• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Prajituri

Rulada cu crema caramel si gem si un concurs

Rulada cu crema caramel si gem si un concurs

In urma cu cateva zile gemurile Dalfour au batut la mine la usa. Nu a trecut multa vreme si am testat aceste gemuri minunate. Una din delicioase retete pregatite cu ele este aceasta minunata rulada cu crema cramel si gem din fructe de pradure. Este o rulada foarte aromata, delicata si cu putin zahar. Caramelul combinat cu fructele de padure sunt o combinatie de vis. Iar cand gemul este si fara zahar, avem parte de un desert foarte bun si mai sanatos.

Gemurile Dalfour sunt produse de o companie franceza, fondata in 1984, o afacere de familie care dainuie si astazi. Sunt renumite mai ales datorita faptului ca nu au zahar, ele fiind indulcite doar de zaharul din fructe – suc concentrat. Va invit sa le descoperiti, sa incercati rulada aceasta delicioasa si sa participati la concurs. Detalii mai jos.

Rulada cu crema caramel si gem

Blat

4 oua mari

5 linguri zahar

2 linguri ulei

5 linguri faina

1 praf de sare

Umplutura

1/2 borcan dulceata Dalfour fara zahar

80 gr zahar

2 linguri apa

100 ml smantana dulce

30 gr unt

250 gr mascarpone

Decor

50 gr zhar + 2 linguri apa

100 ml apa

100 ml smantana lichida

4 gr gelatina + 3 linguri apa rece

Timp de preparare: 90 min Timp de coacere: 15 min  Nr portii: 12

Rulada cu crema caramel si gem

Blat. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop  curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.

Crema caramel. Punem zaharul impreuna cu apa intr-o tigaie cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiarba, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam smantana. Amestecam energic pentru a omogeniza compozitia. Punem si untul si crema mascarpone si amestecam bine. Lasam crema la rece pentru o jumatate de ora.

Desfacem usor rulada. Ungem toata foaia cu gem Dalfour de fructe de padure. Lasam sa stea 10 minute la odihnit. Peste gem punem crema caramel si incepem sa rulam, cu grija. Dam rulada la rece si pregatim glazura.

Rulada cu crema caramel si gem

Glazura. Punem zaharul impreuna cu doua linguri apa intr-o tigaie cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiabra, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam smantana. Amestecam bine pentru omogenizare. Punem si restul de apa si incalzim usor. Cand compozitia e omogena si calda o lasam deoparte.

Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o punem in glazura si amestecam bine pentru a o distribui uniform. Lasam glazura la intarit. Cand glazura capata o consistenta usor vascoasa o putem turna peste rulada.  Deasupra presaram fulgi de migdale si trandafiri comestibili.

Dam rulada la rece pentru 2-3 ore. O portionam dupa preferinta si o servim alaturi de cei dragi.

Rulada cu crema caramel si gem

Acum sa va vorbesc despre concurs. Puteti sa castigati 5 gemuri delicioase Dalfour, fara zahar, intr-un mod simplu:

  • lasati un comentariu la aceasta postare prin care sa spuneti ce reteta ati pregati cu unul din gemurile Dalfour.
  • sa dati un like & share la aceasta postare in mod public

Castigatorul va fi anuntat in data de 27 decembrie, prin tragere la sorti. Premiul poate fi livrat doar pe teritoriul Romaniei. Mult succes tuturor!

Concursul s-a incheiat! Iata si lista participantilor, in ordinea inscrierii:

1. Claudia
2. Geta
3. Claudia V
4. Lubita
5. Diana Giorgiana
6. Adina Roz
7. Sidonan Toncean
8. Maria Ene
9. Madalina Roman
10. Nemtoi Silvia
11. Cristina Popescu
12. Florentinah
13. Oana
14. Beatrice
15. Dora Zamfir
16. Stefana
17. Ramona
18. Gavriloi Adina
19. Harabagiu Elena
20. Ela

castigator Dalfour

Castigatorul este: Geta . Felicitari!


21 Comments

Biscuiti

Fursecuri cu unt si portocale

Fursecuri cu unt si portocale

Fursecurile sunt dulciuri putin complicate, care pot fi facute cu mult timp inainte de evenimentul dorit. Se fac usor, ingredientele folosite sunt la indemana oricui. Putem sa le aromam cu ce avem prin casa, sau orice aroma care ne inspira. Eu am ales portocala pentru ca stiu ca merge de minune cu sarbatorile de iarna. Portocalele sunt nelipsite pe timp de iarna, in asteptarea Mosului. Ele aduc culoare si parfum in casa, o mireasma de poveste. Pornind de la aceasta minunata aroma au iesit aceste fursecuri cu unt si portocale, fursecuri simple, foarte fragede si aromate. Enjoy!

Fursecuri cu unt si portocale

Ingrediente

150 gr unt

80 gr zahar

1 ou mare

2 linguri suc de portocala

280-300 gr faina

1/3 lingurita sare

1 lingurita rasa amoniu pt prajituri

coaja rasa de la portocala

50 gr ciocolata neagra

Fursecuri cu unt si portocale

Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pana cand devine aerat si cremos. Adaugam oul , coaja rasa de portocala, sucul de portocala si mixam bine pana la incorporarea completa.
Separat amestecam faina cu amoniul si sarea.
Peste crema de unt adaugam treptat faina si mixam la viteza mica. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam 2 linguri de lapte pentru fluidizare. Compozitia trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi folosita intr-un pos de ornare. Eu am folosit un dui cu varf stelat.
Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Spritam biscuiti in tava sub forma dorita. Introducem tava la cuptor si coacem biscuitii timp de 13-15 minute pana cand se rumenesc usor pe laterale.. Scoatem tava din cuptor si lasam biscuitii in tava inca 10 minute pentru a se intari apoi ii putem transfera pe un gratar la racit.

Ornam biscuitii cu fasii subtiri de ciocolata topita. Lasam ciocolata sa se intareasca. Cand sunt gata, biscuitii ii putem transfera intr-o cutie ermetica. Rezista 1-2 saptamani. Sa aveti pofta.

Fursecuri cu unt si portocale

Alte retete delicioase de fursecuri sau dulciuri de sarbatori puteti vedea pe urmatoarele bloguri frumoase, scrise de fete dragi mie:

  • Lecturi si Arome ( Claudia )
  • Reţete fel de fel ( Iuliana Florentina )
  • Pastry Workshop ( Olguta )
  • Bucate Aromate ( Iuliana )
  • Reţetele mele dragi ( Dia Daria )
  • Căsuţa Laurei (Laura )
  • Din dragoste pentru bucătărie ( Camelia )


6 Comments

Retete sarbatori

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion – o selectie de dulciuri gustoase, delicioase, facute in casa. O colectie de deserturi ce merita un loc de cinste pe masa de sarbatoare. Colectia este mare, alegeti ceea ce va place mai mult, ceea ce va incanta ochiul si ceea ce credeti ca o sa va gadile papilele gustative.

  1. Prajitura cu ciocolata si mousse de branza
  2. Prajitura Opera
  3. Prajitura cu nuca si ricotta
  4. Prajitura cu mascarpone, nutella si zmeura
  5. Rulada de ciocolata cu crema de cocos
  6. Prajitura cu bavareza de vanilie si zmeura

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion

  1. Tort de ciocolata cu portocale si caramel
  2. Tort de ciocolata cu crema trufa
  3. Tort de ciocolata cu visine si mascarpone
  4. Bavareza cu ciocolata
  5. Tort cu crema de lamaie si ciocolata alba
  6. Tort Dobos

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion

  1. Fursecuri cu ciocolata si ghimbir
  2. Fursecuri cu ciocolata
  3. Fursecuri cu nuca si ciocolata
  4. Cornulete fragede cu nuca
  5. Linzer cookies
  6. Turta dulce

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion

  1. Cozonac cu rahat
  2. Cozonac cu alune de padure
  3. Cozonac cu nutella
  4. Cozonac cu nuca si ciocolata
  5. Cozonac cu crema de nuci si cacao
  6. Cozonac cu nuca

Prajituri si torturi pentru Craciun si Revelion


Leave a Comment

Biscuiti

Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir

Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir
Fursecurile sunt dulciuri tare indragite in timpul sarbatorilor de iarna. Atat de cei mari cat si de cei mici. Cei mici sunt atrasi in primul rand de forme si culori. Cei mari, pe langa aceste aspecte, pun si gustul pe un loc foarte important. Iar gustul bun este dat de arome. Aromele subtile care se combina frumos, care dau nastere unui desert de poveste. Asa sunt ciocolata si ghimbirul care impreuna au creat un dulce simplu dar special: fursecuri cu ciocolata si ghimbir. Fragede, aromate, delicate. Dulciuri simple, economice si delicioase. Si da, cu ciocolata.
Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir_3
Ingrediente
150 gr unt
1 ou mare
2 linguri lapte rece
200 gr faina
50 gr amidon de porumb
2 linguri cacao
1 praf de sare
100 gr zahar pudra
1 lingurita pudra de ghimbir
o lingurita extract de vanilie
Decor
100 gr ciocolata neagra
Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir_1
Untul moale la temperatura camerei il mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana cand devine aerat si cremos. Separat amestecam faina cu amidonul, cacaoa si sarea.
Peste crema de unt adaugam oul si mixam bine pana la incorporarea completa. Treptat adaugam faina si mixam la viteza mica. La final punem si extractul de vanilie. Daca amestecul este prea tare putem sa adaugam 2 linguri de lapte pentru a-l face mai fluid. Compozitia trebuie sa fie destul de moale pentru a putea fi folosita intr-un pos de ornare. Eu am folosit o forma stelata pentru a face fursecurile.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Facem rondele cu ajutorul posului. Lasam spatiu 2-3 cm intre fiecare biscuite.
Coacem fursecurile timp de 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor pe laterale. Scoatem tava din cuptor si ii lasam 2-3 minute in tava la odihnit. Ii transferam pe un gratar la racit.
Dupa ce s-au racit complet ii decoram cu ciocolata neagra topita si cu decoratiuni de zahar. Enjoy!
Fursecuri fragede cu ciocolata si ghimbir_2


3 Comments

Prajituri

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine

Prajiturile fara coacere sunt prajituri delicate si elegante. De regula au un blat de biscuiti sau fructe uscate si o crema aerata gen mousse. Nici aceasta prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine nu se abate de la regula. Are tot ce trebuie pentru o prajitura grozava fara coacere plus un amestec grozav de arome – simple. Crema de branza si ciocolata – o combinatia clasica pe placul multora. Aici am mai adaugat notele fructate date de dulceata de visine si  notele florale ale apei de trandafiri. Si a iesit ceva bun, fooarte bun. Un desert usor si delicat, placut la fiecare degustare.

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_2

Blat

150 gr biscuiti integrali/digestivi

40 gr unt topit

Mousse de branza

200 gr crema de branza

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita extract de vanilie

1 praf sare

50 gr zahar

30 ml apa + 4 gr gelatina

Crema de ciocolata

100 gr ciocolata neagra

70 gr smantana pentru frisca

2 lingurite sirop de visine

In plus

100 gr dulceata de visine +3-4 picaturi apa de trandafiri

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_1

Blat. Macinam fin biscuitii si ii amestecam cu untul topit. Punem biscuitii pe o bucata de folie alimentara intinsa bine – deasupra unui suport solid. Incercam sa formam un blat de prajitura de dimensiunea formei de chec in care vom monta prajitura. Acoperim blatul de biscuiti cu folie si il introducem la congelator, cu tot cu suport.

Crema de ciocolata. Aducem smantana pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata neagra rupta bucatele si siropul de visine. Amestecam bine. Punem ciocolata in forme lunguiete de silicon si dam la congelator pentru jumatate de ora. Peste ciocolata punem si dulceata de visine amestecata cu apa de trandafiri, mai dam la congelator pentru jumatate de ora, cel putin.

Mousse de branza. Incalzim usor branza impreuna cu zaharul. Punem gelatina la hidratat in 3 linguri de apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in crema de branza incalzita si amestecam bine. La final adaugam si esenta de vanilie. Smantana pentru frisca o mixam bine cu o lingurita de zahar pudra apoi o incorporam in crema de branza cu miscari de jos in sus.

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_3

Asamblare. Intr-o forma de chec tapetata cu folie alimentara punem mousse-ul de branza. Scoatem cu grija crema de ciocolata din forma de silicon si o punem in centrul formei de chec. Apasam usor pana cand se pierde in crema de branza.  Deasupra punem blatul de biscuiti si apasam din nou. Invelim prajitura in folie alimentara si dam la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Dupa ce prajitura s-a intarit suficient, o rasturnam pe un platou. O decoram cu glazura oglinda de ciocolata si decoratiuni din zahar. Enjoy!

Prajitura cu mousse de branza, ciocolata si visine_4


4 Comments

Aluat dulce

Cozonac cu rahat

Cozonac cu rahat

Cozonacii, asa cum am mai spus de multe, foarte multe ori, sunt preferatii mei de sarbatori. Si cand spun sarbatori, ma refer in special la cele de iarna – care in curand ne bat la usa. Sunt frumosi, rumeni, pufosi, cu umpluturi delicioase. Am incercat combinatii de nuca cu cacao, cu ciocolata, alune cu cacao, am facut chiar si varianta de post, sau varianta fara gluten. Azi va las o reteta simpla de cozonac cu rahat turcesc. Aluatul este acelasi aluat pe care il folosesc eu de cele mai multe ori. Un aluat pufos si deloc incarcat cu arome subtile de portocala si umplutura aromata cu iz turcesc. Enjoy!

Cozonac cu rahat_1

Maia
100 gr faina
100 ml lapte gras
1 lingura zahar
25 gr drojdie proaspata
Aluat
1 kg faina
4 linguri zahar
~300 ml lapte
1 lingurita zahar vanilat
4 galbenusuri
1 ou intreg
4 linguri smantana
100 gr unt
1 lingurita plina cu varf de sare
caoaja rasa de la o portocala
Umplutura
400 gr rahat turcesc

Timp de preparare: 1 ora Timp de dospire: 2 ore Timp de coacere: 45 min.

Cozonac cu rahat_2

Incepem cu maiaua. Laptele caldut (nu fierbinte) se amesteca cu faina, zaharul si drojdia maruntita.
Se lasa la odihnit timp de 10-15 minute.

Cernem faina intr-un castron, si facem o adancitura. Galbenusurile le batem putin cu oul intreg, adaugam smantana, zaharul si omogenizam. Laptele il incalzim putin, cat sa fie doar caldut.
In adancitura facuta in faina punem maia, apoi amestecul cu galbenusuri si laptele. Incepem sa framantam aluatul pana obtinem o compozitie cat de cat omogena. Adaugam sarea, coaja rasa de portocala si mai framantam pana se omogenizeaza bine. La sfarsit adaugam untul moale si continuam sa framantam putin pana obtinem un aluat elastic, care nu se lipeste de maini. Daca aluatul este prea lipicios se mai adauga cate o lingura de faina si se framanta din nou pana la omogenizare.

Acoperim aluatul cu un prosop curat de bucatarie, si il lasam la dospit pentru o ora, la loc caldut – in cuptor cu usa inchisa.

Pregatim compozitia pentru umplutura. Operatiunea este simpla – taiem rahatul turcesc in cuburi de marime potrivita.

Pregatim doua tavi de cozonac, le ungem cu ulei sau le tapetam cu hartie de copt.

Dupa o ora de dospit, punem aluatul pe masa de lucru presarata cu faina si il taiem in doua bucati. Fiecare bucata o intindem bine intr-un dreptunghi cu grosime de maxcim 1 cm. Punem jumatate din rahatul turcesc peste foaia de aluat si incepem sa-l rulam, cat mai strans. Procedam la fel si cu celalata foaie de aluat.
Punem cozonacii cu grija in tava.
Ii ungem cu albus batut si ii mai lasam la dospit inca o ora, pana ce cozonacii depasesc putin marginea tavii

Preincalzim cuptorul la 190 grade. Dupa ce cozonacii au terminat de crescut, iar cuptorul este cald, ii introducem la cuptor. Dupa 10 minute micsoram temperatura la 180 de grade si mai lasam cozonacii 30-35 de minute la copt, pana sunt rumeniti frumos.

Ii scoatem pe un gratar la racit. Dupa 10 minute ii putem scoate din tava si ii acoperim cu un prosop curat. Se feliaza frumos in momentul in care sunt raciti complet. Sa aveti pofta!

Cozonac cu rahat_3


1 Comment

Prajituri

Prajitura Opera

Prajitura Opera

Prajitura Opera este o prajitura de origine franceza. Este renumita pentru multitudinea de straturi cu texturi si arome diferite. Straturi delicioase de blat cu migdale ( francezii ii mai spun si joconde ), crema densa de unt cu cafea, crema matasoasa de ciocolata, sirop de cafea si glazura de ciocolata. Este o prajitura suprema tocmai pentru ca este o combinatie de arome grozav de bune, dar simple in acelasi timp. Simple, dar elegante, si pe gustul tutror pasionatilor de dulciuri fine. Procesul de preparare este unul simplu, insa necesita putin efort pentru diferitele texturi care o compun. Rezultatul: ceva spectaculos, ceva ce cucereste cu fiecare imghititura. Sa aveti pofta!

Prajitura Opera_2

Blat joconde

4 oua

4 albusuri

140 gr faina de migdale

140 gr zahar pudra

20 gr zahar tos

70 gr faina

1 praf sare

Crema unt cu cafea

2 linguri apa fierbinte

2 linguri cafea instant

200 gr unt

100 gr zahar

60 ml apa

4 galbenusuri

Sirop

150 ml apa fierbinte

2 linguri cafea instant

50 gr zahar

Ganache de cioco

200 gr ciocolata

180 ml frisca

1 lgta extract vanilie

Glazura cioco

100 gr cioco

50 ml smantana

20 gr unt

Prajitura Opera_1

Blat joconde. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi de dimensiuni 25×35 cm.
Ouale le mixam cu praful de sare si zaharul pudra pana isi dubleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de migdale, faina alba si mixam usor.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana la topirea zaharului. Incorporam albusurile usor in crema de oua, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in cele doua tavi si nivelam. Coacem blaturile timp de 15-16 minute, pana cand se rumenesc usor la suprafata.
Scoatem blaturile din tava. Le transferam pe un gratar la racit.  Dupa ce s-au racit complet le taiem in sase bucati de 25 x 11.5 cm.

Sirop. Amestecam toate ingredientele pana cand siropul este omogen. Lasam la racit.

Crema de unt. Amestecam cafeaua instant cu apa fierbinte. Dizolvam cafeaua si o lasam apoi la rece.

Separat, punem apa si zaharul intr-o cratita mica pe foc. Fierbem lichidul timp de 5-6 minute, pana cand obtinem un sirop legat.

Cat timp fierbe siropul incepem sa mixam galbenusurile cu un praf de sare.Cand siropul e gata oprim mixerul si turnam siropul in fir subtire. Mixam incet cat timp turnam siropul, apoi marim viteza si mixam pana cand galbenusurile se albesc si isi maresc volumul. Adaugam untul taiat bucatele,, cate o bucata pe rand. Mixam bine dupa fiecare bucata de unt. Dupa ce am terminat tot untul continuam sa mixam pana cand obtinem o crema omogena si spumoasa. Adaugam si cafeaua si mai mixam usor. Dam crema la rece.

Prajitura Opera_4

Ganache. Punem frisca pe foc. In momentul in care e fierbinte oprim focul si adaugam ciocolata, Dupa doua minute amestecam bine apoii adaugam si extractul de vanilie. Lasam ganacheul la rece.

Asamblare. Vom alterna straturile dupa cum urmeaza:

  • blat de migdale, sirop, crema de ciocolata
  • blat de migdale, sirop, crema de unt
  • blat de migdale, sirop, crema de ciocolata
  • blat de migdale, sirop, crema de unt
  • blat de migdale, sirop, crema de unt + crema de ciocolata
  • blat de migdale, sirop

La final punem glazura peste prajitura. Glazura se prepara siomplu prin topirea ingredientelor la bain-marie.

Lasam prajitura la rece pana a doua zi. Este o minunatie, o prajitura foarte eleganta, aromata. Enjoy!

Prajitura Opera_3


4 Comments

Checuri

Chec cu ciocolata si nutella

Chec cu ciocolata si nutella

Checurile dulci pot fi un desert foarte elegant. Cu o textura umeda si o glazura fina, densa si lucioasa pot sa impresioneze toti mesenii. Si cu totii vor dori sa guste o felie, sau mai multe…atata timp cat inca mai au de unde sa ceara. Pentru ca este bun, este delicios, este un guguluf plin de ciocolata, un chec senzational, elegant si decadent in acelasi timp. Un chec cu ciocolata si nutella cu o postura impozanta care atrage si cucereste. Pe toata lumea, si pe mine, poate si pe voi. Si se face simplu, chiar este simplu sa faci chec…si atat de bun! Si plin de ciocolata, si…nutella!

Chec cu ciocolata si nutella_2

Ingrediente

100 ml apa fierbinte

60 gr cacao neagra

180 gr unt

150 gr zahar

100 gr nutella

3 oua mari

100 ml iaurt

300 gr faina

2 lingurite praf de copt

1/2 lingurita bicaronat

1/3 lingurita sare

1 lingurita extract de vanilie

Crema

100 gr nutella

200 gr crema de branza

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 75 min.

Chec cu ciocolata si nutella_3

Amestecam apa fierbinte cu cacaoa pana obtinem o crema omogena. Acoperim cu folie alimentara si dam la rece.

Amestecam ingredientele uscate intr-un bol: faina, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Separat mixam bine untul cu zaharul pana cand amestecul devine cremos si aerat. Adaugam ouale, cate unul pe rand. Dupa fiecare ou mixam bine si adaugam o lingura din ingredientele uscate.

Peste crema de unt adaugam, pe rand, crema de ciocolata si nutella. Urmeaza ingredientele uscate si iaurtul, apoi extractul de vanilie. Amestecam putin, doar pana la omogenizare.

Preincalzim cuptorul la 175 de grade. Tapetam cu unt si faina o tava de guguluf. Scuturam bine de surplusul de faina. Punem compozitia in tava.

Coacem checul timp de 60-75 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Rasturnam checul pe un gratar si-l lasa asa, fara sa miscam tava, pana la racirea completa.

Chec cu ciocolata si nutella_1

Crema este simpla si delicioasa. Amestecam nutella si crema de branza apoi turnam crema peste chec. Decoram cu nuci si putem apoi sa feliem checul, in felii irezistibil de generoase. Enjoy!

 

Chec cu ciocolata si nutella_4


Leave a Comment

Dulciuri diverse

Pumpkin whoopie pies

Pumpkin whoopie pies

Whoopie pies sunt niste prajiturele simple, usor de facut, cu blat pufos si crema fina. Pot fi facute in diverse combinatii si cu fel de fel de arome. Pumpkin whoopie pies, dupa cum le spune si numele, sunt prajiturele cu dovleac care au mai fost aromate si cu un praf de nucsoara si scotisoara. Blatul are o culoare grozava – dovleacul este minunat in deserturi ( si nu numai ) – dar si o aroma speciala. O aroma de iarna, de poveste, care te face sa stai in casa langa o cana cu lapte cald. Crema simpla de branza merge de minune cu blatul plin de arome. Il pune in valoare atat cat trebuie. Si se face usor. Usor de fapt este un alt cuvant ce caracterizeaza acest desert. Pentru ca mai este unul: delicios!

Pumpkin whoopie pies_3

Ingrediente

100 ml ulei

1 ou mare

100 gr piure de dovleac

50 ml iaurt

1 lingurita extract de vanilie

250 gr faina

100 gr zahar

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1/4 lingurita sare

1/2 lingurita scortisoara

1 praf nucsoara

Crema de branza

250 gr crema de branza

2 linguri zahar pudra

1 lingurita extract de vanilie

Pumpkin whoopie pies_2

Whoopie Pies. Amestecam bine oul cu uleiul, iaurtul si vanilia. Adaugam piureul de dovleac si zaharul si amestecam din nou. Separat amestecam faina, praful de copt, bicarbonatul, sarea si condimentele: scortisoara si nucsoara.

Combinam cele doua compozitii si amestecam usor pana la omogenizare.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Ungem cu ulei si faina o tava speciala pentru whoopies, sau tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Daca folositi o tava cu cavitati speciale pentru whoopies ar trebui sa puneti 1-2 linguri in fiecare cavitate si apoi sa uniformizati. Pentru tava de la cuptor puneti cate o lingura plina de compozitie direct pe hartia de copt, incercand sa-i dati o forma rotunda.

Coacem whoopies timpde 14-15 minute, pana cand sunt rumenite frumos. Le scoatem pe un gratar la racit.

Pumpkin Whoopie Pies_1

Crema de branza. Mixam branza impreuna cu zaharul pudra si vanilia pana cand se omogenizeaza. Dam crema la rece pentru o ora pentru a se intari.

Umplem whoopies cu crema de branza. Le pudram cu scortisoara sau zahar pudra si le servim langa o cana cu lapte. Sunt minunate!

Pumpkin whoopie pies_4


2 Comments

Torturi Dulciuri de post

Tort de ciocolata de post

Tort de ciocolata de post

Duliciurile festive de post sunt putin mai pretentioase. In sensul ca necesita mai multa atentie. Atat in cea ce priveste alegerea ingredientelor cat si in modul de preparare. Nu este usor sa faci un blat de post pufos si aerat. Nu este usor nici sa faci o crema delicioasa si consistenta de post, fara produse lactate. Insa nu este imposibil. Pentru asta trebuie exercitiu. Eu am exersat si am facut un tort de ciocolata de post. La gust a iesit minunat, dens, plin de ciocolata, cu arome usoare de cocos. Textura cremei a fost chiar grozava, o crema de ciocolata pufoasa si matasoasa. Blatul a iesit usor mai dens decat cel normal. Insa la gust, cu nimic mai prejos. Deci un tort de ciocolata de post minunat!

Tort de ciocolata de post_3

Ingrediente blat

300 gr faina

2 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

100 gr cacao

1/3 lingurita sare

100 ml cafea tare fierbinte

250 ml lapte de migdale

2 lingurite extract de vanilie

2 banane coapte

150 gr piure de dovleac/cartof dulce/

100 ml ulei

200 gr zahar

1 lingura otet

Crema

300 gr ciocolata neagra

300 gr lapte de cocos ( fara lichid )

50 gr zahar pudra

Timp de preparare: 1 ore Timp de coacere: 40 min Nr portii: 10-12

Tort de ciocolata de post_1

Blat. Mixam uleiul cu zaharul si otetul pana cand compozitia se ingroasa usor. Separat zdrobim bananele si le amestecam cu piureul de dovleac. Adaugam si laptele de migdale si expractul de vanilie.

In alt vas amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Peste crema de ulei si zahar punem alternativ din compozitia uscata si cea lichida. De fiecare data amestecam usor. Adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de 18 cm diametru. Distribuim compozitia in cele doua tavi in mod uniform. Introducem tavile in cuptor.

Coacem blatul timp de 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem tavile pe un gratar la racit si lasam blaturile la racit in tava.

Tort de ciocolata de post_5

Crema. Punem o cutie de lapte de cocos, de 400 ml, la congelator pentru 1-2 ore. Desfacem cutia si scurgem tot lichidul. Partea solida ( in jur de 300 de grame ) o punem la topit impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Focul trebuie sa fie foarte mic. Mestecam din cand in cand pentru a omogeniza compozitia.

Cand e topita complet, dam crema la rece. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei o punem in congelator pentru o ora.

Dupa o ora mixam puternic crema impreuna cu zaharul pudra pana cand se ingroasa si se deschide la culoare. Este o crema minunata, atat la gust cat si la aspect.

Tort de ciocolata de post_2

Luam o bucata de blat, o ungem cu crema, punem urmatorul blat si din nou crema. Pudram tortul cu cacao. Il dam la rece pentru 2-3 ore apoi putem sa il feliem.

Este un tort extrem de gustos, dens si cu un gust puternic de ciocolata. Este perfect pentru zilele de post cand ne dorim un dulce festiv. Enjoy!

Tort de ciocolata de post_4


1 Comment

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • 13
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316