• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Tarte/Placinte dulci / Tarte fara gluten cu crema de ciocolata, bezele si cafea

Tarte/Placinte dulci

Tarte fara gluten cu crema de ciocolata, bezele si cafea

Luna mai este luna internationala fara gluten. Asadar in aceasta luna am sa incerc sa gatesc cat mai multe produse fara gluten. Provocarea aceasta am acceptat-o la invitatia Ruxandrei, care in colaborare cu Dr Schar au initiat o campanie „MAI aproape de sanatate. Luna fara gluten Schar”. Multumesc mult de invitatie si ma bucur ca pot sa particip!

A doua reteta pentru campanie este aceasta reteta de tarte fara gluten cu crema de ciocolata, bezele si cafea. Am vrut sa fac din aceste tarte ceva special, nu doar pentru ca sunt fara gluten ci si pentru ca imi doream de mult sa fac ceva inedit. Rezultatul m-a multumit pe deplin atat ca aspect cat si gust si combinatie de arome. Va recomand sa le incercati, nu se fac atat de greu precum ar parea.

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_4

 

Ingrediente crusta
200 gr banane uscate
2 linguri cocos
100 gr mix universal Dr Schar
80 gr unt

Umplutura
150 ml smantana pentru frisca
150 gr ciocolata neagra
3 linguri zahar
2 linguri cafea

Bezele cu cocos
3 albusuri
1 praf sare
4 linguri zahar
3 linguri mix universal Dr Schar
2 linguri nuca de cocos
Discuri de ciocolata
100 gr ciocolata  neagra
1 lingura smantana dulce
20 gr unt

Crema de cafea
200 ml smantana pentru frisca
50 ml cafea
3 linguri zahar
2 foi gelatina

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_3

 

Crusta. Bananele uscate le macinam in robot. Peste ele punem mixul universal Dr Schar, cocosul si untul. Incepem sa framantam cu degetele pana obtinem un aluat omogen. Daca aluatul este prea tare adaugam 2-3 linguri de apa rece. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece.

Pregatim 4 forme de mini tarte. Le ungem bine cu unt. Dupa jumatate de ora scoatem aluatul de la frigider si-l intindem in cercuri de dimensiuni putin mai mari decat formele de tarta. Punem aluatul in tava si acoperim bine fundul si peretii. Intepam aluatul din loc in loc cu o furculita.

Coacem crusta de tarte in cuptorul preincalzit la foc mediu timp de 20 de minute. Le scoatem pe un gratar la racit.

Bezele. Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat si continuam mixarea pana cand obtinem o bezea frumoasa. Amestecam mixul universal cu cocosul si-l incorporam usor in bezea. Ne ajutam de o spatula. Punem compozitia intr-un pos cu varf rotund si larg.

Cu ajutorul posului facem forme rotunde de bezele direct pe hartia de copt. Coacem bezelele la foc mic (140 grade) timp de 30-40 minute pana cand sunt rumenite frumos.

Discuri de ciocolata. Topim ciocolata impreuna cu untul si smantana la bain marie. Cu ajutorul unei linguri facem cercuri de ciocolata pe hartia de copt. Dam ciocolata la rece pana se intareste complet.

 

Crema de ciocolata. Incalzim bine smantana pentru frisca. Cand e fierbinte oprim focul si adaugam cafeaua si ciocolata. Lasam amestecul 2 minute la odihnit. Amestecam apoi usor pana la omogenizare. Umplem crustele de tarta cu crema obtinuta. Le dam la rece.

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_2

Crema de cafea. Gelatina o punem la inmuiat in apa rece. Cafeaua o incalzim bine impreuna cu zaharul apoi oprim focul. Adaugam gelatina hidratata si scursa de apa. Amestecam bine pana cand gelatina e topita complet. Dam la rece.

Smantana pentru frisca o mixam cu o lingurita zahar vanilat pana devine o spuma bat. Adaugam frisca peste cafea si amestecam usor cu miscari de jos in sus. Dam crema la rece.

Peste fiecare tarta punem 3 bezele de cocos. Deasupra lor punem un disc de ciocolata mai mare apoi crema de cafea. Urmeaza un nou disc de ciocolata si din nou crema de cafea.

Tartele sunt gata acum si pot fi servite. Rezultatul este spectaculos de bun, plin de ciocolata, cu aroma de cafea si binenteles… fara gluten. Enjoy!

Gluten Free Tartellets with coffee and chocolate cream_1

 


1 Comment

« Tarta cu nuci si dulceata de capsune
Tort cu ciocolata, portocale si caramel – fara gluten »

Comments

  1. Carol says

    January 11, 2016 at 8:36 am

    Arata delicios!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316