• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Torturi Retete Green Sugar

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos

Iubesc torturile indiferent de marime. Ca sunt torturi mari, ca sunt torturi mai mici, pentru mine reprezinta desertul suprem, o incantare a simturilor. Daca pot sa fac torturile mai sanatoase atunci chiar nu mai am nicio mustrare de constiinta. Solutii pentru o perspectiva mai sanatoasa sunt. Pana la urma totul depinde de ingredientele pe care le folosim si de aceea e important sa le alegem cu grija. Eu mereu optez pentru ingrediente cat mai naturale si mai putin prelucrate. Iar cand vine vorba de zahar cei de la Green Sugar mi-au sarit in ajutor cu indulcitorul lor natural pe baza de stevie. Un indulcitor conceput in asa fel incat sa nu modifice gustul alimentelor. Tocmai de aceea poate fi folosit cu incredere atat in prepararea dulciurilor dar si in aromarea bauturilor.

Eu l-am testat pe aceste mini torturi cu capsune si mousse de cocos. Au iesit minunate, cu un gust delicat de cocos acompaniat de aroma inconfundabila a capsunelor. Indulcitorul s-a comportat foarte bine iar aromele nu au fost modificate deloc. Va invit sa incercati tortuletele, sunt delicioase si sanatoase!

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_3

Blat
4 albusuri
1 praf de sare
4 linguri indulcitor Green Sugar
4 linguri cu varf faina

Mousse de cocos
200 gr lapte de cocos
100 gr indulcitor Green Sugar
300 ml smantana pentru frisca
1 lingura indulcitor Green Sugar
5 gr gelatina
30 ml apa rece
1 lingurita extract de vanilie
1 lingurita esenta de cocos

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min  Nr portii: 4-6

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_4

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam indulcitorul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Vom obtine o bezea ferma si lucioasa. Incorporam faina cu miscari ferme de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30 cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25-30 de minute, pana se rumeneste frumos la suprafata.

Laptele de cocos il incalzim pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand laptele de cocos e fierbinte oprim focul. Dupa 2-3 minute adaugam gelatina si amestecam bine. Dam crema la rece.

Rasnim o lingura de indulcitor pentru a obtine o pudra fina. Mixam smantana pentru frisca timp de un minut apoi adaugam indulcitorul pudra. Continuam mixarea pana cand obtinem o spuma ferma.

Incorporam frisca in crema de cocos racita. Ne ajutam de o spatula cu ajutorul careia vom executa miscari usoare, de jos in sus. Dam crema la rece 15 minute.

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_1

Decupam cercuri din blat cu ajutorul unor forme pentru mini torturi. Lasam cercurile in forme. Deasupra punem bucati de capsune astfel incat sa stea in picioare. Peste capsune vom turna crema de cocos. Dam tortuletele la rece 3-4 ore pana cand se intareste crema. Cel mai bine este sa le lasam la racit peste noapte.

Din ingredientele date vor iesi aproximativ 4-6 tortulete, in functie de marimea inelelor folosite. Daca doriti o un numar mai mare de tortulete va trebui sa adaptati cantitatile.

Ornam mini torturile cu capsune, sau dupa preferinta. Sunt un desert minunat si delicat. Enjoy!

Mini torturi cu capsune si mousse de cocos_2


8 Comments

Torturi

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba = tort cu blat fin de cacao si migdale, un mousse parfumat de piersici si un mousse dulce si delicat de ciocolata alba. Combinatia este minunata iar pentru realizarea ei chiar nu trebuie foarte mult efort. Pasii sunt simpli, insa ceea ce face acest tort deosebit sunt straturile delicioase si pline de aromele imbietoare. Trebuie doar sa va inarmati cu ingredientele necesare (usor de procurat) si cu putina rabdare pentru stabilizarea tortului. Enjoy!

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba_1

Blat
3 oua
100 gr zahar
50 gr faina
20 gr cacao
50 gr faina de migdale
1 praf de sare
30 gr unt topit

Mousse de piersici
200 gr piersici din conserva SunFood
75 gr zahar
200 ml smantana pentru frisca
2+1/2 foi gelatina
1 lingurita zahar vanilat

Mousse de ciocolata alba
100 gr ciocolata alba
300 ml smantana pentru frisca
2 foi gelatina

Glazura
50 gr ciocolata alba
100 ml smantana
1+1/2 foi gelatina

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10-12

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba_4

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de tort de dimensiune 18 cm.

Ouale le mixam cu praful de sare si zaharul pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de migdale, faina alba, cacaoa si incorporam usor prin miscari de jos in sus. Adaugam si untul topit si racit apoi amestecam usor.

Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 30-35 de minute, pana cand se desprinde usor de pe laterale. Scoatem blatul din tava si-l lasam pe un gratar la racit.

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba_3

Mousse de piersici. Piersicile le facem piure apoi le punem intr-o oala pe foc mic. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand piureul e fierbinte oprim focul, adaugam zaharul si gelatina si amestecam bine. Acoperim crema si o dam la rece pana ajunge la temperatura camerei.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma ferma. Incorporam usor frisca in crema de piersici racita.

Facem o scobitura in centrul blatului. Punem blatul intr-o tava cu 3-4 cm mai mare decat cea in care l-am copt si in jurul lui punem un inel reglabil. Lasam o mica distanta intre blat si inel, si intre inel si peretii tavii. Turnam mousse-ul de piersici peste blat si pana la marginile inelului. Dam tortul la congelator pana preparam mousse-ul de ciocolata.

Incalzim 100 ml smantana. Oprim focul cand aceasta e fierbinte si adaugam ciocolata alba maruntita. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 2-3 minute amestecam bine crema pentru a se topi ciocolata apoi adaugam gelatina si amestecam din nou. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma ferma. Incorporam usor frisca in crema de ciocolata racita.

Scoatem tortul din congelator si luam inelul din jurul lui. Turnam peste tort mousse-ul de ciocolata alba astfel incat sa umplem si golul dintre tort si peretii tavii. Nivelam si dam la frigider.

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba_2

Glazura. Incalzim smantana pana la punctul de fierbere. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Peste smantana punem ciocolata bucatele apoi amestecam bine. Adaugam si gelatina si omogenizam. Turnam glazura peste tort si il dam din nou la rece pentru 5-6 ore, sau preferabil peste noapte.

Taiem tortul cu ajutorul unui cutit cu taisul cald. Servim in portii delicios de generoase. Enjoy!

Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba_5


12 Comments

Aluat sarat

Spirale cu crema de branza si leurda

Spirale cu crema de branza si leurda

Din cand in cand mi se face pofta de aluat dospit. Si ce poate fi mai bun decat sa combini aluatul dospit, pufos cu verdeturi proaspete de sezon? Spirale cu crema de branza si leurda a fost alegerea mea. O alegere delicioasa zic eu. Spirale aromate din aluat pufos cu leurda si o umplutura cremoasa de branza. Reteta e simpla, dupa cum urmeaza.

Spirale cu crema de branza si leurda

Aluat
600 gr faina
1 lingurita sare
20 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
2 oua mari
50 gr unt moale
1 lingura zahar
1 legatura leurda

Umplutura
400 gr branza cremoasa de vaci
1/2 legatura marar
3 catei usturoi
1 lingurita sare
piper, turmenic

Spirale cu crema de branza si leurda

Leurda o spalam bine, o uscam cu ajutorul unui prosop curat, apoi o taiem in fasii subtiri. Cernem faina intr-un bol incapator iar in mijloc facem o adancitura.
Incalzim usor 200ml lapte, punem lingura de zahar si drojdia si le lasam asa timp de 10 minute.
In adancitura din faina punem laptele cu drojdia, ouale. leurda si incepem sa framantam. Cand aluatul incepe sa se omogenizeze adaugam sarea si untul si framantam bine – cel putin 10 minute – pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte, iar daca este prea moale se mai poate suplimenta cu faina, cate o lingura o data.
Punem aluatul intr-un loc caldut ferit de curenti  si-l lasam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Pentru crema amestecam bine branza de vaci cu mararul, sarea, piperul. Dupa gust putem sa punem si usturoi si turmenic.
 Spirale cu crema de branza si leurda
Dupa ce aluatul a dospit suficient il rasturnam pe masa de lucru bine infainata. Il intindem intr-un dreptunghi gros de 0.5 cm. Pe suprafata aluatului intindem crema de branza apoi rulam strans. Din sulul obtinut vom taia spirale cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Punem spiralele astfel obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut. Lasam spiralele inca 20-30 de minute la dospit.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade iar cand este incins introducem spiralele la cuptor. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si le mai lasam 15-20 de minute pana cand se rumenesc frumos.
Sunt delicioase atat calde cat si reci. Merg bine alaturi de un pahar cu lapte sau o cana de iaurt. Enjoy!
 Spirale cu crema de branza si leurda


3 Comments

Torturi

Carrot Cake Cheesecake

Carrot Cake Cheesecake

Hristos a inviat! Sper ca ati avut sarbatori frumoase, pline de bucurie, voie buna si intelegere alaturi de cei dragi! Pe mine sarbatorile Pascale m-au gasit intr-un loc drag mie, locul unde am copilarit, locul unde am invatat sa iubesc si sa apreciez natura. Este vorba de casa bunicilor mei care, mereu, cu drag, ne asteapta sa le trecem pragul. Am petrecut frumos, in familie, cu bucate traditionale si gustoase pe masa. Acum revin la voi si va aduc o reteta minunata de carrot cake cheesecake. O combinatie mereu reusita de tort cu morcovi si branza, insa, de data aceasta, sub o alta forma. Enjoy!

Carrot Cake Cheesecake

Reteta explicita nu am sa dau aici. Pentru blat puteti sa folositi cu incredere reteta de la tortul cu morcovi. Am folosit 2/3 din ingredientele de acolo si am copt blatul intr-o tava de 18cm diametru.

 

Pentru cheesecake am folosit reteta de la new york cheesecake. Ingredientele folosite au fost tot in proportie de 2/3 ( am pus doar 3 oua ) si am copt cheesecake-ul tot intr-o tava de 18cm diametru.

Carrot Cake Cheesecake_3

Crema de branza folosita pentru umplere si decor a fost indentica cu crema de branza de la tortul cu morcovi si am folosit aceeasi cantitate.

Carrot Cake Cheesecake

Blatul l-am taiat in doua. L-am umplut cu crema de branza. Deasupra am mai pus putina crema de branza si apoi cheesecake-ul. Am ornat tortul cu restul de crema de branza si bomboane colorate de ciocolata.

A fost o combinatie superba. Un tort cremos, cu blat umed si destul de consistent. E perfect pentru amatorii de carrot cake si prajituri cu branza. Enjoy!

Carrot Cake Cheesecake_4

Carrot Cake Cheesecake


3 Comments

Aluat dulce

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana

Pasca cu smantana este un desert foarte usor de pregatit. Este foarte potrivita atat pentru sarbatorile Pascale, fiind un dulce traditional si foarte apreciat, dar si in afara evenimentului. Merge de minune cand ne dorim un desert simplu, cremos si aromat. Este un fel de cheesecake insa nu are deloc branza. Are o crusta asemanatoare tartelor. Umplutura este doar din smantana si oua si acest lucru o face foarte cremoasa si da, irezistibila! Va invit sa o incercati.

Pasca cu smantana_1

Aluat
175 gr faina
100 gr unt
2 linguri zahar pudra
2 galbenusuri

Umplutura
600 gr smantana
4 oua
2 albusuri
7 linguri zahar
4 linguri faina
3 linguri gris
1 praf de sare
1 pastaie de vanilie
coaja rasa de lamaie

Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 50 min Nr portii: 12-16

Pasca cu smantana_2

Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Tapetam cu unt o forma rotunda de copt de diametru 24 cm.

Amestecam faina cu untul moale, zaharul si galbensurile pana obtinem un aluat omogen. Dam aluatului o forma rotunda si il punem in tava deja pregatita. Apasam usor si uniformizam astfel incat sa acoperim bine fundul tavii. Cat timp pregatim umplutura, dam aluatul la rece.

Pasca cu smantana_3

Separam galbenusurile de albusuri. Peste galbenusuri punem faina, grisul, smantana si omogenizam. Amestecam bine apoi adaugam semintele de la pastaia de vanilie si coaja rasa de lamaie.

Albusurile le batem bine cu un praf de sare pana cand obtinem o spuma ferma. Adaugam zaharul pe rand si continuam mixarea. Punem bezeaua astfel obtinuta peste crema de smantana si amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Pasca cu smantana_5

Dupa ce am omogenizat umplutura o turnam peste crusta si nivelam. Coacem pasca timp de 40-50 de minute la foc potrivit pana cand se umfla usor si se rumeneste la suprafata.

Dupa ce oprim cuptorul o mai lasam 2 ore in cuptor pentru a se raci treptat. O introducem apoi la frigider pentru cateva ore. In momentul servirii o pudram cu zahar si o servim cu pofta. Este un deliciu de pasca, enjoy!

Sursa mea de inspiratie pentru aceasta pasca minunata a fost bucataria Nainei. Multumesc frumos!

Pasca cu smantana_4

 


7 Comments

Aluat dulce

Coronita cu mac

Coronita cu mac

Din categoria retetelor de cozonac nu putea sa lipseasca aceasta coronita cu mac, pufoasa si plina de umplutura delicioasa. Aluatul folosit este unul clasic de cozonac, un aluat dospit dulce usor de lucrat si cu o textura grozava. Umplutura este simpla, cu ingrediente putine, insa foarte apreciata de toti iubitorii de mac –  stiu ca sunt persoane care nu au relatii foarte bune cu macul, insa pentru acestea am multe retete de cozonac cu nuca/alune

Coronita cu mac_3

 

Aluat de cozonac
reteta aici

Umplutura
300 gr mac
200 ml lapte
150 gr zahar
1 lingura zahar pudra vanilat
1 ou pentru uns

Timp de preparare: 40 min Timp de asteptare: 2 ore Timp de coacere: 45 min

Coronita cu mac_2

 

Nu voi mai detalia aici modul de preparare al aluatului de cozonac pentru ca il puteti gasi foarte bine explicat la reteta de cozonac cu crema de nuci si cacao.

Cat timp dospeste aluatul putem sa pregatim umplutura. Macul il macinam fin. Punem laptele pe foc impreuna cu macul si cu zaharul si lasam amestecul la fiert timp de 10-12 minute pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam zaharul vanilat. Amestecam, acoperim cu folie alimentara si dam crema la rece.

Ungem bine cu ulei o forma de guguluf, sau orice o tava rotunda incapatoare. Eu am folosit forma de guguluf pentru ca e mai usor de realizat coronita.

Coronita cu mac_4

Aluatul dospit il rasturnam pe blatul de lucru bine infainat. Il framantam usor si-i dam o forma rotunda. Intindem aluatul intr-o foaie dreptunghiulara, groasa de 0.5 cm.

Distribuim umplutura uniform pe suprafata aluatului. Rulam aluatul cat de strans putem. Punem sulul obtinut in forma unsa. Crestam cozonacul din loc in loc cu un cutit bine ascutit. Ungem coronita cu ou batut si-o lasam la dospit timp de 30-60 de minute pana cand ajunge la partea superioara a tavii.

 

Cu 20 de minute inainte de a coace cozonacul va trebui sa pornim cuptorul si sa-l fixam pe o temperatura de 190 de grade. Dupa ce aluatul a dospit destul vom introduce tava in cuptor. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si continuam coacerea pentru inca 30-35 de minute.

Cand coronita e rumena si frumoasa oprim focul si scoatem tava din cuptor. Mai lasam coronita timp de 10 minute in tava apoi o transferam pe un gratar la racit.

Lasam cozonacul sa se raceasca complat iar apoi o putem felia dupa preferinta. Pofta buna!

Coronita cu mac_1

 


3 Comments

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu lamaie si crema de branza

Cupcakes cu lamaie si crema de branza

Checul cu lamaie de saptamana trecuta m-a inspirat sa fac aceste cupcakes cu lamaie si crema de branza. Au iesit minunate! Combinatia branza si lamaie nu da gres niciodata. Si unde mai pui ca se fac si tare usor. Ingredientele sunt simple insa nu lipseste lemon curdul – cu care cred ca v-am plicitisit deja, insa e o crema pe care eu o ador si o folosesc destul de des. Decorul este clasic, o crema de branza cu unt aromata cu vanilie. Si pentru ca suntem in apropierea sarbatorilor Pascale am completat decorul cu drajeuri colorate. Enjoy!

Cupcakes cu lamaie si crema de branza_4

 

Ingrediente
100 gr unt
150 gr zahar
3 oua medii
3 linguri lemon curd
80-100 ml iaurt
300 gr faina
1 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare
1 lingurita extract de vanilie

Decor
100 gr unt
300 gr branza
100 gr zahar pudra
1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 18

Cupcakes cu lamaie si crema de branza_1

 

Amestecam faina cu praful de copt, sarea si bicarbonatul. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de briose cu hartiute de copt.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Dupa fiecare ou adaugam in compozitie si o lingura de faina pentru a evita taierea acesteia. Dupa ce am terminat cu ouale punem si lemon curdul si omogenizam.

Adaugam jumatate din ingredientele uscate si mixam cu mixerul la viteza mica. Punem iaurtul si restul de ingrediente uscate. Mixam usor doar pana la omogenizare.

Distribuim aluatul in formele de cupcakes – mie mi-au iesit in total 18 cupcakes. Coacem prajiturele timp  de 25-30 de minute, pana cand se rumenesc frumos si trec testul cu scobitoarea.

Scoatem cupcakes din cuptor si le mai lasam 10 minute in tava. Pe urma le transferam pe un gratar la racit.

Cupcakes cu lamaie si crema de branza_2

 

Decor. Mixam bine untul – moale – cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam crema de branza treptat, cate o lingura, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Cu aceasta crema vom orna cupcakes. Daca este prea moale o punem la frigider pentru jumatate de ora, altfel putem sa le decoram imediat ce se racoresc.

Ornam prajiturile cu bomboane colorate si le servim cu pofta si drag. Enjoy!

Cupcakes cu lamaie si crema de branza_3

 


1 Comment

Torturi

Tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata

Tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata

Ciocolata si untul de arahide merg de minune impreuna. Dovada clara sunt si aceste fursecuri minunate cu unt de arahide si nutella pe care le-am facut cu ceva timp in urma. Gustul usor sarat al untului de arahide se completeaza bine cu ciocolata, iar daca mai adaugam si caramel atunci combinatie este fatala.

Acest tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata este un tort excelent. O combinatie superba de arome se regaseste in fiecare felie de tort. Ciocolata amaruie, caramelul dulce si untul de arahide usor sarat fac cu adevarat minuni. Si minunea aceasta nici nu se face greu. Blatul este unul clasic, un blat cu unt, dens si aromat. Crema se compune din caramel delicios si spuma de ciocolata. Simplu si delicios!

Tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata_1

Blat
100 gr unt
100 gr unt de arahide
200 gr zahar
4 oua medii
300 gr faina
20 gr cacao
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
100 ml iaurt

Caramel
100 gr zahar
2 linguri apa
100 ml smantana grasa
70 gr unt

Crema de ciocolata
300 ml smantana pentru frisca
30 gr unt
200 gr ciocolata neagra
1 lingurita extract de vanilie
2 linguri zahar pudra

Ganache
50 gr ciocolata amaruie
60 ml smantana pentru frisca

Timp de preparare: 2 ore  Timp de coacere: 35 min.  Nr portii: 12-14

Tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata_3

 

Blat. Amestecam faina cu cacaoa, sarea, praful de copt si bicarbonatul.

Untul si untul de arahide – trebuie sa fie moi si cremoase – le mixam bine impreuna cu zaharul pana cand devin o crema spumoasa. Adaugam ouale pe rand. Mixam bine dupa fiecare ou si pe urma reducem usor viteza si adaugam o lingura cu varf din ingredientele uscate. Procedam asa cu fiecare ou pe care il adaugam. In acest mod vom evita ‘taierea’ compozitiei.

Ingredientele uscate le adaugam in doua transe. Dupa prima transa adaugam si iaurtul si amestecam usor. Apoi punem si restul de ingrediente uscate si mixam usor pana la omogenizare.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 de grade) si tapetam cu hartie de copt doua tavi de 17-18 cm diametru. Impartim compozitia in mod egal intre cele doua tavi. Introducem tavile la cuptor si coacem blaturile timp de 30-35 de minute, sau pana cand trec testul cu scobitoarea.

Scoatem blaturile pe un gratar la racit. Cand sunt complet racite le taiem in doua bucati pe orizontala.

Tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata_6

Caramel. Punem zaharul impreuna cu apa la caramelizat intr-o tigaie cu fundul gros. Cand amestecul incepe sa fiarba marim usor focul si-l lasam neatins pana cand devine auriu. In acel moment reducem focul si amestecam usor. Cand capata o culoare aramie oprim focul. Adaugam smantana si amestecam energic pana la omogenizare. Punem si untul si omogenizam. Dam caramelul la racorit timp de jumatate de ora. Trebuie sa aiba o consitenta usor vascoasa in momentul folosirii.

 

Crema. Punem smantana pe foc. In momentul in care ajunge la punctul de fierbere oprim focul. Adaugam untul si ciocolata si lasam crema neatinsa timp de 2 minute. Amestecam apoi usor pana la omogenizare. Adaugam zaharul si extractul de vanilie si amestecam din nou. Dam crema la rece. In momentul in care a ajuns la temperatura camerei o introducem in congelator pentru jumatate de ora.

Dupa jumatate de ora o scoatem din congelator. Mixam crema pana cand devine ca o spuma de ciocolata. Lasam deoparte.

Tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata_4

Asamblare. Crema de ciocolata o punem intr-un pos cu varful stelat. Luam o bucata de blat si o punem pe platou. Punem o treime din caramel si intindem usor. Luam posul cu crema de ciocolata si distribuim crema in mod circular. Procedam la fel si cu restul de blaturi. Deasupra decoram cu un ganache simplu facut din ciocolata si cu bucati de arahide.

Este un tort minunat ce poate completa orice masa de sarbatoare. Enjoy!

Tort cu unt de arahide, caramel si ciocolata_5

 


11 Comments

Provocarea secreta

Provocarea Secreta – parada lunii martie

Provocarea Secreta – parada lunii martie

Luna martie a fost luna in care am gazduit “Provocarea secreta“, un proiect frumos infiintat de Ama. Fetele care au participat la provocare s-au intrecut in retete frumoase si apetisante. Va invit sa le urmariti munca in linkurile de mai jos sipoate gasiti o reteta care sa va inspire. Eu am pus deja ochii pe cateva din ele. Enjoy!

1. Oua posate in sos de rosii (Shakshuka) – Claudia Vasilache

oua-posate

 

2. Rulada cu frisca si ciocolata – Margareta Cismasiu

09-11-2014.4

 

3. Briose de post cu cacao – Iuliana Sbirnea

Briose-de-post-cu-cacao2

 

4.  Turte – Simona’s World

DSC02485

 

5. Salata de linte cu legume – Dia Daria

salata-de-linte-cu-legume-620x431

 

6. Turte in tigaie – Mihaela Apostu

IMG_5346w

 

7. Langosi – Lacrimioara Mihaela

DSC_0608

 

8. Clatite umplute cu salata de morcovi si telina – Elena Toma

IMG_0648

 

 

9. Crema de urda cu marar – Cerasel Badr El-Din

 

 

10. Tort cu crema de mascarpone si crema de ciocolata –  Stefania Anastasiu

DSCF06402222

 

 

11. Placinte cu za’tar, cascaval si masline – Panait Craita Amalia

DSCF1784 - Copy

 

12. Pate de linte, ciuperci si masline – Laura & Liana

pate de linte

 

13. Inimi de pui cu brocolli si susan – Monica Horoiu

img_7816

 

14.  Chec cu lamaie  ( reteta gazdei )

 

Chec cu lamaie

 


5 Comments

Dulciuri diverse Aluat dulce

Nuci umplute cu crema

Nuci umplute cu crema

Nucile umplute cu crema de nuci si cacao au fost mereu o atractie si o provocare pentru mine. Sunt niste fursecuri minunate cu aluat foarte fraged si aromat si umplutura minunata cu nuca si cacao – aceste aspecte explica atractia, iar pentru pofticiosi ca mine sunt irezistibile. Provocarea a constat in faptul ca nu aveam forme, nu stiam unde sa le gasesc. Insa, din fericire, o persoana draga mie (mama) mi-a facut cadou un set de forme de nuci. Bucuria a fost mare si astfel m-am pus pe treaba. Treaba destul de migaloasa si multa as spune eu, insa merita tot efortul pentru ca au iesit cele mai delicioase nuci!!

Reteta pentru cojile de nuca o am tot de la mama si e foarte buna. Iese un aluat grozav, usor de lucrat cu el iar dupa coacere e foarte fraged. Crema este o adaptare a mea, pe langa albusuri, nuca si cacao am adaugat mascarpone iar textura a fost minunata!

 

Nuci umplute_3

Aluat
200 gr unt
100 gr untura
4 galbenusuri
200 ml lapte
150 gr zahar
faina cat cuprinde
1 lgta bicarbonat
1 lgta amoniu
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocale

Crema
4 albusuri
200 gr zahar
200 gr nuci macinate
2 linguri cacao
1 lgta esenta de rom
250 gr mascarpone

Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 2 ore Nr nuci: 75

 

Nuci umplute_1

Amestecam usor galbensurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala, amoniul si bicarbonatul. Topim usor untura si untul, trebuie sa fie lichide dar nu fierbinti. Adaugam peste grasime galbenusurile apoi laptele si amestecam bine. Faina o punem treptat si continuam sa amestecam. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat ( ca si cel de tarta ) omogen, lucios si usor de lucrat. Aluatul nu trebuie sa fie tare, ci usor moale pentru a putea fi manevrat. Acoprim aluatul cu folie si-l lasam la odihnit pentru 15 minute.

Preincalzim cuptorul la 170-180 de grade. Ungem usor cojile de nuca cu unt – acest lucru este necesar doar la prima tura de copt. Eu am avut 25 de coji. Din aluatul rezultat am facut 150 de coji de nuca, deci 75 de nuci umplute.

DSC_2Impartim aluatul in bucati mici, de marimea unei alune. Punem o bucata de aluat in forma de nuca si o presam bine astfel incat sa imbrace tot interiorul formei. Procedam la fel cu restul de aluat pana umplem toate cojile de nuca.

DSC_1

Punem cojile de nuca intr-o tava mare si le dam la cuptor. Coacem cojile de nuca pentru 12-15 minute pana incep sa se rumeneasca usor. Nu trebuie sa fie foarte rumene deoarece se va intari prea mult aluatul.

Continuam procedeul pana cand terminam tot aluatul. Trecem apoi la crema.

 

Nuci umplute_2

Batem usor albusurile. Adaugam zaharul, cacaoa si nucile macinate si punem amestecul pe foc mic. Lasam crema pe foc timp de 5-6 minute pana se ingroasa usor. In felul acesta albusurile nu vor mai fi crude.

Luam crema de pe foc si adaugam esenta de rom apoi incorporam mascarpone. Amestecam bine pana obtinem o crema omogena. Cu aceasta crema vom umple cojile de nuca. La final vom avea o multime de nuci umplute cu crema, fragede, aromate si extrem de gustoase. Enjoy!

 

Nuci umplute_4


7 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 20
  • 21
  • 22
  • 23
  • 24
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316