• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura in straturi cu ciocolata

Prajituri

Prajitura in straturi cu ciocolata

Prajitura in straturi cu ciocolata este definitia mea pentru o prajitura excelenta cu ciocolata. Straturi de blat fin si usor cu migdale si bezea completate de o crema matasoasa de ciocolata cu arome de alune si vanilie. O prajitura bogata si consistenta. Asa este aceasta prajitura cu multe straturi. Eleganta atat prin aspect cat si prin aromele care o alcatuiesc. Daca o laud atat de mult, posibil sa fie chiar buna aceasta prajitura. Adevarul este ca nu e doar buna, este extrem de buna. Iar eu, ca o iubitoare declarata de ciocolata, am fost cucerita de gustul ei. Are ciocolata, are alune, are un blat fin. Are tot ceea ce inseamna pentru mine un dulce perfect. Enjoy!

Prajitura in straturi cu ciocolata

Blat – Joconde

3 oua

3 albusuri

110 gr faina de migdale

100 gr zahar pudra

15 gr zahar tos

50 gr faina

1 praf sare

Crema de ciocolata

250 gr ciocolata 40-50% cacao

3 galbenusuri

2 linguri zahar

1 praf sare

200 ml smantana dulce

1 lgta extract de vanilie

30 ml lichior de alune

Decor

100 gr ciocolata neagra

25 gr unt

50 gr smantana dulce

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 20 min Nr portii: 20

Prajitura in straturi cu ciocolata

Blat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi de dimensiuni 20×30 cm.
Ouale le mixam cu praful de sare si zaharul pudra pana isi tripleaza volumul si se deschid la culoare. Adaugam faina de migdale, faina alba si se mixeaza usor.

Albusurile le batem spuma tare cu un praf de sare. Adaugam zaharul tos si mixam pana la topirea zaharului. Incorporam albusurile usor in crema de oua, cu miscari de jos in sus.

Turnam compozitia in cele doua tavi si nivelam cu o spatula. Coacem blaturile timp de 15-16 minute, pana cand se rumenesc usor la suprafata. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.

Crema de ciocolata. Punem smantama pentru frisca pe foc mic. Galbenusurile le frecam cu un praf de sare si doua linguri zahar pana se deschid usor la culoare. Ciocolata o rupem bucati mici.

Punem smantana incalzita peste galbenusuri si amestecam usor. Turnam amestecul inapoi in cratita de pe foc. Lasam crema pe foc mic pana incepe sa se ingroasa. Punem si ciocolata maruntita si amestecam bine. Lasam pe foc inca 2-3 minute apoi oprim focul. Amestecul nu trebuie sa fiarba deloc, focul trebuie sa fie mentinut mic.

Dupa 2 minute adaugam lichiorul de alune si extractul de vanilie. Acoperim crema cu folie alimentara si o dam la rece.

Taiem cele doua blaturi in cate 3 bucati egale. Luam o bucata de blat si punem o cincime de crema. Intindem crema uniform si acoperim cu o noua bucata de blat. Procedam la fel pana ajungem la ultimul blat. Peste ultimul blat intindem glazura.

Glazura. Topim la bain marie ciocolata cu smantana si untul. Cand compozitia e omogena o intindem peste prajitura.

Prajitura in straturi cu ciocolata


Leave a Comment

« Naked Rose Pistachio Cake
Tort Dragobete cu ciocolata »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316