Fursecurile sunt la ordinea zilei in aceasta perioada. Imi plac foarte mult. Se fac usor si imi place sa le incerc mereu in noi combinatii. Azi – fursecuri cu nuci si magiun. O combinatie clasica si simpla, dar una din cele mai bune. Fursecurile sunt fragede si aromate – nuca face minuni. Pentru umplutura am folosit un magiun de casa, cel mai bun mancat de mine, fara zahar, fara conservanti, 100% natural. Zahar nu am folosit nici pentru aluat, doar indulcitor Green Sugar sub forma de pudra. Foarte usor de folosit, fara gust modificat. Au iesit niste fursecuri cu nuci si magiun delicioase, fragede si cu putine calorii. Le incercati si voi?
Aluat
50 gr nuci macinate
300 gr faina
150 gr unt rece
1 ou batut
1 praf sare
50 gr Green Sugar pudra
2-3 linguri apa rece
Umplutura
magiun de prune fara zahar
Decor
Amestecam faina cu untul rece pana obtinem un aluat sfaramicios. Adaugam nucile macinate si Green Sugar pudra si amestecam pentru a distribui uniform. Adaugam oul batut si doua linguri de apa rece. Omogenizam compozitia. Daca nu este destul de legat mai adaugam o lingura de apa. Nu amestecam prea mult. Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru minim o ora.
Dupa ce aluatul a stat la rece il intindem intr-o foaie subtire de 3mm. Decupam formele dorite – stelute, flori, braduti. Punem biscuitii intr-o tava tapetata cu hartie de copt si apoi ii lasam la rece timp de 15-20 de minute.
Preincalzim cuptorul la foc mediu. Coacem biscuitii timp de 10-11 minute, pana cand se rumenesc frumos. Ii scoatem pe un gratar la racit.
Dupa ce biscuitii s-au racit complet ii putem umple cu crema. De care dorim. Eu am ales cel mai bun magiun de prune, facut de mama mea. Este grozav si nu are deloc zahar.
Pudram biscuitii cu Green Sugar pudra si putem sa ii servim/devoram. Enjoy!
Leave a Reply