• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Pavlova cu ciocolata

Torturi

Pavlova cu ciocolata

Pavlova este un desert special. Un blat de bezea foarte crocant la exterior si usor gumat in interior. Un blat duuulce, duuulce si delicat, insa acompaniat cu o crema adecvata este un desert minunat. Un desert de sarbatoare. Pavlova cu ciocolata este un desert special pentru mine, si pentru toti iubitorii de ciocolata. Cacaoa din blat ii mai ia din dulceata si il face potrivit de dulce. Apoi ii confera si o culoare frumoasa, usor marmorata. Trebuie doar sa incercati reteta pentru a convinge ca este extrem de buna, nu foarte greu de facut, dar foarte usor de consumat.

Pavlova cu ciocolata

Pavlova

4 albusuri mari

180 gr zahar

1 praf de sare

1 lingurita cream of tartar/suc de lamaie/otet

20 gr cacao

Crema de ciocolata

300 ml lapte

4 galbenusuri

3 linguri zahar

2 linguri amidon

100 gr ciocolata neagra 85%

1 parf de sare

1 lingurita extract de vanilie

In plus

400 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar vanilat

300 gr zmeura

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 90 min.  Nr portii: 12

Pavlova cu ciocolata

Tapetam o tava mare cu hartie de copt si desenam doua cercuri de diametru 20 cm. 
 
Albusurile, la temperatura camerei, le mixam la viteza medie impreuna cu un praf de sare pana devin spumoase. Marim viteza, adaugam lingurita de tartar ( sau otet, sau suc de lamaie) si mixam pana se transforma intr-o spuma frumoasa. In acest moment incepem sa adaugam zaharul, treptat…cate o lingura pe rand. Mixam bine dupa fiecare lingura adaugata. Nu adaugam o noua lingura pana cand cea anterioara nu este topita complet. In momentul in care terminam de adaugat tot zaharul o sa avem o bezea frumoasa si lucioasa. Oprim mixerul adaugam cacaoa si amestecam usor, cu miscari de jos in sus. Nu amestecam prea mult pentru a pastra un efect marmorat.
 
Preincalzim cuptorul la 120 de grade celsius. Punem bezeaua cu lingura in cele doua cercuri desenate si incercam sa nivelam usor, fara a depasi marginile. Dam bezeaua la cuptor pentru o ora jumatate (in functie de cuptor, timpul de coacere poate sa difere). Oprim focul si o lasam in cuptor la racit.
Punem laptele intr-o oala cu fundul gros pe foc mic. Galbenusurile le frecam cu sarea si zaharul. Adaugam amidonul si amestecam. Turnam cateva linguri de lapte cald peste crema de oua pentru a o desface. Punem galbenusurile apoi peste laptele din oala si lasam pe foc cateva minute, amestecand continuu. In momentul in care incepe sa fiarba incepem sa amestecam bine si mai lasam 2-3 minute pe foc pana se ingroasa. Oprim focul si adaugam ciocolata plus extractul de vanilie. Dupa doua minute amestecam. Acoperim crema cu folie alimentara si dam la rece.
Smantana o mixam bine cu zaharul vanilat pana cand devine spumoasa.
Desprindem usor un blat de bezea de pe folie si il punem pe platou. Acoprim blatul cu jumatate din crema de ciocolata. Deasupra punem o treime din frisca. Punem si urmatorul blat de bezea si restul de creme. Ornam pavlova cu fructe de sezon proaspete. Eu am ales zmeura, capsune, strugurei dar merg orice fructe va plac voua. Servim imediat. Enjoy!
Pavlova cu ciocolata


2 Comments

« Cheesecake cu caise si crumble
Blueberry Muffins »

Comments

  1. June @ How to Philosophize with Cake says

    July 31, 2015 at 10:54 am

    What a gorgeous cake! I really ought to try making pavlova like this sometime, it looks so light and delicious :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 31, 2015 at 11:28 am

      June, thank you so much for you appreciation! It’s a great pavlova and not so difficult to make after all. I hope you try it someday :)

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316