• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Torturi Diverse

Tort de ciocolata cu crema trufa

Tort de ciocolata cu crema trufa

Torturile cu ciocolata sunt cele mai bune torturi pentru mine. Este un dulce in fata caruia nu pot rezista, aproape niciodata. Ciocolata este ingredientul meu preferat si ar fi o mare durere sa nu mai am acces la el. Tocmai de aceea majoritatea dulciurilor facute de mine sunt cu ciocolata, ciocolata buna, ciocolata neagra.

Ciocolata neagra da o aroma aparte oricarui desert iar torturile le poate ridica la cel mai inalt rang. Aceasta ciocolata am folosit-o si in acest tort de ciocolata cu crema trufa, tot de ciocolata. Sectiunea lui arata randuri, rauri, straturi de ciocolata, multa, multa ciocolata…cam asta am de spus. Vrea cineva?

Tort de ciocolata cu crema trufa_1

Blat

6 oua

80 gr apa

25 gr unt

100 gr ciocolata neagra

150 gr zahar

100 gr faina

20 gr cacao neagra

1 praf de sare

Crema

500 ml smantana pentru frisca

250 gr ciocolata neagra

50 gr unt

50 ml lichior de alune

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

2 linguri zahar pudra

Sirop

200 ml apa

50 gr ciocolata alba

1 lingurita extract de vanilie

1 lingurita lichior de alune

Decor

strugurei

cacao

trufe

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min Nr portii: 12

Tort de ciocolata cu crema trufa_3

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi de 18 cm diametru. Faina o amestecam cu cacaoa. Turnam apa fierbinte peste unt si ciocolata si amestecam usor pana la omogenizare. Dam amestecul la rece.

Mixam ouale cu un praf de sare si cu zaharul pana isi tripleaza volumul. Adaugam crema de ciocolata in fir subtire peste oua si continuam mixarea la viteza mai mica. Oprim mixerul. Incorporam ingredientele uscate usor, cu o spatula, cu miscari de jos in sus.

Impartim in mod uniform compozitia intre cele doua tavi. Coacem blaturile timp de 30-35 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit. Dupa ce s-au racit complet taiem fiecare blat in trei discuri.

Sirop. Aducem apa la punctul de fierbere. O turnam peste ciocolata rupta marunt. Adaugam esentele si amestecam bine.

Tort de ciocolata cu crema trufa_5

Crema. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele si untul. Dupa un minut amestecam temeinic. Vom obtine o crema fina. Completam crema cu lichiorul de alune, vanilia si un praf de sare. Amestecam din nou apoi o lasam deoparte pana se raceste complet. O dam apoi la congelator pentru o ora.

Tort de ciocolata cu crema trufa_2

Dupa o ora mixam bine crema pana devine spumoasa. Insiropam fiecare felie de blat cu siropul pregatit. Ungem blaturile cu 2-3 linguri de crema si le suprapunem. Decoram tortul cu restul de crema de ciocolata. Deasupra pudram tortul cu cacao neagra. Il dam la rece pentru jumatate de ora cel putin – apoi il feliem.

Tort de ciocolata cu crema trufa_4


5 Comments

Dulciuri diverse

Lapte cu dovleac, portocala si scortisoara

Lapte cu dovleac, portocala si scortisoara

Nu sunt eu fan inrait al bauturilor indulcite si pot sa va spun ca mare lucru in afara de cafea, apa si ceai nu consum. Motivul este simplu, imi place mai mult sa mananc decat sa beau ( a nu se intelege gresit ) deci prefer sa mananc o prajitura cu ciocolata decat un milkshake cu ciocolata. Si pentru a mai spala din pacate – odata ce a fost consumata prajitura- e clar ca urmeaza un pahar cu apa sau un ceai cald dupa.

Lapte cu dovleac, portocala si scortisoara_3

Uneori insa, ma apuca pofta si prepar cate o bautura grozava si la mine in casa. A se vedea milkshake-urile cu mure si capsune pregatite mai demult de mine. De data aceasta am ales o combinatie mai neobisnuita: lapte, dovleac, portocala si scortisoara. Sceptica la inceput, insa bucuroasa dupa degustare pentru ca in acest fel am descoperit ca dovleacul merge foarte bine cu portocala. Ba mai mult, portocala pune dovleacul foaarte bine in valoare dandu-i o nota de prospetime. Si da, a iesit o bautura foarte reusita si aromata.

Insa povestea despre bautura nu se termina aici. E o bautura dulce, insa nu are zahar. Are doar minunatia dulce de la Green Sugar facuta din stevie rebaudiana, cu zero calorii. Dulce, aromat si dietetic – asa as traduce acest lapte cu dovleac, portocala su scortisoara.

Lapte cu dovleac, portocala si scortisoara_2

Ingrediente – 2 portii

200 gr piure de dovleac

200 ml lapte gras

2 linguri suc de portocala

coaja rasa de la portocala

1 praf nucsoara rasa

1/2 lingurita scortisoara

2 sticks Green Sugar

Decor

frisca

scortisoara

portocala confiata

 

Dovealcul e bine sa-l aveti gata copt. Il curatam apoi si il punem in blender impreuna cu laptele, Green Sugar si sucul de portocala. Mixam bine, pana cand obtinem o bautura fina si spumoasa. Adaugam coaja rasa de portocala si scortisoara si mai amestecam un minut.

Turnam bautura in doua pahare. Ornam fiecare pahar cu frisca, scortisoara si coaja rasa de portocala, sau cu portocala confiata – asa cum am avut eu.

Este un preparat foarte simplu de preparat, mai simplu decat orice alta prajitura si da, merge de minune in zilele in care ne dorim ceva usor, fructat si dietetic. E perfect pentru zilele cand suntem mereu pe fuga, prinsi in aglomeratia cotodiana. E un strop de energie, un zambet cald de toamna rece.

Servim bautura in liniste, in atmosfera calda a casei, alaturi de cineva drag. Enjoy!

Lapte cu dovleac, portocala si scortisoara_1


Leave a Comment

Cheesecake

Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat

Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat

Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat – un cheesecake super-mega cremos si aromat, dens, plin de ciocolata. E imposibil sa ii rezisti, mai ales daca esti mare fan/iubitor/devorator de ciocolata sau cheesecake. Daca iti plac amandoua la fel de mult atunci este desertul perfect. Si eu fac parte din categoria iubitorilor de ciocolata, dar si de cheesecake. Cand ajung sa se intalneasca sunt constienta ca am parte de unul din cele mai bune deserturi, si il savurez pe indelete….nu ratez nicio firimitura, si nici nu cedez nicio bucatica :D. Poate da, mai cedez, dar numai din a doua felie. Enjoy!

Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat_2

Crusta

200 gr biscuiti integrali

50 gr arahide

80 gr unt

Crema

400 gr crema de branza

250 gr mascarpone

200 gr ciocolata neagra

150 gr smantana dulce

4 oua

1 praf sare

1 lingurita extract de vanilie

250 gr lapte condensat

2 linguri amidon

Decor

caramel

trufe de ciocolata

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere. 50 min. Nr portii: 12

Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat_3

Procesam arahidele si biscuitii intr-un robot de bucatarie. Dupa ce i-am maruntit frumos adaugam untul topit si racit usor. Vom obtine un aluat nisipos si umed, daca mai este nevoie putem sa mai adaugam o lingura de lapte pentru a-l putea lega mai bine.

Topim ciocolata impreuna cu smantana si laptele condensat pe foc mic. Cand amestecul e omogen il dam la rece si trecem la urmatorul pas.

Preincalzim cuptorul la foc mediu/mic, la 150 de grade.

Mixam crema de branza impreuna cu mascarpone si faina timp de 1-2 pana se omogenizeaza. Adaugam ouale pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam sarea si extractul de vanilie apoi omogenizam.

Impartim aceasta crema in doua parti aproximativ egale. Intr-o parte punem doar o treime din crema de ciocolata, iar in cealalta restul de crema – adica cele doua treimi ramase. Punem partea mai inchisa peste crusta de biscuiti si dam la cuptor timp de 15 minute pana se incheaga putin.

Turnam cu grija stratul mai deschis la culoare, pe margini, de jur imprejur. Punem din nou cheesecake-ul cu ciocolata la cuptor si il mai coacem timp de 30-35 de minute. Nu trebuie sa se rumeneasca la suprafata ci sa ramana usor lichid in centru. Il lasam la racit in cuptor pentru a evita craparea. Dupa 2 ore putem sa il transferam la rece.

Taiem cheesecake-ul cu un cutit cu taisul fierbinte si decoram fiecare felie cu sos caramel si trufe de ciocolata – insa acestea sunt optionale pentru ca este super bun si fara ele. Pofta buna!

Cheesecake cu ciocolata si lapte condensat_1


2 Comments

Dulciuri diverse

Tiramisu Millefeuille

Tiramisu Millefeuille

Millefeuille este un desert delicat al carui nume te duce cu gandul la o multitudine ( mie ) de foi. Cam asa si este pentru ca straturile de baza ale acestui desert sunt compuse din multe, multe foi subtiri de placinta. Foi care isi fac aparitia doar in momentul coacerii. Asta este avantajul foietajului – un aluat cu care putem lucra foarte bine inainte de coacere, iar dupa coacere are parte de o transformare majora. Dintr-un aluat robust ajunge o foaie de placinta delicata, aerata cu o multime de straturi care la orice atingere brusca pot sa se rupa in mii de bucati.

Lasand la o parte aceasta introducere, vreau sa va povestesc putin si despre acest al meu tiramisu millefeuille. Este un desert excelent! E perfect pentru iubitorii de fineturi si mai ales de dulciuri cu cafea. Are o aparitie robusta si solida, insa la prima atingere aceasta postura este complet demolata si devorata. Pentru ca nu o sa mai stam sa ii contemplam infatisarea, doar gustul minunat la fiecare inghititura. Cafea, vanilie, mascaporne si un strop de ciocolata puse intre miile de foi ale acestui desert. Cam asa sta treaba cu acesta desert. Simplu dar extrem de gustos. Enjoy!

Tiramisu Millefeuille_4

Ingrediente

400 gr foietaj

250 gr mascarpone

250 ml lapte

3 oua mari

3 linguri amidon

150 gr zahar

2 linguri cafea tare

1 lingurita extract de vanilie

 

70 gr ciocolata neagra

50 gr smantana dulce

2 linguri cafea tare

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 10-15 min. Nr portii: 4

Tiramisu Millefeuille_1

Foi. Preincalzim cuptorul la 200 de grade celsius si tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Intindem foietajul cu sucitorul pana ajungem la un dreptunghi de 20/30cm dimensiuni. Taiem foaia in 12 dreptunghiuri de 10/5cm. Intepam fiecare dreptunghi cu furculita si il apasam usor cu palmele pentru a evita umflarea acestuia in exces la copt.

Punem dreptunghiurile de aluat in tava si introducem tava in cuptorul incins. Coacem foeitajul timp de 10-15 minute pana cand se rumneneste usor, fara insa a-l usca prea tare.

Tiramisu Millefeuille_2

Crema. Mascarpone il mixam usor cu cafeaua si extractul de vanilie pana cand devine cremos.

Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Amidonul il amestecam cu ouale pana cand devine o compozitie omogena. Cand laptele e fierbinte il turnam peste oua in fir subtire. Punem apoi toata compozitia pe foc mediu. Amestecam constant in crema pana cand aceasta se ingroasa. O transferam intr-un bol mai mare si o lasam la racit. Amestecam in crema la intervale de 5 minute pentru a evita formarea crustei si pentru a grabi procesul de racire.

Cand crema ajunge la temperatura camerei incorporam usor si mascarpone, cate o lingura pe rand. Dam crema jumatate de ora la rece.

Topim la bain marie ciocolata impreuna cu smantana si cafeaua. Omogenizam. Ungem 8 din cele 12 foi de placinta cu un strat de crema.

Asamblare. Luam o foaia de placinta glazurata cu ciocolata. Deasupra punem crema de cafea cu ajutorul unui pos. Acoperim cu inca o foaie cu ciocolata si continuam cu crema. Deasupra punem o foaie de placinta simpla. Apasam usor, cat sa lipim straturile. Procedam in acest fel si cu celelalte foi de placinta.

Pudram millefeuille cu zahar vanilat si cacao neagra. Rezulta un deliciu si cu suguranta il veti savura cu pofta!

Tiramisu Millefeuille_3


2 Comments

Prajituri

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura

Prajiturile in straturi sunt preferatele mele, mai ales daca printre acele straturi sunt cel putin doua de ciocolata, sau nutella, sau zmeura. Sau, mai bine zis, ceva in genul acestei prajituri care le are pe toate. Blaturi de ciocolata cu o textura grozava, crema densa de mascarpone si nutella dar si o crema racoroasa de zmeura. Combinatia ar putea fi pe gustul oricui. Pe mine m-a cucerit mai ales ca nu este o prajitura care sa necesite mult efort. Pasii sunt simplu de executat, cremele se fac din cateva miscari iar la final avem o deosebita prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura. Enjoy!

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_2

Blat
2 oua
65 ml ulei
120 ml iaurt
150 ml apa fierbinte
1 lingurita extract de vanilie
100 gr faina
65 gr faina de migdale
30 gr cacao
120 gr zahar
1/2 lingurita praf de copt
1/2 lingurita bicarbonat
1/4 lingurita sare

Crema 1

200 gr mascarpone

200 gr crema de branza
200 gr nutella
1 lingurita extract de vanilie

Crema 2
200 gr zmeura
3 linguri zahar
2 linguri apa
2 linguri zeama de lamaie
1 lingurita extract de vanilie

Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_3

 

Blat. Apa fierbinte o amestecam cu cacaoa pana cand obtinem o crema omogena. O lasam deoparte la racit.

Faina o amestecam cu faina de migdale, zaharul, praful de copt, bicarbonatul si sarea.
Ouale le amestecam usor impreuna cu uleiul, vanilia si iaurtul. Punem amestecul peste crema de cacao si omogenizam.
Turnam ingredientele lichide peste cele solide si omogenizam usor.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Turnam compozitia intr-o tava mare de 25/35 cm si nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Scoatem blatul din cuptor si-l lasam la racit apoi il taiem in 2 bucati egale de 17/25 cm. Fiecare bucata de blat o vom taia in doua pe orizontala, astfel incat sa obtinem doua bucati de blat mai subtiri.
Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_1
Crema 1. Mascarpone il amestecam cu crema de branza pana se omogenizeaza si devin o crema fina. Adaugam nutella si extractul de vanilie, apoi omogenizam din nou.
Crema 2. Zmeura o punem pe foc impreuna cu apa, zaharul si zeama de lamaie. Lasam sa fiarba 5 minute pana se inmoaie si scade lichidul. Oprim focul, adaugam vanilia si omogenizam. Adaugam doua linguri din crema cu nutella si amestecam bine.
Asamblare. Punem un blat intr-o tava mai mica.  Deasupra lui intindem o treime din crema cu nutella. Urmeaza un nou blat si alte treime de crema cu nutella. Deasupra punem un nou blat si intindem crema de zmeura. Punem si ultimul blat si apasam usor. Deasupra intindem crema nutella ramasa. Decoram prajitura cu alune caramelizate, bomboane de ciocolata sau zmeura.
Pofta buna!
 Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura_4


15 Comments

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu cocos

Cupcakes cu cocos

Prajiturile cu cocos sunt un dulce mai pretentios as putea spune. Au nevoie de mai multa grija, si ma refer in special la modul cum combinam ingredientele. Dulciurile cu cocos este bine sa nu le facem prea incarcate, deoarece cocosul are partea lui de grasime si densitate. Tocmai de aceea pentru aceste cupcakes cu cocos am ales sa pun doar albusuri in blat si nici o alta grasime. Cocosul si laptele de cocos au suficienta grasime pentru a da blatului umiditate si a transforma aceste cupcakes in prajituri umede si delicioase. Combinate cu o crema lejera de frisca sunt un desert aromat, delicat si elegant. Enjoy!

Cupcakes cu cocos_1

Cupcakes

4 albusuri

120 gr zahar

200 ml lapte de cocos

2 linguri iaurt

220 gr faina

50 gr nuca de cocos

1 lingurita praf de copt

1 praf de sare

Crema

400 ml smantana pentru frisca

1/2 pastaie de vanilie

coaja rasa de lamaie

50 gr zahar pudra

bomboane rafaello ( reteta aici )

Cupcakes cu cocos_4

Amestecam faina cu nuca de cocos, zaharul si praful de copt. Ne folosim de un tel pentru a distribui ingredientele. Batem usor doua albusuri si adaugam laptele de cocos. Punem ingredientele lichide peste cele solide.

Cele doua albusuri ramase le batem spuma cu un praf de sare. Incoporam spuma de albusuri usor, cu miscari de jos in sus, in compozitia de cupcakes.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartiute 12 forme de briose. Umplem formele de briose 3/4 din capacitate. Coacem cupcakes timp de 20-25 de minute, pana se rumenesc usor.

Cupcakes cu cocos_3

Crema. Batem smantana pentru frisca cu zaharul vanilat pana cand obtinem o spuma bat. Incorporam usor semintele de la pastaia de vanilie precum si coaja rasa. Decoram cupcakes cu crema obtinuta si cu bomboane Rafaello, facute tot in casa.

Sa aveti pofta!

Cupcakes cu cocos_2

 


2 Comments

Biscuiti

Biscuiti cu branza si parmezan

Biscuiti cu branza si parmezan

Biscuiti cu branza si parmezan sunt propunerea mea pentru o gustare simpla, delicioasa si satioasa. Sunt perfecti pentru momentele cand vrem sa ne potolim foamea rapid si cu ceva delicios, facut in casa. Acesti biscuiti nu sunt dulci, sunt asemanatori saratelelor doar ca au o forma diferita, sunt rotunzi :)

Biscuiti sarati merg de minune si pentru gustarile copiilor atunci cand nu vrem sa le dam ceva dulce, insa vrem sa ii energizam putin si sa le si oferim ceva atractiv vizual…dar mai ales auditiv. Stim cu totii ca un nume cu rezonanta pentru ei este “biscuite”. Va invit sa ii incercati, se fac simplu si sunt tare gustosi.

Biscuiti cu branza si parmezan_2

Ingrediente

200 gr faina alba

100 gr faina integrala

200 gr branza de oi/cascaval/cas

50 gr unt

2 oua

1/2 lingurita sare

piper, ardei iute

50 gr parmezan

Biscuiti cu branza si parmezan_4

Razuim fin parmezanul. Ouale le batem usor cu sarea. Adaugam piper si fulgi de ardei iute dupa gust.

Intr-un bol incapator amestecam faina alba cu cea integrala si facem o adancitura in mijloc. Punem untul in mijloc si incepem sa framantam cu degetele pana obtinem un aluat nisipos. Punem branza de oi maruntita bine ( sau cascavalul dat de razatoare ) apoi doua treimi din parmezan si amestecam din nou cat sa distribuim uniform branzeturile.

Turnam ouale peste aluat si incepem sa framantam pana omogenizam aluatul. Dupa caz putem adauga lapte sau faina pentru a obtine un aluat omogen, nelipicios dar usor de prelucrat. Invelim aluatul in folie si il dam la rece pentru o ora.

Biscuiti cu branza si parmezan_3

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Intindem aluatul pe masa de lucru usor infainata. Decupam cercuri cu ajutorul unei forme de taiat. Punem biscuiti in tava. Ii ungem cu putin ou batut si presaram deasupra parmezan.

Coacem biscuitii timp de 10-15 minute pana cand se rumenesc frumos. Ii scoatem pe un gratar la racit apoi putem sa ii consumam cu pofta. Sunt tare gustosi si merg de minune la o gustare, atunci cand nu vrem ceva dulce. Si nu vrem dulce tot timpul.

Pofta buna!

Biscuiti cu branza si parmezan_1


4 Comments

Torturi

Tort cu zmeura si mousse de caramel

Tort cu zmeura si mousse de caramel

Torturile sunt mereu asociate cu un eveniment, o sarbatoare. Ele reprezinta desertul suprem si cel mai apreciat. Desi sunt multe alte deserturi bune, poate si mai bune, tortul are o anumita tinuta. Probabil acesta este si unul din motivele pentru care imi place sa fac torturi. Cu ciocolata in special, in si alte combinatii si-au facut prezenta la mine in bucatarie.

Acest tort cu zmeura si mousse de caramel este practic imbracat in ciocolata. Invaluit intr-un mod cat se poate de placut. Si, zic eu, ca ii sta foarte bine asa. Iar la gust nici nu are rost sa va mai spun cat este de bun. Poate il incercati si voi si va veti convinge.

Tort cu zmeura si mousse de caramel_2

Blat

1 ou mare
120 ml iaurt
50 ml lapte
220 gr faina
60 gr cacao
1/2 lingurita praf de copt
3/4 lingurita bicarbonat
1 praf de sare
80 gr unt
150 gr zahar
1 lingurita extract de vanilie

Crema de zmeura

100 gr dulceata de zmeura

250 gr mascarpone

1 lingurita extract de vanilie

Mousse caramel

150 gr zahar

3 linguri apa

2 oua

50 gr unt

3 foi gelatina

550 ml smantana pentru frisca

Decor

glazura oglinda ( reteta aici )

100 gr ciocolata neagra

100 gr ciocolata cu lapte

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 16+

Tort cu zmeura si mousse de caramel_3

Blat. Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam oul si mixam bine.
Separat amestecam faina cu cacaoa, praful de copt, sarea si bicarbonatul. Intr-un alt vas amestecam iaurtul cu laptele si extractul de vanilie. Punem alternativ cele doua compozitii peste crema de unt si oua. Omogenizam totul.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 24cm diametru. Turnam compozitia in tava, nivelam usor si punem tortul la cuptor. Coacem blatul timp de 25-30 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Lasam blatul in tava pana la racirea completa.
Amestecam dulceata de zmeura cu mascarpone si vanilia pana cand obtinem o crema omogena. Dam la rece pentru jumatate de ora.
Mousse de caramel. Gelatina o punem la inmuiat in cateva linguri de apa rece. Punem zaharul pe foc impreuna cu apa. Lasam sa fiarba compozitia pana cand se transforma in caramel. Adaugam 150 ml smantana si amestecam bine cu grija la aburi. Punem galbenusurile si untul si mai lasam crema pe foc timp de 4-5 minute, fara insa a o da in clocot.

Adaugam gelatina in crema si amestecam bine pentru a o distribui uniform, apoi dam la rece.

Smantana pentru frisca ( cea ramasa ) o mixam bine cu o lingura zahar vanilat, apoi o incorporam usor in crema racita.

Tort cu zmeura si mousse de caramel_1

 

Asamblare. Taiem blatul de tort in doua bucati. Punem o parte inapoi in tava in care l-am copt. Deasupra punem crema mascarpone apoi urmatoarea bucata de blat.

Mousse-ul de caramel vine peste blat. Nivelam frumos si dam la rece pentru 4-5 ore pentru a se intari cremele.

Pentru fasiile de ciocolata procedam asa: topim ambele ciocolate la bain-marie. Intindem ciocolata, fiecare separat, pe o bucata patrata de hartie de copt. Dupa ce ciocolata s-a intarit putin putem sa trasam dreptunghiuri de diferite dimensiuni. Dam ciocolata la rece pana se intareste complet.

Acoperim tortul cu glazura oglinda, preparata dupa reteta de aici apoi il decoram cu fasii de ciocolata. Enjoy!

Tort cu zmeura si mousse de caramel_4


4 Comments

Prajituri Retete Green Sugar

Brownie cu pere – fara zahar

Brownie cu pere – fara zahar

Green Sugar aniverseaza 5 ani de la lansare. 5 ani frumosi, fara zahar, in care preparatele dulci si sanatoase, ne-au cucerit pe toti. Indulcitorul Green Sugar este foarte versatil, acesta este si unul dintre motive pentru care a castigat foarte multi adepti, inclusiv pe mine. Poate fi folosit intr-o gama foarte larga de dulciuri fara a schimba cu nimic gustul acestora. In plus este si extrem de sanatos, produs natural din stevia rebaudiana. Va invit cu drag sa-l incercati si voi si veti avea parte de surprize dulci cu mult mai putine calorii.

Eu va aduc un nou exemplu de prajitura pe care o putem prepara fara zahar. Aceasta prajitura se adreseaza iubitorilor de dulciuri cu ciocolata, in special al prajiturilor brownies. Brownies au cucerit lumea prin textura lor densa si plina de ciocolata. Vestea buna este ca acum le putem prepara si fara zahar, doar cu indulcitor Green Sugar. Rezultatul va fi super delicios, delicat si dens in acelasi timp. Si da, cu un gust puternic de ciocolata. Va trebuie doar ingrediente de calitate si binenteles indulcitor Green Sugar. La final vom degusta un brownie cu pere – fara zahar- fara remuscari – fara exces de calorii.

Brownie cu pere - fara zahar_1

Ingrediente

1/2 kg pere mici

7 oua mari

100 gr unt

100 ml apa

50 ml smantana

80 gr cacao

150 gr indulcitor Green Sugar

120 gr faina

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

Brownie cu pere - fara zahar_5

Perele le spalam bine si le scobim de samburi prin partea de jos. Ungem bine tava de prajituri cu unt.

Punem apa, untul, indulcitorul si cacaoa pe foc intr-o cratita mica. Lasam compozitia sa se omogenizeze, fara insa a o da in clocot. Untul trebuie sa fie complet topit iar cacaoa incorporata. Va fi o crema usor subtire. Dam crema obtinuta la rece pana ajunge la temperatura camerei.

Brownie cu pere - fara zahar_2

Separam ouale. Galbenusurile le incorporam in crema de ciocolata, pe rand. Amestecam bine dupa fiecare adaugare. Incorporam si smantana. Punem apoi faina si amestecam usor pana la omogenizare.

Albusurile le batem spuma cu un praf de sare. Trebuie sa obtinem o spuma ferma. Incorporam usor spuma de albusuri in crema de ciocolata, cu miscari de jos in sus. E de preferat sa incorporam albusurile in reprize, pentru a fluidiza compozitia si a nu pierde foarte mult volum.

Brownie cu pere - fara zahar_4

Coacem prajitura timp de 30 de minute, nu mai mult. Vom obtine un brownie usor aerat insa cu un gust intens de ciocolata si putin umed de la perele zemoase.

Lasam prajitura la racit in tava. O servim la temperatura camerei alaturi de cei dragi. Enjoy!

Brownie cu pere - fara zahar_3

 


Leave a Comment

Cheesecake

Cheesecake cu mere caramelizate

Cheesecake cu mere caramelizate

Este sezonul merelor proaspat culese din livada. Al merelor dulci, zemoase si pline de vitamine pe care le mananci cu pofta de fiecare data. Sau cel putin eu. E perioada cand nu ma mai satur de ele, imi plac enorm si le consum in fiecare zi. Proaspete de cele mai multe ori. Iar cand am pofta de ceva dulce…atunci le pun in valoare intr-o prajitura. Cu branza si caramel merg cel mai bine. Adica intr-un cheesecake. Ca acesta: cheesecake cu mere caramelizate. Un super cheesecake, cremos cu un topping dulce, aromat, catifelat si fructat. E o reteta de incercat cu siguranta. Fiecare felie va va bucura simturile. E un adevarat deliciu!

Cheesecake cu mere caramelizate_3

Crusta

200 gr biscuiti

100 gr migdale

50 gr unt

2 linguri lapte

1 lingura zahar

Umplutura

800 gr crema de branza

100 ml smantana

4 oua mari

200 ml lapte condensat indulcit

2 linguri zahar pudra

1 lingura suc de lamaie

doua linguri amidon

1 lingurita extract de vanilie

Mere caramelizate

6 mere mari

50 gr zahar

50 gr unt

2 linguri apa

1/2 lingurita scortisoara

Sos caramel

100 gr zahar

2 linguri apa

50 gr unt

150 gr smantana

Timp de preparare: 1 ora  Timp de coacere: 1 ora  Nr portii: 16

Cheesecake cu mere caramelizate_1

Cheesecake. Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava dreptunghiulara  de 20/30cm.
Macinam migdalele si biscuitii in robot apoi adaugam untul topit si zaharul. Amestecam bine pana cand obtinem o compozitie sfaramicioasa. Daca nu este suficient de legata mai putem adaugam una-doua linguri de lapte Punem crusta pe fundul tavii si apasam bine cu lingura. Coacem crusta timp de 10 minute apoi reducem focul la 160 de grade.

Ingredientele pentru umplutura ar trebui sa fie la temperatura camerei, deci trebuie pregatite din timp.
Mixam crema de branza impreuna cu smantana, laptele condensat si zaharul timp de 2-3 minute. Punem cele doua linguri de amidon si mixam usor pana la omogenizare. Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final adaugam extractul de vanilie si sucul de lamaie apoi omogenizam.
Turnam umplutura peste crusta, nivelam usor apoi dam cheesecake-ul la cuptor pentru 50-60 de minuter. Cand este gata vom observa ca s-a rumenit usor insa centrul inca este destul de moale. Lasam cheesecake-ul la racit in cuptor timp de 2 ore apoi il dam la rece pentru minim 6 ore, sau peste noapte.
Mere caramelizate.  Spalam bine merele,, le curatam de coaja apoi le taiem cubulete. Punem untul intr-o tigaie iar cand este topit adaugam si merele felii, apa si zaharul. Lasam pe foc pana cand scade lichidul iar zaharul se topeste si se face de culoarea caramelului. Lasam merele la racit.
Caramel. Zaharul il punem intr-o tigaie neaderenta impreuna cu apa pe foc mediu. Lasam sa fiarba pana cand caramelul devine de un auriu inchis. Il luam de pe foc si adaugam smantana. Amestecam energic si cu mare grija la aburi pana cand se omogenizeaza complet. Adaugam si untul si amestecam din nou.
Asamblare. Taiem cheesecake-ul cuburi. Punem putin sos caramel pe o farfurie. Peste caramel asezam o felie de cheesecake. Deasupra aranjam merele caramelizate si stropim cu putin sos caramel.
Sa va mai spun cat este de bun acest cheesecake? Cred ca mai bine il incercati si voi. Pofta buna!
Cheesecake cu mere caramelizate_2


13 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 11
  • 12
  • 13
  • 14
  • 15
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316