• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Tiramisu Ice Cream

Inghetata

Tiramisu Ice Cream

E vara, e cald, meritam o inghetata buna. O inghetata buna asa cum numai cea de casa poate sa fie. Si pentru a ne umple de energie trebuie sa facem o inghetata tiramisu cu aroma grozava de cafea. Tiramisu ice cream este o inghetata plina de savoare si arome. Are tot ce trebuie: piscoturi, cafea, vanilie, smantana, mascarpone, lapte. Se face mai usor decat o prajitura tiramisu dar este la fel de buna. Cei care iubesc cafeaua cu siguranta vor indragi inghetata aceasta de la prima degustare. Insa nu doar ei, toti cei care vor sa savureze un desert dulce, racoros si aromat pe timp de vara.

Tiramisu Ice Cream

Ingrediente

250 gr mascarpone

150 ml cafea tare

2 lingurite extract de vanilie

2 linguri rom

200 gr zahar

4 oua

200 ml lapte

10 piscoturi

200 ml smantana grasa

Tiramisu Ice Cream

Piscoturile le sfarmam si le punem in cafeaua pregatita dinainte. Adaugam romul si extractul de vanilie.

Laptele il punem pe foc mediu. Ouale le mixam impreuna cu zaharul pana cand se deschid usor la culoare. TurnamĀ 2-3 linguri deĀ lapte caldut peste oua si amestecam bine. Punem crema de oua peste lapte pe foc mic. Lasam compozitia pe foc timp de 10 minute pana cand incepe sa se ingroase. In tot acest timp amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Cand crema e gata – va fi ca o smantana – o luam de pe foc si o lasam la racorit.

Mascarpone si smantana le mixam bine impreuna pana obtinem o crema fina si omogena. Adaugam piscoturile inmuiate si crema de oua si amestecam.

Tiramisu Ice Cream

Turnam compozitia intr-un vas termorezistent si o dam la congelator. Din ora in ora vom amesteca in compozitie pentru a evita formarea acelor de gheata. Dupa 4-5 ore inghetata ar trebuie sa fie gata de servire.

Servim inghetata tiramisu alaturi de piscoturi. Este un deliciu de inghetata, perfecta pentru toti amatorii de cafea. Enjoy!

Tiramisu Ice Cream


2 Comments

« Gogosi pufoase cu branza
Chocolate Fudge »

Comments

  1. Iulia says

    June 5, 2020 at 1:49 pm

    Buna, ce fel de smantana ai folosit ? Multumesc anticipat.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 28, 2020 at 5:40 am

      Buna Iulia, am folosit smantana grasa de tara. E buna si smantana de separator, dar si cea lichida de gatit, dar trebuie sa aiba un procent mai mare de grasime, peste 25%.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316