• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Prajituri

Negresa cu ciocolata si cafea

Negresa cu ciocolata si cafea

Prajiturile cu ciocolata sunt in topul preferintelor mele, si cred ca asta o stiti deja. Imi plac prajiturile in general, in fel si fel de combinatii. Rar as putea sa refuz o prajitura buna ( doar daca am mancat doua portii inainte ). Insa, ciocolata, parca nimic nu se compara cu ea si mai ales cu o prajitura buna cu ciocolata. Una cu adevarat buna, in care gustul ciocolatei sa fie la inaltime, scos in evidenta. Asa cum e la aceasta negresa cu ciocolata si cafea. Un gust catifelat si intens de ciocolata, accentuat tocmai de aroma cafelei. Textura este asa cum se vede moale, delicata, catifelata. O explozie de ciocolata la fiecare inghititura. Vrea cineva mai mult de atat?

Negresa cu ciocolata si cafea_4

Blat

100 ml cafea tare

150 gr unt

120 gr ciocolata neagra

3 oua mari

150 gr zahar brun

1 lingurita extract de vanilie

120 gr faina

30 gr cacao neagra

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Glazura de ciocolata

50 gr ciocolata neagra

70 ml smantana dulce

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12-14

Negresa cu ciocolata si cafea_2

 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 22-24 cm.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa, praful de copt si putina sare.

Topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam zaharul si amestecam pana cand zaharul e topit complet. Dam crema la rece pana ajunge la temperatura camerei.

Separam ouale. Galbenusurile le incorporam in crema de ciocolata si amestecam bine. Adaugam ingredientele uscate si cafeaua. Amestecam usor pana la omogenizare.

Albusurile le batem spuma bat. Le incorporam usor, cu miscari de jos in sus, in compozitia plina de ciocolata.

Turnam compozitia de blat in tava si coacem negresa timp de 30 de minute. O lasam la racit in tava arpoximativ 2-3 ore apoi putem sa o glazuram.

Negresa cu ciocolata si cafea_1

 

Glazura e simpla. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine. Lasam glazura la odihnit timp de o ora apoi putem sa o turnam peste prajitura. Sa aveti pofta…de ciocolata!

Negresa cu ciocolata si cafea_3

 

 


6 Comments

Tarte/Placinte sarate

Tarta cu smochine si branza de capra

Tarta cu smochine si branza de capra

Mancarea simpla (rapida ) poate fi uneori una din cele mai bune. Totul tine de alegerea ingredientelor si de modul in care combinam aromele. Branza de capra se stie ca merge de minune alaturi de smochine. Parca inadins au fost facute pentru a se completa una pe alta. Daca mai punem alaturi ceapa caramelizata, un strop de miere si firisoare de busuioc atunci iese o mancare cu adevarat speciala care merita consumata in portii mici si savurata la maxim. Aceasta tarta cu smochine si branza de capra imbina toate aromele de care va ziceam mai sus. Si le imbina cum nu se poate mai bine, intr-un mod simplu dar cat se poate de gustos.

Tarta cu smochine si branza de capra_2

Aluat tarta

100 gr unt
220 gr faina
1 ou
1/3 lingurita sare
2 linguri apa rece

Umplutura

100 gr branza de capra

2 linguri dulceata de smochine

3-4 smochine

1 ceapa rosie mare

50 gr unt

busuioc

miere

Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 1 ora  Nr portii: 6

Tarta cu smochine si branza de capra_1

Aluat. Faina o cernem, presaram sare iar in mijloc punem untul taiat cubulete impreuna cu oul. Incepem sa framantam cu ajutorul degetelor pana cand obtinem un aluat cat de cat omogen. Adaugam apa rece si mai framantam putin (cateva miscari) pana se omogenizeaza. Nu trebuie exagerat cu framantatul. Acoperim aluatul cu folie alimentara si-l dam la rece pentru o ora.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o tava mica de tarta sau tort, de dimensiuni 18-20 cm. Intindem aluatul intr-o foaie subtire de 3mm si il asezam frumos in tava. Indreptam marginile apoi indepartam surplusul. Peste foaia de aluat punem hartie de copt si boabe de fasole. Coacem tarta pentru 20 de minute. Dupa 15 minute indepartam hartia de copt si boabele de fasole si mai coacem aluatul timp de 5 minute. Scoatem crusta din cuptor si o lasam la racorit.

Dupa 10 minute ungem crusta de tarta cu un strat subtire de dulceata de smochine.

Umplutura. Ceapa rosie o taiem rondele. Topim untul intr-o tigaie incinsa si punem ceapa la prajit. O lasam in tigaie pana se caramelizeaza frumos, fara insa a se arde. Amestecam din cand in cand pentru a evita arderea.

Distribuim ceapa caramelizata uniform in crusta de tarta. Din loc in loc punem bucati de branza de capra si smochine proaspete. Ungem tarta cu putina miere diluata si presaram busuioc. O servim imediat.

Este o tarta tare simplu de facut si merge de minune ca un aperitiv sau cina gourmet. Enjoy!

Tarta cu smochine si branza de capra_3


2 Comments

Prajituri

Prajitura fina cu ciocolata si pere posate

Prajitura fina cu ciocolata si pere posate

Prajitura de mai jos isi poarta foarte bine numele. Este o prajitura extrem de delicata ce combina frumos doua creme aromate: ciocolata cu pere si mascarpone cu miere si migdale caramlizate. Prajitura fina cu ciocolata si pere posate – asa i-am dat numele si e intr-adevar foarte fina. Blatul nu are deloc faina, doar oua si ciocolata care impreuna au dat nastere la ceva delicat si delicios. Crema densa de ciocolata a primit aroma si fluiditate de la perele posate. Crema de mascarone a fost imbogatita cu migdale caramelizate si miere. Rezultatul este un deliciu de prajitura!

Prajitura cu crema trufa si pere posate_3

Blat

4 oua

50 gr zahar

80 gr ciocolata neagra

1 praf de sare

Crema de ciocolata

150 gr ciocolata neagra

100 gr smantana pentru frisca

3 linguri suc de la perele posate

1 lgta extract de vanilie

Crema mascarpone

50 gr zahar

50 gr migdale

1 lingura miere

250 gr mascarpone

2 linguri lapte

Pere posate

10 pere mici

1 l apa

1 pahar vin alb dulce

50 gr zahar

1 baton scortisoara

1/2 pastaie vanilie

Prajitura cu crema trufa si pere posate_2

Pere posate. Punem apa la fiert impreuna cu vinul zaharul, batonul de scortisoara si vanilia. Spalam bine perele fara a le indeparta codita. Cand fierbe apa dam focul mai mic si punem perele. Le lasam pe foc mic timp de 10 minute. Oprim focul si lasam perele la racit.

Blat. Blatul este fin si delicat, trebuie lucrat cu grija atat inaitne de a-l face cat si dupa.

Topim ciocolata pe bain marie. Cand ciocolata e lichida o luam de pe foc si o dam la rece. Trebuie sa ajunga la temperatura corupului dar sa fie tot lichida.

Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita si racita si amestecam usor.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam pana cand zaharul e complet topit. Incorporam albusurile in compozitia de ciocolata in 3 reprize. De fiecare data amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam o tava (25/35 cm) cu hartie de copt. Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Vom obtine un strat subtire. Coacem blatul timp de 15-17 minute, pana cand se rumeste usor pe margini.

Scoatem tava din cuptor si acoperim prajitura cu o hartie de copt. O lasam asa pana la racirea completa.

Dupa ce s-a racit vom intoarce prajitura cu partea de jos in sus. Desprindem cu grija hartia de copt de pe fundul blatului. Taiem blatul in doua bucati egale de dimensiuni 25/17 cm.

Crema trufa de ciocolata. Incalzim smantana cu sucul de pere pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata si vanilia. Le lasam la odihnit 2 minute apoi amestecam bine pana la omogenizare. Lasam crema la racit.

Crema mascarone. Amestecam mascarpone cu laptele si mierea pana cand obtinem o crema fina si omogena.

Punem zaharul la caramelizat, Cand devine un caramel lichid adaugam migdalele si amestecam bine astfel incat sa acoperim migdalele cu zaharul ars. Oprim focul. Transferam migdalele pe un tocator de lemn si le lasam la racit.

Punem migdalele caramelizate in robot si le maruntim usor, la viteza mica. Incorporam migdalele caramelizate in crema mascarpone. Pastram o lingura pentru decor.

Asamblare. Punem un blat de ciocolata apoi crema trufa. Un nou blat de ciocolata si crema trufa. Dam prajitura la rece timp de o ora pentru a se intari bine crema de ciocolata. Deasupra intindem crema mascarpone si nivelam frumos.

Taiem prajitura in patratele si fiecare bucata o ornam cu pere posate ( curatate de coaja ), fasii de ciocolata si migdale caramelizate. Enjoy!

Prajitura cu crema trufa si pere posate_1


7 Comments

Clatite

Clatite simple cu dulceata

Clatite simple cu dulceata

Clatitele sunt desertul cel mai indragit, simplu si rapid de preparat la noi in casa. Toata lumea le iubeste, diferenta o face doar umplutura. Unii le prefera cu ciocolata multa ( nu, nu sunt eu ), altii cu cascaval ( preferatele mele ) iar copiii le prefera cu dulceata. Cu dulceata sa fie si astazi pentru voi. De fapt ceea ce urmeaza este o reteta simpla de clatite iar umplutura poate sa fie la alegere. Dulceata a fost in cazul clatitelor trase in poza. Si au fost tare bune, moi, subtiri si delicate. Enjoy!

Clatite cu dulceata_3

Clatite

3 oua mari

3 linguri smantana

1/2 lingurita sare

1 lingura zahar

1 + 1/4 cana lapte

1 cana faina

1/2 cana apa minerala

coaja rasa de lamaie

dulceata de capsune/caise/prune

* am folosit o cana normala de 250 ml

Clatite cu dulceata_2

Ouale le batem usor cu sarea si zaharul. Adaugam smantana, laptele si faina. Amestecam usor pana la omogenizare. Nu trebuie sa exageram cu amestecatul deoarece vom obtine clatite tari/uscate. Adaugam apa minerala si coaja rasa de lamaie ( optional ) si omogenizam. Daca clatitele sunt prea groase putem sa mai completam cu lapte. Pentru clatite subtiri este bine sa avem o compozitie mai lichida.

Dam compozitia de clatite la rece pentru jumatate de ora. In felul acesta ingredientele se odihnesc putin si au timp sa se omogenizeze complet.

Ungem o tigaie antiaderenta cu foarte putin ulei. O pensula de bucatarie este de mare ajutor pentru asa ceva.

Turnam cate un polonic de compozitie ( sau in functie de necesitate ) astfel incat sa acoperim tigaia intr-un strat potrivit de subtire. Daca stratul este prea gros atunci clatitele risca sa se lipeasca de tigaie si nu vom reusi sa le intoarcem. Daca va fi prea subtire atunci clatitele vor iesi mai uscate. Va trebui sa ajustam dozajul astfel incat sa obtinem clatitele moi dorite.

Servim clatitele cu dulceata: caise, capsune, prune. Nu pot sa va spun care aroma o prefer mai mult. Caisele sunt aromate si usor acrisoare, capsunele sunt dulci si aromate, iar dulceata de prune este densa. Toate bune. Voi care aroma o preferati in clatite?

Clatite cu dulceata_1


Leave a Comment

Torturi

Tort cu smochine si caramel

Tort cu smochine si caramel

Nu de mult am fost in Italia. Acolo am gustat cele mai bune smochine de pana acum. Au fost smochine proaspat culese din copac, naturale, netratate, nestropite. Aveau un gust dulce, aromat…divin! Din pacate la noi in supermarketuri nu am gasit smochine atat de bune insa au fost suficient de bune pentru a le degusta si a le folosi intr-un tort. Un tort foarte delicios, un tort cu smochine si caramel. Dulce, cremos si decadent.

Tort cu smochine si caramel_1

Blat

1 ou

50 gr faina

30 gr cacao

50 gr zahar

50 gr unt

50 ml cafea

1/2 lingurita praf de copt

Smochine caramelizate

100 gr zahar

2 linguri apa

200 gr smochine

Mousse de branza

50 gr smochine caramelizate

200 gr crema de branza

5 gr gelatina + 2 linguri apa

300 ml smantana pentru frisca

50 gr zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

Tort cu smochine si caramel_2

Pentru blat este foarte simplu. Punem toate ingredientele in robot si mixam 2-3 minute pana la omogenizare.

Pregatim o tava mica de 16cm diametru. O tapetam cu hartie de copt pe fund iar lateralele le ungem bine cu unt apoi presaram faina. Punem compozitia de blat in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 25-30 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Il socatem pe un gratar la racit.

Tort cu smochine si caramel_4

Smochine caramelizate. Punem zaharul si apa intr-o oala cu fundul gros. Lasam sa fiarba pana cand se transforma in caramel. In acel moment adaugam smochinele taiate cubulete. Lasam sa fiarba 2-3 minute pana cand se inmoaie caramelul si smochinele sunt bine acoperite.

Tort cu smochine si caramel_5

Mousse. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Crema de branza o incalzim usor apoi adaugam gelatina si amestecam bine.  Adaugam extractul de vanilie.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana obtinem o frisca bat. Incorporam frisca in crema de branza cu miscari de jos in sus.

Tort cu smochine si caramel_3

Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt. Daca este prea bombat putem sa ii taiem capacul. Deasupra punem 3/4 din cantitatea de smochine caramelizate. Deasupra punem jumatate din mousse-ul  de branza apoi smochinele ramase. Acoperim cu restul de mousse si dam la rece pana a doua zi.

Decoram cu caramel si smochine proaspete. Este un adevarat deliciu!

Tort cu smochine si caramel_6


2 Comments

Checuri

Chec cu pere caramelizate

Chec cu pere caramelizate

Este toamna si perele sunt fructe la loc de cinste in bucataria mea. Sunt dulci, zemoase, au o culoare frumoase si parca te bucuri ori de cate ori simti parfumul lor inconfundabil. Noi le consumam mai mult proaspete, atat cei mari cat si cei mici. Dar cand mai raman cateva atunci profit de acest lucru si fac un desert bun de casa cu ele. Un desert cum e acest chec cu pere caramelizate simplu, foooarte aromat si plin de fructe. L-am facut impreuna cu unul din prichindeii mei ( cel mai mare ) si tare a fost incantat sa-mi poata da o mana de ajutor apoi sa deguste din checul pe care l-am facut impreuna. I-a placut mult, si noua de asemenea. Enjoy!

Chec cu pere caramelizate_1

Pere caramelizate

100 gr zahar

4 linguri apa

500 gr pere

1 lingura suc de lamaie

Chec

3 oua mari

150 gr unt

100 gr zahar

250 gr faina

50 gr iaurt

1/2 lingurita bicarbonat

1/4 lingurita sare

1 lgta praf de copt

1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 40 min. Timp de coacere: 1 ora  Nr portii: 12

Chec cu pere caramelizate_3

Pere. Punem zaharul impreuna cu apa pe foc mediu spre mare. Taiem perele in bucati potrivit de mici. Le stropim cu suc de lamaie.

Cand zaharul e lichid si caramelizat adaugam perele si amestecam cu grija. Caramelul se va intari putin insa il lasam pe foc inca 5-7 minute pentru a se fluidiza si a inmuia perele. Nu trebuie sa ramanem fara lichid, deci avem grija sa nu uitam perele pe foc.

pere

Chec. Amestecam faina cu bicarbonatul , sarea si praful de copt.

Untul il mixam bine cu zaharul pana cand devine cremos si pufos. Adaugam un ou si o lingura de faina. Mixam bine pana la omogenizare. Procedam in acest fel cu fiecare ou. Daca adaugam si faina in timp ce adaugam oul atunci vom obtine o compozitie omogena, nu taiata.

Dupa ce am adaugat ouale continuam cufaina si iaurtul. Mixam incet pentru a nu imprastia faina. La final punem doua treimi din perele caramelizate si extractul de vanilie. Omogenizam foarte putin pentru a nu strivi toate perele.

Chec cu pere caramelizate_4

Preincalzim cuptorul la foc mediu ( 170-175 grade )  si tapetam cu unt si faina o forma de guguluf, nu foarte mare in volum. Turnam compozitia in tava si nivelam cat se poate de bine.

Coacem checul timp de 60-70 de minute, pana cand trece testul cu scobitoarea. Dupa ce oprim focul il lasam la racit in tava apoi il transferam pe un gratar.

Ornam guguluful cu smantana dulce si restul de pere caramelizate.

Este o super bunatate de chec!

Chec cu pere caramelizate_2


1 Comment

Diverse

Tarta cu prune si migdale

Tarta cu prune si migdale

Aceasta tarta este unul din deserturile pe care le faci rapid, cu ce ai la indemana. Imi doream un desert cu prune, si mai exact chiar imi doream o tarta. De ce? Pentru ca iubesc crustele lor crocante si umpluturile cremoase sau pline de fructe. Dar cel mai mult tot crusta de tarta ma atrage. Gustul ei delicat de unt si textura croncanta sunt irezistibile. Bun si uite asa am facut o tarta. Cu prune si cu o crema delicioasa gen frangipane. Simplu si rapid am adunat ce am avut prin frigider si am realizat ceea ce-mi doream. O tarta cu prune si migdale delicioasa!

Tarta cu prune si migdale_1

Aluat tarta

80 gr unt

150 gr faina

50 gr faina de migdale

1 praf de sare

1 ou

Umplutura

4 albusuri

4 linguri zahar

2 linguri smantana

50 gr faina de migdale

1 lingurita extract de vanilie

4-5 prune rosii

Tarta cu prune si migdale_3

Crusta. Amestecam faina cu praful de sare, faina de migdale si cu untul rece taiat cubulete pana cand vom obtine un aluat sfaramicios. Oul il batem putin apoi il punem peste aluat si omogenizam usor, fara sa exageram cu amestecarea. Invelim aluatul in folie si-l dam la rece pentru o ora.
Dupa o ora preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu unt o forma de tarta rotunda de 20-22cm diametru. Intindem aluatul intr-o foaie rotunda subtire de 0.5 cm si transferam aluatul in tava. Indepartam surplusul si aranjam marginile tartei. Intepam crusta din loc in loc cu o furculita. Peste crusta punem hartie de copt si boabe de fasole, apoi dam crusta la rece pentru 20 de minute.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Coacem crusta timp de 20 de minute. Dupa 15 minute indepartam hartia de copt si boabele de fasole si mai introducem crusta pentru 5 minute la cuptor. O scoatem apoi pe un gratar la racit.

Batem usor albusurile cu un praf de sare. Nu trebuie sa obtinem spuma, doar sa le desfacem putin. Adaugam zaharul, faina de migdale si smantana. Omogenizam compozitia iar la final adaugam si extractul de vanilie.

Spalam prunele si le taiem in doua.

Punem umplutura peste crusta iar deasupra asezam jumatatile de prune cu exteriorul in jos. Le apasam usor in crema.

Coacem tarta timp de 20-25 de minute pana cand umplutura se umfla si se rumeneste usor. O scoatem din cuptor si o lasam pe un gratar pana la racirea completa.

Servim in portii generoase si ne bucuram de aroma toamnei intr-o tarta minunata. Enjoy!

Tarta cu prune si migdale_2


2 Comments

Diverse

Cum a fost la Taste of Roma?

Cum a fost la Taste of Roma?

 

taste3

In urma cu o luna faceam o reteta de tort de ciocolata cu crema de lamaie si cannoli. Un desert putin cam indraznet pentru bucataria mea. Un desert pe care l-am execut plina de emotii si temeri. Un desert care nu stiam exact ce fel de reactii va starni dar care intr-un final m-a dus chiar la Roma. Si mare a fost bucuria. Probabil cea mai mare bucurie din activitatea de blogger culinar de pana acum.

Mi s-a oferit sansa sa vad Roma insa nu oricum, ci prin prisma unui minunat eveniment de tasting, unde am avut ocazia sa descopar cateva din aromele Italiei.

Taste of Roma

La Roma nu am mai fost pana acum. Imi doream, insa lista locurilor de vizitat este mare si nu este usor sa le parcurgi pe toate. Era si Roma pe lista iar Electrolux a facut ca acest superb oras sa ajunga in fruntea ei.

Am ajuns la Roma vineri dimineata. In dimineata zilei de 18 septembrie. Ma trezisem la ora 5 si avusem un drum mai zbuciumat de parcurs, insa nimic nu a contat. Stiam ca trebuie sa ajung acolo si lucrul acesta m-a ajutat sa fiu optimista. M-a intampinat un oras agitat, plin de turisti. Un oras in mare forfota pe o zi foarte calduroasa de vara/toamna.

Treptat le-am cunoscut si pe fetele care au participat alaturi de mine la acest eveniment: Andreea Juganaru, Laura Laurentiu si Andra Constantinescu. Toate trei m-au impresionat prin cunostintele lor culinare vaste, prin pasiunea pe care o au pentru arta culinara si prin dorinta de a experimenta noul. Ca sa nu mai spunem ca sunt niste fete tare de treaba si m-am bucurat enorm de mult sa le cunosc.

Taste of Roma

Prima zi la tasting a fost o zi de cunoastere, o zi in care ne-au fost prezentate standurile Electrolux de la eveniment. Am avut parte de o sesiune de gatit sustinuta de Chef Marco Stabile. El ne-a prezentat modul de gatit in vid la cuptorul cu aburi Electrolux. Rezultatul a fost o reteta delicioasa de pui cu sos de ciuperci, pe care am avut si placerea sa o degustam.

DSC_3

Au urmat inca alte trei degustari de preparate pregatite de chefi ( tarta cu ceapa caramelizata si bacala, spaghete carbonara cu fructe de mare si un desert racoros cu mozarella reconstituita, crumble, sos de fructe si inghetata).

Ziua se anunta a fi una minunata. Soare, timp frumos, cald ( poate putin prea cald si Andra poate sa confirme ) si mancare la superlativ in compania Electrolux.

DSC_4

Tarta cu ceapa caramelizata, bacala si trufa neagra by Chef Giulio Terrinoni

 

DSC_5

Chef Daniele Usai, Chef Marco Stabile si Chef Giulio Terrinoni – la finalul sesiunii de prezentare

 

taste4

Musetti Coffee Tasting

Am trecut apoi la degustarea de cafea Musetti. Am avut parte de cea mai frumoasa ceasca de cafea de pana acum. Trebuie sa mentionez ca nu sunt o o foarte mare consumatoare de cafea si ca doar anul acesta am inceput sa ma bucur si eu de gustul cafelei – insa am apreciat cafeaua Musetti din plin. Tot la Musetti se face o cafea la rece, care din pacate necesita 10 ore de asteptare si nu am avut placerea sa o gust. Insa cei de la Musetti ne-au confirmat ca gustul cafelei pregatita la rece este mai intens si mai bine conservat decat al cafelei pregatita in mod clasic.

DSC_9

Sistem pentru prepararea cafelei la rece

Dupa cafea eram practic pregatite de lucru. Am ajuns la standul de gatit Electrolux iar ingredientele ne asteptau pe masa. Trebuia sa facem coquelet prajit prin inductie in ulei aromatizat cu cimbru si usturoi. Alaturi avea o salata de fasole verde si sos de zmeura. Nu era un preparat complicat, insa asocierea de ingrediente l-a transformat intr-o mancare cu mult bun gust. Asadar am gatit, ne-am si distrat iar la final am degustat. Incredibil de bun! Am ramas cu promisiunea ca il voi face si acasa, si chiar asa va fi. Prea bun si usor ca sa nu gatesti asa ceva.

DSC_14

Standurile noastre inainte de a ne apuca de gatit

DSC_15

Chef Daniele Usai pregatea coquelet cu salata de fasole verde si zmeura

DSC_16

Preparatul meu la sfarsitul sesiunii de gatit

Asa s-a incheiat prima zi la Taste Of Roma. A fost o zi frumoasa, si desi calda, am putut sa ne delectam cu preparate selecte si sa ne bucuram de faptul ca suntem acolo.

Zilele ce au urmat au venit cu alte sesiuni de gatit si degustari. Am fost impresionata de cateva preparate de acolo, insa cel mai mult mi-a placut ‘Choco Passion’ de la restaurantul ‘La Pergola’. Era evident ca un desert sa fie cel care imi atrage atentia. O combinatie foarte placuta de ciocolata, inghetata si crema de fructul pasiunii, iar la final o trufa cu interior lichid si cremos de ciocolata. A fost o combinatie de vis!

Tot la capitolul degustat s-a inscris si o delicioasa mozarella de bivolita. Cremoasa, usor (doar usor ) gumata si foarte proaspata. Alaturi de ulei de masline si fructe de padure a fost fenomenala. Pentru acest lucru trebuie sa le multumim celor de la Metro Italia care fac treaba foarte buna.

DSC_27

La partea de gatit pot sa spun ca am fost la cateva ateliere si chiar nu regret. Am invatat cum se face un cannolo din spaghete cu umplutura de tartar de somon, alaturi vinete trase in tigaie si sos de smantana cu negru de sepie. Apoi am mai pregatit o salata usoara cu pui copt in vid, capsune gatite la aburi si reductie de vin rosu.

Intr-un final am pregatit si o tarta draguta din aluat fraged cu umplutura din crema de vanilie aromata cu vanilie si piscot de vanilie cu banane. Decorul a fost la latitudinea fiecaruia, iar eu am incercat sa pun cat mai mult in valoare fructele pe care le aveam la dispozitie. Nu va pot spune cum a fost tarta, dar va pot spune ca avea un miros divin: vanilie + lamaie + banane. Deliciu!

DSC_28 DSC_29

In schimb va pot spune ca inghetata pe care am gustat-o acolo a fost minunatata! Cremoasa, racoroasa, dulce, intensa, plina de arome…te topeai dupa ea. Am incercat atat arome clasice (ciocolata, caramel sarat, vanilie ) insa si arome mai putin obisnuite ( ricotta cu piper rosu, lamaie cu fructul pasiunii si ghimbir, ricotta cu salsa de capsune) Toate au fost bune, dar preferata mea tot ciocolata neagra a ramas. Poze nu am. Am doar amintirea gustului catifelat.

Taste of Roma nu s-a rezumat doar la gatit si degustat. Pentru mine a fost si o ocazia de a cunoaste unul din cele mai frumoase orase ale Italiei. Si am profitat de timpul liber ( nu foarte mult ) pe care l-am avut la dispozitie.

DSC_21

M-a incantat acest oras primitor, cu stradute cochete si terase imbietoare. Un oras cu o arhitectura impresionanta ce atrage multi turisti, dar si cu o vasta oferta gastranomica. Un oras incarcat de istorie, de amintiri purtate de ziduri de-a lungul anilor. Un oras frumos, asa este Roma.

DSC_17

Au fost trei zile frumoase care m-au umplut de voie buna si mi-au incarcat bagajul cu amintiri. Amintiri pe care le voi pastra mereu cu drag. In final nu pot decat sa le multumesc celor care au facut posibil acest lucru. Multumesc mult Electrolux!

Ii multumesc mult si Mihaelei Corbeanu ( Golin ) care s-a ingrijit sa puna la punct toate cele necesare acestei calatorii si care ne-a purtat mereu de grija.

Va pup fetelor! Remember?

DSC_23


4 Comments

Cheesecake

Nutella Cheesecake

Nutella Cheesecake

Pana sa imi revin eu din perioada de concediu ( un concediu lung si frumos ) am sa va mai prezint cateva retete pe care le-am facut inainte de a pleca. Aceste mini nutella cheesecake sunt doar o parte dintre ele, insa una din retetele cele mai bune, si simple, de facut. Fiind o mare amatoare de nutella nu pot sa nu apreciez bunatatea si cremozitatea acestui desert. Crema fina de ciocolata cu alune merge de minune impreuna cu crema de branza si crusta crocanta de cheesecake. Si nici nu este nevoie de coacere. In acest fel am putut pastra aroma nutellei intacta, nealterata. Am imbogatit-o doar cu crema de branza densa si o frisca delicioasa si aerata.

Nutella Cheesecake_2

Blat

100 gr biscuiti digestivi

50 gr nuci macinate

30 gr unt

Crema

200 gr crema de branza

200 gr nutella

200 ml smantana pt frisca

2 foi gelatina

Decor

glazura de cioco

bomboane de cioco, fructe

Nutella Cheesecake_q

Tapetam o tava mica cu hartie de copt iar peste hartie punem 4 cercuri ( pt mini torturi ) de diametru 7-8cm.

Blat. Macinam nucile si biscuitii in robot apoi adaugam untul topit. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Punem crusta pe fundul celor patru inele si apasam bine cu degetele. Dam crustele la rece.

Crema. Amestecam crema de branza cu nutella pana obtinem o crema fina si lucioasa, numai buna de mancat. Dar nu o vom manca chiar asa….cel putin incercam sa nu o mancam.

Incalzim 50 gr de crema pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o scurgem bine de apa si o punem peste crema incalzita. Amestecam bine. Adaugam si restul de crema si omogenizam. Lasam deoparte.

Batem smantana pentru frisca impreuna cu o lingurita de zahar vanilat. Cand am obtinut o frisca ferma ne oprim. Incorporam frisca in crema de nutella cu miscari usoare, de jos in sus.

Punem crema de branza si nutella in formele rotunde pe care le-am pregatit. Dam cheesecake-urile la rece pana a doua zi pentru a se stabiliza crema.

Pentru decor am folosit o glazura oglinda preparata ca si la reteta tortului cu mousse de mure si ciocolata. Apoi am ornat cu banuti de ciocolata si zmeura. Enjoy!

Nutella Cheesecake_1


Leave a Comment

Inghetata

Inghetata de vanilie cu mure

Inghetata de vanilie cu mure

Inca este cald si frumos afara si inca mai profitam de temperaturile varatice. Pentru asta facem inghetata. Si chiar daca nu ar fi la fel de cald ca acum, o inghetata buna si aromata merita facuta oricand. O inghetata de vanilie cu mure, simpla, cu arome delicate de vanilie si un gust dulce-acrisor dat de murele colorate.  O inghetata cu un joc frumos de culori ce atrage privirile si pune la grea incercare simturile. Irezistibila, racoroasa si dulce…asa cum ne place sa ne rasfatam dupa o zi grea.

Inghetata de vanilie cu mure_2

Ingrediente

200 gr mure ( proaspete sau congelate )

 

1 lingura suc de lamaie

50 ml apa

50 gr zahar

1 foaie gelatina

o portie inghetata de vanilie ( reteta aici )

Inghetata de vanilie cu mure_1

Reteta de inghetata de vanilie o gasiti explicata aici. Puteti face cantitatea intreaga pentru aceasta reteta.

Murele le facem piure cu ajutorul blenderului. Trecem piureul prin strecuratoare/sita pentru a obtine un sos fin. Punem sosul de mure cu apa si zaharul pe foc si aducem piureul pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul.

Gelatina o punem la inmuiat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in sosul de mure. Amestecam bine pentru a o distribui uniform in toata compozitia. Lasam crema la racorit si mai amestecam din cand in cand. Cand e rece o transferam intr-un vas termorezistent si o dam la congelator pentru o ora. Dupa jumatate de ora mai amestecam pentru a spargele acele de gheata.

Scoatem inghetata de vanilie din congelator inainte de a fi inghetata complet. Trebuie sa fie usor moale pentru a putea fi prelucrata. Scoatem si inghetata de mure.

Pregatim un vas termorezistent mai mare. Punem un strat de inghetata de vanilie si din loc in loc cate o lingura de inghetata de mure. Marmoram usor. Continuam cu un nou strat de vanilie pe care il vom marmora cu inghetata de mure. Procedam la fel pana terminam cele doua compozitii.

Punem inghetata la congelator pentru 1-2 ore pana la inghetarea completa. Servim inghetata in portii mari. Este un deliciu. Enjoy!

Inghetata de vanilie cu mure_3

 


2 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • 16
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316