• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort cu mousse de mure si ciocolata

Torturi

Tort cu mousse de mure si ciocolata

Ultima mea realizare in materie de torturi este acest tort fin. Un tort cu mousse de mure si ciocolata delicat, plin de arome si texturi multiple. Ingredientele principale sunt murele si ciocolata, care isi spun cuvantul in diferite straturi ale tortului. Nu lipsesc insa si ingrediente surpriza precum jeleul de capsune si blaturile de bezea. Este un tort festiv peste masura, elegant si rafinat.

Timpul de preparare va fi usor ridicat pentru ca sunt multe elemente care alcatuiesc tortul: blat brownie, crema de ciocolata, blaturi bezea, mousse de ciocolata, jeleu de capsune, mousse de mure si glazura oglinda. O parada frumoasa si armonioasa in acelasi timp. Enjoy!

Tort cu mousse de mure si ciocolata

Blat

20 gr cacao

90 ml apa fierbinte

45 gr ciocolata neagra

1/3 lingurita bicarbonat

1/3 lingurita praf de copt

1 praf de sare

1 ou mare

40 ml ulei

o lingura iaurt

80 gr faina

1 lingurita extract de vanilie

60 gr zahar

Mousse mure

400 gr mure

100 ml apa

4 linguri zahar

8 gr gelatina

200 ml smantana pentru frisca

o lingurita zahar vanilat

Mousse ciocolata

100 gr ciocolata neagra

50 ml lapte

2 gr gelatina

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vanilat

Jeleu capsune

200 gr capsune

50 ml apa

2 linguri zahar

3 gr gelatina

Blat bezea

3 albusuri

1 praf sare

1 lingurita extract de vanilie

130 gr zahar

o lingura cacao

Crema ciocolata

100 gr ciocolata neagra

2 linguri zahar pudra

150 ml smantana pt frisca

Glazura oglinda

50 gr cacao neagra

100 ml smantana pt frisca

150 gr zahar

4 gr gelatina

115 ml apa

Timp de preparare: 3-4 ore Timp de coacere: 90 min Nr portii: 10-12

Tort cu mousse de mure si ciocolata

Blat. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si ciocolata neagra. Lasam la racorit. Intr-un bol incapator punem faina, bicarbonatul, sarea, zaharul si praful de copt. Amestecam totul cu un tel.

Separat amestecam uleiul cu oul, iaurtul si vanilia. Adaugam si crema de ciocolata racita. Omogenizam compozitia.

Punem ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam usor pana la omogenizare. Nu exageram cu mixarea. Ne folosim de un tel sau o spatula, mixerul nu este necesar si nici indicat.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 20-22 cm diametru. Turnam compozitia de blat in tava si coacem timp de 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea.

Scoatem blatul pe un gratar si il lasam la racit.

Blat bezea. Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul treptat, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final vom obtine o bezea frumoasa. Adaugam extractul de vanilie si mai mixam usor. Impartim compozitia in doua. Intr-o parte punem lingura de cacao si marmoram usor. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor si desenam doua cercuri de 16cm diametru. Punem fiecare compozitie de blat intr-un cerc si nivelam. Coacem blaturile de bezea timp de o ora la 140 de grade. Le scoatem apoi pe un gratar la racit.

Crema de ciocolata. Punem smantana pe foc si o incalzim pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata rupta bucatele si zaharul pudra. Lasam doua minute la odihnit apoi amestecam bine. Lasam crema deoparte. Cand ajunge la temperatura camerei o dam la congelator pentru o ora. Mixam apoi crema cu mixerul pana se deschide la culoare si devine ferma si pufoasa.

Jeleu capsune. Punem gelatina la hidratat in 2 linguri de apa. Restul de apa o punem impreuna cu capsunele la fiert si zaharul. Lasam sa fiarba timp de 6 minute apoi oprim focul. Trecem capsunele prin sita iar in sucul rezultat vom adauga gelatina. Amestecam bine. Lasam crema deoparte.

Mousse de ciocolata. Punem laptele pe foc mic si il incalzim pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Adaugam ciocolata si amestecam bine pana la omogenizare. Gelatina o punem la hidratat in 2 linguri de apa rece. Dupa 5 minute punem gelatina peste ciocolata, amestecam bine si dam la rece.
Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat apoi o adaugam peste crema de ciocolata racita. Amestecam usor cu miscari de jos in sus.

Pregatim o forma de tort de diametru 16 cm. O tapetam cu folie alimentara. Punem mousse-ul de ciocolata iar deasupra jeleul de capsune. Dam tava la congelator pentru jumatate de ora sau o ora pana se intareste bine.

Mousse de mure. Punem gelatina la hidratat in 50 ml de apa. Murele le punem pe foc impreuna cu zaharul si restul de apa. Lasam sa fiarba timp de 10 minute pana se inmoaie. Trecem murele prin sita. In lichidul rezultat punem gelatina si amestecam bine. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu zaharul vanilat apoi o adaugam peste crema de mure prin miscari de jos in sus.

Tort cu mousse de mure si ciocolata

Asamblare. Punem blatul de cacao inapoi in tava in care l-am copt. Peste el punem crema de ciocolata apoi blatul alb de bezea si cel maro. Scoatem din congelator mousseul de ciocolata si cu grija il punem peste blatul de bezea.  Turnam deasupra si pe laterale mousseul de mure astfel incat sa acoperim toate spatiile goale. Dam tortul la rece pana la doua zi.

Glazura oglinda. Gelatina o punem la hidratat in 30 ml de apa. Restul de apa il amestecam cu smantana, zaharul si cacaoa. Punem amestecul pe foc si aducem pana aproape de punctul de fierbere. Omogenizam compozitia si adaugam gelatina. Amestecam bine. Lasam glazura la racit pentru 1-2 ore pana cand capata consistenta unei creme usor lichide. Turnam glazura cu grija deasupra tortului astfel incat sa acoperim si lateralele. Dam din nou tortul la rece pentru a se intari glazura.

Ornam tortul cu fructe proaspete si ciocolata.Este un deliciu, enjoy!

Tort cu mousse de mure si ciocolata

 


8 Comments

« Cupcakes cu mure si ciocolata
Torta al cioccolato con cannoli e crema al limone »

Comments

  1. Diana says

    August 15, 2015 at 9:46 am

    Mult service , dar rezultatul merita pe deplin . Familia ta e fericita ca te are … :)
    Felicitari ptr tot ce faci ,Paula ! Ne incanti zilele !

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      August 17, 2015 at 5:35 am

      Multumesc mult Diana! Da, a fost ceva de munca…insa rezultatul super, super bun! Te pup!

      Reply
  2. Catalina says

    April 25, 2016 at 8:29 am

    Foarte bine arata tortul!Dar am o nelamurire…cand explicati modul in care se realizeaza blatul,printre ingrediente apar si murele zdrobite.Numai ca in retetar nu sunt mentionate.Inca un lucru,tot la blat,avem un ou sau mai multe?In retetar spuneti de un ou iar in explicatie sunt mentionate ouale.V-as fi recunoscatoare daca imi veti raspunde pentru ca intentionez sa fac acest tort.O zi buna!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 25, 2016 at 12:36 pm

      Buna Catalina. Da, initial am vrut sa pun mure in blast dar ulterior m-am razgandit. Apoi am omis sa modific in reteta. Mure am pus doar in mousse pana la urma.
      Pentru blat este vorba de un ou, asa cum scrie si in lista de ingrediente.
      O zi frumoasa!

      Reply
  3. Adina says

    September 2, 2016 at 4:26 pm

    Buna
    Pentru o forma de 27 cm se pot dubla Ingredientele???

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      October 5, 2016 at 6:25 pm

      Buna Adina, asa este, ingredientele trebuie dublate pentru o forma de 27cm diametru.

      Reply
  4. Ramona says

    November 16, 2016 at 4:59 pm

    Buna seara,intre blatul alb si cel negru nu punem nici o crema?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      November 16, 2016 at 8:09 pm

      Buna Ramona. Eu nu am pus nimic intre blaturile de bezea. Ele sunt subtiri si nui necesita crema. Le-am facut in doua culori pentru efect vizual. Seara frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316