• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Prajituri

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Este dificil sa vorbesti despre o prajitura fara ca sa o gusti. Insa se poate. Analizezi imaginea de ansamblu, decorurile, textura cremelor si a blatului. Chiar si conplexitatea poate sa reiasa dintr-o singura poza. Insa gustul? Cum poti sa iti dai seama de gustul unei prajituri…daca nu o chiar gusti? Ai putea sa-ti amintesti aromele, texturile incercate cu alte ocazii si sa le combini in asa fel incat sa ajungi cat mai aproape de ceea ce vezi in poze. Dar cred ca, totusi, mai simplu ar fi sa te pui pe treaba si sa incerci aceasta minunata prajitura cu ciocolata si mousse de mure cu frisca, pentru a-i afla gustul delicat si plin de arome. O poza poate sa spuna multe despre prajitura, insa ne dam seama de ce inseamna ea cu adevarat doar in momentul in care o degustam. Si sigur nu vom regreta!

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Blat

3 oua mari

2 linguri faina

2 linguri faina de migdale

3 linguri zahar

50 gr unt

50 gr ciocolata neagra

1 praf sare

Crema ciocolata

150 gr ciocolata neagra

150 ml smantana pt frisca

dulceata de mure

Mousse mure si frisca

400 ml smantana pentru frisca + 2 linguri zahar pudra

150  gr dulceata de mure

100 ml apa

2 foi gelatina

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 16

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Blat. Topim ciocolata cu untul la foc mic. Cand amestecul e omagen oprim focul si il lasam la racit. Adaugam faina si faina de migdale apoi amestecam.

Ouale le batem spuma tare impreuna cu sarea si zaharul, pana cand isi tripleaza volumul. Incorporam ouale usor in crema de ciocolata, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30cm. Turnam compozitia in tava apoi nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute pana cand trece testul cu scobitoarea. Il scoatem apoi pe un gratar la racit.

Cand blatul e rece complet il taiem in doua bucati.

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Crema de ciocolata. Aducem smantana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Lasam doua minute la odihnit apoi amestecam bine. Lasam crema la racorit.

Mousse de mure. Gelatina o punem la hidratat in apa rece.  Dulceata de mure o amestecam cu apa si o fierbem 2-3 minute. Oprim focul si adaugam gelatina scursa, apoi amestecam bine.

Smantana pentru frisca o batem spuma bat impreuna cu zaharul vanilat. Jumatate din compozitie o vom amesteca cu crema de mure ( racita ). Cealalta o pastram alba si stralucitoare.

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure

Asamblare. Punem un blat inapoi in tava in care s-a copt. Ungem blatul cu dulceata de mure. Adaugam crema de ciocolata si apoi celalalt blat. Deasupra vom alterna cele doua creme: de mure si frisca simpla.

Ornam prajitura cu ciocolata si o feliem dupa preferinta. Sa aveti pofta!

Prajitura cu ciocolata si mousse de mure


8 Comments

Biscuiti

Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel

Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel

Cand vine vorba de fursecuri, la noi in casa nu trece mult timp si ne punem si pe treaba. Avem mari amatori/consumatori de fursecuri. Printre ei ma numar si eu. Mai ales daca e vorba de fursecuri fragede, aromate….si cu o crema delicioasa la mijloc. Asa imi plac mie cel mai mult, cu crema. Daca se poate dulceata simpla – gustul fructat si usor acrisor le da o aroma minunata. Daca nu e dulceata atunci poate sa fie si altceva mai dens si cremos ca si cea de azi: crema caramel! Dar crema de azi nu e foarte dulce. E atat cat trebuie sa fie de dulce pentru a transforma aceste fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel in ceva minunat. SI nu doar minunat ( desi e cam maxim ) ci si ceva extrem de aromat. Arome care merg atat de bine impreuna. Arome care dau savoare si culoare acestor dulciuri fragede.

Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel

Ingrediente

2 linguri miere

1 lingura sirop de artar

1 galbenus

100 gr unt moale

50 gr zahar brun

225 gr faina

1/3 lingurita sare

1/2 lingurita bicarbonat

1 lingurita scortisoara

1 lingurita ghimbir pudra

1 praf nucsoara rasa

Crema

50 gr zahar + 1 lingura apa

1/3 lingurita sare

30 gr unt

80 gr smantana grasa

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 12 min. Timp de asteptare; 2-3 ore

Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel

Biscuiti. Mierea o amestecam cu siropul de artar. Adaugam mirodeniile: scortisoara, ghimbirul si un praf de nucsoara rasa.

Separat amestecam faina cu sarea si bicarbonatul.

In bolul de la robot mixam untul moale cu zaharul brun pana cand devine cremos. Adaugam doua linguri din ingredientele uscate si apoi oul. Mixam putin pana la omogenizare. Punem mierea impreuna cu mirodeniile si mai mixam putin. Adaugam si restuol de faina. E posibil sa trebuiasca sa oprim mixerul si sa amestecam cu mana sau cu o lingura – in cazul in care mixerul nu face fata.  Cand amestecul e omogen il invelim in folie alimentara si-l dam la rece pentru 2-3 ore.

Dupa ce aluatul s-a intarit la frigider putem sa-l intindem pe masa de lucru bine infainata. Intindem o foaie de 0.3 cm grosime. Decupam cercuri de marimea dorita. Jumatate din cercuri le vom decupa in interior. Transferam biscuitii in tava tapetata cu hartie de copt si ii dam la rece pentru jumatate de ora.

Coacem fursecurile timp de 10-12 minute, pana cand se rumenesc usor, fara a se arde.

Crema. Punem zaharul pe foc impreuna cu apa intr-o cratita mica. Amestecam usor pana cand zaharul este cuprins complet de apa. Dam focul mai tare si lasam amestecul pe foc pana se transforma intr-un caramel lichid. Atentie sa nu se inchida prea mult la culoare. Luam caramelul de pe foc si adaugam untul. Amestecam energic pentru omogenizare apoi adaugam smantana. Lasam crema la rece. Amestecam din cand in cand.

Dupa ce crema s-a racit complet si s-a intarit usor putem sa umplem fursecurile. Le pudram cu zahar si le servim langa o cana cu lapte. Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel : ingrozitor de bune, fragede si aromate. Sa aveti pofta!

Fursecuri cu scortisoara, ghimbir si caramel


3 Comments

Aluat dulce

Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie

Rulouri cu crema de vanilie sunt un desert tare indragit de jumatatea mea. El este pasionat de tot ceea ce inseamna vanilie si deserturi aromate cu aceasta minunata mirodenie. Inghetata de vanilie, cremes, eclere, prajituri si torturi cu vanilie, toate ii plac. Dar imi plac si mie. Crema de vanilie este grozava. Are textura deosebita, are densitate, are luciu si mai ales are o aroma minunata.  Seminte mici si delicate se vor intrezari in aceasta crema. Ele dau aroma si parfumul. Sunt cu adevarat un ingredient indispensabil in cofetarie.

Rulouri cu crema de vanilie

Ingrediente

foietaj ( reteta aici )

300 ml lapte

4 galbenusuri

90 gr zahar

4 linguri rase amidon

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

Rulouri cu crema de vanilie

Rulourile le-am facut simplu. Am pregatit un aluat pentru ele din foietaj. Modul de pregatire il veti gasi la croissantele cu ciocolata. Dupa ce pregatim aluatul procedam asa….

Taiem fasii late de 4-5 cm si lungi de 20-25cm. Le infasuram in jurul unor forme metalice tubulare si le asezam usor pe hartia de copt. Ungem rulourile cu ou batut si le coacem apoi timp de 15-20 de minute in cuptorul incins la 200 de grade.

Cand rulourile sunt gata le scoatem pe un gratar la racit. Le luam cu grija de pe tuburi doar in momentul in care sunt reci complet.

Crema de vanilie. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mediu. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa fiarba si se ingroasa.
Luam crema si acoperim cu o folie alimentara. O dam la rece.

Punem crema intr-un pos si umplem rulourile cu crema delicioasa de vanilie. Le pudram cu zahar si le servim cu pofta pentru ca sunt minunate!

Rulouri cu crema de vanilie


3 Comments

Muffins/Cupcakes

Cupcakes cu ciocolata si frisca

Cupcakes cu ciocolata si frisca

De cele mai multe ori nu avem timp sa facem deserturi complicate dar ne-am dori sa avem ceva dulce pe masa care sa fie si gustos si sa arate si foarte bine. De foarte multe ori niste cupcakes sunt raspunsul dorintelor noastre. Si chiar nu este greu sa faci cupcakes cu blat pufos si moale si o crema aromata. Ceea ce face apoi un cupcake special este modul in care alegem sa il ornam. Si putem sa-l ornam foarte frumos pornind de la ingrediente simple, asa cum am folosit in reteta aceasta de cupcakes cu ciocolata si frisca.

Reteta este una foarte simpla. Mult prea simpla pentru a nu o face. Un blat rapid, de la devil’s food cake, unde ingredientele se amesteca din cateva miscari. Crema are doar trei ingrediente: frisca, zahar si coaja de portocala. Dar este aromata si pufoasa. Da volum acestor cupcakes si le transforma in ceva delicat. Poftiti la cupcakes cu ciocolata si frisca, facute rapid, doar prin cativa pasi de baza.

Cupcakes cu ciocolata si frisca

Blat

150 gr faina

60 gr cacao

120 gr zahar

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1 praf de sare

2 oua mari

70 ml ulei

100 ml cafea fierbinte

100 ml iaurt

1 lingurita extract de vanilie

Crema

400 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra

coaja rasa de portocala

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min Nr portii: 12

Cupcakes cu ciocolata si frisca

Blat. Amestecam faina cu zaharul, bicarbonatul, praful de copt, cacaoa si sarea.
Separat batem usor ouale, adaugam uleiul, iaurtul si vanilia apoi omogenizam. Turnam ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam bine. La final adaugam cafeaua calda.

Preincalzim cuptorul la foc mediu si tapetam cu hartiute de copt o tava de briose. Turnam cate 2-3 linguri din compozitie in fiecare cavitate, pana ajungem la 3/4 din capacitate. Coacem briosele timp de 20-25 de minute pana cand trec testul cu scobitoarea.

Crema. Smantana rece, rece, de la frigider o mixam bine impreuna cu zaharul pudra pana devine o spuma bat. Incorporam usor coaja rasa de portocala si apoi ornam prajiturile cu o cantitate generoasa de crema. Presaram nuca si decoram cu fasii de ciocolata.

Sa aveti pofta!

Cupcakes cu ciocolata si frisca


9 Comments

Prajituri

Negresa cu mascarpone si nuci

Negresa cu mascarpone si nuci

Din nou la capitolul prajituri cu ciocolata, dar de data aceasta una dintre cele mai gustoase prajituri cu textura umeda si plina de arome. Negresa cu mascarpone si nuci nu este o simpla negresa. Are acel blat dens si umed al unei negrese adevarate ( sora geamana cu brownie) cu multa ciocolata, are o crema alba, fina si matasoasa de mascarpone. Si sa nu uitam de arome: cacao, vanilie, scortisoara, portocala si nuca. Insa ingredientul care o desavarseste este ciocolata, ciocolata neagra adevarata. Nestle Noir este fara indoiala una din ciocolatele mele preferate cand vine vorba de deserturi ciocolatoase. Se comporta minunat atat in blaturi, creme dar mai ales la glazuri. Confera glazurii acel luciu mult ravnit de orice gospodina. Practic orice prajitura devine de nerefuzat.

Aceasta prajitura a fost raspunsul la provocarea delicioasa lansata de Teo si Nestle Noir. O provocare care mi-a pus stapanirea in mare dificultate pentru ca unei prajituri cu atat de multa ciocolata, cu atat de multe arome, cu greu poti sa ii spui nu.

Negresa cu mascarpone si nuci

Blat

150 gr unt

150 gr ciocolata neagra Nestle Dessert Noir

3 oua mari

50 ml smantana

50 ml lapte

120 gr zahar

80 gr faina

50 gr nuci macinate

1/2 lingurita scortisoara

20 gr cacao

1 praf de sare

1 lingurita vanilie

Crema 

250 gr mascarpone

100 ml smantana dulce + 1 foaie gelatina

coaja rasa de la portocala

2 linguri suc de portocala

50 gr zahar pudra

200 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra vanilat

Decor

100 gr Nestle Dessert Noir

50 gr smantana lichida

25 gr unt

nuci tocate

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 20

Negresa cu mascarpone si nuci

Topim ciocolata impreuna cu untul pe foc mic. Amestecam pentru a omogeniza compozitia. Cand amestecul e complet omogen oprim focul. Adaugam vanilia, zaharul si amestecam din nou. Lasam crema deoparte.

Intr-un alt vas amestecam faina cu nucile, cacaoa, un varf cutit sare si o jumatate de lingurita de scortisoara. Folosim un tel si amestecam usor.

Separam ouale. Albusurile le punem in bolul de la mixer iar galbenusurile in crema de ciocolata.

Amestecam din nou in crema de ciocolata apoi adaugam si ingredientele uscate pe care le incorporam cu grija. Urmeaza smantana si laptele care vor fluidiza amestecul.

Albusurile le batem spuma tare impreuna cu un praf de sare. Cand obtinem o spuma frumoasa le incorporam in crema de ciocolata cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la foc mediu ( 180 de grade ) si tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 20/30cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem negresa timp de 25 de minute. Oprim focul si o mai lasam 5 minute in cuptor apoi scoatem tava pe un gratar la racit.

Negresa cu mascarpone si nuci_2

 

Crema. Incalzim cei 100 ml de smantana si sucul de portocala pe foc mic pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Foaia de gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam in smantana calda si amestecam bine. Incorporam apoi mascarpone, coaja rasa de portocala si zaharul pudra. Cotinuam sa amestecam pana obtinem o crema fina.

Smantana pentru frisca o batem spuma bat impreuna cu zaharul vanilat. Amestecam frisca cu crema mascarpone cu ajutorul unei spatule, prin miscari de jos in sus. Punem crema peste prajitura si o dam la rece pentru 2-3 ore.

Decor. Topim la foc mic ciocolata impreuna cu untul si smantana. Turnam glazura peste crema mascarpone si o intindem cu grija, cu un cutit cu taisul lat. Decoram dupa preferinta cu linii de ciocolata si nuca macinata. O feliem cu un cutit cu taisul trecut prin apa fierbinte.

Este o minunatie de prajitura. Enjoy!

Negresa cu mascarpone si nuci_3


8 Comments

Aluat dulce

Croissante cu ciocolata

Croissante cu ciocolata

Croissantele cu ciocolata sunt produse de patiserie usor de facut, atata timp cat avem aluatul gata pregatit. Aluatul, da chiar el, este cel care ne da batai de cap…care cere efort si putin mai mult timp din partea noastra. Nu este foarte greu e facut, trebuie intins, impaturat si introdus la frigider de mai multe ori.  Apoi ii dam forma care o dorim, il lasam la dospit si intr-un final, dupa cateva ore de munca, de fapt mai mult de asteptare, putem sa ne delectam cu croissante cu ciocolata delicioase, home made, bune, sanatoase, fara aditivi, doar din ingrediente naturale. Suna bine, nu? Da, este grozav de bine cand poti sa faci asa ceva la tine acasa! Incercati si voi aceste minunate croissante cu ciocolata.

Croissante cu ciocolata

Aluat (foietaj)

550-600 gr faina

1/2 lingurita sare

50 gr unt topit

300 ml lapte

1 lingura zahar

20 gr drojdie proaspata

250 gr unt

Crema

150 gr ciocolata neagra

150 gr smantana dulce

1 lingurita vanilie

Croissante cu ciocolata

Aluat. Incalzim 100 ml lapte putin impreuna cu zaharul. Oprim focul si adaugam drojdia maruntita. Lasam 10 minute la dospit.

Intre timp cernem faina ( 550 gr la inceput ) impreuna cu sarea si facem in mijloc o adancitura. Adaugam maiaua, restul de lapte ( tot caldut ) si untul topit. Incepem sa framantam cu grija pana obtinem un aluat omogen. Daca aluatul este prea lipicios mai adaugam cate o lingura de faina, treptat, pana ajungem la consistenta potrivita. Aluatul nu trebuie sa fie prea moale pentru a putea fi intins cu usurinta. Mai framatam timp de 5 minute pentru a activa drojdia si pentru a obtine un aluat omogen, lucios. Il acoperim cu un prosop curat de bucatarie si il lasam la dospit pana isi dubleaza volumul.

Dupa o ora scoatem aerul din aluat, apasand usor cu pumnul. Acoperim vasul cu folie si dam aluatul la frigider pentru 4 pana la 8 ore maxim.

Pana sta aluatul la frigider pregatim untul care va trebui impachetat in aluat. Luam un pachet de unt cu 80% grasime de 250 de grame. Il punem pe blat si incepem sa-l lovim cu sucitorul pana se mareste in dimensiuni. Trebuie sa ajunga la o dimensiune de aproximativ 10/20 cm. Scoatem ambalajul si il invelim in folie alimentara apoi il dam la rece.

Dupa 4 ore de stat la frigider transferam aluatul pe masa de lucru infainata usor. Il intindem intr-un dreptunghi de 30/40 cm.  Punem untul in mijlocul aluatului si il acoperim cu marginile de aluat, mai intai aducem marginile de pe latime inspre interior, apoi cele de pe lungime.

Croissante cu ciocolata

Incepem sa intindem aluatul din nou, dandu-i o forma de dreptunghi, de aprox 20/40cm. Impaturim aluatul in 3, il invelim in folie alimentara, si il dam la frigider pentru 30 de minute. Repetam procedeul de 4 ori. Dupa ultima impaturire il lasam la frigider pentru o ora.

Punem aluatul pe masa de lucru infainata. Il intindem intr-un dreptunghi de 30/60cm. Taiem aluatul in doua bucati de 15/60cm. Fiecare bucata o taiem in triunghiuri de aproximativ aceleasi dimenisuni. Rulam triunghiurile pentru a le da forma unor cornulete. Punem cornurile in tava, le arcuim usor, apoi le ungem cu ou batut. Le lasam la dospit, in loc caldut, pentru 2 ore. Croissante cu ciocolata

Preincalzim cuptorul la 200 de grade. Cand e incins introducem cornurile si le coacem 15-20 de minute, pana cand se rumenesc frumos.

Cand sunt reci le umplem cu crema. Crema se face simplu: topim toate ingredientele intr-o oala cu fundul gros. Cand crema s-a omogenizat o luam de pe foc si o lasam la rece.

Croissante cu ciocolata

Dupa cum am spus e usor sa faci croissante, e greu sa faci aluat. Dar merita. Sunt facute in casa, cu drag, cu ingredientele pe care le vrem noi. Sunt minunate!

Croissante cu ciocolata


3 Comments

Prajituri

Rulada de ciocolata cu mascarpone

Rulada de ciocolata cu mascarpone

Iubesc ruladele. Sunt atat de simple, delicate si frumoase! Ruladele cu ciocolata, cu vanilie, cu dulceata, cu frisca. Toate sunt minunate. Unele atrag prin simplitate si delicatete, altele atrag prin decoruri inedite si creme onctuoase, iar altele atrag prin jocuri de culori si arome.  Aceasta rulada cu ciocolata si mascarpone atrage prin decor, prin contrast si prin simplitate in acelasi timp. O rulada simpla de ciocolata cu o crema de mascarpone si frisca cu insertie de visine din dulceata. Un decor de ciocolata in diferite nuante. O aroma grozava, densa, ispititoare. O atractie dulce!

Rulada de ciocolata cu mascarpone

Blat

5 oua medii

6 linguri zahar

2 linguri cacao

4 linguri faina

2 linguri unt topit

1 praf sare

Crema

250 gr macarpone

200 gr smantana pentru frisca

50 gr zahar

150 gr dulceata de visine

Decor

200 gr ciocolata neagra

150 ml smantana pentru frisca

25 gr unt

50 gr ciocolata cu lapte

50 gr ciocolata alba

50 gr ciocolata neagra

Rulada de ciocolata cu mascarpone_4

Blat. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina si cacaoa le incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz – de dimensiuni 30/40cm. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop  curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.

Crema. Batem smantana pentru frisca cu o lingurita de zahar vanilat pana cand obtinem o spuma ferma. Mascarpone il amestecam cu zaharul pudra pana se transforma in crema.

Incorporam frisca in mascarpone cu miscari de jos in sus.

Desfacem cu grija rulada si intindem crema mascarpone. Din loc in loc punem cate o lingurita de dulceata. Rulam cu grija si dam la frigider pentru cateva ore.

Rulada de ciocolata cu mascarpone

Decor. Incalzim smantana pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam 200 gr ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine. Intindem glazura peste rulada si lasam la rece. Din ciocolata ramasa facem decoratiuni si ornam rulada.

Taiem rulada in felii potrivite cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Servim cu pofta!

Rulada de ciocolata cu mascarpone


8 Comments

Torturi

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

La multi ani! Bine v-am regasit in 2016 si va doresc sa aveti parte de un an nou plin de bucurii si vise implinite. Un an nou minunat sa aveti, un an asa cum vi-l doriti! Eu va intampin in acest an cu un tort deosebit, un entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice. Un tort demn de sarbatoare, delicat si elegant cu arome minunate si nelipsita ciocolata. Sper ca acest tort sa anunte inceputul unui an nou frumos si plin de retete!

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Blat

2 oua

2 linguri zahar

2 linguri faina

15 gr unt

1 praf de sare

Crema fructe exotice

200 gr compot fructe exotice SunFood

5 gr gelatina + 50 ml apa

250 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar pudra

1 lingurita etxract de vanilie

in plus dulceata de mure

Crema ciocolata

100 gr ciocolata neagra

100 ml smantana dulce

150 ml smantana pentru frisca + 1 lingura zahar vanilat

Decor

200 gr compot fructe exotice SunFood

30 gr mure

4 gr gelatina + 30 ml apa

100 gr ciocolata neagra

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Blat. Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava mica de 18cm diametru. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15-20 minute. Il lasam pe un gratar la racit.

Crema ciocolata. Incalzim smantana dulce pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam ciocolata rupta bucatele. Amestecam bine.

Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu zaharul vanilat. Incorporam frisca in crema de ciocolata racita, cu miscari de jos in sus. Punem mousse-ul de ciocolata intr-o tava de 12cm diametru, tapetata cu folie alimentara. Dam crema la congelator.

Crema fructe exotice. Fructele exotice le facem piure cu blenderul. Punem piureul pe foc si il incalzim usor. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Cand piureul e fierbinte oprim focul si adaugam gelatina si vanilia. Amestecam bine.

Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu zaharul vanilat. Incorporam frisca in crema de fructe racita, cu miscari de jos in sus.

Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

Decor.  Punem piureul de fructe exotice pe foc mic impreuna cu murele si zaharul. Incalzim amestecul pana aproape de punctul de fierbere apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 5 minute o adaugam peste piureul de fructe si amestecam bine. Lasam compozitia la rece pana montam tortul.

Ciocolata o topim la bain marie. O intindem pe hartie de copt, sau folie plasticata si o lasam la intarit. Cand e aproape intarita taiem cu un cutit ascutit fasii dreptunghiulare. Dam la rece pana acestea se intaresc complet.

Asamblare. Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt. Intindem un strat de dulceata de mure. Peste crema de mure punem 2-3 linguri din crema de fructe exotice apoi din nou 2-3 linguri dulceata, fara a ajungr pana la margini. Punem apoi mousse-ul de ciocolata de la congelator. Umplem forma de tort cu crema de fructe exotice ramasa. Dam tortul la rece pentru 4-5 ore sau peste noapte.

Turnam glazura peste tort. Daca este nevoie, o turnam in doua reprize. Decoram tortul cu fasiile de ciocolata pe laterale, iar deasupra cu ciocolata si bomboane de ciocolata.

Feliem tortul cu un cutit cu taisul fierbinte. Servim cu pofta!

La multi ani!

 Entremet cu ciocolata, mure si fructe exotice

 

 


7 Comments

Cheesecake

Orange Nutella Cheesecake

Orange Nutella Cheesecake

Orange Nutella Cheesecake – Cheesecake cu nutella si aroma de portocala. Portocala este parfumul sarbatorilor de iarna. Portocala este aroma iernilor geroase de care noi nu prea mai avem parte….dar poarta amintirea lor. Portocala este acel fructe pe care il mananci si te umple instant de vitamine, iti da energie si un start minunat in orice zi. Este un fruct dulce si aromat dar si plin de benefecii pentru organism.

Dupa ce ne-am luat portia zilnica de vitamine din portocale, putem sa ne luam si portia zilnica de dulce, si mai ales dintr-un dulce aromat. Orange Nutella Cheesecake – asa cum ii spune si numele este combinatia grozava dintre portocala, nutella si branza. Arome puternice, folosite cu masura, dau gusturi fine.

Orange Nutella Cheesecake

Crusta

200 gr biscuiti digestivi

50 gr alune de padure

50 gr unt

Umplutura

150 gr nutella

100 ml smantana

600 gr branza

4 oua medii

1 lingurita extract vanilie

2 linguri suc portocale

coaja rasa de portocala

Topping

200 ml suc de portocala

50 gr zahar

4 gr gelatina + 4 linguri apa

80 gr ciocolata neagra

50 gr smantana dulce

Orange Nutella Cheesecake

Crusta. Macinam alunele de padure mpreuna cu biscuitii. Adaugam untul topit si amestecam usor pentru a obtine un aluat sfaramicioss.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 20-22cm diametru. Punem biscuitii pe fundul tavii si apasam bine cu fundul unui pahar plat. Coacem crusta timp de 10 minute la 160 de grade. Reducem apoi focul la 150 si scoatem tava pe un gratar. Preparam umplutura.

Orange Nutella Cheesecake

Umplutura. Mixam nutella cu smantana si crema de branza pana obtinem o crema omogena.  Adaugam ouale, cate unul pe rand, si mixam bine dupa fiecare. Nu mai mult de un minut insa. La final punem vanilia, sucul de portocale si coaja rasa de portocala. Omogenizam usor.

Turnam compozitia in tava peste crusta apoi nivelam. Punem cheesecake-ul intr-o tava mai mare. Turnam apa fierbinte in tava mai mare, pana la jumatatea cheesecake-ului. Dam tavile la cuptor. Coacem cheesecake-ul pentru 45-50 de minute. Oprim focul si lasam prajitura in cuptor pana la racirea completa apoi o dam la rece.

Orange Nutella Cheesecake

Topping. Punem gelatina la hidratat in 4 linguri apa. Sucul de portocale il amestecam cu zaharul si-l punem intr-o oala pe foc. Amestecam pana se incalzeste si se topeste zaharul. Nu trebuie sa fiarba. Oprim focul si adaugam gelatina amestecand continuu pana la dizolvarea acesteia. Lasam sucul la rece pentru o jumatate de ora apoi il punem peste cheesecake. Dam cheesecake-ul la rece.

Topim ciocolata neagra impreuna cu smantana la bain marie. Punem ciocolata peste cheesecake – dupa ce s-a intarit crema de portocale – pornind din centru insa fara a ajunge pe laterale.

Dam din nou prajitura la rece. Servim orange nutella cheesecake in portii generoase si deosebit de aromate. Enjoy!

Orange Nutella Cheesecake


4 Comments

Biscuiti

Fursecuri cu nuci si magiun – fara zahar

Fursecuri cu nuci si magiun – fara zahar

Fursecurile sunt la ordinea zilei in aceasta perioada. Imi plac foarte mult. Se fac usor si imi place sa le incerc mereu in noi combinatii. Azi – fursecuri cu nuci si magiun. O combinatie clasica si simpla, dar una din cele mai bune. Fursecurile sunt fragede si aromate – nuca face minuni. Pentru umplutura am folosit un magiun de casa, cel mai bun mancat de mine, fara zahar, fara conservanti, 100% natural. Zahar nu am folosit nici pentru aluat, doar indulcitor Green Sugar sub forma de pudra. Foarte usor de folosit, fara gust modificat. Au iesit niste fursecuri cu nuci si magiun delicioase, fragede si cu putine calorii. Le incercati si voi?

Fursecuri cu nuci si magiun

Aluat

50 gr nuci macinate

300 gr faina

150 gr unt rece

1 ou batut

1 praf sare

50 gr Green Sugar pudra

2-3 linguri apa rece

Umplutura

magiun de prune fara zahar

Decor

Green Sugar pudra

Fursecuri cu nuci si magiun

Amestecam faina cu untul rece pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam nucile macinate si Green Sugar pudra si amestecam pentru a distribui uniform. Adaugam oul batut si doua linguri de apa rece. Omogenizam compozitia. Daca nu este destul de legat mai adaugam o lingura de apa. Nu amestecam prea mult. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru minim o ora.

Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 3mm. Decupam formele dorite – stelute, flori, braduti. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi ii lasam la rece timp de 15-20 de minute.

Fursecuri cu nuci si magiun

Preincalzim cuptorul la foc mediu. Coacem biscuitii timp de 10-11 minute, pana cand se rumenesc frumos. Ii scoatem pe un gratar la racit.

Dupa ce biscuitii s-au racit complet ii putem umple cu crema. De care dorim. Eu am ales cel mai bun magiun de prune, facut de mama mea. Este grozav si nu are deloc zahar.

Pudram biscuitii cu Green Sugar pudra si putem sa ii servim/devoram. Enjoy!

Fursecuri cu nuci si magiun


Leave a Comment

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • 12
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316