 says

    February 19, 2015 at 11:01 pm

    O bunatate!!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316