In urma cu cateva zile gemurile Dalfour au batut la mine la usa. Nu a trecut multa vreme si am testat aceste gemuri minunate. Una din delicioase retete pregatite cu ele este aceasta minunata rulada cu crema cramel si gem din fructe de pradure. Este o rulada foarte aromata, delicata si cu putin zahar. Caramelul combinat cu fructele de padure sunt o combinatie de vis. Iar cand gemul este si fara zahar, avem parte de un desert foarte bun si mai sanatos.
Gemurile Dalfour sunt produse de o companie franceza, fondata in 1984, o afacere de familie care dainuie si astazi. Sunt renumite mai ales datorita faptului ca nu au zahar, ele fiind indulcite doar de zaharul din fructe – suc concentrat. Va invit sa le descoperiti, sa incercati rulada aceasta delicioasa si sa participati la concurs. Detalii mai jos.
4 oua mari
5 linguri zahar
2 linguri ulei
5 linguri faina
1 praf de sare
Umplutura
1/2 borcan dulceata Dalfour fara zahar
80 gr zahar
2 linguri apa
100 ml smantana dulce
30 gr unt
250 gr mascarpone
Decor
50 gr zhar + 2 linguri apa
100 ml apa
100 ml smantana lichida
4 gr gelatina + 3 linguri apa rece
Timp de preparare: 90 min Timp de coacere: 15 min Nr portii: 12
Blat. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam uleiul si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.
Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.
Crema caramel. Punem zaharul impreuna cu apa intr-o tigaie cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiarba, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam smantana. Amestecam energic pentru a omogeniza compozitia. Punem si untul si crema mascarpone si amestecam bine. Lasam crema la rece pentru o jumatate de ora.
Desfacem usor rulada. Ungem toata foaia cu gem Dalfour de fructe de padure. Lasam sa stea 10 minute la odihnit. Peste gem punem crema caramel si incepem sa rulam, cu grija. Dam rulada la rece si pregatim glazura.
Glazura. Punem zaharul impreuna cu doua linguri apa intr-o tigaie cu fund gros. Lasam zaharul sa se topeasca si sa fiabra, pana cand capata culoarea aramie. Oprim focul si adaugam smantana. Amestecam bine pentru omogenizare. Punem si restul de apa si incalzim usor. Cand compozitia e omogena si calda o lasam deoparte.
Punem gelatina la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o punem in glazura si amestecam bine pentru a o distribui uniform. Lasam glazura la intarit. Cand glazura capata o consistenta usor vascoasa o putem turna peste rulada. Deasupra presaram fulgi de migdale si trandafiri comestibili.
Dam rulada la rece pentru 2-3 ore. O portionam dupa preferinta si o servim alaturi de cei dragi.
Acum sa va vorbesc despre concurs. Puteti sa castigati 5 gemuri delicioase Dalfour, fara zahar, intr-un mod simplu:
- lasati un comentariu la aceasta postare prin care sa spuneti ce reteta ati pregati cu unul din gemurile Dalfour.
- sa dati un like & share la aceasta postare in mod public
Castigatorul va fi anuntat in data de 27 decembrie, prin tragere la sorti. Premiul poate fi livrat doar pe teritoriul Romaniei. Mult succes tuturor!
Concursul s-a incheiat! Iata si lista participantilor, in ordinea inscrierii:
1. Claudia
2. Geta
3. Claudia V
4. Lubita
5. Diana Giorgiana
6. Adina Roz
7. Sidonan Toncean
8. Maria Ene
9. Madalina Roman
10. Nemtoi Silvia
11. Cristina Popescu
12. Florentinah
13. Oana
14. Beatrice
15. Dora Zamfir
16. Stefana
17. Ramona
18. Gavriloi Adina
19. Harabagiu Elena
20. Ela
Castigatorul este: Geta . Felicitari!