• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Inghetata

Tiramisu Ice Cream

Tiramisu Ice Cream

E vara, e cald, meritam o inghetata buna. O inghetata buna asa cum numai cea de casa poate sa fie. Si pentru a ne umple de energie trebuie sa facem o inghetata tiramisu cu aroma grozava de cafea. Tiramisu ice cream este o inghetata plina de savoare si arome. Are tot ce trebuie: piscoturi, cafea, vanilie, smantana, mascarpone, lapte. Se face mai usor decat o prajitura tiramisu dar este la fel de buna. Cei care iubesc cafeaua cu siguranta vor indragi inghetata aceasta de la prima degustare. Insa nu doar ei, toti cei care vor sa savureze un desert dulce, racoros si aromat pe timp de vara.

Tiramisu Ice Cream

Ingrediente

250 gr mascarpone

150 ml cafea tare

2 lingurite extract de vanilie

2 linguri rom

200 gr zahar

4 oua

200 ml lapte

10 piscoturi

200 ml smantana grasa

Tiramisu Ice Cream

Piscoturile le sfarmam si le punem in cafeaua pregatita dinainte. Adaugam romul si extractul de vanilie.

Laptele il punem pe foc mediu. Ouale le mixam impreuna cu zaharul pana cand se deschid usor la culoare. Turnam 2-3 linguri de lapte caldut peste oua si amestecam bine. Punem crema de oua peste lapte pe foc mic. Lasam compozitia pe foc timp de 10 minute pana cand incepe sa se ingroase. In tot acest timp amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Cand crema e gata – va fi ca o smantana – o luam de pe foc si o lasam la racorit.

Mascarpone si smantana le mixam bine impreuna pana obtinem o crema fina si omogena. Adaugam piscoturile inmuiate si crema de oua si amestecam.

Tiramisu Ice Cream

Turnam compozitia intr-un vas termorezistent si o dam la congelator. Din ora in ora vom amesteca in compozitie pentru a evita formarea acelor de gheata. Dupa 4-5 ore inghetata ar trebuie sa fie gata de servire.

Servim inghetata tiramisu alaturi de piscoturi. Este un deliciu de inghetata, perfecta pentru toti amatorii de cafea. Enjoy!

Tiramisu Ice Cream


2 Comments

Aluat dulce Provocarea secreta

Gogosi pufoase cu branza

Gogosi pufoase cu branza

Gogosi pufoase cu branza sunt raspunsul meu la Provocarea secreta din luna mai. Gazda provocarii, Claudia, mi-a repartizat un blog frumos, plin de poze minunate, si anume blogul Mihalei. Nu mi-a fost foarte greu sa aleg ( desi Mihaela are muuulte bunatati acolo) pentru ca pusesem eu ochii pe gogosile acestea cu branza de ceva vreme. Stiam eu ca o sa fie extrem de bune asa ca le-am facut. Iar asteptarile mele au fost confirmate. Au iesit niste gogosi minunate, aromate, pufoase, si cu o textura grozava. Mihaela, iti multumesc mult pentru reteta iar pe voi va invit sa le incercati. Copiii si adultii le vor adora deopotriva. Sunt un desert simplu insa foarte atragator. Enjoy!

Gogosi pufoase cu branza_4

Aluat

500 gr faina

150 gr branza de vaci

2 oua

100-150 ml lapte

1/3 lingurita sare

1 lingura zahar

1 lingura zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

15 gr drojdie

Timp total de preparare: 2 ore

Gogosi pufoase cu branza_1

Punem 100 ml lapte la incalzit impreuna cu zaharul. Cand e caldut oprim focul si adaugam drojdia. Lasam la dospit timp de 10 minute.

Faina o cernem intr-un bol incapator si facem o adancitura in mijloc. Turnam maiaua. Adaugam ouale batute usor cu sarea, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios. Datorita branzei acesta nu va cere foarte mult lichid, deci e posibil sa nu trebuiasca si cei 50 ml lapte ramasi. Lapte mai adaugam doar daca este nevoie. Framantam timp de 10 minute pana cand obtinem textura dorita la aluat.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit timp de o ora, o ora si jumatate, intr-un loc caldut, ferit de curenti.

Gogosi pufoase cu branza_2

Punem o oala cu peretii inalti pe foc mediu. Turnam ulei din plin astfel incat sa putem praji gogosile in baie de ulei. In felul acesta vor absorbi mai putin ulei.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara groasa de 0.5-0.7cm. Taiem fasii de aluat si le impletim, unind capetele. Prajim gogosile astfel obtinute in ulei incins. Cand sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe servetele de hartie absorbante.

Servim gogosile pudrate cu zahar, alaturi de fructe proaspete si/sau o cana de lapte sau iaurt. Dupa cum am mai spus sunt grozave. Pofta buna!

Gogosi pufoase cu branza_3


6 Comments

Torturi

Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie

Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie

Inca o reteta in cadrul campaniei „MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar” organizata de Ruxandra si Dr. Schar. Le multumesc frumos pentru invitatie si ma bucur ca am posibilitatea sa particip din nou. Mai multe detalii despre campanie gasiti aici: Luna fara gluten Schar.

De data aceasta am pregatit o reteta mai racoroasa, de vara. Un tort de inghetata delicios cu arome de capsune, mure si menta, si-a facut aparitia la mine in bucatarie. Un tort pe care l-am savurat cu placere alaturi de cei dragi. Un tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie extrem de bun. Enjoy!

Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_1

 

Ingrediente 
4 galbenusuri
300 ml lapte
1 pastaie de vanilie
400 ml smantana dulce
6 linguri de zahar
200 gr capsune
2 linguri suc de lamaie
coaja de la o lamaie
200 gr mure
300 gr biscuiti digestivi cu ciocolata Dr Schar
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
capsune, mure

Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_2

 

Pastaia de vanilie o despicam cu un cutit cu varf ascutit si scoatem semintele cu grija. Punem laptele pe foc impreuna cu semintele si pastaia de vanilie. Lasam pe foc pana cand laptele ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam la infuzat timp de 30 de minute.
Dupa jumatate de ora scoatem pastaia de vanilie si punem laptele din nou pe foc. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana cand se albesc la culoare si isi dubleaza volumul.
Punem 2-3 linguri de lapte peste oua si amestecam repede. Apoi turnam crema de oua peste lapte si punem din nou pe foc mic, mic. Lasam pe foc pana se ingroasa usor, cat sa ramana pe lingura in momentul in care scoatem lingura din crema.  Eu am lasat-o in jur de 5-6 minute. Nu se va ingrosa la fel de mult ca o crema, ci va fi ca o smantana mai lichida. Crema nu trebuie sa fiarba de aceea focul trebuie sa fie foarte mic si de preferat e sa folosim o oala cu fund gros. Lasam crema la racit.
Mixam smantana dulce 5-6 minute pana cand devine spumoasa. Daca nu se ingroasa cat de cat atunci adaugam 1 lingura de zahar pudra si mai mixam pana se ingroasa putin, nu trebuie sa fie batuta bat.
Incorporam smantana in crema de vanilie usor, cu miscari de jos in sus. Nu vom obtine o compozitie foarte groasa ci una ca o smantana. Punem compozitia intr-un recipient termorezistent si dam la congelator. Amestecam de vreo 3-4 ori in inghetata la interval de jumatate de ora pentru a evita formarea acelor de gheata.
 Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_3
Cat timp sta inghetata la congelator preparam piureul de fructe. Capsunele le punem in blender cu sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie. Mixam pana obtinem un puire.
Separat mixam si murele. Dam piureul de fructe la rece.
Cand inghetata e aproape gata, insa nu foarte solida, putem sa trecem la asamblarea tortului. Scoatem inghetata din congelator si o impartim in doua. Intr-o jumatate punem capsunele iar in cealalta murele.
Luam o forma rotunda de silicon si punem 2-3 linguri de inghetata de capsune. Deasupra punem biscuiti digestivi Dr Schar. Continuam cun un strat de inghetata de mure si apoi din nou biscuiti.
Repetam procedeul pana cand umplem forma, sau terminam ingredientele.
Acoperim tortul cu folie si-l dam la rece pentru 3-4 ore pana la inghetarea completa.
Rasturnam inghetata pe un platou si o decoram cu frisca, mure si capsune. Pentru a o taia mai usor vom folosi un cutit cu taisul fierbinte. Este o inghetata grozav de buna, Dulce, racoroasa si aromata in acelasi timp. Enjoy!
 Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_4


10 Comments

Torturi Retete Green Sugar

Tort cu menta si ciocolata

Tort cu menta si ciocolata

Din nou am facut tort. Din nou un tort aromat insa putin mai racoros decat tortul precedent cu ciocolata, protocale si caramel. Am ales sa combin menta cu ciocolata – pentru multi este una din cele mai bune combinatii. Ciocolata dulce amaruie este completata foarte bine de gustul racoros si puternic al mentei. Pentru mine a fost un tort delicios, si nu foarte greu de facut. Va invit la tort cu menta si ciocolata fara zahar. Indulcitorul Green Sugar a facut posibil ca acest tort sa fie mai dietetic si sanatos. Fiecare felie delicioasa si aromata vine cu mai putine mustrari de constiinta si cu acelasi gust ca al zaharului. Enjoy!

Recipe in English is below >>

Chocolate Mint Cake_1

Blat

3 oua mari

4 linguri Green Sugar

3 linguri cu varf faina

1 lingura cu varf cacao

1 lingura ulei

1 praf de sare

Sirop

150 ml apa

50 gr ciocolata neagra

1 lingurita Green Sugar lichid

1 lingura extract de menta

Crema

20 gr menta verde

400 gr crema de branza

200 gr unt

150 gr Green Sugar

1 lingurita extract de menta

Decor

menta

cirese

Chocolate Mint Cake_4

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt 2 tavi rotunde de 16 cm diametru.

Ouale, la temperatura camerei le mixam bine cu un praf de sare si cu indulcitorul Green Sugar pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam un minut Separat amestecam faina cu cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste oua si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi. Coacem blaturile timp de 25-30 de minute, pana cand trect testul cu scobitoarea.

Sirop. Incalzim apa pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata. Dupa 2 minute amestecam bine. La final adaugam si extractul de menta.

Crema. Crema de branza si menta le punem in blender. Mixam bine. Separat mixam untul cu indulcitorul Green Sugar pana cand devine ca o crema fina si pufoasa. Adaugam crema de branza, cate o lingura pe rand, si mixam bine. Dam crema la rece pentru jumatate de ora.

Taiem blaturile in doua, o bucata mai inalta si una mai joasa. Insiropam bine fiecare blat.

Punem o bucata inalta de blat pe un platou. Acoperim cu 2-3 linguri de crema si apoi cu un blat ingust. Punem din nou crema, un nou blat ingust, crema iar la final un blat inalt. Decoram tortul cu crema ramasa. Il dam la rece pentru 2-3 ore. Apoi este gata de servit. Se poate servi simplu sau decorat cu cirese si menta. Este un deliciu!

Tortul este mic, cine doreste cantitate mai mare va trebui sa dubleze cantitatile.

Tort cu menta si ciocolata_2

Recipe in English >>

Batter

3 large eggs

4 tablespoons Green Sugar

3 tablespoons flour

1 tablespoon cocoa

1 tablespoon vegetable oil

1 pinch of salt

Syrup

150 ml water

50 gr dark chocolate

1 teaspoon Green Sugar liquid

1 tablespoon mint extract

Frosting

50 gr  fresh mint

400 gr cream cheese

200 gr butter

150 gr Green Sugar

1 teaspoon mint extract

Topping

mint & cherries

Chocolate Mint Cake_2

Preheat the oven at 180 degrees C.  Grease and line the bottom of two 16 cm round pan.

Beat the eggs, salt and Green Sugar until they triple the volume. Add the oil and whisk one more minute. In another bowl mix the four and cocoa powder. Add the dried ingredients over the eggs and combine them gently with a spatula. Divide the batter between the two pans and put them into the oven. Bake the cakes for 25-30 minute until a toothpick comes clean when inserted into the center.

Syrup. Heat the water until boiling. Take the pan from heat and add the chocolate. After 2 minutes start to whisk well. Add the mint extract and put aside.

Frosting. Put the mint and cream cheese into the blender. Mix well.

In a large bowl beat the butter and Green Sugar until light and fluffy. Add the cream cheese, one tablespoon at time, and beat well. Finally add the mint extract. Put the frosting into the refrigerator for half an hour.

Cut the cakes in two pieces, one bigger and one thinner. Pour a little of syrup on each layer cake.

Put one big layer cake on a cake plate. Spread over 2-3 tablespoons of cream cheese. Continue with a thin layer cake and 2-3  tablespoons of frosting. Another thin layer cake and frosting. Finally put the last bigger layer cake on top.

Frost the cake with the remaining cream cheese and put the cake into the refrigerator for 2-3 hours. It is now ready to serve but you can decorate it with fresh cherries and mint. Enjoy!

Chocolate Mint Cake_3

 


10 Comments

Torturi

Tort cu ciocolata, portocale si caramel – fara gluten

Tort cu ciocolata, portocale si caramel – fara gluten

Tort cu ciocolata, portocale si caramel – una din cele mai delicioase combinatii posibile. Pana acum le-am luat separat, ciocolata cu caramel si ciocolata cu portocale. Eram reticenta in ceea ce priveste caramelul cu portocalele insa rezultatul este mai mult decat surprinzator. Acest trio de arome m-a cucerit pe deplin si nu stiu cum de nu l-am incercat pana acum. Ciocolata amaruie, portocala dulce-acrisoara si caramelul dulce, totul se completeaza de minune.

Tortul acesta nu pot spune ca este usor de facut, cere putin timp si rabdare dar merita din plin. Pe langa faptul ca are aceste arome minunate este si fara gluten. Am folosit doar mixuri de la Dr Schar. Aceasta reteta se inscrie si ea in cadrul campaniei  „MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar” organizata de  Ruxandra impreuna cu Dr Schar. Enjoy!

Tort cu ciocolata, portocale si caramel_1

Blat cacao
4 oua mari + 2 galbenusuri
5 linguri zahar
1 praf de sare
5 linguri Mix Patiserie Dr. Schar
2 linguri cacao
50 gr unt topit si racit

Blat albusuri
4 albusuri
1 praf de sare
5 linguri zahar
4 linguri Mix Patiserie Dr. Schar
50 gr fulgi de ciocolata

Chocolate cremeux
200 gr ciocolata neagra
250 ml smantana pt frisca
3 galbenusuri
3 linguri zahar
1 lingurita extract de vanilie

Caramel cremeux
100 gr zahar
2 linguri apa
200 ml smantana pentru frisca
150 gr unt
3 galbenusuri
1 lingurita extract de vanilie.

Jeleu de portocale
200 ml suc de portocale
50 gr zahar
4 gr gelatina

Sirop
200 ml suc de portocale
100 gr zahar brun

Decor

200 gr ciocolata neagra

30 gr smantana grasa

25 gr unt

Tort cu ciocolata, portocale si caramel_3

Blat cacao. Ouale impreuna cu galbenusurile le mixam bine cu sarea si zaharul pana isi tripleaza volumul. Incorporam si untul topit si mai mixam 1 minut. Oprim mixerul. Mixul patiserie il amestecam cu cacao. Incorporam ingredientele uscate in crema de oua cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu unt si faina ( sau hartie de copt) o tava de 17-18 cm diametru si o tava de 12 mini cupcakes. Umplem cele 12 cavitati de cupcakes iar restul compozitiei o punem in tava. Coacem blatul timp de 25-30 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Cupcakes le scoatem dupa 15-20 de minute din cuptor. Le lasam la racit pe un gratar. Blatul il scoatem din tava si-l punem pe gratar. Il taiam in doua cand e rece.

DSC_0043 (2) DSC_0044 (2)

Blat albusuri. Albusurile le mixam bine impreuna cu un praf de sare pana cand devin o spuma ferma. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine pana cand acesta e complet topit. Incorporam mixul Patiserie si fulgii de ciocolata prin miscari usoare de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mic – 140 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 17-18cm diametru. Turnam compozitia in tava si o dam la cuptor. Coacem blatul timp de 1 ora. Cand e gata il rasturnam pe un gratar, fara a-l scoate din tava, si lasam asa pana cand se raceste complet. Cand e rece il taiem in doua.

Sirop. Stoarcem sucul de la 2-3 portocale. Punem 200 ml de suc de portocale pe foc si-l incalzim usor. Oprim focul si adaugam zaharul. Amestecam bine pana cand zaharul e complet dizolvat.

Jeleu de portocale. Incalzim 200 ml duc de portocale impreuna cu zaharul. Cand e fierbinte oprim focul. Punem 4 gr gelatina la hidratat in 2 linguri apa rece. Dupa 5 minute punem gelatina peste suc si amestecam bine. Lasam la rece.

Caramel cremeux. Punem zaharul si apa intr-o oala cu fund gros pe foc  mediu. Lasam pe foc pana cand obtinem un caramel aramiu. Luam caramelul de pe foc si adaugam smantana. Amestecam energic avand grija la aburi. Treptat adaugam si galbenusurile si amestecam continuu. Punem amestecul pe foc si-l lasam 5 minute pana se ingroasa. La final incorporam untul si extractul de vanilie. Luam crema de pe foc, o acoperim cu folie alimentara si o dam la rece.

DSC_0042 (2)

crema de galbenusuri pentru chocolate cremeux

Chocolate cremeux. Punem smantana cu zaharul pe foc mic. Galbenusurile le mixam usor cu un praf de sare. Ciocolata o rupem bucati mici. Cand smantana e fierbinte o turnam peste galbenusuri si amestecam incontinuu. Punem amestecul pe foc mic si lasam 5-10 minute pana se ingroasa, fara a fierbe insa. Oprim focul si adaugam ciocolata. Dupa 2 minute amestecam bine pentru a obtine o crema fina. La final punem si extractul de vanilie. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece.

Decor. Topim ciocolata la bain marie impreuna cu untul si smantana. Pregatim hartie de copt pe o tava mare. Facem fasii de ciocolata cu o lingura. Dam fasiile la rece.

Tort cu ciocolata, portocale si caramel_2

 

Asamblare. Insiropam bine toate cele 4 blaturi cu sirop de portocale. Pregatim o tava cu peretii inalti, sau un inel reglabil de tort. Punem un blat de cacao si peste el intindem jeleul de portocale. Punem un strat de crema de caramel. Peste crema caramel punem un blat de albusuri apoi jumatate din crema de ciocolata. Continuam cu un nou blat de albusuri apoi crema caramel. Pastram 100 gr crema caramel deoparte. Peste crema caramel punem crema de ciocolata iar deasupra ultimul blat de cacao. Glazuram tortul cu putin ganache de ciocolata (50 gr ciocolata, 50 ml smantana topite la bain marie). Peste ganache punem cupcakes de ciocolata si le ornam cu crema de caramel pastrata. Dam tortul la rece pana a doua zi. A doua zi luam inelul din jurul tortului si imbracam tortul in fasiile de ciocolata. Se feliaza perfect cu un cutit cu taisul fierbinte.

Tort cu ciocolata, portocale si caramel_5

Este un tort minunat perfect pentru o sarbatoare. Iar pentru mine este o sarbatoarea pentru ca aniversez 3 ani frumosi de blog. Trei ani in care am avut realizari, esecuri, si evenimente diverse. Trei ani de retete care au trecut si cu bune si cu rele. Trei ani in care am mai acumulat experienta in arta culinara si sunt fericita pentru acest lucru. Sunt fericita pentru ca pot face ceea ce-mi place si ca pot sa va impartasesc din experientele mele in bucatarie. Va multumesc ca ma urmariti si va invit la tort!

La multi ani Enjoy Dessert!

Tort cu ciocolata, portocale si caramel_4

 


7 Comments

Tarte/Placinte dulci

Tarte fara gluten cu crema de ciocolata, bezele si cafea

Tarte fara gluten cu crema de ciocolata, bezele si cafea

Luna mai este luna internationala fara gluten. Asadar in aceasta luna am sa incerc sa gatesc cat mai multe produse fara gluten. Provocarea aceasta am acceptat-o la invitatia Ruxandrei, care in colaborare cu Dr Schar au initiat o campanie „MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar”. Multumesc mult de invitatie si ma bucur ca pot sa particip!

A doua reteta pentru campanie este aceasta reteta de tarte fara gluten cu crema de ciocolata, bezele si cafea. Am vrut sa fac din aceste tarte ceva special, nu doar pentru ca sunt fara gluten ci si pentru ca imi doream de mult sa fac ceva inedit. Rezultatul m-a multumit pe deplin atat ca aspect cat si gust si combinatie de arome. Va recomand sa le incercati, nu se fac atat de greu precum ar parea.

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_4

 

Ingrediente crusta
200 gr banane uscate
2 linguri cocos
100 gr mix universal Dr Schar
80 gr unt

Umplutura
150 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata neagra
3 linguri zahar
2 linguri cafea

Bezele cu cocos
3 albusuri
1 praf sare
4 linguri zahar
3 linguri mix universal Dr Schar
2 linguri nuca de cocos
Discuri de ciocolata
100 gr ciocolata  neagra
1 lingura smantana dulce
20 gr unt

Crema de cafea
200 ml smantana pentru frisca
50 ml cafea
3 linguri zahar
2 foi gelatina

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_3

 

Crusta. Bananele uscate le macinam in robot. Peste ele punem mixul universal Dr Schar, cocosul si untul. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare adaugam 2-3 linguri de apa rece. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece.

Pregatim 4 forme de mini tarte. Le ungem bine cu unt. Dupa jumatate de ora scoatem aluatul de la frigider si-l intindem in cercuri de dimensiuni putin mai mari decat formele de tarta. Punem aluatul in tava si acoperim bine fundul si peretii. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.

Coacem crusta de tarte in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 20 de minute. Le scoatem pe un gratar la racit.

Bezele. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea frumoasa. Amestecam mixul universal cu cocosul si-l incorporam usor in bezea. Ne ajutam de o spatula. Punem compozitia intr-un pos cu varf rotund si larg.

Cu ajutorul posului facem forme rotunde de bezele direct pe hartia de copt. Coacem bezelele la foc mic (140 grade) timp de 30-40 minute pana cand sunt rumenite frumos.

Discuri de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana la bain marie. Cu ajutorul unei linguri facem cercuri de ciocolata pe hartia de copt. Dam ciocolata la rece pana se intareste complet.

 

Crema de ciocolata. Incalzim bine smantana pentru frisca. Cand e fierbinte oprim focul si adaugam cafeaua si ciocolata. Lasam amestecul 2 minute la odihnit. Amestecam apoi usor pana la omogenizare. Umplem crustele de tarta cu crema obtinuta. Le dam la rece.

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_2

Crema de cafea. Gelatina o punem la inmuiat in apa rece. Cafeaua o incalzim bine impreuna cu zaharul apoi oprim focul. Adaugam gelatina hidratata si scursa de apa. Amestecam bine pana cand gelatina e topita complet. Dam la rece.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita zahar vanilat pana devine o spuma bat. Adaugam frisca peste cafea si amestecam usor cu miscari de jos in sus. Dam crema la rece.

Peste fiecare tarta punem 3 bezele de cocos. Deasupra lor punem un disc de ciocolata mai mare apoi crema de cafea. Urmeaza un nou disc de ciocolata si din nou crema de cafea.

Tartele sunt gata acum si pot fi servite. Rezultatul este spectaculos de bun, plin de ciocolata, cu aroma de cafea si binenteles… fara gluten. Enjoy!

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_1

 


1 Comment

Tarte/Placinte dulci

Tarta cu nuci si dulceata de capsune

Tarta cu nuci si dulceata de capsune

Capsunele sunt la loc de cinste in primele luni de vara. Sunt atat de aromate si dragute incat este imposibil sa nu faci ceva bun cu ele. Tarta cu nuci si dulceata de capsune este o minunatie. Aluatul super fraged si umplutura aromata de capsune cu nuci, vanilie si lamaie fac  din aceasta tarta un dulce de nerefuzat. Poate fi servita alaturi de inghetata de vanilie sau smantana dulce. Va invit sa o incercati, se face repede si simplu.

Tarta cu nuci si dulceata de capsune_2

Aluat
200 gr faina
40 gr nuci macinate
20 gr gris de grau
70 ml ulei
2 linguri zahar
1 praf de sare
1 lingurita praf de copt
60-70 ml lapte de migdale

Umplutura
600 gr capsune
1 lingura suc de lamaie
150 gr zahar
100 gr nuci macinate
1 pastaie de vanilie
fulgi de migdale

Tarta cu nuci si dulceata de capsune_1

 

Faina, praful de copt, nucile macinate si grisul le punem intr-un bol incapator. Amestecam usor. Facem o adancitura in centru si adaugam uleiul, zaharul, sarea si 50 ml lapte de migdale pentru inceput. Incepem sa framantam. Daca aluatul mai necesita lichid atunci vom mai adauga laptele treptat. Trebuie sa obtinem un aluat omogen. Aluatul nu va fi foarte elastic insa trebuie sa se poata lucra cu el usor. Dam aluatul la rece pentru jumatate de ora.

Capsunele le spalam bine si le punem pe foc. Lasam sa fiarba 30 minute pana isi lasa tot lichidul si acesta se reduce putin. Adaugam lamaia, zaharul si mai lasam la fiert 5 minute apoi oprim focul. Practic am facut o dulceata de capsune proaspata si aromata.

Despicam pastaia de vanilie cu un cutit cu varful ascutit. Scoatem semintele si le adaugam peste crema de capsune. Punem si nucile si amestecam.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Pregatim o tava de tarta de 24/24 cm. Ungem forma cu unt. Intindem 2/3 din aluat intr-o foaie patrata de 0.5cm grosime. Punem foaia de aluat in tava si acoperim baza dar si lateralele cu ea.

Turnam umplutura de capsune peste baza. Deasupra punem fasii din aluat. Ungem tarta cu putin lapte de migdale si presaram deasupra fulgi de migdale.

Coacem tarta pentru 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos. Scoatem tarta din cuptor si o lasam la racorit pe gratar. Feliem tarta dupa preferinta dupa ce e racita complet – daca rezistati pana atunci. Emana un miros demential si este mai mult decat minunata. Enjoy!

Tarta cu nuci si dulceata de capsune_3

 

 Recipe in english >>

I love strawberries and they rule my kitchen during summer months. They are so flavored and cute and they actually invite you to make something good to eat! This walnut and strawberry tart it’s wonderful. The pastry is super tender and the filling has strong flavors: strawberry, lemon and vanilla. You can not say no to this tart. You can choose to serve it with ice cream or creme fraiche. Either way it’s very tasty.

Pastry
200 gr all-purpose flour
40 gr  ground walnuts
20 gr wheat semolina
70 ml vegetable oil
2 tablespoon sugar
1 pinch of salt
1 teaspoon baking powder
60-70 ml almond milk

Filling
600 gr strawberries
1 tablespoon lemon juice
150 gr sugar
100 gr ground walnuts
1 vanilla pod
almond flakes

Put the flour, nuts, wheat semolina, baking powder into a large bowl. Stir lightly until combined. Make a hole into the center and add the oil, sugar, salt and 50 ml of almond milk. Start to work the pastry until combined. Add more almond milk if needed. Knead lightly, wrap in clingfilm and chill for half an hour.

Wash the strawberries and put them on medium heat. Cook for half an hour. Add the lemon, sugar and cook for another 5 minutes. Take the pan from the heat and add the vanilla seeds. We now have a delightful strawberry jam. Add the nuts and stir well.

Preheat the oven to 180 C degrees. Grease a 24/24cm baking pan. Roll the dough on to a floured surface to a 0.5 cm thickness. Put the dough into the prepared pan and lift it on the sides of the pan. Prick the pastry all over with a fork.

Put the strawberry filling into the pastry case. Cover with pastry stripes. Brush the tart with almond milk. Sprinkle flaked almonds on top.

Bake the tart intro the preheated oven for 40-45 minutes until golden brown. Take the pan from the oven and allow it to cool on a wire rack. Cut the tart only after cooling down. It’s a really tasty tart. Enjoy!

Tarta cu nuci si dulceata de capsune_4

 


4 Comments

Cheesecake

No Bake Strawberry Ginger Cheesecake

No Bake Strawberry Ginger Cheesecake

Prajiturile fara coacere vor fi la mare cautare in anotimpul cald. Mie imi place mult sa experimentez cu acest gen de prajituri iar pentru azi va propun o reteta de cheesecake fara coacere. Are o crusta delicioasa de biscuiti Maria fara Gluten de la Dr Schar, urmeaza o crema grozav de aromata de capsune cu frisca. Ultimul strat e cel cu branza si frisca marmorat cu jeleu de capsune. Reteta este simplu de facut, oricine poate urma intructiunile si va ajunge la un rezultat minunat: cheesecake cu capsune fara coacere!

Acest cheesecake este unul special. Special pentru ca este un produs fara gluten, iar luna mai este luna internationala fara gluten. Asadar in aceasta luna am sa incerc sa gatesc cat mai multe produse fara gluten. Provocarea aceasta am acceptat-o la invitatia Ruxandrei, care in colaborare cu Dr Schar au initiat o campanie “MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar”. Multumesc mult de invitatie si ma bucur ca pot sa particip!

Recipe in english is below >>

No Bake Strawberry Ginger Cheesecake_2

 

Crusta
150 gr biscuiti clasici Maria Dr. Schar
70 gr unt
3 linguri lapte
1 lingura ghimbir razuit

Crema
300 gr capsune + 3 linguri zahar
400 ml frisca
200 gr crema de branza + 2 linguri zahar pudra
100 ml lapte
1 lingura suc de lamaie
1 lingurita pudra de ghimbir
2 lingurita extract de vanilie
1 lingura zahar pudra
12 gr gelatina

Timp de preparare: 1 ora  Timp de asteptare: 3-4 ore Nr portii: 12

No Bake Strawberry Ginger Cheesecake_3

 

Biscuitii ii macinam marunt. Adaugam peste ei untul topitm ghimbirul razuit, laptele si amestecam. Ungem cu unt o tava de 20cm diametru. Taptam baza tavii cu hartie de copt. Punem biscuiti pe fundul tavii si apasam bine cu dosul unui pahar. Dam crusta la rece pana preparam crema.

Crema. Capsunele le spalam bine, le rupem frunzulitele si le punem in blender. Facem un piure fin. Punem 7 gr gelatina la hidratat in 30 ml apa.

Punem piureul de capsune pe foc impreuna cu ghimbirul pudra. Il incalzim bine apoi oprim focul. Adaugam 1 lingurita extrat de vanilie si gelatina. Amestecam bine si dam la rece.

Punem 5 gr de gelatina in 30 ml apa rece. Laptele il incalzim bine pe foc mic apoi oprim focul. Crema de branza o mixam impreuna cu 2 linguri de zahar. Adaugam gelatina peste laptele cald apoi crema de branza si amestecam in nou. Lasam la racorit.

Smantana pentru frisca o mixam impreuna cu o lingura de zahar pudra pana devine o spuma bat.

Punem 100 gr de crema de capsune deoparte. Restul de crema o amestecam cu jumatate din cantitatea de frisca. Punem crema astfel obtinuta peste crusta si dam la congelator pentru jumatate de ora. Crema de branza o amestecam cu restul de frisca si o lasam deoparte.

Scoatem prajitura de la congelator si turnam deasupra crema de branza. Din loc in loc punem o lingura din crema de capsune pusa deoparte. Marmoram usor cu varful unui cutit. Dam tava la rece pana o doua zi.

Ornam prajitura cu capsune proaspete si o feliem cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Este un deliciu de cheesecake. Enjoy!

No Bake Strawberry Ginger Cheesecake_5

 

Recipe in english >>

No bake cakes are a must do in hot season. I enjoy playing with favors on such kind of cakes and for today I have a special no bake cheesecake. It’s about an easy crust with Dr Schar gluten free cookies, a strawberry cream. The top layer it’s the cream cheese one swirled with strawberry jelly. Recipe is easy to follow and the result is more than delicious: no bake strawberry and ginger cheesecake!

This cheesecake is a special one. And I say special because it’s gluten free. May it’t the international gluten-free month and I’ll try to focus on gluten-free recipes. I’ve accepted this challenge on Ruxandra’s invite. Dr. Schar and Ruxandra have a nice campain “MAY closer to health. Dr. Schar gluten free month” and I am really glad to join it.

Crust
150 gr classic cookies Maria Dr. Schar
70 gr butter
3 tablespoons milk
1 tablespoon grated ginger

Cream
300 gr strawberries + 3 tablespoons sugar
400 ml whipping cream
200 gr cream cheese + 2 tablespoons powdered sugar
100 ml milk
1 tablespoon lemon juice
1 teaspoon ginger powder
2 teaspoons vanilla extract
1 tablespoon powdered sugar
12 gr powdered gelatin

No Bake Strawberry Ginger Cheesecake_1

 

Process biscuits until fine crumbs. Add the melted butter, grated ginger and milk and combine. Grease a 20 cm round pan. Cover the bottom with baking paper. Put the crumbs over the base of the pan and press them with a glass. Put the crust into the refrigerator while making the cream.

Cream. Wash the strawberries and remove the leaves. Mix them in the blender. Put 7 grams of gelatin into 30 ml of cold water.

Put the strawberry puree and the powdered ginger into a pan on low heat. When warm, take the pan off. Add one teaspoon of vanilla extract and the gelatin. Stir well to combine. Refrigerate for half an hour.

Put 5 grams of gelatin into 30 ml of cold water. Heat the milk on low heat and set aside. Beat cream cheese, 2 tablespoons of powdered sugar and vanilla until light and fluffy. Add the gelatin and milk and stir well to combine. Set aside to cool down.

Whisk the whipping cream with one tablespoon of powdered sugar cream until light and fluffy.

Put 100 grams of strawberry puree aside. Mix the rest of the puree with half of the whipped cream. Put the strawberry cream over the crust and leave it into the freezer for half an hour. Mi the cream cheese with the other half of the whipped cream and set aside.

Take the pa of the freezer and put the cheese cream on top.  Place spoonfuls of reserved strawberry puree on cream cheese mixture. Using a knife, swirl through cheesecake. Refrigerate the cheesecake overnight.

Decorate the cake with fresh strawberries and cut it with a hot edged knife. It’s a great cheesecake. Enjoy!

No Bake Strawberry Ginger Cheesecake_4

 


12 Comments

Aluat sarat

Taralli – covrigei italienesti

Taralli – covrigei italienesti

Taralli is an old italian recipe, originally from Puglia. I’ve seen this recipe on TV and I knew that it’s a must do recipe. Taralli are quite easy to do. It’s all about a simple, no knead, unleavened dough, with little ingredients such as: flour, extra-virgin olive oil, white wine and salt. The dough can be flavored with fennel, thyme, caraway or any other seeds we like. I’ve chosen my favorite flavor: caraway.

Reteta in romana o gasiti mai jos >>

Taralli - covrigei italienesti

Ingredients

500 gr white plain flour

1 pinch of salt

200 ml white dry wine

100 ml extravirgin olive oil

fennel/caraway/thyme seeds

Taralli - covrigei italienesti_4

Put the flour into a large bowl. Make a well in the center of the flour and add the olive oil, wine and salt. Combine the ingredients and knead until the mixture becomes an even dough. Add the desired flavor. If necessary, add a little water and continue kneading until the dough is smooth. Cover the dough with plastic wrap and leave it at room temperature for half hour.

Put the dough on the lightly floured worktable. Take walnut-sized pieces of dough and shape into thin ropes about 9-10 cm long, then bring the ends together by pressing lightly to form a tea-drop shape. These is what we call a taralli. Put the taralli aside. Continue with the rest of the dough. Cover the taralli with a clean towel to prevent drying.

In the meanwhile bring a 2-3l pot of water to boil. Put 10-15 of the taralli into the water and leave them there until they start to float on the surface. Remove them from water with a slotted spoon and transfer them to a clean and dry towel.

Preheat the oven at 200 Celsius and prepare a large tray with baking paper. Put the taralli on the baking paper and bake in the preheated oven for about 20-25 minutes, until lightly golden. When ready, transfer them to a cooling rack.

Tarrali are really easy to do and can feed the whole family. They are excellent with a glass of white wine or cold beer. Enjoy!

Taralli - covrigei italienesti

Reteta in romana

Taralli – covrigei italienesti – este o retete veche din Italia, din reguinea Puglia mai exact. Am vazut aceasta reteta la TV si mi-am spus ca trebuie neaparat sa o incerc. Taralli sunt chiar simplu de facut. Este vorba de un aluat simplu, cu putine ingrediente, si care se poate aromatiza dupa preferinta. In principiu este vorba de faina, ulei de masline, sare si vin. Aroma vine de la semintele puse: chimen, fenicul, ardei iute, cimbru sau orice alta aroma va place. Eu am incercat taralli cu aroma mea preferata si anume chimenul.

Ingrediente

500 gr faina 000

1 praf de sare

200 ml vin alb demisec

100 ml ulei de masline

seminte de cimbru/chimen/fenicul

Punem faina intr-un bol incapator. Facem o adancitura in mijloc si adaugam uleiul de masline, sarea si vinul. Incepem sa framantam usor pana cand obtinem un aluat omogen. Adaugam aroma preferata ( chimen in cazul meu ) si putina apa daca este cazul si continuam framantarea pana cand obtinem un aluat elastic si omogen. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l lasam la temperatura camerei pentru jumatate de ora.

Rasturnam aluatul pe masa de lucru foarte putin infainata. Rupem bucatele de marimea unei alune si ii dam forma unei sfori de lungime 9-10cm. Unim capetele sforii, apasam usor, pentru a obtine forma unei picaturi de ploaie. Aceasta forma este de fapt ceea ce numim taralli. Continuam la fel cu restul aluatului. Acoperim taralli cu un prosop curat pentru a preveni uscarea.

Intre timp punem o oala de 2-3l  cu apa la fiert. Cand da in clocot luam cate 10-15 bucati de taralli si-i punem in apa. Ii lasam acolo pana cand se ridica la suprafata apoi ii scoatem cu o spumiera si ii transferam pe un prosop curat si uscat. Repetam procedeul cu restul de covrigei.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punem taralli in tava si-i coacem in cuptorul incins timp de 20-25 de minute, pana cand se rumenesc usor. Cand sunt gata ii transferam pe un gratar la racit.

Sunt niste covrigei usor de facut si spornici. Merg excelent alaturi de un pahar de vin sau o bere rece. Enjoy!

Taralli - covrigei italienesti


2 Comments

Inghetata Retete Green Sugar

Inghetata sandwich cu vanilie si capsune – fara zahar

Inghetata sandwich cu vanilie si capsune – fara zahar

Vara bate la usa iar eu ma pregatesc sa o intampin asa cum se cuvine. Cu inghetata! Si nu orice fel de inghetata ci una extrem de buna, buna si aromata si fara zahar. Blatul de cacao, inghetata cremoasa de vanilie si de capsune fac cea mai buna combinatie. Si nici macar nu are zahar, doar indulcitorul natural pe baza de stevie – Green Sugar,  un indulcitor care se comporta fara repros in orice desert.

Inghetata are la baza reteta standard de inghetata de vanilie, pe care v-o recomand cu drag sa o incercati. E foarte cremoasa! Singura modificare ar fi ca am inlocuit zaharul cu indulcitorul Green Sugar. Rezultatul a fost la fel de bun si tentant. O incercati si voi?

Inghetata sandwich cu vanilie si capsune

Blat

2 oua
150 ml iaurt
70 ml ulei
200 gr faina
30 gr cacao
50 ml apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr indulcitor Green Sugar

Inghetata

4 galbenusuri
300 ml lapte
1 pastaie de vanilie
400 ml smantana dulce
8 linguri indulcitor Green Sugar
1 lingura suc de lamaie – optional
200 gr capsune proaspete
 Inghetata sandwich cu vanilie si capsune

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava medie. Eu am folosit una patrata de 20/20 cm insa puteti sa folositi si o tava rotunda, sau orice forma va place.

Ouale le amestecam cu iaurtul si uleiul si vanilia. Faina o amestecam cu zaharul, cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Combinam cele doua compozitii si amestecam bine. Va deveni putin greu dar merita efortul. Turnam deasupra si apa fierbinte si mai amestecam usor pana la omogenizare.

Turnam compozitia in tava pregatita si coacem blatul timp de 35-40 de minute. Facem testul cu scobitoarea dupa 35 minute. Daca nu e gata atunci il mai lasam 5 minute.

Scoatem blatul pe un gratar la raci. Dupa racirea completa il taiem in doua bucati pe orizontala.

Inghetata sandwich cu vanilie si capsune

Pastaia de vanilie o despicam cu un cutit cu varf ascutit si scoatem semintele cu grija. Punem laptele pe foc impreuna cu semintele si pastaia de vanilie si lasam pana cand ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam la infuzat, acoperita, pentru 30 de minute.
Dupa jumatate de ora scoatem pastaia de vanilie si punem laptele din nou pe foc. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana cand se albesc la culoare si isi dubleaza volumul.
Punem 2-3 linguri de lapte peste oua si amestecam repede ca sa nu obtinem omleta. Apoi procedam invers, turnam crema de oua peste lapte si punem din nou pe foc mic, mic. Lasam pe foc pana se ingroasa usor, cat sa ramana pe lingura in momentul in care scoatem lingura din crema.  Eu am lasat-o in jur de 8-10 minute. Nu se va ingrosa la fel de mult ca o crema, ci va fi ca o smantana mai lichida.
Crema nu trebuie sa fiarba de aceea focul trebuie sa fie foarte mic si de preferat e sa folosim o oala cu fund gros. Lasam crema la racit.
Mixam smantana dulce (poate fi smantana de separator – ideal – sau smantana pentru frisca, sau chiar frisca) 2-3 minute pana cand devine spumoasa.
Incorporam smantana in crema de vanilie usor, cu miscari de jos in sus. Nu vom obtine o compozitie foarte groasa, ci una asemanatoare smantanii. La final putem adauga o lingura suc de lamaie pentru a evita formarea acelor de gheata. Daca aveti masina de facut inghetata, puteti sa omiteti acest pas.
Capsunele le mixam cu blenderul. Punem peste capsune o treime din compozitia de vanilie si amestecam bine.
Daca aveti masina de inghetata puteti sa faceti inghetatele la aparat. In caz contrar va trebui sa le puneti la congelator in recipiente diferite. Din jumatate in jumatate de ora trebuie amestecat in vase pentru a nu se forma ace de gheata. Cand inghetata e aproape gata, insa totusi destul de moale cat se se poata lucra cu ea, o scoatem din congelator.
Punem o bucata de blat inapoi in tava in care l-am copt. Peste el punem alternativ cate o lingura de inghetata de vanilie si una de capsune. Marmoram putin compozitia apoi nivelam. Deasupra punem si celalalt blat apoi apasam usor. Introducem din nou inghetata la congelator pana la congelarea completa.
Portionam inghetata in sandwich-uri si putem sa servim cu pofta. Enjoy!
 Inghetata sandwich cu vanilie si capsune


2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • 22
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316