• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Negresa cu ciocolata si cafea

Prajituri

Negresa cu ciocolata si cafea

Prajiturile cu ciocolata sunt in topul preferintelor mele, si cred ca asta o stiti deja. Imi plac prajiturile in general, in fel si fel de combinatii. Rar as putea sa refuz o prajitura buna ( doar daca am mancat doua portii inainte ). Insa, ciocolata, parca nimic nu se compara cu ea si mai ales cu o prajitura buna cu ciocolata. Una cu adevarat buna, in care gustul ciocolatei sa fie la inaltime, scos in evidenta. Asa cum e la aceasta negresa cu ciocolata si cafea. Un gust catifelat si intens de ciocolata, accentuat tocmai de aroma cafelei. Textura este asa cum se vede moale, delicata, catifelata. O explozie de ciocolata la fiecare inghititura. Vrea cineva mai mult de atat?

Negresa cu ciocolata si cafea_4

Blat

100 ml cafea tare

150 gr unt

120 gr ciocolata neagra

3 oua mari

150 gr zahar brun

1 lingurita extract de vanilie

120 gr faina

30 gr cacao neagra

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Glazura de ciocolata

50 gr ciocolata neagra

70 ml smantana dulce

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 12-14

Negresa cu ciocolata si cafea_2

 

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 22-24 cm.

Faina o cernem impreuna cu cacaoa, praful de copt si putina sare.

Topim untul si ciocolata la bain marie. Adaugam zaharul si amestecam pana cand zaharul e topit complet. Dam crema la rece pana ajunge la temperatura camerei.

Separam ouale. Galbenusurile le incorporam in crema de ciocolata si amestecam bine. Adaugam ingredientele uscate si cafeaua. Amestecam usor pana la omogenizare.

Albusurile le batem spuma bat. Le incorporam usor, cu miscari de jos in sus, in compozitia plina de ciocolata.

Turnam compozitia de blat in tava si coacem negresa timp de 30 de minute. O lasam la racit in tava arpoximativ 2-3 ore apoi putem sa o glazuram.

Negresa cu ciocolata si cafea_1

 

Glazura e simpla. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine. Lasam glazura la odihnit timp de o ora apoi putem sa o turnam peste prajitura. Sa aveti pofta…de ciocolata!

Negresa cu ciocolata si cafea_3

 

 


6 Comments

« Tarta cu smochine si branza de capra
Cheesecake cu mere caramelizate »

Comments

  1. coco says

    October 13, 2015 at 4:56 pm

    mmm…ciocolata este in topul preferintelor mele, nu stiu…sa ma incumet sa fac?…imi fac curaj, sper sa reusesc :)

    Reply
  2. Mariana says

    October 19, 2015 at 3:49 pm

    arata nemaipomenit…tinand cont ca mananca si copiii,cu ce pot inlocui cafeaua???
    sau nu se simte prea rau gustul de cafea?
    multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 19, 2015 at 8:02 pm

      buna Mariana, ma bucur mult ca-ti place! Gustul de cafea nu se prea simte, insa daca vrei sa nu devina copiii prea agitati poti sa inlocuiesti cafeaua cu cacao cu lapte, lapte simplu sau chiar cu apa. O seara frumoasa!

      Reply
  3. Savulescu Alexandra says

    December 22, 2015 at 9:52 am

    As vrea sa stiu daca aceasta prăjitura poate “călători” timp de 2:30 h fără sa stea la frigider. Multumesc

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 22, 2015 at 11:02 am

      Da, se poate. Nu este o prajitura cu crema sensibila. Glazura se va inmuia probabil, insa daca prajitura e transportata corespunzator, nu se va intampla nimic. Depinde si cat e de cald in masina, insa fiind iarna e mai usor.

      Reply
  4. Savulescu Alexandra says

    December 23, 2015 at 8:44 pm

    Va multumesc ! Sărbători fericite!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316