• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort de ciocolata de post

Torturi Dulciuri de post

Tort de ciocolata de post

Duliciurile festive de post sunt putin mai pretentioase. In sensul ca necesita mai multa atentie. Atat in cea ce priveste alegerea ingredientelor cat si in modul de preparare. Nu este usor sa faci un blat de post pufos si aerat. Nu este usor nici sa faci o crema delicioasa si consistenta de post, fara produse lactate. Insa nu este imposibil. Pentru asta trebuie exercitiu. Eu am exersat si am facut un tort de ciocolata de post. La gust a iesit minunat, dens, plin de ciocolata, cu arome usoare de cocos. Textura cremei a fost chiar grozava, o crema de ciocolata pufoasa si matasoasa. Blatul a iesit usor mai dens decat cel normal. Insa la gust, cu nimic mai prejos. Deci un tort de ciocolata de post minunat!

Tort de ciocolata de post_3

Ingrediente blat

300 gr faina

2 lingurita praf de copt

1 lingurita bicarbonat

100 gr cacao

1/3 lingurita sare

100 ml cafea tare fierbinte

250 ml lapte de migdale

2 lingurite extract de vanilie

2 banane coapte

150 gr piure de dovleac/cartof dulce/

100 ml ulei

200 gr zahar

1 lingura otet

Crema

300 gr ciocolata neagra

300 gr lapte de cocos ( fara lichid )

50 gr zahar pudra

Timp de preparare: 1 ore Timp de coacere: 40 min Nr portii: 10-12

Tort de ciocolata de post_1

Blat. Mixam uleiul cu zaharul si otetul pana cand compozitia se ingroasa usor. Separat zdrobim bananele si le amestecam cu piureul de dovleac. Adaugam si laptele de migdale si expractul de vanilie.

In alt vas amestecam ingredientele uscate: faina, cacaoa, praful de copt, bicarbonatul si sarea.

Peste crema de ulei si zahar punem alternativ din compozitia uscata si cea lichida. De fiecare data amestecam usor. Adaugam cafeaua fierbinte si omogenizam.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt doua tavi de 18 cm diametru. Distribuim compozitia in cele doua tavi in mod uniform. Introducem tavile in cuptor.

Coacem blatul timp de 35-40 de minute, pana trece testul cu scobitoarea. Scoatem tavile pe un gratar la racit si lasam blaturile la racit in tava.

Tort de ciocolata de post_5

Crema. Punem o cutie de lapte de cocos, de 400 ml, la congelator pentru 1-2 ore. Desfacem cutia si scurgem tot lichidul. Partea solida ( in jur de 300 de grame ) o punem la topit impreuna cu ciocolata rupta bucatele. Focul trebuie sa fie foarte mic. Mestecam din cand in cand pentru a omogeniza compozitia.

Cand e topita complet, dam crema la rece. Dupa ce a ajuns la temperatura camerei o punem in congelator pentru o ora.

Dupa o ora mixam puternic crema impreuna cu zaharul pudra pana cand se ingroasa si se deschide la culoare. Este o crema minunata, atat la gust cat si la aspect.

Tort de ciocolata de post_2

Luam o bucata de blat, o ungem cu crema, punem urmatorul blat si din nou crema. Pudram tortul cu cacao. Il dam la rece pentru 2-3 ore apoi putem sa il feliem.

Este un tort extrem de gustos, dens si cu un gust puternic de ciocolata. Este perfect pentru zilele de post cand ne dorim un dulce festiv. Enjoy!

Tort de ciocolata de post_4


1 Comment

« Prajitura cu nuca si ricotta
Pumpkin whoopie pies »

Comments

  1. Gabriela says

    December 2, 2015 at 11:45 pm

    Vai de mine și de mine. Ce blat! Ce crema! Sunt curioasa ce gust o avea ganache ul cu laptele cocos. Blatul sunt sigura ca e bun, are și banane, e super umed și delicios. Bravo! Și pupici!

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316