• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura fina cu ciocolata si pere posate

Prajituri

Prajitura fina cu ciocolata si pere posate

Prajitura de mai jos isi poarta foarte bine numele. Este o prajitura extrem de delicata ce combina frumos doua creme aromate: ciocolata cu pere si mascarpone cu miere si migdale caramlizate. Prajitura fina cu ciocolata si pere posate – asa i-am dat numele si e intr-adevar foarte fina. Blatul nu are deloc faina, doar oua si ciocolata care impreuna au dat nastere la ceva delicat si delicios. Crema densa de ciocolata a primit aroma si fluiditate de la perele posate. Crema de mascarone a fost imbogatita cu migdale caramelizate si miere. Rezultatul este un deliciu de prajitura!

Prajitura cu crema trufa si pere posate_3

Blat

4 oua

50 gr zahar

80 gr ciocolata neagra

1 praf de sare

Crema de ciocolata

150 gr ciocolata neagra

100 gr smantana pentru frisca

3 linguri suc de la perele posate

1 lgta extract de vanilie

Crema mascarpone

50 gr zahar

50 gr migdale

1 lingura miere

250 gr mascarpone

2 linguri lapte

Pere posate

10 pere mici

1 l apa

1 pahar vin alb dulce

50 gr zahar

1 baton scortisoara

1/2 pastaie vanilie

Prajitura cu crema trufa si pere posate_2

Pere posate. Punem apa la fiert impreuna cu vinul zaharul, batonul de scortisoara si vanilia. Spalam bine perele fara a le indeparta codita. Cand fierbe apa dam focul mai mic si punem perele. Le lasam pe foc mic timp de 10 minute. Oprim focul si lasam perele la racit.

Blat. Blatul este fin si delicat, trebuie lucrat cu grija atat inaitne de a-l face cat si dupa.

Topim ciocolata pe bain marie. Cand ciocolata e lichida o luam de pe foc si o dam la rece. Trebuie sa ajunga la temperatura corupului dar sa fie tot lichida.

Mixam galbenusurile cu jumatate din cantitatea de zahar pana isi dubleaza volumul. Adaugam ciocolata topita si racita si amestecam usor.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Adaugam restul de zahar si mixam pana cand zaharul e complet topit. Incorporam albusurile in compozitia de ciocolata in 3 reprize. De fiecare data amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Tapetam o tava (25/35 cm) cu hartie de copt. Turnam compozitia de blat in tava si nivelam. Vom obtine un strat subtire. Coacem blatul timp de 15-17 minute, pana cand se rumeste usor pe margini.

Scoatem tava din cuptor si acoperim prajitura cu o hartie de copt. O lasam asa pana la racirea completa.

Dupa ce s-a racit vom intoarce prajitura cu partea de jos in sus. Desprindem cu grija hartia de copt de pe fundul blatului. Taiem blatul in doua bucati egale de dimensiuni 25/17 cm.

Crema trufa de ciocolata. Incalzim smantana cu sucul de pere pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata si vanilia. Le lasam la odihnit 2 minute apoi amestecam bine pana la omogenizare. Lasam crema la racit.

Crema mascarone. Amestecam mascarpone cu laptele si mierea pana cand obtinem o crema fina si omogena.

Punem zaharul la caramelizat, Cand devine un caramel lichid adaugam migdalele si amestecam bine astfel incat sa acoperim migdalele cu zaharul ars. Oprim focul. Transferam migdalele pe un tocator de lemn si le lasam la racit.

Punem migdalele caramelizate in robot si le maruntim usor, la viteza mica. Incorporam migdalele caramelizate in crema mascarpone. Pastram o lingura pentru decor.

Asamblare. Punem un blat de ciocolata apoi crema trufa. Un nou blat de ciocolata si crema trufa. Dam prajitura la rece timp de o ora pentru a se intari bine crema de ciocolata. Deasupra intindem crema mascarpone si nivelam frumos.

Taiem prajitura in patratele si fiecare bucata o ornam cu pere posate ( curatate de coaja ), fasii de ciocolata si migdale caramelizate. Enjoy!

Prajitura cu crema trufa si pere posate_1


7 Comments

« Clatite simple cu dulceata
Tarta cu smochine si branza de capra »

Comments

  1. Claudia V says

    October 6, 2015 at 7:26 am

    WOW! Superb! Am ramas fara cuvinte :) Si de obicei sunt vorbareata :))))

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 7, 2015 at 9:30 am

      Multumesc Claudia! Hai ca nu e chiar mare lucru, dar ma bucur ca-ti place. Pup!

      Reply
  2. olivia says

    October 6, 2015 at 9:44 am

    O prajitura foarte fina.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 7, 2015 at 9:29 am

      Olivia, da. Este tare fina si delicioasa.

      Reply
  3. Claudia says

    October 6, 2015 at 7:29 pm

    Excelent asa cum ne-ai obisnuit.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 7, 2015 at 9:28 am

      Multumesc mult Dia! Pupici!

      Reply
  4. Lidia Nancu says

    April 23, 2016 at 7:06 pm

    Afara faptului ca si tu esti la fel de fina si de frumoasa ca si prajiturile tale esti extrem de indemanatica ca sa le faci.Eu am teama ca nu imi vor iesi.O sa imcerc…stiu si putin din domeniu culinar .Buna seara!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316