• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie

Torturi

Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie

Inca o reteta in cadrul campaniei „MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar” organizata de Ruxandra si Dr. Schar. Le multumesc frumos pentru invitatie si ma bucur ca am posibilitatea sa particip din nou. Mai multe detalii despre campanie gasiti aici: Luna fara gluten Schar.

De data aceasta am pregatit o reteta mai racoroasa, de vara. Un tort de inghetata delicios cu arome de capsune, mure si menta, si-a facut aparitia la mine in bucatarie. Un tort pe care l-am savurat cu placere alaturi de cei dragi. Un tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie extrem de bun. Enjoy!

Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_1

 

Ingrediente 
4 galbenusuri
300 ml lapte
1 pastaie de vanilie
400 ml smantana dulce
6 linguri de zahar
200 gr capsune
2 linguri suc de lamaie
coaja de la o lamaie
200 gr mure
300 gr biscuiti digestivi cu ciocolata Dr Schar
Decor
200 ml smantana pentru frisca
1 lingura zahar pudra
capsune, mure

Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_2

 

Pastaia de vanilie o despicam cu un cutit cu varf ascutit si scoatem semintele cu grija. Punem laptele pe foc impreuna cu semintele si pastaia de vanilie. Lasam pe foc pana cand laptele ajunge la punctul de fierbere. Oprim focul si lasam la infuzat timp de 30 de minute.
Dupa jumatate de ora scoatem pastaia de vanilie si punem laptele din nou pe foc. Galbenusurile le frecam cu zaharul pana cand se albesc la culoare si isi dubleaza volumul.
Punem 2-3 linguri de lapte peste oua si amestecam repede. Apoi turnam crema de oua peste lapte si punem din nou pe foc mic, mic. Lasam pe foc pana se ingroasa usor, cat sa ramana pe lingura in momentul in care scoatem lingura din crema.  Eu am lasat-o in jur de 5-6 minute. Nu se va ingrosa la fel de mult ca o crema, ci va fi ca o smantana mai lichida. Crema nu trebuie sa fiarba de aceea focul trebuie sa fie foarte mic si de preferat e sa folosim o oala cu fund gros. Lasam crema la racit.
Mixam smantana dulce 5-6 minute pana cand devine spumoasa. Daca nu se ingroasa cat de cat atunci adaugam 1 lingura de zahar pudra si mai mixam pana se ingroasa putin, nu trebuie sa fie batuta bat.
Incorporam smantana in crema de vanilie usor, cu miscari de jos in sus. Nu vom obtine o compozitie foarte groasa ci una ca o smantana. Punem compozitia intr-un recipient termorezistent si dam la congelator. Amestecam de vreo 3-4 ori in inghetata la interval de jumatate de ora pentru a evita formarea acelor de gheata.
 Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_3
Cat timp sta inghetata la congelator preparam piureul de fructe. Capsunele le punem in blender cu sucul de lamaie si coaja rasa de lamaie. Mixam pana obtinem un puire.
Separat mixam si murele. Dam piureul de fructe la rece.
Cand inghetata e aproape gata, insa nu foarte solida, putem sa trecem la asamblarea tortului. Scoatem inghetata din congelator si o impartim in doua. Intr-o jumatate punem capsunele iar in cealalta murele.
Luam o forma rotunda de silicon si punem 2-3 linguri de inghetata de capsune. Deasupra punem biscuiti digestivi Dr Schar. Continuam cun un strat de inghetata de mure si apoi din nou biscuiti.
Repetam procedeul pana cand umplem forma, sau terminam ingredientele.
Acoperim tortul cu folie si-l dam la rece pentru 3-4 ore pana la inghetarea completa.
Rasturnam inghetata pe un platou si o decoram cu frisca, mure si capsune. Pentru a o taia mai usor vom folosi un cutit cu taisul fierbinte. Este o inghetata grozav de buna, Dulce, racoroasa si aromata in acelasi timp. Enjoy!
 Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie_4


10 Comments

« Tort cu menta si ciocolata
Gogosi pufoase cu branza »

Comments

  1. stefy says

    May 30, 2015 at 4:43 am

    clar vreau si eu o feliuta,ca arata grozav de bine!

    Reply
  2. olivia says

    May 30, 2015 at 8:52 am

    Este mai mult decat apetisanta.

    Reply
  3. Cristina says

    June 1, 2015 at 5:58 am

    Ce rasfat!!! Arata foarte apetisant!

    Reply
  4. Simona says

    June 1, 2015 at 7:13 pm

    Asa ceva este de nerefuzat!!! Arata minunat!

    Reply
    • Paula says

      June 2, 2015 at 11:05 am

      Ma bucur ca-ti place Simona! Pup

      Reply
  5. diamar bucataria galbena says

    June 2, 2015 at 5:25 am

    Este perfect.Are o culoare superba.Pup!

    Reply
    • Paula says

      June 2, 2015 at 11:05 am

      Multumesc mult Mihaela! Pup

      Reply
  6. Adina says

    June 3, 2015 at 8:18 am

    Superb de ispititor ! :)
    Nu ma satur de inghetata in vara asta !

    Reply
    • Paula says

      June 4, 2015 at 4:32 am

      Adina, ma bucur ca-ti place!

      Reply

Trackbacks

  1. MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar says:
    June 1, 2015 at 8:12 am

    […] […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316