• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Saratele picante cu branza

Aluat sarat

Saratele picante cu branza

Cand se anunta musafiri al doilea lucru la care ma gandesc – pentru ca primul e desertul – e ce sa fac bun de rontaiala. De cele mai multe ori fac covrigei sau clasicele saratele insa de data aceasta am vrut sa incerc ceva putin altfel. Am facut niste saratele picante cu branza. Le-am dat si o forma patrata pentru ca mi-am adus aminte de reteta Laurei si mi-au placut mult cum arata asa. 
 Saratele picante cu branza
Ingrediente
300 gr faina
100 gr unt
200 gr crema de branza
100 gr cascaval ras
1 lingurita sare
2-3 linguri smantana
 
Pentru uns
1 galbenus
1 lingura lapte
boia picanta
oregano
 
Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 20 min Timp de asteptare: 1 ora
Saratele picante cu branza
Faina o cernem intr-un vas incapator. Punem untul taiat cubulete, crema de branza, cascavalul ras, smantana si sarea si framantam un aluat omogen. Acoperim aluatul cu folie alimentara si il dam la rece pentru o ora.
 
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Scoatem aluatul din frigider si il intindem intr-o foaie de 0.5cm grosime. Taiem aluatul in forma dorita – eu am ales sa-l tai in patratele, dar merg foarte bine si in forma clasica. Punem patratelele in tava, le ungem cu galbenus de ou diluat 
cu lapte iar deasupra lor presaram putina boia si oregano. 
Coacem saratele timp de aproximativ 20 de minute, sau pana cand sunt bine rumenite. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit dupa care le putem pastra intr-un vas inchis ermetic.
 
Este un aperitiv grozav de bun, si cu siguranta va fi apreciat de musafiri. Pofta buna!
Saratele picante cu branza
 


9 Comments

« Magdalene cu lamaie si strugurei
Spirale cu zmeura »

Comments

  1. Danutza says

    July 16, 2013 at 8:43 pm

    Daca-i treaba de rontaiala, vin imediat :) Adoor saratelele, iar ale tale arata minunat 😉

    Reply
  2. Laura @ Transylvanian Kitchen says

    July 17, 2013 at 5:00 am

    As manca mereu saratele 😀 Si vara si iarna. Sunt tare dragute asa patrate.

    Reply
  3. Simona says

    July 17, 2013 at 11:50 am

    Mmmmm…. vreau si eu!!!!
    Pup

    Reply
  4. Cristina says

    July 17, 2013 at 1:26 pm

    Cat de mult imi plac!!! As manca singura, pe ascuns, tot ce ai pregatit aici!

    Reply
  5. Anita says

    July 17, 2013 at 1:49 pm

    Mmmm, ce bine arata, sigur sunt foarte bune mmm.

    Reply
  6. Rocsy Ciobanu says

    July 17, 2013 at 5:00 pm

    Asa ceva nu puteam rata mai ales ca imi place mult sa rontai la ele!

    Reply
  7. Rosita Vargas says

    July 18, 2013 at 7:01 pm

    Una receta encantadora luce muy rica y bella,gracias por su comentario,saludos y abrazos.

    Reply
  8. Haplea says

    July 18, 2013 at 7:12 pm

    Ador saratelele!

    Reply
  9. Mimmi says

    July 21, 2013 at 1:27 pm

    Foarte faina retetea,le voi incerca si eu cat de curand!
    Pupici

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316