• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Torturi

Tort stracciatella cu cirese

Tort stracciatella cu cirese

Tort stracciatella cu cirese – un tort minunat de prergatit pentru o zi de vara. Nu necesita coacere, are un blat simplu din biscuiti cu cacao. Umplutura este delicioasa cu crema fina de branza, frisca din smantana naturala, cirese proaspete si fulgi de ciocolata. Totul se face simplu, fara sa solicitam cuptorul. Rezultatul este super bun, cu siguranta veti cere supliment – eu asa am facut. In continuare cititi reteta unui tortulet grozav, bun pentru cei mari dar si pentru cei mici.

Tort stracciatella cu cirese

 

Blat

200 gr biscuiti de cacao

80 ge unt

3 linguri lapte rece

Umplutura

200 gr cirese

100 gr fulgi de cioco

250 gr crema de branza

300 ml frisca

10 gr gelatina

100 gr zahar

1 plic zahar vanilat

1 lingura suc de limeta

Timp de preparare: 1 ora  Nr portii: 12-16

Tort stracciatella cu cirese_4

 

Blat. Macinam fin biscuitii cu robotul, sau ii zdrobim cu sucitorul. Untul il topim la foc mic si-l lasam 2-3 minute la racorit. Punem untul si laptele peste biscuiti si amestecam. Vom obtine un aluat sfaramicios si usor lipicios.

Tapetam cu unt si hartie de copt o tava rotunda, cu peretii inalti, de 18-20 cm diametru. Punem biscuitii pe fundul tavii si ii apasam bine cu dosul unui pahar. Dam crusta la rece.

Tort stracciatella cu cirese_5

 

Crema. Ciresele le spalam si le curatam de samburi si codite. Punem ciresele in blender si facem un piure din ele, insa nu foarte fin. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa rece. Branza o mixam bne cu zaharul pudra pana cand devine cremoasa.

Incalzim usor gelatina deasupra unui vas cu aburi. Cand gelatina e topita o adaugam peste branza si amestecam bine. Adaugam ciresele, fulgii de ciocolata si limeta. Lasam crema deoparte.

Smantana pentru frisca o mixam spuma cu o lingura de zahar vanilat. Incorporam usor frisca peste crema de branza. Ne ajutam de o spatula si de miscari lente, de jos in sus. Punem crema peste blatul de biscuiti. Nivelam cu spatula. Acoperim tortul cu folie alimentara si-l dam la rece pana a doua zi.

Tort stracciatella cu cirese_2

Ornam tortul cu fulgi de ciocolata si cu cirese proaspete. Se feliaza foarte bine cu un cutit cu taisul fierbinte si curat. Este un tort savuros, racoros si aromat. Enjoy!

Tort stracciatella cu cirese_3

 


9 Comments

Prajituri

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Caisele incep sa-si faca aparitia prin piete. Sunt atat de aromate incat e imposibil sa nu faci ceva bun cu ele. Rulada cu caise si ciocolata este o alegere grozava. Blatul fin si dulce merge foarte bine cu aroma fructata a caiselor si cu ciocolata dulce amaruie. Este o rulada parfumata, eleganta si rafinata. Enjoy!

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Ingrediente

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

30 gr unt

1 praf de sare

 

Umplutura

200 gr dulceata de caise

200 gr ciocolata neagra

250 ml smantana

1 lingurita zahar vanilat

Timp de preparare: 40 min.  Timp de coacere: 15 min.  Nr. portii: 12

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop  curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Pentru crema e simplu. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata si vanilia. Lasam doua minute deoparte. Amestecam apoi energic pentru a obtine o crema fina. Lasam crema jumatate de ora la racorit.

Desfacem usor prosopul cu rulada. Ungem bine blatul cu dulceata de cause. Deasupra intindem crema de ciocolata. Rulam strans blatul. Il dam la rece pentru o ora. Glazuram rulada cu glazura de ciocolata. Servim in portii potrivite. Este in deliciu. Sa aveti pofta! Enjoy!

Rulada genoise cu caise si ciocolata

 


9 Comments

Dulciuri diverse

Panna Cotta cu capsune si limeta

Panna Cotta cu capsune si limeta

Vara mancamm deserturi simple si cu multe fructe. Binenteles, acestea le adaugam pe lista langa cele cu multa ciocolata. Dar azi nu vorbim de ciocolata ci vorbim de capsune si limeta. Doua fructe cu arome puternice care merg bine impreuna. Le-am combinat si intr-o delicioasa inghetata cu lime si capsune, iar acum am venit cu aceasta minunata panna cotta. O panna cotta cu capsune si limeta, delicata, proaspata si aromata. Se face repede si simplu si este tot ceea ce ne trebuie intr-o zi calduroasa de vara.

Panna Cotta cu capsune si limeta_3

 

Ingrediente

200 ml lapte

100 ml smantana pentru frisca

7 gr gelatina

40 zahar

coaja rasa de la o limeta

o lingura suc limeta

200 gr capsune

20 gr zahar

1 lingurita extract de vanilie

Panna Cotta cu capsune si limeta_2

 

Punem smantana, laptele si zaharul pe foc mic. Punem la hidratat 5 gr de gelatina in apa rece si o lasam pana cand se infierbanta amestecul de pe foc. Oprim focul in momentul in care amestecul da sa fiarba. Adaugam gelatina si amestecam bine pentru a fi raspandita uniform.  Adaugam zaharul, sucul si coaja rasa de la limeta, apoi extractul de vanilie. Amestecam bine de tot. Turnam compozitia in doua pahare si o dam la rece.

Panna Cotta cu capsune si limeta_4

 

Cele doua grame ramase de gelatina le punem la hidratat intr-o lingura de apa rece. Capsunele le punem pe foc si le lasam sa fiarba 5-10 minute pana cand se inmoaie bine. Trecem capsunele prin sita ca sa colectam doar sucul. Dupa ce am strans 100 ml de suc il amestecam cu cele 20 de grame de zahar. Adaugam si gelatina hidratat si amestecam bine. Turnam siropul de capsune peste crema alba din pahar doar dupa ce aceasta din urma este intarita bine. Lasam panna cotta la frigider pana a doua zi. O servim rece cu fructe proaspete. Este delicioasa si racoroasa. Enjoy!

Panna Cotta cu capsune si limeta_1


1 Comment

Prajituri Retete Green Sugar

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Ruladele se fac usor si sunt prajituri delicate si aspectuoase. Umpluturile pot fi variate, de la gemuri simple de fructe la creme sofisticate. Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese pe care v-o prezint azi este usor de facut. Blatul este simplu de pandispan iar crema este racoroasa, cu iaurt, cirese si mascarpone. La toate aceste aspecte se mai adauga si faptul ca nu are deloc zahar. Este facuta cu indulcitorul Green Sugar, un indulcitor natural din extract de stevie. Indulcitorul se comporta minut in orice fel de desert iar gustul ramane neschimbat. Va invit asadart la o rulada delicioasa si aromata dar fara zahar.

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Rulada

3 oua mari

90 gr zahar Green Sugar

50 gr faina

25 gr cacao

1 praf de sare

1 lingura ulei

 

Umplutura

150 gr mascarpone

200 gr iaurt grecesc

80 gr Green Sugar

1 lingurita extract de vanilie

3 foi gelatina

100 gr cirese

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 15 min  Nr portii: 12

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 25/35cm.

Ouale, la temperatura camerei le mixam bine cu un praf de sare si cu indulcitorul Green Sugar pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam un minut. Separat amestecam faina cu cacaoa. Adaugam ingredientele uscate peste oua si amestecam usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o spatula. Coacem blatul timp de 15 minute.

Pregatim un prosop curat de bucatarie. Scoatem tava din cuptor si cu o miscare ferma o intoarcem astfel incat blatul se ajunga pe prosop. Cat e cald blatul, il rulam cu ajutorul prosopului. Lasam rulada la racit.

Crema. Punem foile de gelatina la inmuiat in apa rece. Intre timp incalzim usor iaurtul impreuna cu indulcitorul Green Sugar. Mascarpone il mixam putin pana cand devine cremos.

Punem gelatina in iaurt si amestecam bine pentru a se omogeniza. Adaugam si mascarpone, vanilia apoi amestecam bine. Punem crema la rece pana cand se intareste suficient pentru a umple rulada.

Desfacem usor rulada din prosop si intindem deasupra blatului crema de mascarpone. Peste crema punem bucati de cirese ( fara samburi ). Rulam blatul astfel incat sa obtinem o rulada uniforma. Acoperim rulada cu folie alimentara si o dam la rece pentru 2-3 ore.

Pudram rulada cu cirese, mascarpone si iaurt cu indulcitor pudra si o portionam dupa preferinta. Este un desert delicat, usor si fara zahar. Cu siguranta va va incanta! Enjoy!

Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese


6 Comments

Prajituri

Angel Food Cake

Angel Food Cake

Angel Food Cake este un blat de tort, sau chiar tort, care se face doar din albusuri, zahar si faina. Din acest motiv are o culoare alba, superba, culoarea ingerilor. Cu toate acestea alte caracteristici l-au facut sa se numeasca asa. Textura delicata si aerata i-au dat denumirea de prajitura ingerilor. Si pe buna dreptate. Este o prajitura de sarbatoare, o prajitura pe care nu-l faci la orice ocazie.

Nu se face chiar usor. Trebuie avut grija la unele detalii. Tava in care se coace blatul trebuie sa fie de metal, teflon, nicidecum silicion, pentru ca are nevoie de pereti pe care sa se sprijine. Tava nu trebuie unsa deloc, doar curatata bine. Este de preferat sa se coaca intr-o forma de guguluf cu gaura in mijloc pentru a permite aerului sa circule mai bine. Tenperatura de coacere este una potrivita insa timpul de coacere este putin mai lung decat la un blat obisnuit.

Angel Food Cake

Ingrediente

10 albusuri

150 gr zahar

100 gr faina

1 praf de sare

1 lingurita cream tartar

1 lingura suc de lamaie

Decor

200 gr smantana dulce

2 linguri zahar

capsune proaspete

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12-16

Angel Food Cake

Albusurile, la temperatura camerei, le batem spuma impreuna cu un praf de sare. Cand albusurile incep sa prinda volum adaugam crema tartar si lingura de lamaie. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma.

Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu trebuie sa ramana cristale de zahar netopite inainte de a adauga si urmatoarea lingura. Dupa ce am adaugat tot zaharul punem si faina si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 175 de grade. Punem cate o lingura din compozitie in tava, treptat, pentru a putea umple eventualele goluri de aer. Cand am terminat toata compozitia nivelam frumos si dam tava la cuptor. Coacem blatul timp de 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Angel Food Cake

Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe un gratar. Ideal ar fi sa punem tava pe o sticla, atsfel incat sticla sa intre in mijlocul formei de guguluf. Lasam tava pe sticla/gratar pana cand blatul este racit complet. Cu ajutorul unui cutit subtire desprindem marginile prajiturii de tava. Asezam blatul pe un platou.

Smantana o mixam usor cu zaharul pana cand aceste se topeste. Turnam smantana dulce deasupra prajiturii si ornam cu capsune proaspete. Taiem blatul cu un cutit ascutit, cu taisul fierbinte. Enjoy!

Angel Food Cake


2 Comments

Inghetata

Inghetata de ciocolata cu sos de cirese

Inghetata de ciocolata cu sos de cirese

Vara se poarta inghetata. Cu vanilie, cu ciocolata, cu fructe, fiecare alege ce i se potriveste mai bine. Eu le aleg pe toate, pentru ca imi place inghetata indiferent de aroma. Tocmai de aceea nu refuz sa incerc nicio combinatie. Si daca vine vorba de combinatii reusite atunci trebuie sa amintim ca ciocolata si ciresele merg foarte bine impreuna. Cu ele putem realiza deserturi super delicioase.

Aceasta inghetata de ciocolata cu sos de cirese este una destul de simpla. Se face usor insa timpul de asteptare este ceva mai indelungat. Daca vreti sa-l scurtati va trebui sa va dotati bucataria cu o masina de inghetata – in jumatate de ora rezolva toata treaba. Altfel trebuie sa asteptati 4-5 ore pana sa degustati inghetata. Insa asteptarea merita pentru ca final rezulta o inghetata racoroasa cu aroma de ciocolata si sos dulce acrisor de cirese.

Inghetata de ciocolata cu sos de cirese

Inghetata

200 gr iaurt grecesc

400 ml smantana pentru frisca

100 ml lapte condensat

200 gr ciocolata neagra 70%

50 gr zahar

Sos cirese

200 gr cirese

100 ml apa

2 linguri zahar

2 linguri suc lamaie

Inghetata de ciocolata cu sos de cirese

Ciocolata o topim la bain marie impreuna cu 200 ml smantana pentru frisca.  Cand amestecul e omogen il luam de pe foc, adaugam zaharul si amestecam bine. Lasam crema deoparte la racorit.

Separat amestecam iaurtul cu laptele condensat. Adaugam crema de ciocolata racita si omogenizam.

Smantana pentru frisca, cei 200 de ml  ramasi, o batem spuma impreuna cu o lingurita zahar vanilat. Incorporam usor frisca in crema de ciocolata. Punem compozitia intr-un recipient termorezistent si il dam la congelator. Dupa 4-5 ore inghetata ar trebui sa fie gata de servit. In acest timp mai amestecam in inghetata la intervale de maxim o ora. Astfel vom sparge acele de gheata.

Spalam ciresele si le indepartam samburii. Punem ciresele pe foc impreuna cu apa, zaharul si sucul de lamaie. Lasam sa fiarba timp de 10 minute pana scade apa si se ingroasa usor. Lasam sosul 10 minute deoparte pentru a se racori usor.

Servim globuri din inghetata de ciocolata cu sos de cirese caldut. Este o combinatie fantastica si racoroasa. Enjoy!

Inghetata de ciocolata cu sos de cirese


Leave a Comment

Diverse

<a href=”http://www.bloglovin.com/blog/13805487/?claim=ybr2u6r3ckz”>Follow my blog with Bloglovin</a>

 

logo_b

https://www.enjoy-dessert.ro/2015/06/3819.html


Leave a Comment

Torturi

Victoria Sponge Cake – Tort Victoria

Victoria Sponge Cake – Tort Victoria

Victoria Sponge Cake este un tort foarte renumit peste ocean. Este un tort foarte simplu de facut si extrem de bun. Blatul are destul de mult unt dar tocmai acest lucru il face delicios pentru ca primeste un gust de unt caramelizat. Alaturi de frisca si capsune proaspete face o combinatie de nota 10. Chiar putem sa il punem la rang de cinste alaturi de un tort cu multa ciocolata.

Victoria sponge cake si-a primit denumirea dupa numele reginei Victoria, cunoscuta pentru placerea ei de a consumat o felie de pandispan langa ceaiul de dupa-masa. Reteta originala consta in doua blaturi de pandispan cu unt unite printr-un gem delicios de zmeura si frisca. Eu am pus capsune in loc de zmeura iar rezultatul a fost la fel de multumitor. Enjoy!

Victoria Sponge Cake - Tort Victoria_1

 

Blat

200 gr unt

200 gr zahar

225 gr faina

4 oua mari

2 lingurite praf de copt

1 praf de sare

 

Umplutura + Decor

400 gr smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra + 1 lingurita amidon

500-600 gr capsune

1 lingura suc lamaie

1 lingura zahar

1 lingurita extract de vanilie

 Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16

Victoria Sponge Cake - Tort Victoria_4

 

Blatul se face super rapid si simplu. Ceea ce trebuie sa faceti este sa pregatiti un mixer iar ingredientele sa fie la indemana.

Cuptorul il preincalzim la foc mediu. Ungem cu unt doua tavi de 18-20 cm diametru. Baza o tapetam cu hartie de copt.

Punem toate ingredientele intr-un bol si incepem sa mixam 1-2 minute pana cand totul se omogenizeaza. Impartim compozitia in mod egal in cele doua tavi. Nivelam cu o spatula si introducem blaturile in cuptorul preincalzit. Coacem blaturile timp de 30-35 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.

Crema. Punem 300 gr capsune pe foc mic impreuna cu sucul de lamaie si zaharul. Aducem compozitia la punctul de fierbere. Lasam capsunele pe foc timp de 5 minute pana se inmoaie si obtinem o crema gen dulceata. Adaugam extractul de vanilie apoi dam la rece.

Capsunele ramase le spalam bine apoi inlaturam frunzulitele. Punem capsunele pe hartie absrobanta pentru a indeparta umezeala.

Amestecam zaharul pudra cu lingurita de amidon. Datorita amidonului vom obtine o frisca mai stabila. Smantana pentru frisca ( rece de la frigider) o mixam spuma impreuna cu zaharul pudra. Cand obtinem o spuma ferma o introducem la frigider pentru 1 ora.

Victoria Sponge Cake - Tort Victoria_2

 

Asamblare. Daca blaturile au crescut prea mult in mijloc putem sa le taiem capacul pentru a le nivela. Punem un blat pe platoul de servire. Deasupra lui punem crema de capsune si jumatate din cantitatea de frisca. Punem si celalalt blat. Ornam tortul cu frisca ramasa si cu capsune proaspete.

Tortul acesta este indicat sa fie consumat in ziua in care este asamblat pentru a profita de prospetimea si aroma lui. Daca se cosuma pe parcursul a mai multe zile atunci se recomanda pastrarea lui in frigider intr-un vas etans.

Este un tort foarte rapid si extrem de bun. Victoria sponge cake m-a cucerit pe deplin. Enjoy!

Victoria Sponge Cake - Tort Victoria_3

 

Follow my blog with Bloglovin


3 Comments

Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata si cirese

Prajitura cu crema de ciocolata si cirese

Cateodata am o pofta grozava de ciocolata si ma axez doar pe dulciuri cu ciocolata, multa ciocolata. Torturi, prajituri, tarte…indiferent cum se numeste desertul e musai sa aiba multa ciocolata. Asa este si aceasta prajitura cu crema de ciocolata si cirese. Are un blat super delicios si dens cu cacao. Urmeaza o crema neagra si fina de ciocolata cu cirese, un nou rand de blat iar deasupra o crema fina si dulce de ciocolata cu lapte. Ca nota finala am adaugat pudra de cacao, cirese si bomboane de ciocolata. Doriti mai multa ciocolata decat atat? Teoretic se poate, insa practic cred ca aceasta prajitura este exact ce aveti nevoie. Un deliciu de zile mari, un festin cu ciocolata si fructe proaspete si aromate. Enjoy!

Prajitura cu ciocolata si cirese

Blat

100 gr unt
3 oua mari
150 gr zahar
130 gr faina
80 gr nuci macinate
40 gr cacao
100 gr iaurt
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
4 linguri cafea fierbinte

Crema

500 ml lapte

4 oua

5 linguri amidon

150 gr zahar

150 gr unt

150 gr ciocolata neagra

150 gr ciocolata cu lapte

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

300 gr cirese

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 20

Prajitura cu ciocolata si cirese

Blat. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine de tot impreuna cu zaharul pana cand devine o crema alba si pufoasa. Separat amestecam faina cu cacaoa, nucile, sarea, praful de copt si bicarbonatul.

Peste unt adaugam ouale, cate unul pe rand, alternativ cu o lingura de ingrediente uscate. Asta inseamna ca dupa fiecare ou adaugam o lingura de ingrediente uscate si mixam bine. Dupa ce am terminat cu cele trei oua punem jumatate din ingredientele uscate ramase si iaurtul ( la temperatura camerei). Mixam usor pana la omogenizare. Continuam cu restul de ingrediente uscate si cu cafeaua fierbinte. Nu exageram cu mixarea, trebuie doar sa obtinem o compozitie uniforma.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor, cea de 30/40cm. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o lingura. Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana cand marginile se desprind frumos de tava. Cand e gata il scoatem pe un gratar la racit. Il taiem apoi in doua bucati de 20/30 cm.

Ciresele le spalam bine, le scoatem samburii si le lasam la scurs.

Prajitura cu ciocolata si cirese

Crema. Punem laptele pe foc mic. Ouale le amestecam cu un tel impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si amidonul si continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Turnam cateva linguri de lapte fierbinte peste crema de oua si amestecam bine. Punem apoi crema de oua peste lapte si tinem compozitia pe foc mediu. Amestecam continuu pana se ingroasa si incepe sa fiarba. Oprim focul si adaugam vanilia. Impartim compozitia in doua parti, una de o treime si cealalta de  doua treimi. Peste crema mai multa punem ciocolata neagra rupta bucatele si 100 gr de unt. Peste crema mai putina punem ciocolata cu lapte rupta bucatele si 50 gr de unt. Lasam cremele 2-3 minute la odihnit. Amestecam apoi energic in ambele crema pana obtinem doua creme fine. Acoperim cremele cu folie alimentara si le dam la rece pentru 2-3 ore.

Asamblare. Punem o bucata de blat pe un platou. Turnam jumatate din crema neagra si deasupra asezam ciresele. Peste cirese punem restul de crema neagra. Acoperim cu cealalta jumatate de blat. Peste blat punem crema de ciocolata cu lapte. Dam prajitura la rece pana a doua zi.

In momentul servirii pudram prajitura cu cacao neagra. O decoram cu ciocolata si cirese dupa preferinta. Se poate taia usor cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Este o minunatie de prajitura, plina de arome si de ciocolata. Toti degustatorii ei vor fi incantati. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si cirese_3


8 Comments

Dulciuri diverse

Chocolate Fudge

Chocolate Fudge

Chocolate fudge cred ca este cel mai simplu desert cu ciocolata. Se face atat de rapid incat intrece chiar si ciocolata de casa. Acest chocolate fudge este un desert asemanator ciocolatei de casa dar are altfel de ingrediente. Textura insa, seamana foarte bine si se poate confunda usor. La fel ca si ciocolata de casa se poate imbogati cu fructe uscate, confiate, esente si diverse arome. Eu am ales sa va prezint o varianta clasica aromata cu lichior de alune. A iesit un desert de nota 10+, perfect pentru zilele cand nu vrem sa deschidem cuptorul si vrem sa facem ceva bun, dulce si cu multa ciocolata.

Chocolate Fudge_3

 

Ingrediente

400 gr ciocolata neagra 70% cacao

1 cutie lapte condensat (397 ml)

50 ml lichior de alune

100 gr unt

1 praf de sare

Chocolate Fudge_1

 

Punem pe foc mic o oala cu fundul gros. Punem in oala untul, laptele condensat si ciocolata rupta bucatele. Amestecam cu un tel pana cand obtinem o compozitie omogena. Oprim focul si adaugam sarea si lichiorul de alune. Amestecam din nou.

DSC_0006

Tapetam o tava de 20/20 cm cu hartie de copt. Turnam compozitia in tava si nivelam. Acoperim ciocolata cu folie alimentara si dam la rece pentru 2-3 ore. Dupa ce a stat la rece se feliaza frumos cu ajutorul unui cutit cu taisul cald.

Este un desert minunat, numai bun de impartit cu prietenii. Enjoy!

Chocolate Fudge_4

Chocolate Fudge_2

 

 


2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • 21
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316