• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Gogosi pufoase cu branza

Aluat dulce Provocarea secreta

Gogosi pufoase cu branza

Gogosi pufoase cu branza sunt raspunsul meu la Provocarea secreta din luna mai. Gazda provocarii, Claudia, mi-a repartizat un blog frumos, plin de poze minunate, si anume blogul Mihalei. Nu mi-a fost foarte greu sa aleg ( desi Mihaela are muuulte bunatati acolo) pentru ca pusesem eu ochii pe gogosile acestea cu branza de ceva vreme. Stiam eu ca o sa fie extrem de bune asa ca le-am facut. Iar asteptarile mele au fost confirmate. Au iesit niste gogosi minunate, aromate, pufoase, si cu o textura grozava. Mihaela, iti multumesc mult pentru reteta iar pe voi va invit sa le incercati. Copiii si adultii le vor adora deopotriva. Sunt un desert simplu insa foarte atragator. Enjoy!

Gogosi pufoase cu branza_4

Aluat

500 gr faina

150 gr branza de vaci

2 oua

100-150 ml lapte

1/3 lingurita sare

1 lingura zahar

1 lingura zahar vanilat

coaja rasa de lamaie

15 gr drojdie

Timp total de preparare: 2 ore

Gogosi pufoase cu branza_1

Punem 100 ml lapte la incalzit impreuna cu zaharul. Cand e caldut oprim focul si adaugam drojdia. Lasam la dospit timp de 10 minute.

Faina o cernem intr-un bol incapator si facem o adancitura in mijloc. Turnam maiaua. Adaugam ouale batute usor cu sarea, branza de vaci, coaja rasa de lamaie si zaharul vanilat. Incepem sa framantam. Trebuie sa obtinem un aluat moale si nelipicios. Datorita branzei acesta nu va cere foarte mult lichid, deci e posibil sa nu trebuiasca si cei 50 ml lapte ramasi. Lapte mai adaugam doar daca este nevoie. Framantam timp de 10 minute pana cand obtinem textura dorita la aluat.

Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit timp de o ora, o ora si jumatate, intr-un loc caldut, ferit de curenti.

Gogosi pufoase cu branza_2

Punem o oala cu peretii inalti pe foc mediu. Turnam ulei din plin astfel incat sa putem praji gogosile in baie de ulei. In felul acesta vor absorbi mai putin ulei.

Intindem aluatul pe masa infainata intr-o foaie dreptunghiulara groasa de 0.5-0.7cm. Taiem fasii de aluat si le impletim, unind capetele. Prajim gogosile astfel obtinute in ulei incins. Cand sunt frumos rumenite pe ambele parti le scoatem pe servetele de hartie absorbante.

Servim gogosile pudrate cu zahar, alaturi de fructe proaspete si/sau o cana de lapte sau iaurt. Dupa cum am mai spus sunt grozave. Pofta buna!

Gogosi pufoase cu branza_3


6 Comments

« Tort de inghetata cu capsune, mure si lamaie
Tiramisu Ice Cream »

Comments

  1. Cristina says

    June 2, 2015 at 6:56 am

    Cred ca am venit prima, asa ca voi lua 2 gogosi! :)

    Reply
    • Paula says

      June 2, 2015 at 11:04 am

      Dada, esti prima asa ca poti lua cate vrei. Te pup!

      Reply
  2. Claudia says

    June 2, 2015 at 8:39 am

    Vai ce bine arata, Paula! :)
    Mi-ai facut o pofta de gogosi :))) Cred ca incerc si eu azi reteta :)
    Sa ai o zi frumoasa!

    Reply
    • Paula says

      June 2, 2015 at 11:04 am

      Ma bucur ca-ti plac Claudia! Sunt atat de bune, n-o sa-ti para rau daca le faci. Pupici!

      Reply
  3. diamar bucataria galbena says

    June 3, 2015 at 5:39 am

    Arata grozav de bine.Te pup!

    Reply

Trackbacks

  1. Parada retetelor din "Provocarea secreta" luna mai 2015 says:
    January 7, 2021 at 1:23 pm

    […] Avem si niste gogosi pufoase cu branza de la Paula […]

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316