• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Tarte/Placinte dulci

Mini tarte cu piersici si fistic

Mini tarte cu piersici si fistic

Cand imi vine pofta de ceva dulce, simplu cu aluat fraged ma gandesc la tarte. Si tartele imi plac, nu incape indoiala. Imi plac si dulci si sarate, complexe sau rapide, cu fructe sau ciocolata. Si da, despre cele cu fructe am sa va vorbesc aici. Despre piersici, acele fructe minunate care au transformat niste tarte banale in tarte foarte aromate. Si simple. Da, efortul este redus pentru aceasta reteta. Am folosit doar cateva ingrediente insa toate pline de aroma, de personalitate. Caise, piersici si fistic – un trio delicios pe o bucata rumena si crocanta de aluat fraged. Asa se traduc aceste mini tarte cu piersici si fistic.

Mini tarte cu piersici si fistic_1

Aluat tarta

250 gr faina
120 gr unt
1 galbenus
1 praf de sare
1 lingura zahar pudra
2 linguri apa rece

Umplutura

100 gr dulceata de caise

3-4 piersici mari

suc de lamaie

miere

fistic

Mini tarte cu piersici si fistic_4

Faina o cernem intr-un bol incapator, facem o adancitura in mijloc si punem untul taiat cubulete, zaharul pudra si sarea. Amestecam cu ajutorul degetelor pana obtinem un aluat nisipos. Adaugam si galbenusul, apa rece si framantam putin pana la omogenizare. Dam aluatul la rece pentru o ora. Intre timp pregatim 6-8 forme patrate, mici, de tarta, pe care le vom ungem bine cu unt.
Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 2-3mm si taiem dretunghiuri putin mai mari decat formele de tarta. Aranjam aluatul frumos in forme, il intepam din loc in loc cu furculita si deasupra punem hartie de copt si boabe de fasole. Punem tartele cu tot cu hartia de copt si boabele de fasole la frigider pentru 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem tartele pentru 20 de minute. Dupa 15 minute indepartam hartia de copt si boabele de fasole apoi reintroducem tartele in cuptor pentru inca 5 minute.
Le scoatem pe un gratar la racit. Nu oprim cuptorul.
Mini tarte cu piersici si fistic_2
Spalam bine piersicile si la taiem in felii subtiri. Le stropim usor cu zeama de lamaie pentru a preveni oxidarea.
Intindem un strat subtire de gem de caise pe fiecare tarta. Deasupra asezam feliile de piersica. Punem din nou tartele la cuptor pentru 10 minute, pentru a se inmuia fructele.
Le scoatem din cuptor si le ungem cu un strat generos de miere. Deasupra presaram fistic maruntit. Le servim imediat. Alaturi de frisca sau inghetata de vanilie sunt minunate.
Enjoy!
Mini tarte cu piersici si fistic_3

www.usrg.com


Leave a Comment

Prajituri

Prajitura de ciocolata cu praline si amaretto

Prajitura de ciocolata cu praline si amaretto

Din categoria prajiturilor cu ciocolata super bune si aromate va prezint aceasta prajitura de ciocolata cu praline si amaretto. Deja am enumerat trei din ingredientele care o fac atat de speciala. Trei ingrediente care sunt deosibite si gustoase si separat. Impreuna rezulta intr-una din cele mai bune prajituri cu ciocolata. Cu multa ciocolata! Blatul genoise fin si delicat are cacao. Urmeaza un sirop de lapte cu ciocolata. Deasupra adaugam o crema de ciocolata neagra cu nuci caramelizate. Deja suna bine, mult prea bine. Insa nu s-a terminat, deasupra avem un mousse de ciocolata neagra cu aroma inconfundabila de amaretto. O aroma puternica care daca e folosita cu masura transforma orice desert intr-unul minunat. Asa cum e acesta: fin, delicios, plin de arome….si inca ce arome! Enjoy!

Prajitura de ciocolata cu amaretto_1

Blat genoise

4 oua

4 liguri zahar

2 linguri faina

2 linguri cacao

30 gr unt topit

1 praf sare

 

Crema de praline

100 gr nuci

100 gr zahar

200 ml lapte

200 gr ciocolata neagra 70%

 

Crema amaretto

200 gr ciocolata neagra

400 ml smantana pentru frisca

1-2 lingurite esenta amaretto ( dupa gust )

1 lingurita extract de vanilie

2 linguri zahar pudra

 

Decor

glazura oglinda

zmeura, bomboane de ciocolata

Prajitura de ciocolata cu zmeura_3

Blat. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Faina o amestecam cu cacaoa.

Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam timp de 10 secunde. Oprim mixerul. Ingredientele uscate le incorporam cu ajutorul unei spatule prin miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/30 cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25 minute sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar la racit. dupa jumatate de ora il acoperim cu un prosop curat pentru a evita uscarea lui.

Crema pralinata. Caramelizam zaharul intr-o oala cu fundul gros. Cand are o culoare aurie adaugam nucile si le acoperim bine cu zaharul caramelizat. Le rasturnam pe un tocator si le lasam la racit. Rupem bucati mai mari si le punem in blender apoi le maruntim usor, insa nu foarte fin.

Incalzim 100 ml de lapte pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam pentru omogenizare. Luam o lingura de crema si o punem in restul de lapte. Amestecam bine pana obtinem o compozitie fina. Cu acest sirop ( pentru ca asa va avea consistenta ) vom insiropa blatul. Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt.

Crema de ciocolata o dam la rece. Dupa ce s-a racit adaugam nucile caramelizate. Intindem crema peste blat si dam prajitura la rece.

Crema amaretto. Punem 200 ml smantana pentru frisca pe foc si o aducem pana la punctul de fierbere. Oprim focul. Adaugam ciocolata neagra rupta bucatele, esenta amaretto si vanilia. Amestecam bine pana la omogenizare. Acoperim crema cu folie si o lasam la rece.

Restul de smantana pentru frisca o mixam cu zaharul vanilat pana cand se transforma intr-o spuma ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita cu miscari de jos in sus. Punem crema de ciocolata peste prajitura din tava. Dam la rece pentru 2-3 ore pentru a se stabiliza crema.

Decoram prajitura cu glazura oglinda, bomboane de ciocolata si zmeura. Glazura oglinda o puteti gasi explicata la reteta tortului cu mousse de mure si ciocolata.

Sa va fie de bine!

Prajitura de ciocolata cu amaretto_2


2 Comments

Aluat dulce

Spirale cu ciocolata

Spirale cu ciocolata

Pentru ca s-a mai racorit afara va aduc o reteta care va va face sa deschideti cuptorul. Spirale cu ciocolata care vor umple casa cu miros de aluat dulce, rumen si aromat. Acel miros care te face sa nu mai vrei sa pleci din casa, sa il ai mereu prin preajma. Da, vorbesc asa pentru ca eu iubesc aluatul dospit copt in casa, fie el dulce sau cu umpluturi sarate. Painea de casa este alta slabiciune a mea, dar despre ea vom vorbi alta data. Acum vorbim despre aceste spirale cu ciocolata simple, pufoase si gustoase foc. Rapide si sofisticate in acelasi timp. O minunatie!

Spirale cu ciocolata_3

Aluat
600 gr faina
2 oua
80 gr smantana
250 ml lapte
50 gr zahar
1 lingurita sare
13 gr drojdie proaspata

Umplutura
30 gr cacao
50 gr zahar
80 gr unt
1 lingurita zahar vanilat

Spirale cu ciocolata_2

Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu furculita apoi adaugam smantana – aveti grija sa folositi ingrediente la temperatura camerei. Daca sunt reci de la frigider incalziti-le usor pe foc.

Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii turnam si amestecul de oua si smantana si incepem sa framantam. Adaugam sarea si continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. Lasam la dospit pentru o ora la loc caldut ferit de curenti – preferabil in cuptorul incalzit usor.

Pentru umplutura procedam in felul urmator. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos. Impartim compozitia in doua iar intr-una din ele vim pune cacaoa, in cealalta zaharul vanilat. Lasam deoparte.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il punem pe masa infainata, il intindem intr-o foaie dreptunghiulara nu foarte subtire, cca 1 cm grosime. Untul moale ( fara cacao ) il intindem uniform pe suprafata aluatului. Impaturim aluatul ca si in poza si il dam la rece pentru jumatate de ora.

DSC_2

Scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou intr-o foaie dreptunghiulara. Procedam aproximativ la fel ca la foietaj, insa tehnica e mult simplificata. Ungem acum aluatul cu crema de unt si cacao. De data aceasta vom face un rulou. Il dam la rece pentru jumatate de ora.

DSC_1

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si ungem cu unt 12 forme de briose ( preferabil cu peretii mai inalti )

Scoatem ruloul din frigider. Cu o ata taiem spirale groase de 4cm, le asezam in formele pregatite, le ungem cu galbenus si le mai lasam la dospit pentru 30 de minute.
Coacem spiralele pentru 20-25 de minute pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce le scoatem din cuptor le mai lasam 10 minute la racorit apoi putem sa servim cu pofta. Enjoy!

Spirale cu ciocolata_1

Spirale cu ciocolata_4


2 Comments

Torturi

Tort de bezea cu mousse de ciocolata

Tort de bezea cu mousse de ciocolata

Se apropie weekendul si il asteptam cu un tort extraordinar de bun. Un tort fin si delicat, perfect pentru cei care vor sa se delecteze cu deserturi deosebite. Blaturile sunt de bezea, delicate si dulci. Cremele completeaza blaturile perfect. Avem o crema densa de ciocolata, o crema dulce acrisoara de fructe de padure si un mousse delicat de ciocolata neagra. O minunatie de arome si o textura mai mult decat superba. Toate acestea intr-o singura felie. Va invit la tort de bezea cu mousse de ciocolata.

Tort de bezea cu mousse de ciocolata_1

Daquoise

4 albusuri mari

1 praf de sare

6 linguri zahar

4 linguri faina de migdale

1 lingura faina

Crema de ciocolata

200 gr ciocolata neagra

100 ml lapte

4 galbenusuri

50 gr zahar

1 lingurita extract de vanilie

Crema de fructe

300 gr fructe de padure

50 ml apa

2 llinguri amidon

2 linguri zahar

Mousse de ciocolata

200 gr ciocolata neagra 70%

600 ml smantana pentru frisca

50 gr zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie vanilat

Timp de preparare: 2 ore  Timp de coacere: 30 min.  Nr portii: 10-12

Tort de bezea cu mousse de ciocolata_2

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam treptat zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare pana cand obtinem o bezea frumoasa. Amestecam faina cu faina de migdale apoi le adaugam peste bezea si amestecam usor, folosind o spatula/lingura, cu miscari de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la foc mediu spre mic (160 de grade) si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Desenam doua cercuri de 20 cm diametru si punem bezeaua astfel incat sa umplem cercurile desenate. Nivelam usor apoi coacem blaturile timp de 25-30 de minute pana cand sunt usor crocante la exterior. Scoatem tava din cuptor si lasam blaturile la racit.

Crema de ciocolata. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul si il aducem pana aproape de punctul de fierbere. Rupem ciocolata si o punem peste lapte. Amestecam bine. Galbenusurile le amestecam usor apoi punem peste ele 2-3 linguri de crema pentru a le desface. Punem galbenusurile peste crema fierbinte si amestecam bine. Lasam crema 8-10 minute pe foc pentru a se gati galbenusurile. Oprim focul si adaugam extractul de vanilie, amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece pentru jumatate de ora.

Tort de bezea cu mousse de ciocolata_4

Crema de fructe. Punem fructele de padure pe foc impreuna cu apa si zaharul. Lasam 5-6 minute la fiert pana cand fructele se inmoaie bine si isi lasa lichidul. Amidonul il desfacem intr-o lingura de apa apoi il punem peste fructe. Amestecam bine si lasam crema sa fiarba timp de 2-3 minute. Lasam la racorit.

Punem un blat de bezea intr-o tava rotunda de 20cm diametru. Peste blat intindem crema de ciocolata si acoperim cu celelalt blat de bezea. Punem si crema de fructe, nivelam si dam la rece.

Mousse de ciocolata. Punem pe foc 200 ml frisca si aducem aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Dupa doua minute omogenizam compozotia si o lasam la racorit.

Smantana ramasa ( 400 ml ) o mixam impreuna cu zaharul pudra si cel vanilat pana obtinem o frisca ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus. Punem mousse-ul de ciocolata peste crema de fructe. Dam tortul la rece pana a doua zi.

Tort de bezea cu mousse de ciocolata_5

A doua zi scoatem cu grija marginea tavii ( ar fi bine sa folosim o tava cu margini detasabile ) si ornam tortul cu glazura de ciocolata, fructe de padure si ciocolata neagra. Reteta de glazura o gasiti la tortul cu ciocolata si mousse de mure. Este o glazura oglinda frumoasa. O sa va indragostiti de ea.

Tortul se feliaza frumos cu un cutit trecut prin apa fierbinte si sters apoi cu un servetel. Este o minunatie de tort. Enjoy!

Tort de bezea cu mousse de ciocolata_2


12 Comments

Aluat sarat

Pogacele cu spanac

Pogacele cu spanac

Nu sunt dulci dar sunt tare simpatice. Nu au zahar, nici ciocolata, nici fructe insa le-am mancat cu mare pofta. Sunt niste pogacele cu spanac rumene si aromate. Pline de straturi cu unt si branza, sunt fragede cat cuprinde. Spanacul este pentru un plus de fibre si vitamine, si de ce nu si pentru un strop de culoare, ca sa le scoata putin din anonimat. Sunt perfecte dimineata langa o cana de iaurt, la gustarea dintre mese si de ce nu…chiar seara langa o bere rece. Eu asa ceva as servi acum, nimic mai mult. Enjoy!

Pogacele cu spanac_2

Ingrediente

500 gr faina

100 gr untura

1 praf de sare

100 gr branza sarata de oi

100 gr spanac tocat

2 oua

smantana cat cuprinde

50 gr unt moale

Pogacele cu spanac_1

Pogacelele se fac usor, mai ales daca avem pregatite ingredientele dinainte. Daca folosim spana cproaspat acesta trebuie oparit putin iar apoi stors bine de apa si toacat marunt. Spanacul congelat trebuie lasat sa se dezghete complet apoi il scurgem bine de apa si il taiem marunt.

Amestecam faina cu untura si un praf de sare pana obtinem un aluat fraged, nisipos. Adaugam branza de oi si spanacul tocat. Deasupra spargem doua oua si incepem sa framantam. Adaugam smantana atat cat trebuie pentru a obtine un aluat moale si legat, nelipicios.

Intindem aluatul intr-o foaie patrata, subtire de 0.5 cm. Ungem intreaga foaie de aluat cu unt moale. Rulam foaia pentru a obtine un sul. Invelim sulul in folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Socatem aluatul, din frigider si il intindem usor cat sa obtinem o foaia groasa de 2cm. Taiem cercuri mici de 3-4 cm diametru cu ajutorul unor forme.

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Punem pogacelele in tava si le ungem cu ou batut. Le coacem timp de 20-25 de minute pana cand se rumenesc frumos.

Le servim calde sau reci, sunt la fel de bune. Pofta buna!

Pogacele cu spanac_3


4 Comments

Muffins/Cupcakes

Angel Food Cupcakes

Angel Food Cupcakes

Ce poate fi mai dragut si mai frumos decat niste cupcakes? Sa fie oare aceste Angel Food Cupcakes? Adica prajiturile ingerilor in varianta mini dar la fel de delicioasa. Blatul alb si fin este completat de o crema fina, lucioasa, o crema aromata de vanilie. O crema de un galben frumos ce contrasteaza cu albul blatului si al cremei de frisca ce le separa. In varf intalnim minunata si delicioasa zmeura, zmeura ce o iubesc eu in orice desert.

Blatul de cupcakes contine doar albusuri, zahar si faina, este un blat putin mai delicat atat la propiu cat si la figurat. Blatul necesita putina atentie la copt. Are nevoie de un perete de sprijin, sunt excluse formele de silicon. Temperatura de coacere nu este la fel de mare ca si la cupcakes obisnuite. Dupa ce le scoatem din cuptor rasturnam tava si le lasam asa pana se racesc complet. Abia apoi incercam sa le scoatem din forme. Iar apoi le ornam dupa cum preferam. Eu am ales frisca si vanilia, minunate!

Angel Food Cupcakes_1

6 Cupcakes

4 albusuri

5 linguri rase zahar

4 linguri rase faina

1 lgta extract de vanilie

1 lingura suc de lamaie

 

Crema vanilie

4 galbenusuri

250 ml lapte

3 linguri amidon

4 linguri zahar

50 gr unt

1 praf de sare

1 lingurita extract de vanilie

 

Frisca

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar pudra vanilat

Angel Food Cupcakes_2

Albusurile, la temperatura camerei, le batem spuma impreuna cu un praf de sare. Cand albusurile incep sa prinda volum adaugam o lingurasuc  de lamaie. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma.

Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu trebuie sa ramana cristale de zahar netopite inainte de a adauga si urmatoarea lingura. Dupa ce am adaugat tot zaharul punem si faina si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 165 de grade. Pregatim 6 forme de cupcakes din teflon sau aluminiu ( exclus silicon ). Formele nu trebuie unse cu nimic. Punem cate o lingura din compozitie in forme, treptat, pentru a putea umple eventualele goluri de aer. Umplem formele de cupcakes pana sus. Le dam la cuptor si le coacem timp de 30-35 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Scoatem tava/formele de cupcakes si le rasturnam pe un gratar fara sa scoatem formele in care le-am copt. Dupa ce se racesc complet le scoatem cu grija din forme.

Pentru crema de vanilie incalzim laptele pe foc mic impreuna cu zaharul . Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele este fierbinte adaugam cateva linguri peste galbenusuri pentru a le desface. Turnam galbenusurile peste lapte si lasam la foc mediu pana cand crema da in clocot si incepe sa se ingroase. Oprim focul, adaugam esenta de vanilie si untul si amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si o punem la racit.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine o spuma ferma.

Ornam cupcakes cu frisca si crema de vanilie. Deasupra punem o zmeura delicioasa. Enjoy!

Angel Food Cupcakes_3


2 Comments

Cheesecake

Cheesecake cu ciocolata si piersici

Cheesecake cu ciocolata si piersici

Colectia mea de cheesecake este una din preferatele mele. Asta pentru ca iubesc acest tip de desert, fie ca e fara coacere, fie ca e cel clasic la cuptor. Si da, chiar daca majoritatea retetelor mele de cheesecake sunt cele la cuptor, uneori mai fac si cheesecake cu crema delicata de branza fara coacere. Pentru vara este un desert foarte potrivit, racoros si deloc greu de digerat. Si pentru a profita si de minunatele fructe ale verii am facut acest cheesecake cu ciocolata si piersici. O combinatie minunata, crema de ciocolata catifelata si crema de piersici usoara si aromata se inteleg bine. Nu o sa va puteti opri la o singura felie! Mai ales ca fiecare felie dezvaluie inca o surpriza plina de arome, o bucatica de zmeura proaspata si delicata. Enjoy!

Cheesecake cu ciocolata si piersici_3

Blat

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

1/2 lingura ulei

1 praf de sare

Crema de ciocolata

200 gr ciocolata neagra

2 linguri zahar

200 gr crema de branza

100 ml lapte

4 gr gelatina

Crema de piersici

2 piersici mari

5 gr gelatina

200 gr crema de branza

80 gr zahar

in plus

500 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

200 gr zmeura

Decor

frunze de ciocolata

zmeura, piersici

Cheesecake cu ciocolata si piersici_1

Blat. Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de 18-20cm diametru.

Ouale la temperatura camerei le mixam cu un praf de sare si zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si vanilia si mai mixam usor. Incorporam faina usor, cu miscari de jos in sus. Turnam compozitia in tava, nivelam si dam la cuptor.

Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Cand e gata il scoatem pe un gratar la racit.

Crema de ciocolata. Rupem ciocolata bucatele si punem peste ea 70 ml de lapte fierbinte si amestecam bine pana cand ciocolata e topita complet. Punem gelatina la hidratat in restul de lapte. Dupa 5 minute o incorporam in crema de ciocolata. Adaugam si crema de branza si amestecam bine. Lasam crema deoparte.

Cheesecake cu ciocolata si piersici_4

Crema de piersici. Oparim piersicile si le scoatem cu grija pielea. Miezul il punem in blender si il facem piure. Punem piureul de piersici pe foc impreuna cu zaharul. Il incalzim bine apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml apa. Dupa 5 minute o punem peste piureul de piersici si amestecam bine. Adaugam pe urma si crema de branza si omogenizam totul.

Smantana pentru frisca o mixam bine cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca ferma. Impartim frisca in doua. Jumatate din frisca o incorporam in crema de ciocolata iar cealalta in crema de piersici. Ne folosim de o spatula si incorporam frisca prin miscari de jos in sus.

Punem blatul inapoi in tava. Peste el intindem crema de ciocolata si dam 10 minute la congelator. Peste crema de ciocolata punem zmeura pe partea exterioara. Peste zmeura turnam crema de piersici si nivelam.

Cheesecake cu ciocolata si piersici_2

Dam cheesecake-ul la rece pana a doua zi. Il vom orna dupa preferinta cu zmeura si frunze de ciocolata neagra. Acest cheesecake aduce foarte mult cu un tort, deci se poate face si la ocazii festive. Este simplu si delicios!

Cheesecake cu ciocolata si piersici_5


3 Comments

Biscuiti

Fursecuri cu ciocolata

Fursecuri cu ciocolata

Biscuitii de casa se fac usor si sunt un dulce numai bun pentru pauzele de rontait – care se spune de fapt ca nu ar fi atat de bune, insa o mica gustare nu poate sa faca prea mult rau. Mai ales ca e vorba de o gustare pregatita cu drag in casa foarte buna de impartit si cu prietenii, sau de consumat in liniste acasa.

Aceste fursecuri cu ciocolata sunt si frumusele si pline de culoare. Le putem pregati pentru un candy bar, pentru o aniversare, pentru copii si adulti pofticiosi.

Fursecuri cu ciocolata_2

Ingrediente

200 gr unt

400 gr faina

100 gr cioco neagra 70%

150 gr zahar

1 ou

1 praf de sare

1 ligurita extract de vanilie

Decor

200 gr cioco neagra

50 gr unt

fructe confiate

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min. Nr biscuiti: 30+

Fursecuri cu ciocolata_1

Biscuiti. Topim ciocolata neagra la bain marie si o dam deoparte pana ajunge  la temperatura camerei. Untul moale il mixam impreuna cu zaharul pana cand obtinem o crema fina si pufoasa. Adaugam oul si mixam pana la omogenizare. Treptat adaugam ciocolata topita si vanilia apoi mixam usor. Faina o incorporam in cateva transe iar cand aluatul devine prea greu de prelucrat putem sa renuntam la mixer. Adaugam faina pana obtinem un aluat legat, moale dar nelipicios.

Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la frigider pentru o ora.

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Scoatem aluatul din frigider si-l intindem intr-o foaie subtire de 0.3cm. Decupam cercuri cu o forma rotunda si le transferam in tava. Coacem biscuitii timp de 8-10 minute apoi ii lasam pe un gratar la racit.

Decor. Topim la bain maie untul si ciocolata neagra rupta bucatele.  Omogenizam compozitia apoi punem cate o lingurita de crema peste fiecare biscuite. Nivelam usor fara insa a acoperi biscuitele in totalitate. Presaram deasupra fructe uscate iar biscuitii nostri minunati sunt gata.

Fursecuri cu ciocolata_3


Leave a Comment

Prajituri

Prajitura simpla cu prune

Prajitura simpla cu prune

Prajitura simpla cu prune si rapida pe deasupra, si unde mai pui ca e atat de buna incat totul dispare din farfurie in mai putin de jumatate de ora. Cam asta a fost istoria acestei prajituri care abia daca a apucat sa fie pozata. O prajitura rapida pe care am pregatit-o in momente de criza de timp, in dorinta de ceva dulce. Prune sunt din abundenta la piata asa ca doritorii de dulciuri simple pot sa o preparare fara sa stea pe ganduri. Pentru un plus de aroma am adaugat si un strop de scortisoara. Nu exagerez de obicei cu scortisoara, imi place doar in aroma subtila. Daca e prea puternica atunci mi se pare ca acopera in totalitate celelalte arome si asta eu nu vreau. Asa ca am pus exact cat a trebuit pentru gustul meu – o jumatate de lingurita. In rest ingredientele sunt simple, cele clasice pentru orice prajitura.

Prajitura simpla cu prune_3

Ingrediente

100 ml iaurt

100 gr unt

4 oua

250 gr faina

120 gr zahar

1 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

1/4 lingurita sare

1 lingurita zahar vanilat

1/2 lingurita scortisoara

400 gr prune

Prajitura simpla cu prune_2

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam cu hartie de copt o tava medie de dimensiuni 20/30 cm. Pregatim toate ingredientele pe masa precum si un bol incapator.

Faina o amestecam cu sarea, praful de copt, bicarbonatul si aromele ( zaharul vanilat si scortisoara ). In bol punem untul moale, zaharul, ingredientele uscate, iaurtul si ouale. Mixam 3-4 minute pana cand obtinem un amestec omogen.

Prunele le spalam bine, le scoatem samburii si le taiem in doua. Le stropim cu putina zeama de lamaie.

Turnam compozitia in tava si nivelam. Punem jumatatile de prune din loc in loc si apasam usor.

Prajitura simpla cu prune_4

Coacem prajitura timp de 40-45 de minute in cuptorul preincalzit. Dupa 40 de minute facem testul cu scobitoarea. Daca iese curata atunci oprim focul si mai lasam prajitura 10 minute in cuptor cu usa intredeschisa. O scoatem apoi pe un gratar la racit.

Cand e racita complet o pudram cu zahar apoi o taiem in portii generoase. Enjoy!

Prajitura simpla cu prune_1


2 Comments

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure

Ce face o prajitura speciala? Ingredientele, aspectul, modul in care a fost preparata sau persoanele pentru care a fost preparata? Eu cred ca e nevoie de cel putin doua aspecte din cele enumerate mai sus. Pentru mine aceasta prajitura este speciala pentru ca am planuit de mult timp sa o fac. Stiam ca va fi gustoasa – pentru ca am ales ingrediente deosebite – si ca va arata foarte bine – pentru ca am vazut aici o imagine care m-a fermecat si care am zis ca trebuie sa o realizez si eu.  Asa s-a facut ca mi-am implinit dorinta si am realizat o prajitura deosebita cu blaturi fine de ciocolata, crema de ciocolata, mousse de zmeura, jeleu de fructe si o crema fina si aromata de caramel cu alune de padure prajite. O explozie de arome intr-o singura bucata de prajitura. O multitudine de texturi, culori si parfumuri se imbina in aceasta prajitura. E perfecta pentru orice ocazie. Ar merge de minune si intr-un tort aniversar.

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure_1

Blat

3 oua

1 praf de sare

4 linguri rase zahar

2 linguri cu varf faina

2 linguri cu varf cacao

30 gr unt

 

Sirop

150 ml apa fierbinte

50 gr zahar

20 gr cacao

 

Crema ciocolata

200 gr ciocolata neagra 70%

100 ml smantana pentru frisca

100 ml lapte

1 lingurita extract de vanilie

1 lingura cafea

3 foi gelatina

200 ml smantana pt frisca + 1 lgta zahar pudra

 

Crema caramel

300 gr dulce de leche

50 ml lapte

100 gr alune de padure

1 foaie gelatina

 

Crema fructe de padure

200 gr fructe de padure

2 linguri zahar

50 ml apa

2 foi gelatina

300 ml smantana pt frisca

1 lingura zahar pudra

 

Jeleu zmeura

200 gr zmeura

2 linguri zahar

50 ml apa

2 foi gelatina

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 20

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure_3

Blat. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Faina o amestecam cu cacaoa.

Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Ingredientele uscate le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de 20/30cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25 minute, sau pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul pe un gratar la racit.

Cand e racit complet il taiem in doua pe orizontala. Punem inapoi o bucata de blat in tava in care l-am copt. O insiropam usor cu siropul de cacao. Cealalta bucata de blat o acoperim cu un prosop curat pentru a evita uscarea lui.

Crema de ciocolata. Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece. Punem laptele pe foc impreuna cu 100 ml smantana pentru frisca. Cand ajunge aproape de punctul de fierbere oprim focul. Adaugam ciocolata rupta bucatele si lasam la odihnit doua minute. Adaugam cafeaua, extractul de vanilie si amestecam bine. Punem si gelatina scursa bine de apa si amestecam din nou pentru a distribui gelatina uniform. Dam crema la rece pentru o ora.

Smantana pentru frisca o mixam cu zaharul vanilat pana cand se transforma intr-o spuma ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita cu miscari de jos in sus. Punem crema de ciocolata peste blatul din tava. Nivelam frumos iar peste crema punem al doilea blat de ciocolata. Insiropam usor si acest blat cu siropul de ciocolata. Blatul nu este chiar uscat deci nu necesita multa insiropare, doar atat cat sa facem taierea lui mai usoara. Acoperim prajitura cu folie si o dam la rece.

Crema caramel. Punem gelatina la hidratat in apa rece.  Alunele de padure le prajim in cuptor timp de 10 minute la 180 de grade. Le scoatem pe un tocator la racit. Le taiem apoi grosier.

Laptele il incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam gelatina si amestecam bine. Incorporam apoi treptat dulce de leche si amestecam usor pana obtinem o crema fina. Adaugam alunele si omogenizam. Punem crema caramel peste blatul de ciocolata, nivelam si dam din nou la rece.

Crema de fructe. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Fructele le punem pe foc impreuna cu zaharul si apa. Lasam sa fiarba timp de 10 minute pana se inmoaie. Trecem fructele prin sita. In lichidul rezultat punem gelatina scursa bine de apa si amestecam bine. Dam crema la rece pana capata consistenta.

Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat apoi o adaugam peste crema de fructe prin miscari de jos in sus. Intindem mousse-ul de fructe de padure peste crema caramel si nivelam cu o spatula. Acoperim cu folie si dam din nou prajitura la rece.

Jeleu zmeura. Punem gelatina la hidratat in  apa rece. Apa o punem impreuna cu zmeura si zaharul la fiert. Lasam sa fiarba timp de 6 minute apoi oprim focul. Trecem zmeura prin sita iar in sucul rezultat vom adauga gelatina. Amestecam bine. Lasam crema deoparte timp de jumatate de ora pana prinde o usoara consistenta. Turnam crema peste prajitura si o nivelam foarte incet cu o spatula.

Lasam prajitura la rece peste noapte. O servim apoi cu pofta. Enjoy!

Prajitura cu ciocolata si fructe de padure_2


3 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • 17
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316