• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Muffins/Cupcakes

Blueberry Muffins

Blueberry Muffins

Blueberry muffins – muffins cu afine – sunt printre cele mai simple dulciuri facute la cuptor. Muffins in general se fac usor. Se amesteca toate ingredientele, se distribuie in forme si apoi se dau la cuptor. Cam asa stau treburile si cu acesti muffins. Ingrediente simple de blat, afine proaspete de padure, iaurt grecesc si deasupra o marmorare usoara cu crema de branza. Crema aceasta de branza pe care am adaugat-o la final aduce valoare acestor muffins doar la gust si textura. Ca aspect, se pierde prin compozitia de muffins, insa castigul este evident la celelalte capitole. Rezultat = muffins deliciosi, pufosi, aromati si rumeniti.

Blueberry Muffins

Ingrediente

200 gr afine

80 gr unt

120 gr zahar

220 gr faina

1 praf sare

1/2 lgta praf de copt

1/2 lgta bicarbonat

100 ml iaurt

2 oua

1 lgta extract de vanilie

1 lingura suc de lamaie

—

100 gr crema de branza

2 linguri zahar

1 ou

Blueberry Muffins

Amestecam crema de branza cu zaharul si oul pentru a obtine o compozitie omogena. Lasam deoparte.

Afinele le spalam, le scuturam de surplusul de apa si le amestecam cu doua linguri de faina. Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartiute de copt o tava cu 12 cavitati de muffins.

Ouale le  amestecam usor cu iartul, sucul de lamaie si vanilia.

Punem ingredientele uscate in bolul de la mixer ( aici ma refer la faina, sare, zahar, praf de copt, bicarbonat ) adaugam untul si ingredientele lichide si mixam 2-3 minute pana cand obtinem o compozitie omogena.  Adaugam afinele si amestecam usor, cu o lingura.

Punem 2 linguri pline de compozitie in fiecare forma de muffins. Deasupra punem o lingura din crema de branza si marmoram usor cu un cutit. Dam tava la cuptor si coacem muffins timp de 30-35 de minute pana cand sunt frumos rumeniti. Cand trec testul cu scobitoarea ii scoatem pe un gratar la racit.

Inainte de servire ii pudram cu zahar. Sunt perfecti pentru micul dejun. Enjoy!

Blueberry Muffins


1 Comment

Torturi

Pavlova cu ciocolata

Pavlova cu ciocolata

Pavlova este un desert special. Un blat de bezea foarte crocant la exterior si usor gumat in interior. Un blat duuulce, duuulce si delicat, insa acompaniat cu o crema adecvata este un desert minunat. Un desert de sarbatoare. Pavlova cu ciocolata este un desert special pentru mine, si pentru toti iubitorii de ciocolata. Cacaoa din blat ii mai ia din dulceata si il face potrivit de dulce. Apoi ii confera si o culoare frumoasa, usor marmorata. Trebuie doar sa incercati reteta pentru a convinge ca este extrem de buna, nu foarte greu de facut, dar foarte usor de consumat.

Pavlova cu ciocolata

Pavlova

4 albusuri mari

180 gr zahar

1 praf de sare

1 lingurita cream of tartar/suc de lamaie/otet

20 gr cacao

Crema de ciocolata

300 ml lapte

4 galbenusuri

3 linguri zahar

2 linguri amidon

100 gr ciocolata neagra 85%

1 parf de sare

1 lingurita extract de vanilie

In plus

400 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar vanilat

300 gr zmeura

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 90 min.  Nr portii: 12

Pavlova cu ciocolata

Tapetam o tava mare cu hartie de copt si desenam doua cercuri de diametru 20 cm. 
 
Albusurile, la temperatura camerei, le mixam la viteza medie impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase. Marim viteza, adaugam lingurita de tartar ( sau otet, sau suc de lamaie) si mixam pana se transforma intr-o spuma frumoasa. In acest moment incepem sa adaugam zaharul, treptat…cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Nu adaugam o noua lingura pana cand cea anterioara nu este topita complet. In momentul in care terminam de adaugat tot zaharul o sa avem o bezea frumoasa si lucioasa. Oprim mixerul adaugam cacaoa si amestecam usor, cu miscari de jos in sus. Nu amestecam prea mult pentru a pastra un efect marmorat.
 
Preincalzim cuptorul la 120 de grade celsius. Punem bezeaua cu lingura in cele doua cercuri desenate si incercam sa nivelam usor, fara a depasi marginile. Dam bezeaua la cuptor pentru o ora jumatate (in functie de cuptor, timpul de coacere poate sa difere). Oprim focul si o lasam in cuptor la racit.
Punem laptele intr-o oala cu fundul gros pe foc mic. Galbenusurile le frecam cu sarea si zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Turnam cateva linguri de lapte cald peste crema de oua pentru a o desface. Punem galbenusurile apoi peste laptele din oala si lasam pe foc cateva minute, amestecand continuu. In momentul in care incepe sa fiarba incepem sa amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam ciocolata plus extractul de vanilie. Dupa doua minute amestecam. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece.
Smantana o mixam bine cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa.
Desprindem usor un blat de bezea de pe folie si il punem pe platou. Acoprim blatul cu jumatate din crema de ciocolata. Deasupra punem o treime din frisca. Punem si urmatorul blat de bezea si restul de creme. Ornam pavlova cu fructe de sezon proaspete. Eu am ales zmeura, capsune, strugurei dar merg orice fructe va plac voua. Servim imediat. Enjoy!
Pavlova cu ciocolata


2 Comments

Cheesecake

Cheesecake cu caise si crumble

Cheesecake cu caise si crumble

Cheesecake cu caise si crumble – un cheesecake extrem de aromat cu o crusta delicioasa de biscuiti, umplutura cremoasa de branza si caise, iar deasupra un strat crocant de crumble cu nuci. Este acea prajitura grozava de vara. Se face din cateva miscari, cu ingrediente simple si cu arome de neuitat. Caisele se comporta foarte bine in deserturi. Se inmoaie atat cat trebuie, lasa o aroma delicata si potrivit de puternica iar mie imi place sa le folosesc. Combinatia cu branza este tare reusita., iar crumble-ul cu nuci face ca prajitura sa iasa din banal. Va invit la desert!

Cheesecake cu caise si crumble

Crusta

250 gr biscuiti

120 gr unt

Umplutura

600 gr crema de branza

3 oua mari

120 gr zahar

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

500 gr caise

1 lingura suc de lamaie

Crumble

50 gr faina

50 gr nuci macinate

50 gr unt

50 gr zahar

Apricot Crumble Cheesecake

Crusta. Pregatim o tava teflonata de dimensiuni 25/35cm. Preincalzim cuptorul la 180 de grade.

Punem in robot biscuitii si-i macinam fin. Untul il topim la foc mic apoi il adaugam peste biscuiti si omogenizam. Punem biscuitii in tava, presam bine pe fund si ridicam stratul de biscuiti si pe margini. Dam la cuptor pentru 10 minute, apoi lasam deoparte si trecem la umplutura. Miscoram focul la 160 de grade.

Umplutura. Crema de branza o mixam cu zaharul timp de 3 minute, dupa care adaugam ouale pe rand si mixam bine dupa fiecare, pana la incorporarea completa. La sfarsit adaugam praful de sare, esenta de vanilie si zeama de lamaie, mixam usor si lasam deoparte.
Caisele le taiem bucati mici si le stropim cu putina zeama de lamaie ca sa nu se oxideze.

Crumble. Amestecam faina cu nucile, untul si zaharul pana obtinem un aluat nisipos. Dam la rece pentru jumatate de ora.

Punem crema de branza peste baza de biscuiti. Asezam apoi bucatile de caise si le apasam usor. Deasupra presaram crumble.

Dam prajitura la cuptor pentru cel mult o ora. La sfarsit cheesecake-ul trebuie sa fie usor auriu deasupra.
Lasam in cuptor la racit pentru 2 ore, dupa care il punem la rece pentru cel putin 6 ore, sau peste noapte.

Se feliaza cu usurinta dupa racirea completa. Este un deliciu. Enjoy!

Cheesecake cu caise si crumble


Leave a Comment

Prajituri

Prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura

Prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura

Ce face o prajitura speciala? Ingredientele, aspectul, modul in care a fost preparata sau persoanele pentru care a fost preparata? Eu cred ca e nevoie de cel putin doua aspecte din cele enumerate mai sus pentru a transforma o prajitura banala intr-una speciala.

Pentru mine aceasta prajitura este speciala pentru ca am planuit de mult timp sa o fac. Stiam ca va fi gustoasa – pentru ca am ales ingrediente deosebite – si ca va arata foarte bine – pentru ca am vazut aici o imagine care m-a fermecat si care am zis ca trebuie sa o realizez si eu.  Au trecut 2 ani de cand am vazut-o insa ma bucur ca am reusit sa realizez intr-un final o prajitura gustoasa, delicata, speciala. Este vorba de aceasta prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura – straturi fine de bezea cu migdale, crema bavareza de vanilie, jeleu de zmeura si glazura de limeta. In concluzie o combinatie deosebita de arome.

Prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura

Blat

6 albusuri

1 praf de sare

4 linguri faina

4 linguri migdale macinate

8 linguri zahar

Crema zmeura

300 gr zmeura

100 ml apa

2 linguri zahar

3 foi gelatina

Bavareza de vanilie

500 ml lapte

4 galbenusuri + 2 oua

120 gr zahar

1 pastaie de vanilie

50 gr amidon

3 foi gelatina

Jeleu de limeta

200 ml smantana pt frisca

2 linguri suc de limeta

2 linguri zahar

2 foi gelatina

Prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura

Albusurile, la temperatura camerei, le mixam bine cu un praf de sare pana cand se tranforma intr-o spuma ferma. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea alba si frumoasa.

Separat amestecam faina de migdale cu faina. Incorporam ingredientele uscate in albusuri cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 30/40cm sau doua tavi de 20/30 cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de jumatate de ora.

Scoatem blatul din cuptor si imediat il taiem in doua bucati ( asta daca l-am copt in tava mare ). Il acoperim cu hartie de copt si-l lasam la racit. In momentul in care e racit complet il desprindem de pe hartia de copt.

Prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura

Bavareza de vanilie. Amidonul il amestecam cu galbenusurile si cu ouale. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si cu semintele de la pastaia de vanilie. Cand e fierbinte adaugam  cateva linguri peste oua pentru a desface compozitia. Punem ouale peste lapte si lasam pe foc timp de 5-6 minute pana cand se ingroasa si se transforma intr-o crema.

Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste crema de vanilie si amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece.

Crema de zmeura. Punem zmeura impreuna cu apa si zaharul pe foc. Lasam sa fiarba 5 minute pana cand se inmoaie zmeura. Strecuram compozitia obtinuta pentru a scapa de seminte. Cine doreste poate sa omita acest pas – in caz ca nu va deranjeaza semintele.

Punem gelatina la hidratat. Dupa 5 minute o adaugam peste piureul de zmeura.  Lasam crema la rece pana cand se intareste usor.

Jeleu limeta. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Smantana, sucul de limeta si zaharul le punem pe foc. Le aducem aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina. Amestecam bine de tot. Dam crema la rece pana cand capata putina consistenta, fara a se intari.

Asamblare. Luam o foaie de prajitura si turnam jumatate din crema de vanilie. Dam la congelator pentru jumatate de ora. Peste vanilie punem jumatate din crema de zmeura. Punem din nou la congelator pentru a se intari cremele. Continuam la fel si cu urmatorul strat de blat. Peste ultima crema vom turna jeleul de limeta apoi dam prajitura la rece pana a doua zi.

Prajitura se feliaza frumos cu un cutit cu taisul fierbinte. Este delicioasa si racoroasa. Enjoy!

Prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura


19 Comments

Inghetata

Inghetata de zmeura si frisca

Inghetata de zmeura si frisca

Sa faci inghetata in casa nu este un lucru greu. Daca avem si masina de inghetata atunci poate fi chiar foarte simplu. Eu am masina de ceva vreme insa faceam inghetata chiar si atunci cand nu dispuneam de aparatura. Unul din secretele unei inghetate bune este sa folosim ingrediente cheie precum: ouale, gelatina sau lamaia – care impiedica formarea ( masiva ) a acelor de gheata. Pe langa acest lucru trebuie sa incorporam si putin “aer” in inghetata. De aceea pentru multe retete se cere mixarea albusurilor sau a smantanii pentru frisca. Odata ce am facut inghetata si o avem la congelator este bine sa amestecam din cand in cand in ea pentru a sparge acele de gheata.

Alt secret pentru o inghetata reusita este sa alegem ingrediente aromate – prin congelare isi mai pierd din aroma. Zmeura este un fruct foarte aromat si apreciat si prin urmare am ales sa fac aceasta inghetata de zmeura si frisca. Se poate face cu sau fara masina de inghetata. Trebuie doar sa trecem la treaba.

Inghetata de zmeura si frisca

Ingrediente

500 ml lapte

4 galbenusuri

200 gr zmeura

200 ml smantana pentru frisca

200 gr iaurt grecesc

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

200 gr zahar

1 lingurita zahar pudra

1 lingura suc de lamaie

Punem 400 ml lapte pe foc mic. Galbenusurile le frecam cu sarea si jumatate din cantitatea de zahar pana se albesc. Punem cateva linguri de lapte fierbinte peste galbenusuri si amestecam bine. Turnam apoi galbenusurile peste laptele din oala si lasam pe foc 5-10 minute. In acest timp amestcam cu un tel pentru a evita taierea compozitiei. Nu o lasam sa fiarba. La final compozitia se va ingroasa usor dar totusi nu va avea consistenta unei creme. Dam crema la rece si mai amestecam din cand in cand.

Zmeura o trecem prin blender si apoi prin sita pentru a scapa de seminte. O amestecam cu lamaia apoi cu crema de oua. Punem compozitia intr-un vas termorezistent si o dam la congelator. Amestecam din jumatate in jumatate de ora ( de aproximativ 5-6 ori ).

Pentru partea alba pasii sunt urmatorii: iaurtul il mixam cu restul de zahar pana cand acesta din urma se topeste. Frisca o mixam cu zaharul vanilat pana cand devine cremoasa si aerata. Combinam usor cele doua compozitii prin miscari de jos in sus. Dam compozitia la congelator. Amestecam din cand in cand si in inghetata de frisca. Dupa 4-5 ore inghetata poate fi modelata.

Tapetam cu folie alimentara o tava de chec. Punem jumatate din inghetata de frisca apoi jumatate din inghetata de zmeura, Continuam la fel cu inghetata ramasa. Nivelam, acoperim cu folie si mai dam la congelator pentru 1-2 ore.

In momentul servirii vom rasturna inghetata pe un platou si o vom orna cu fructe proaspete. Enjoy!

Inghetata de zmeura si frisca

 


2 Comments

Torturi

Tort cu mousse de zmeura, ciocolata si frisca

Tort cu mousse de zmeura, ciocolata si frisca

Acest tort cu mousse de zmeura, ciocolata si frisca imi aduce aminte de un tortulet taaare drag mie pe care l-am facut in urma cu 2 ani. Este vorba de tortul cu mousse de zmeura, iaurt si frisca, chiar unul din torturile voastre preferate ( lucru ce ma bucura tare mult). Decorul seamana destul de bine, compozitia insa difera. Acesta este un tort facut complet la rece, blatul este din biscuiti, putin crocant, si contrasteaza frumos cu cremele fine si delicate. Un trio de creme: mousse de ciocolata, mousse de zmeura si mousse de frisca. Arome superbe, pe care le folosesc cu drag, si pe care le savurez cu drag  ( trebuie sa o recunosc si pe asta ).

Tortul se face simplu. Partea mai neplacuta este faptul ca la final vom avea mai multe vase de spalat – asta pentru ca sunt trei tipuri de crema, glazura si funditele de ciocolata. Sunt si cativa pasi de executat, insa sunt simpli, deja cred ca v-ati obisnuit cu cremele de tip mousse. Sa trecem la treaba:

Tort cu mousse de zmeura,ciocolata si frisca

Blat

250 gr biscuiti

40 gr cacao

130 gr unt + 2 linguri lapte

Crema

200 gr ciocolata neagra

200 gr zmeura

200 ml lapte

200 gr crema de branza

400 ml smantana pentru frisca

200 gr zahar

2 linguri zahar vanilat

1 lingurita extract de vanilie

12 gr gelatina

Decor

100 gr ciocolata neagra

25 gr unt

50 ml smantana lichida

Timp de preparare: 2 ore  Nr portii: 12

Tort cu mousse de zmeura,ciocolata si frisca

Blat. Biscuitii ii macinam fin la robot. Adaugam cacaoa, untul topit si laptele si amestecam. Trebuie sa obtinem un aluat nisipos si lipicios.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 20cm diametru si punem biscuitii pe fundul tavii. Apasam bine si dam crusta la rece.

Crema. Incalzim 100 ml lapte pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata si 50 gr de zahar. Dupa 2 minute amestecam bine.  Punem 4 gr de gelatina la hidratat in doua linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste crema de ciocolata. Adaugam si vanilia si amestecam din nou. Dam crema la rece.

Incalzim restul de lapte (100 ml ) pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam zaharul ramas (150 de grame). Amestecam pana se topeste zaharul.

Punem cele 8gr de gelatina la hidratat in 4 linguri de apa. Dupa cateva minute le punem peste lapte si din nou amestecam pana se topeste gelatina. Incorporam si crema de branza. Luam o treime din crema obtinuta si o amestecam usor cu zmeura. Dam cremele la rece pana se incheaga putin.

Tort cu mousse de zmeura,ciocolata si frisca

Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Incorporam 100 de grame de frisca in crema de ciocolata cu miscari de jos de sus. Punem crema peste crusta de biscuiti si o dam la congelator pentru jumatate de ora.

Restul de frisca o impartim in mod egal intre cele doua creme: cea alba si cea cu zmeura. Crema de zmeura o punem peste crema de ciocolata si dam la congelator 15 minute. Punem si crema alba iar de data aceasta lasam tortul la frigider pentru 4-5 ore, preferabil peste noapte.

Decor. Topim la bain marie ciocolata neagra impreuna cu untul si smantana.  Scoatem cu grija tortul din tava si il asezam pe un platou. Turnam ciocolata peste tort si o lasam sa curga pe margini. Decoram tortul cu zmeura si fundite de ciocolata. Enjoy!

Tort cu mousse de zmeura,ciocolata si frisca

 


6 Comments

Prajituri

Rulada de bezea cu fructe de padure

Rulada de bezea cu fructe de padure

Prajiturile cu bezea sunt mereu o atractie pentru mine. Au ceva aparte care ma incanta. Sunt mai delicate, mai rafinate si sunt savurate pe indelete. Aceasta rulada de bezea cu fructe de padure ma incanta prin contrastul care il ofera. Rulada alba, pura, este completata de un duo de creme: alba si violet. Decorul este simplu, plin de fructe proaspete, aromate, colorate, minunate. Nimic nu este complicat la aceasta rulada insa atrage prin simplitate, joc de culori si delicatete. Tocmai de aceea este perfecta pentru orice zi.

Rulada de bezea cu fructe de padure

Blat

4 albusuri

5 linguri zahar

4 linguri faina

1 praf de sare

1 lingurita zahar vanilat

Crema de fructe

200 gr fructe de padure

50 ml apa

50 gr zahar

Crema alba

200 gr mascarpone

50 gr smantana dulce

50 gr zahar

1 lingurita extract de vanilie

Decor

fructe de padure

Timp de prepapare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12+

Rulada de bezea cu fructe de padure

Blat. Albusurile, la temperatura camerei, le batem spuma impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea frumoasa.

Faina o amestecam cu zaharul vanilat si o incorporam in bezea prin miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 160 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava de 25/35cm. Turnam bezeaua in tava si nivelam usor. Coacem bezeaua timp de 25-30 de minute, pana cand se rumeneste usor.

Cand e gata o rasturnam imediat pe un prosop curat (pe care am presarat zahar cristale ) si rulam imediat. O lasam asa pana se raceste complet. Bezeaua nu trebuie lasata deloc in tava dupa ce o scoatem din cuptor pentru ca se va intari.

Crema de fructe. Punem fructele, apa si zaharul intr-o oala mic pe foc. Lasam sa fiarba  10-15 minute pana cand se ingroasa. Oprim focul si dam la rece.

Crema alba. Mixam mascarpone cu smantana si zaharul pana cand obtinem o crema fina. Adaugam extractul de vanilie si omogenizam.

Asamblare. Desfacem cu grija rulada. Mare atentie pentru ca e fragila si se poate rupe. Ungem rulada cu crema de fructe. Deasupra punem crema mascarpone si nivelam. Rulam din nou prajitura. Dam la rece pentru 2-3 ore.

In momentul servirii o decoram cu fructe de padure ( se vor lipi frumos de rulada, veti vedea ) si cu zahar pudra. Enjoy!

Rulada de bezea cu fructe de padure

 


3 Comments

Prajituri

Raspberry brownies

Raspberry brownies

Brownies, brownies, iubim brownies! Banana brownies, caramel, pecan…sau chiar raspberry brownies. Tocmai despre cele din urma este vorba aici. Adica raspberry brownies cat de poate de aromate, de ciocolatoase si delicioase. Textura densa si delicata in acelasi timp – am sa va explic mai jos cum de s-a putut realizat acest lucru – un gust inconfundabil de ciocolata si, binenteles, bucati aromate de zmeura. Si uite asa am comis din nou combinatia cea mai draga mie: zmeura si ciocolata. Rau nu-mi pare pentru ca a iesit ceva bun, de nerefuzat. Va invit sa le incercati!

Raspberry Brownies

Ingrediente

200 gr zmeura

200 gr ciocolata neagra 70%

70 ml ulei de orez/struguri/nuci

80 gr zahar

1 praf de sare

3 oua

40 gr faina

1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 30 min Nr portii: 12

Raspberry Brownies

Topim ciocolata neagra impreuna cu uleiul la bain marie. Lasam compozitia deoparte la racorit.

Ouale, la temperatura camerei, le mixam bine impreuna cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam vanilia, faina si ciocolata topita si amestecam usor, cu miscari de jos de sus. Nu exageram cu miscarile deoarece vrem sa pierdem cat mai putin volum. Este bine totusi ca la final sa avem o cumpozitie omogena.

Pregatim 6 forme de tarta, de 10 cm diametru. Le ungem bine cu unt si le tapetam cu faina. Distribuim compozitia in mod egal in cele 6 forme. Deasupra aranjam frumos bucatele de zmeura proaspata si aromata. Apasam usor. Coacem brownies pentru 25-30 de minute, pana cand marginile se desprind usor de forma. Le lasam la racorit in tava.

Raspberry Brownies

Aceste brownies vor fi pufoase tocmai datorita faptului ca ouale le batem spuma. Incorporand usor faina vom pierde putin volum insa va ramane suficient pentru a obtine brownies delicate, pufoase si intense. Sunt cele mai bune brownies de pana acum, poate si datorita aromelor dar si a modului de preparare. Le recomand cu drag. Enjoy!

Raspberry Brownies

 


2 Comments

Inghetata

Sour Cherry Sorbet – Sorbeto de visine

Sour Cherry Sorbet – Sorbeto de visine

Sorbeto este un desert clasic inghetat care se face in primul rand din piure de fructe, apa si zahar. Nu contine deloc lactate si este varianta mai dietetica a inghetatei. Cei care doresc sa consume un desert usor si racoros pe timp de vara, pot cu incredere sa apeleze la sorbeto. Sour cherry sorbet – sorbet de visine in traducere – este un sorbeto usor de facut, aromat si cu o culoare foarte frumoasa.  Textura este ca si a unei granita mai consistente si mai legate. Este extrem de racoros si trebuie consumat incet, dar nu neaparat cu moderatie pentru ca aduce un minim de calorii.

Pentru a obtine un sorbeto frumos, fara ace de gheata, este necesarea folosirea unui aparat de inghetata. Rezultatul va fi super!

Sour Cherry Sorbet

Ingrediente

500 gr visine fara samburi

200 ml apa

100 gr zahar

1 lingura zeama lamaie/lime

1 lingura coniac

Sour Cherry Sorbet

Visinele le punem in blender si facem un piure fin. Trecem visinele prin sita pentru a scoate doar sucul. Apasam cu lingura pentru a obtine cat mai mult lichid. Peste visine punem apa, zaharul, zeama de lamaie ( sau lime ) si coniacul. Amestecam bine.

Pornim masina de inghetata si turnam incet lichidul pentru sorbeto. Lasam masina sa lucreze o jumatate de ora. Vom obtine asa un sorbeto moale, fara ace de gheata. Punem sorbeto intr-un vas termorezistent si-l dam la congelator pentru minim 24 de ore.

A doua zi, inainte de a-l servi , va trebui sa-l lasam 15 minute la temperatura camerei. Formam globuri de sorbeto cu ajutorul unei linguri de ingehetata introdusa in apa calda. Servim sorbeto imediat alaturi de fructe proaspete. Enjoy!

Sour Cherry Sorbet

 


Leave a Comment

Torturi

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Iubesc torturile! Cele dulci in special, dar si cele sarate – numai sa fie vorba de torturi bune de mancat. Imi plac torturile mici, colorate, cu fructe sau cu ciocolata. Imi plac straturile de blat si crema, imi place jocul de texturi. Imi place sa le vad in poze, imi place sa le gust :) Si uite asa am ajuns la acest tort fin cu coacaze rosii si negre. Culori, texturi, arome minunate!  Un tort delicat, dragut si elegant. Perfect pentru o zi festiva, perfect pentru toti cei dragi noua.

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Blat

5 albusuri

160 gr unt

180 gr zahar

150  ml lapte

300 gr faina

2 lingurita praf de copt

1/3 lingurita sare

1 lingurita extract de vanilie

Crema de coacaze rosii

200 gr coacaze rosii

3 linguri zahar

1 lingura amidon + 3 linguri apa

Crema de coacaze negre

150 gr coacaze negre

2 linguri zahar

200 ml smantana pentru frisca

2 foi gelatina

Decor

400 gr crema de branza

100 gr unt 80%

100 gr zahar pudra

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 45 min. Nr portii:  12

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Pregatim imgredientele pentru blat cu o ora inainte de a ne apuca de treaba. Untul trebuie sa fie moale si usor de prelucrat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi mici de 16cm diametru.

Batem usor albusurile cu 2-3 linguri de lapte si cu vanilia. Separat punem in bolul de la mixer ingredientele uscate: zaharul, faina, praful de copt si sarea. Mixam la viteza foarte mica timp de 10-15 secunde. Adaugam untul si laptele si mixam timp de 2-3 minute. Adaugam albusurile incet si continuam mixarea pentru inca 2-3 minute pana la omogenizare. Oprim mixerul. Impartim compozitia in cele doua tavi si nivelam. Coacem blaturile pentru 40-45 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit.

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Crema de coacaze rosii. Spalam bine fructele si le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba aproximativ 5 minute, pana cand se inmoaie bine. Amidonul il desfacem cu apa si il adaugam peste coacaze. Lasam 1-2 minute la fiert pana se ingroasa. Dam crema la rece.

Crema de coacaze negre. Coacazele negre le spalam bine apoi le punem pe foc impreuna cu zaharul. Dupa 5 minute de fiert oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 4-5 minute o adaugam peste coacaze si amestecam bine. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu o lingurita de zahar vanilat. Cand obtinem o spuma ferma ne oprim si o punem peste crema de coacaze negre racita. Amestecam usor, prin miscari de jos in sus.

Decor. Mixam untul cu zaharul pana cand obtinem o crema spumoasa. Adaugam branza, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final incorporam vanilia. Dam crema la rece pentru o ora.

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Asamblare. Punem o lingura de crema rosie deoparte. Taiem fiecare blat in doua bucati. Punem o bucata pe un platou si o acoperim cu jumatate din crema rosie. Deasupra punem un nou blat iar peste el punem toata crema de coacaze negre. Urmeaza un nou blat si restul de crema rosie. Deasupra punem ultimul blat si apasam usor. Pentru un rezultat mai bun este bine sa asamblam tortul in tava in care l-am copt. Tava ar fi bine sa aiba peretii inaltii, altfel e necesara folosirea unui inel reglabil sau a hartiei de copt.

O treime din crema de branza o amestecam cu crema rosie ramasa. Acoperim partea de jos a tortului cu aceasta crema roz. Restul de tort il imbracam in crema alba. Nivelam pe cat posibil. Dam tortul la rece pentru 2-3 ore apoi il decoram cu coacaze si il feliem dupa preferinta. Enjoy!

Tort fin cu coacaze rosii si negre

 


5 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 15
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316