• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Biscuiti

Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura

Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura

Acesti biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura i-am facut ca raspuns la provocarea unei colege. M-a cadorisit cu un biscuite mare si rotund, cu crema de ciocolata si zmeura. Era curioasa daca nu cumva as putea sa reproduc eu biscuitele cu pricina. Adevarul este ca provocarea am acceptat-o usor.

Biscuitele pe care mi l-a dat sa-l gust m-a cucerit pe loc. Am simtit din prima nuca din biscuite. Crema de ciocolata si zmeura erau usor de recunoscut. Partea mai dificila a fost intr-adevar aluatul de biscuite. Asa ca m-am incumetat sa incerc o reteta. Am pus faina de migdale ( pt textura minunata ), nuca macinata ( pentru aroma ) si faina pentru liant. In plus, unt pt fragezime si galbenusuri pentru un biscuite moale. Iar biscuiti mei au iesit perfecti – sau cel putin aproape. Forma rotunda, textura frageda si aromata, iar umplutura cremoasa. Niste biscuiti cu nuca grozavi pentru a servi persoanele dragi. Cu siguranta o sa va ceara supliment. Mai mult decat atat, sigur vor deveni biscuitii preferati ai casei. Ce ziceti, ii incercati si voi?

Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura

Biscuiti

200 gr faina

70 gr faina de migdale

150 gr nuca macinata

100 gr zahar pudra

100 gr unt

2 galbenusuri

1 praf de sare

2-3 linguri lapte

Crema

200 gr ciocolata neagra

180 gr smantana dulce

1 lingura zahar pudra vaniliat

150 gr dulceata de zmeura

Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare 2 ore Nr portii: 30

Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura

Untul moale la temperatura camerei il mixam cu zaharul pana devine cremos, aproximativ 10 minute. Adaugam galbenusurile si continuam mixarea pana la omogeniare. Oprim mixerul.
Faina o amestecam cu nuca macinata, praful de sare si faina de migdale. Punem ingredientele uscate peste crema de unt si incorporam cu o lingura. Daca vi se pare ca este prea moale compozitia, atunci puteti sa mai adaugati una sau doua linguri de faina. Daca aluatul este prea tare putem sa punem 2-3 linguri de lapte.
Invelim aluatul in folie alimentara si-l dam la rece pentru cel putin o ora.

Impartim aluatul in 2 bucati. Intindem o bucata intr-o foaie subtire de 0.3 cm. Cealalta bucata de aluat o dam la rece din nou. Decupam forme rotunde de biscuiti si le punem intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Lasam putina distanta intre ei. Dam tava cu biscuitii la rece.

Intre timp preincalzim cuptorul la 180 de grade. Decupam forme si din restul de aluat, apoi le dam la rece si pe acestea. Cand cuptorul e incins punem prima tava cu biscuiti la copt.

Coacem biscuitii timp de 12-13 minute, pana cand se rumenesc usor pe margini. Ii scoatem pe un gratar la racit. Continuam cu restul de biscuiti.

Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura

Crema. Punem smantana pe foc impreuna cu zaharul. In momentul in care atinge punctul de fiebere oprim focul. Adaugam ciocolata rupta bucatele si amestecam bine.

Dam crema la rece pentru 1-2 ore, pana se poate folosi pentru a umple biscuitii.

Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura

Punem crema untr-un pos cu varf rotund de 1cm. Punem crema pe marginea biscuitilor (jumatate din biscuiti ). In mijloc punem dulceata de zmeura. Acoperim biscuitele astfel umplut cu un alt biscuite. Apasam usor. Procedam la fel cu toti biscuitii.

Punem biscuitii cu nuca intr-o cutie etansa si ii pastram la frigider ( sau loc racoros ). Se consuma in maxim o saptamana. La cei pofticiosi cu siguranta nu vor rezista atat de mult, pentru ca sunt extraordinari de buni. Enjoy!

Biscuiti cu nuca, ciocolata si zmeura


3 Comments

Prajituri

Prajitura magica cu unt noisette

Prajitura magica cu unt noisette

Prajitura magica cu unt noisette este o prajitura care se face destul de simplu. Totul porneste de o compoztie clasica de unt, lapte, oua si faina. Insa partea frumoasa la aceasta prajitura este ca in timpul coacerii se produce un fel de magie – probabil de aici ii vine si numele. Compozitia clasica si omogena se transforma, se separa si devine o prajitura minunata cu trei straturi diferite. Blat, o crema aerata si o crema densa. Daca ii mai adaugam si cateva arome devine o prajitura de invidiat, de pus pe masa de sarbatoare. Asa cum este aceasta prajitura magica cu unt noisette.

Untul noissete nu este altceva decat unt clarificat, usor rumenit – cat sa capete o culoare aurie. Acest unt noisette da un plus de culoare prajiturii si un gust minunat de caramel. Gustul de caramel este plusat si de zaharul brun pe care l-am folosit in compozitie. Cu un strop de extract de vanilie aroma este desarvarsita. Textura minunata iar prajitura magica!

Prajitura magica cu unt noisette

Ingrediente

4 oua mari

1 praf sare

1 lgta extract vanilie

125 gr zahar brun

125 gr unt

120 gr faina

500 ml lapte

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 50 min. Nr portii: 16

Prajitura magica cu unt noisette

Punem untul pe foc mic. Din momentul in care incepe sa fiartba il mai lasam 5-10 minute pana cand devine auriu si se vad resturi maronii pe fundul cratitei. Oprim focul si punem untul la strecurat printr-o sita deasa. Il lasam la racit.

Laptele il incalzim usor. Il amestecam cu extractul de vanilie. Galbenusurile le mixam cu zaharul. Trebuie sa isi tripleze volumul, cel putin. Adaugam faina si untul topit si mixam usor. Laptele caldut il punem treptat, mixand in continuare. Vom obtine o compozitie destul de lichida.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Incorporam albusurile cu o spatula in restul compizitiei. Amestecam usor. Nu exageram cu amestecarea chiar daca nu o sa rezulte o compozitie foarte omogena.

Preincalzim cuptorul la 160 de grade. Tapetam cu unt o tava neaderenta de 24/24 cm dimensiuni. Turnam compozitia in tava. Coacem prajitura timp de 45-50 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Lasam prajitura la racit in tava pentru 1-2 ore apoi putem sa o feliem in cuburi delicioase. Pudram c zahar si servim cu pofta. Enjoy!

Prajitura magica cu unt noisette

Sursa: http://www.jocooks.com/bakery/cakes/butterscotch-magic-cake/


3 Comments

Torturi

Tort Dragobete cu ciocolata

Tort Dragobete cu ciocolata

Tort Dragobete cu ciocolata, cu muuulta ciocolata. Un tort ca pentru ziua indragostitilor in varianta romaneasca. De fapt, e singura care o sarbatoresc eu si tocmai de aceea v-am adus un tort in cinstea dragostei abia acum . Este un tort plin de ciocolata, fara exagerari. Si are arome minunate de vanilie, zmeura si alune. Impreuna cu ciocolata se imbina perfect si gustul este desavarsit. Asa ca acest tort merita toata atentia noastra si toate laudele. Lasati dragostea sa va invaluie si delectati-va cu o minunata felie de tort minunat cu ciocolata. Sa fiti iubiti!

Tort Dragobete cu ciocolata

Blat

50 gr alune

50 gr unt

100 gr faina

2 albusuri

50 gr zahar

1/2 lingurita praf de copt

Crema

200 gr ciocolata neagra

2 galbenusuri

500 ml smantana pentru frisca

2 linguri lichior de alune

1 lingurita extract de vanilie

4 gr gelatina + 40 ml apa rece

1 lingura zahar pudra vaniliat

50 gr dulceata de zmeura

Tort Dragobete cu ciocolata

Blat. Pregatim o tava mica de 16-18cm diametru.  O ungem bine cu unt si o tapetam cu hartie de copt.

Macinam fin alunele apoi le amestecam cu untul moale. Adaugam faina amestecata cu praful de copt. Albusurile le batem usor cu zaharul si le punem peste compozitie. Amestecam totul foarte bine. Punem compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana se rumeneste usor. Va fi un blat mai dens dar cu o minunata aroma de alune.

Crema. Gelatina o punem la hidratat in apa rece.

Punem 200 ml smantana pentru frisca pe foc mic. Galbensurile le frecam cu un praf de sare apoi le punem peste smantana. Adaugam si ciocolata rupta bucatele si lasam totul pe foc mic. Amestecam mereu pentru a se omogeniza compozitia. Luam de pe foc cand se ingroasa putin, chiar inainte de a incepe sa fiarba. Adaugam lichiorul de alune si extractul de vanilie apoi gelatina hidratata si amestecam bine. Lasam crema la rece. Amestecam din cand in cand pentru a evita formarea crustei.

Luam o forma rotunda de 10cm diametru. O tapetam cu folie alimentara si o umplem cu crema de ciocolata. O dam la congelator.

Smantana ramasa ( 300 ml ) o mixam impreuna cu zaharul pudra vaniliat pana obtinem o frisca ferma. Incorporam frisca in crema de ciocolata ramasa racita, cu miscari de jos in sus.

Punem blatul inapoi in tava in care l-am copt. Ungem blatul cu 2-3 linguri de crema de ciocolata apoi rastunam pe el ciocolata din congelator. Scoatem cu grija forma cu tot cu folie. Punem deasupra ei 2-3 linguri dulceata de zmeura apoi restul de mousse de ciocolata. Umplem cu grija toate golurile. Deauspra nivelam frumos. Dam tortul la rece pentru 4-5 ore, sau peste noapte.

Tort Dragobete cu ciocolata

Desprindem cu grija marginile tavii. Decoram tortul cu fasii de ciocolata sau facem o bordura de ciocolata. Pentru ca e Dragobete, inimioarele sunt binevenite. Apoi feliem tortul Dragibete cu ciocolata cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Il savuram alaturi de persoana iubita. Este minunat! Enjoy!

Tort Dragobete cu ciocolata


4 Comments

Prajituri

Prajitura in straturi cu ciocolata

Prajitura in straturi cu ciocolata

Prajitura in straturi cu ciocolata este definitia mea pentru o prajitura excelenta cu ciocolata. Straturi de blat fin si usor cu migdale si bezea completate de o crema matasoasa de ciocolata cu arome de alune si vanilie. O prajitura bogata si consistenta. Asa este aceasta prajitura cu multe straturi. Eleganta atat prin aspect cat si prin aromele care o alcatuiesc. Daca o laud atat de mult, posibil sa fie chiar buna aceasta prajitura. Adevarul este ca nu e doar buna, este extrem de buna. Iar eu, ca o iubitoare declarata de ciocolata, am fost cucerita de gustul ei. Are ciocolata, are alune, are un blat fin. Are tot ceea ce inseamna pentru mine un dulce perfect. Enjoy!

Prajitura in straturi cu ciocolata

Blat – Joconde

3 oua

3 albusuri

110 gr faina de migdale

100 gr zahar pudra

15 gr zahar tos

50 gr faina

1 praf sare

Crema de ciocolata

250 gr ciocolata 40-50% cacao

3 galbenusuri

2 linguri zahar

1 praf sare

200 ml smantana dulce

1 lgta extract de vanilie

30 ml lichior de alune

Decor

100 gr ciocolata neagra

25 gr unt

50 gr smantana dulce

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min Nr portii: 20

Prajitura in straturi cu ciocolata

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi de dimensiuni 20×30 cm.
Ouale le mixam cu praful de sare si zaharul pudra pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de migdale, faina alba si se mixeaza usor.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana la topirea zaharului. Incorporam albusurile usor in crema de oua, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in cele doua tavi si nivelam cu o spatula. Coacem blaturile timp de 15-16 minute, pana cand se rumenesc usor la suprafata. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.

Crema de ciocolata. Punem smantama pentru frisca pe foc mic. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si doua linguri zahar pana se deschid usor la culoare. Ciocolata o rupem bucati mici.

Punem smantana incalzita peste galbenusuri si amestecam usor. Turnam amestecul inapoi in cratita de pe foc. Lasam crema pe foc mic pana incepe sa se ingroasa. Punem si ciocolata maruntita si amestecam bine. Lasam pe foc inca 2-3 minute apoi oprim focul. Amestecul nu trebuie sa fiarba deloc, focul trebuie sa fie mentinut mic.

Dupa 2 minute adaugam lichiorul de alune si extractul de vanilie. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece.

Taiem cele doua blaturi in cate 3 bucati egale. Luam o bucata de blat si punem o cincime de crema. Intindem crema uniform si acoperim cu o noua bucata de blat. Procedam la fel pana ajungem la ultimul blat. Peste ultimul blat intindem glazura.

Glazura. Topim la bain marie ciocolata cu smantana si untul. Cand compozitia e omogena o intindem peste prajitura.

Prajitura in straturi cu ciocolata


Leave a Comment

Torturi

Naked Rose Pistachio Cake

Naked Rose Pistachio Cake

Naked rose pistachio cake – in traducere tort dezbracat cu fistic si trandafiri. Il numim dezbracat pentru ca nu este acoperit de crema, iar blaturile se vad frumos printre randurile de creme. Acest tort este un tort bogat, cu blaturi dense si crema consistenta. Un tort cu mult unt si textura umeda. Si da, uneori iubesc aceasta textura moale si densa si cu aroma delicioasa de unt. Si tocmai de aceea ma apuc din nou de facut torturi pline de straturi umede, dense, bogate in arome si in calorii. Dar lasam caloriile deoparte, deoarece un desert este facut pentru a fi consumat cu placere, nu pentru a avea mustrari de constiinta. Va invit sa descoperiti aromele minunate pe care vi le ofera acest tort: fistic si dulceata de trandafiri. Enjoy!

Naked Rose Pistachio Cake

Blat

250 gr unt

250 gr zahar

300 gr faina

5 oua

20 gr cacao

1 plic praf de copt

1/2 lingurita sare

50 gr dulceata de trandafiri

2 linguri fistic macinat fin

Crema

100 gr dulceata de trandafiri

250 gr mascarpone

300 ml smantana pentru frisca

3 foi gelatina

3 linguri zahar pudra

Decor

fistic

trandafiri uscati

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 30 min. Nr portii: 10

Blat. Faina o amestecam cu cacaoa, sarea si praful de copt.

Untul moale il mixam cu zaharul pana cand devine cremos. Adaugam ouale, pe rand. Dupa fiecare ou adaugat punem si o lingura din ingredientele uscate si amestecam bine. La final incorporam restul de ingrediente uscate, fisticul macinat si dulceata de trandafiri.

Tapetam cu hartie de copt doua tavi de 18cm diametru. Impartim compozitia de tort intre cele doua tavi si nivelam. Coacem blaturile in cuptorul preincalzit la 175 grade, timp de 30-35 de minute. Facem testul cu scobitoarea pentru a vedea cand sunt gata

Crema. Gelatna o punem la hidratat in apa rece. Incalzim dulceata de trandafiri pana la punctul de fierbere. Oprim focul si adaugam gelatina scursa bine de apa. Amestecam bine pentru a distribui uniform gelatina. Adaugam mascarpone si doua linguri zahar pudra. Amestecam din nou si dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o batem spuma tare cu o lingura zahar pudra. Incorporam frisca in crema racita cu miscari de jos in sus.

Asamblare. Taiem cele doua blaturi in doua. Punem o bucata de blat pe un platou iar in jurul lui, un inel de tort.

Crema o punem intr-un pos. Acoperim blatul cu un sfert din crema. Procedam la fel cu toate cele 3 blaturi ramase. Ultimul blat il ornam cu posul dupa preferinta. Dam tortul la rece pentru 2-3 ore dupa care putem sa scoatem inelul.

Decoram tortul cu trandafiri uscati si fistic tocat grosier. Il taiem in felii generoase si savuram. Enjoy!

Naked Rose Pistachio Cake


Leave a Comment

Muffins/Cupcakes

Cupcakes Ferrero Rocher

Cupcakes Ferrero Rocher

Recunosc ca am o slabiciune (una mare ) pentru bomboanele de ciocolata, iar cele Ferrero Rocher sunt in fruntea listei. Si uite asa s-a facut ca am gasit o modalitate si mai buna de a le manca pregatind aceste cupcakes Ferrero Rocher. Bomboanele nu mai fac parte din decor de aceasta data. In schimb sunt cea mai placuta surpriza cand incepi sa musti cu pofta dintr-un minunat cupcake. O bomboana intreaga si o prajitura delicioasa. Un duet greu de refuzat. Un dulce ce va disparea repede de pe masa. Cei pofticiosi vor trebui sa isi faca portie dubla, sau sa pune deoparte cateva cupcakes numai pentru ei.

Cupcakes Ferrero Rocher

Ingrediente

240 gr faina

120 gr zahar

1/4 lingurita sare

1/2 lingurita praf de copt

1/2 lingurita bicarbonat

200 ml iaurt

2 oua mari

80 gr unt

1 lingurita extract de vanilie

12 bomboane Fererro Rocher

Decor

400 ml smantana pentru frisca

100 gr ciocolata neagra

2 linguri zahar pudra

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 20 min. Nr portii: 12

Cupcakes Ferrero Rocher

Untul moale la temperatura camerei il mixam bine cu zaharul pana cand devine ca o crema. Adaugam ouale, cate unul pe rand si mixam bine dupa fiecare adaugare.
Iaurtul il amestecam cu extractul de vanilie. Separat amestecam cu un tel faina, sarea si bicarbonatul. Peste compozitia de unt si oua punem jumatate din cantitatea de faina si mixam usor pana la omogenizare, turnam jumatate din ingredientele lichide si omogenizam. Procedam la fel si cu ingredientele ramase. Nu exageram cu mixarea deoarece vom obtine briose tari.
Cupcakes Ferrero Rocher
Preincalzim cuptorul la 190 de grade. Pregatim 12 forme de briose. Le tapetam cu hartiute speciale pentru briose. Punem o lingura de compozitie iar deasupra o bomboana de ciocolata.Acoperim bomboanele cu inca o lingura de compozitie. Introducem briosele in cuptorul incalzit. Le coacem timp de 20 de minute apoi le scoatem pe un gratar la racit.
Cupcakes Ferrero Rocher
Topim ciocolata impreuna cu 100 ml smantana poentru frisca la foc mic. Cand crema e omogena o lasam la racit. Cei 300 ml de smantana ii batem bat impreuna cu zaharul pudra ( preferabil vaniliat ) pana obtinem o spuma ferma. Incorporam usor 100 grame de frisca in crema de ciocolata.
Punem frisca intr-un pos iar crema de ciocolata in alt pos. Ambele posuri le introducem in acelasi timp intr-un pos mai mare. Ornam cupcakes cu cremele obtinute. Le decoram cu fulgi de ciocolata si le servim in compania celor dragi. Enjoy@
Cupcakes Ferrero Rocher


2 Comments

Torturi

Tort cu mousse de vanilie, ciocolata si smochine

Tort cu mousse de vanilie, ciocolata si smochine

Torturile sunt slabiciunea mea, mai ales daca au ciocolata. Acest tort cu mousse de vanilie, ciocolata si smochine este mai mult decat un tort bun. Este un tort ce imbina perfect trei dintre cele mai alese arome: vanilia, smochinele si cacaoa. Vanilie este delicata, cacaoa este mai intensa iar smochinele aduc acel plus de prospetime. Acel gust fructat, usor acrisor, care leaga celalte doua arome intense intr-un mod perfect.

Tortul nu se face foarte usor. Este genul de tort care imbina mai multe straturi, dar care merita fiecare strop de efort. Rezultatul va incununa efortul depus si-l va rasplati inzecit. Enjoy!

Tort cu mousse de vanilie, ciocolata si smochine

Blat

reteta de aici

Mousse de vanilie

200 ml lapte

3 galbenusuri

3 foi gelatina

3 linguri zahar

1 lingurita extract de vanilie

25 gr unt

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vanilat

Crema de ciocolata

150 gr ciocolata neagra

150 ml smantana grasa

200 gr dulceata de smochine

Glazura

100 gr crema de vanile

150 gr ciocolata alba

100 ml apa

1 foaie gelatina

Decor

bomboane colorate Dr. Oetker

100 gr ciocolata neagra

Tort cu mousse de vanilie, ciocolata si smochine

Blat. Preparam blatul dupa reteta de la tortul cu zmeura si mousse de caramel. Il coacem in doua tavi de 17-18 cm diametru. Dupa 30 de minute scoatem blaturile pe un gratar la racit. Eu am folosit doar unul din blaturi pentru acest tort. Celalalt blat l-am folosit pentru alt tort ce l-am facut cadou cuiva drag.

Asadar punem din nou blatul in tava in care l-am copt. Preferabil ca tava sa aiba peretii mai inalti, sau sa folosim un inel ajustabil pentru a sustine crema.

Mousse de vanilie. Punem laptele pe foc impreuna cu zaharul. Galbenusurile le amestecam separat cu un praf de sare. Foile de gelatina le punem la hidratat in apa rece. Cand laptele e fierbinte turnam cateva linguri de lapte peste galbenusuri si amestecam bine. Rasturnam compozita de oua peste laptele din oala si punem crema pe foc mic. Amestecam continuu pana cand crema incepe sa se ingroase usor, dar fara a fierbe. Oprim focul. Adaugam gelatina scursa bine, apoi untul si extractul de vanilie. Lasam crema la racit, si amestecam la intervale de 5 minute pentru a evita formarea crustei. Punem deoparte 100 gr de crema de vanilie.

Smantana pentru frisca o mixam bine de tot pana cand devine aerata si ferma. O incorporam in crema de vanilie racita, cu miscari de jos in sus.

Crema de ciocolata. Aducem smantana la punctul de fierbere si apoi oprim focul. Adaugam ciocolata rupta bucatele si 2 linguri din dulceata de smochine. Amestecam bine pana cand crema e omogena. O dam la racit. Cand e rece o punem pe folie alimentara, incercand sa facem un cerc cu diametru de 14cm.

Dulceata de smochine o amestecam bine pentru a o fluidiza si o adaugam peste crema de ciocolata. Acoperim cu folie alimentara si punem crema la congelator pentru jumatate de ora.

Punem o treime din crema de vanilie peste blat. Rasturnam crema de ciocolata cu dulceata de smochine si continuam apoi cu crema de vanilie. Nivelam suprafata tortului si dam la rece pentru cateva ore, preferabil peste noapte.

Decor. Luam 100 gr din crema de vanilie si o amestecam cu ciocolata alba si apa fierbinte. Amestecam. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. O scurgem de apa si o adaugam in crema. Amestecam bine si apoi lasam glazura la racit pana capata consistenta potrivita pentru a acoperi tortul.

Ciocolata neagra o topim la bain marie. Cand e gata de folosit facem fasii de ciocolata pe hartie de copt, cu ajutorul unei linguri. Lasam ciocolata la racit.

Cand tortul este gata de ornat, dupa 4-5 ore de stat la rece, scoatem cu grija inelul din jurul lui. Turnam glazura deasupra incercand sa acoperim tortul cat mai bine. Pe laterale vom pune fasii de ciocolata neagra. Ornam tortul cu decoratiuni Dr.Oetker. Acum putem sa ne delectam cu cea mai buna felie de tort. O meritam!

Tort cu mousse de vanilie, ciocolata si smochine


9 Comments

Dulciuri diverse Diverse

Trufe cu ciocolata si unt de arahide

Trufe cu ciocolata si unt de arahide

Trufe cu ciocolata si unt de arahide – un rasfat pentru papilele gustative!

Cand vine vorba de ciocolata cred ca trufele sunt cel mai decadent desert si mai plin de ciocolata. Aceste trufe ar putea sa ma contrazica putin pentru ca nu au la fel de multa ciocolata ca si trufele clasice. Insa, au ceva extrem de bun si aromat: untul de arahide. Iar untul de arahide merge foarte bine cu ciocolata neagra, si chiar si cu ciocolata alba. Pentru ca aceste trufe cu ciocolata si arahide nu au fost ciocolata neagra in compozitie, contin si o cantitate considerabila de ciocolata alba care le da un gust dulceag si o consitenta cremoasa.

Daca nu iubiti untul de arahide, sa nu va ganditi ca aceste trufe nu sunt pentru voi. O sa aveti o surpriza minunata cand le veti incerca. Combinatie e cea care, pana la urma, conteaza cel mai mult. Si da, e minunata, e eleganta, e altceva!  E ceva ce nu faci in fiecare zi. Un deliciu!

Trufe cu ciocolata si unt de arahide

Ingrediente

150 gr ciocolata alba

200 gr unt de arahide

80 gr smantana grasa

1 praf de sare

200 gr ciocolata neagra

25 gr unt

50 gr ciocolata cu lapte

Timp de preparare: 1 ora Timp de asteptare: 4 ore Nr portii: 30-35

Trufe cu ciocolata si unt de arahide_3

Topim ciocolata alba impreuna cu untul de arahide la foc mic. Adaugam smantana si un praf de sare. In momentul in care amestecul este omogen oprim focul si luam craticioara de pe foc. Lasam compozitia la rece pentru 2-3 ore pana cand se intareste bine.

Formam bilute din crema de arahide si le punem pe o tava tapetata cu hartie de copt. Dupa ce am terminat de modelat, dam bilutele din nou la rece pentru o ora.

Topim ciocolata neagra impreuna cu untul la bain-marie. Scaldam fiecare bilute in ciocolata neagra si apoio transferam cu grija pe hartie de copt. Dupa ce am acoperit toate trufele le dam din nou la rece pentru a se intari ciocolata.

Topim ciocolata cu lapte la bain marie. Punem ciocolata topita intr-un pos cu varf ingust si decoram trufele dupa bunul plac. Lasam din nou la rece pentru a se intari si stratul de ciocolata de deasupra. Sunt perfecte langa cana de cafea, dar sunt minunate pe o masa festiva. Vor acapara toate privirile si vor cuceri toata lumea cu gustul lor minunat. Vor fi cele mai cel trufe cu ciocolata si unt de arahide!

Trufe cu ciocolata si unt de arahide

Sursa de inspiratie: aici


Leave a Comment

Aluat sarat

Parmezan scones

Parmezan scones

Parmezan scones sunt, dupa cum le spune si numele, scones cu umplutura plus topping de parmezan. Despre scones v-am mai spus si in reteta de scones cu migdale si iaurt. Sunt un fel de painici cu mai mult unt in compozitie si care folosesc ca agent de crestere praful de copt (si/sau bicarbonatul) si nu drojdia. Pe langa acest fapt se fac si extrem de repede, in jumatate de ora putem avea pe masa cele mai rapide, gustoase si fragede painici. Aromele cu care le putem imbogati sunt variante tocmai pentru ca se pot face atat in varianta dulce cat si sarata. Puneti mirodenii dupa plac si veti obtine cele mai felurite scones.

Parmezan Scones

Azi va voi vorbi despre scones cu parmezan si aroma de busuioc. Extraordinar de bune, de fragede si de aromate. Parmezanul si busuiocul se stie ca fac casa buna impreuna iar aceste scones nu face decat sa accentueze acest adevar. Langa o cana de iaurt sunt perfecte, dar merg si cu un strat generos de unt,, cascaval sau branza topita. Sa aveti pofta!

Parmezan Scones

 

Ingrediente

300 gr faina

100 gr unt

150 ml iaurt cremos

50 gr cascaval

50 gr parmezan

1/2 lingurita sare

1/2 lingurita busuioc

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1 ou

Pt uns

1 galbenus + 1 lingura lapte

parmezan ras

boia afumata

Cernem faina impreuna cu sarea, praful de copt si bicarbonatul. Punem busuiocul si amestecam. Adaugam untul si incepem sa framantam usor pana obtinem un aluat sfaramicios. Peste acest aluat nisipos vom pune cascavalul si parmezanul ras. Amestecam din nou iar la final adaugam iaurtul impreuna cu oul batut. Amestecam pana cand obtinem o bila omogena de aluat.

Peincalzim cuptorul la 200 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor.

Impartim aluatul in doua bucati. Facem doua bile din cele doua bucati si le punem pe hartia de copt la distanta. Aplatizam usor bilele pana cand ajung la o inaltime de 2-3cm. Taiem fiecare bila in 8 triunghiuri. Departam usor cele 8 triunghuri astfel incat sa existe o distanta de 1cm intre ele.

Parmezan Scones

Ungem triunghiurile cu ou batut iar deauspra presaram parmezan ras si boia afumata. Coacem scones pana cand se rumenesc frumos, aproximativ 15-20 de minute.

Sunt un adevarat deliciu si emana un miros imbatator in toata casa!

Parmezan Scones


1 Comment

Diverse

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Pentru weekenduri mereu pregatesc ceva bun si dulce. Fie ca este vorba de un desert mai simplu, fie ca este vorba de ceva mai complicat. In functie de timp imi stabilesc si retelele. Cand vreau ceva rapid si bun fac un cheesecake, sau un tort cu blat de biscuiti si creme simple, fara coacere. Asa este acest tort cu branza, ciocolata si caramel. Imbina cateva din ingredientele mele preferate intr-un mod simplu si ispititor in acelasi timp. Crema densa de ciocolata, strat generos si aromat de caramel cu alune de padure crocante. La final un strat aerat, alb si catifelat de crema de branza cu frisca. Totul este simplu, dar impreuna alcatuiesc un tort minunat, placut ca aspect, deloc incarcat dar cu un gust irezistibil. Enjoy!

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Crusta

400 gr biscuiti digestivi

100 gr unt

1 lingura cacao

Crema ciocolata

200 gr ciocolata neagra

100 ml lapte condensat

50 gr unt

50 ml smantana

2 gr gelatina + 2 linguri apa

Crema caramel

150 gr zahar

80 gr unt

80 gr smantana

100 gr alune

1 praf sare

Crema branza

400 gr crema de branza

100 gr lapte condensat

400 ml smantana pentru frisca

2 linguri zahar pudra vanilat

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Crusta. Topim untul la foc mic si il adaugam peste biscuitii macinati marunti si amestecati cu cacaoa. Amestecam usor.

Tapetam cu hartie de copt o tava de 24cm diametru. Punem biscuiti in tava si ii ridicam usor si pe margini. Apasam bine cu fundul unui pahar.

Crema ciocolata. Punem gelatina la hidratat in apa rece. Ciocolata o topim la foc mic impreuna cu laptele condensat, untul si smantana. Cand amestecul e omogen il luam de pe foc si adaugam gelatina. Punemm crema de ciocolata peste crusta si o dam la rece.

Crema caramel. Punem zaharul la caramelizat. Cand se transforma in caramel adaugam sarea si smantana apoi amestecam repede pentru a evita intarirea cremei. Adaugam si untul si continuam sa amestecam pana obtinem o crema omogena.

Tocam usor alunele si le punem peste crema. Turnam caramelul peste crema de ciocolata si dam din nou tortul la rece.

Tort cu branza, ciocolata si caramel

Crema de branza. Amestecam crema de branza cu laptele condensat pana crema e omogena. Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana obtinem o spuma ferma. Incorporam frisca in crema de branza cu miscari de jos in sus. Punem crema peste caramel, doar cand acesta este intarit.

Lasam tortul la rece peste noapte pentru a se intari cremele. Desprindem cu grija inelul de la tava de tort. Decoram tortul cu ciocolata topita si betisoare de ciocolata. Pentru a-l felia folosim un cutit cu taisul fierbinte. Enjoy!

Tort cu branza, ciocolata si caramel


3 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 7
  • 8
  • 9
  • 10
  • 11
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316