E vara, e cald, meritam o inghetata buna. O inghetata buna asa cum numai cea de casa poate sa fie. Si pentru a ne umple de energie trebuie sa facem o inghetata tiramisu cu aroma grozava de cafea. Tiramisu ice cream este o inghetata plina de savoare si arome. Are tot ce trebuie: piscoturi, cafea, vanilie, smantana, mascarpone, lapte. Se face mai usor decat o prajitura tiramisu dar este la fel de buna. Cei care iubesc cafeaua cu siguranta vor indragi inghetata aceasta de la prima degustare. Insa nu doar ei, toti cei care vor sa savureze un desert dulce, racoros si aromat pe timp de vara.
Ingrediente
250 gr mascarpone
150 ml cafea tare
2 lingurite extract de vanilie
2 linguri rom
200 gr zahar
4 oua
200 ml lapte
10 piscoturi
200 ml smantana grasa
Piscoturile le sfarmam si le punem in cafeaua pregatita dinainte. Adaugam romul si extractul de vanilie.
Laptele il punem pe foc mediu. Ouale le mixam impreuna cu zaharul pana cand se deschid usor la culoare. TurnamĀ 2-3 linguri deĀ lapte caldut peste oua si amestecam bine. Punem crema de oua peste lapte pe foc mic. Lasam compozitia pe foc timp de 10 minute pana cand incepe sa se ingroase. In tot acest timp amestecam continuu pentru a evita formarea de cocoloase. Cand crema e gata – va fi ca o smantana – o luam de pe foc si o lasam la racorit.
Mascarpone si smantana le mixam bine impreuna pana obtinem o crema fina si omogena. Adaugam piscoturile inmuiate si crema de oua si amestecam.
Turnam compozitia intr-un vas termorezistent si o dam la congelator. Din ora in ora vom amesteca in compozitie pentru a evita formarea acelor de gheata. Dupa 4-5 ore inghetata ar trebuie sa fie gata de servire.
Servim inghetata tiramisu alaturi de piscoturi. Este un deliciu de inghetata, perfecta pentru toti amatorii de cafea. Enjoy!
Buna, ce fel de smantana ai folosit ? Multumesc anticipat.
Buna Iulia, am folosit smantana grasa de tara. E buna si smantana de separator, dar si cea lichida de gatit, dar trebuie sa aiba un procent mai mare de grasime, peste 25%.