• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat dulce / Spirale cu ciocolata

Aluat dulce

Spirale cu ciocolata

Pentru ca s-a mai racorit afara va aduc o reteta care va va face sa deschideti cuptorul. Spirale cu ciocolata care vor umple casa cu miros de aluat dulce, rumen si aromat. Acel miros care te face sa nu mai vrei sa pleci din casa, sa il ai mereu prin preajma. Da, vorbesc asa pentru ca eu iubesc aluatul dospit copt in casa, fie el dulce sau cu umpluturi sarate. Painea de casa este alta slabiciune a mea, dar despre ea vom vorbi alta data. Acum vorbim despre aceste spirale cu ciocolata simple, pufoase si gustoase foc. Rapide si sofisticate in acelasi timp. O minunatie!

Spirale cu ciocolata_3

Aluat
600 gr faina
2 oua
80 gr smantana
250 ml lapte
50 gr zahar
1 lingurita sare
13 gr drojdie proaspata

Umplutura
30 gr cacao
50 gr zahar
80 gr unt
1 lingurita zahar vanilat

Spirale cu ciocolata_2

Incalzim putin laptele pe foc mic, dizolvam zaharul si drojdia, apoi il lasam sa se odihneasca 10 minute.

Faina o cernem iar in milocul ei facem o gropita. Ouale le batem usor cu furculita apoi adaugam smantana – aveti grija sa folositi ingrediente la temperatura camerei. Daca sunt reci de la frigider incalziti-le usor pe foc.

Punem laptele si drojdia in mijlocul fainii turnam si amestecul de oua si smantana si incepem sa framantam. Adaugam sarea si continuam framantarea pana obtinem un aluat elastic, omogen, moale dar nelipicios. Dupa caz mai adaugam faina sau lapte. Lasam la dospit pentru o ora la loc caldut ferit de curenti – preferabil in cuptorul incalzit usor.

Pentru umplutura procedam in felul urmator. Amestecam untul cu zaharul pana cand devine cremos. Impartim compozitia in doua iar intr-una din ele vim pune cacaoa, in cealalta zaharul vanilat. Lasam deoparte.

Dupa ce aluatul si-a dublat volumul il punem pe masa infainata, il intindem intr-o foaie dreptunghiulara nu foarte subtire, cca 1 cm grosime. Untul moale ( fara cacao ) il intindem uniform pe suprafata aluatului. Impaturim aluatul ca si in poza si il dam la rece pentru jumatate de ora.

DSC_2

Scoatem aluatul din frigider si il intindem din nou intr-o foaie dreptunghiulara. Procedam aproximativ la fel ca la foietaj, insa tehnica e mult simplificata. Ungem acum aluatul cu crema de unt si cacao. De data aceasta vom face un rulou. Il dam la rece pentru jumatate de ora.

DSC_1

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si ungem cu unt 12 forme de briose ( preferabil cu peretii mai inalti )

Scoatem ruloul din frigider. Cu o ata taiem spirale groase de 4cm, le asezam in formele pregatite, le ungem cu galbenus si le mai lasam la dospit pentru 30 de minute.
Coacem spiralele pentru 20-25 de minute pana cand se rumenesc frumos. Dupa ce le scoatem din cuptor le mai lasam 10 minute la racorit apoi putem sa servim cu pofta. Enjoy!

Spirale cu ciocolata_1

Spirale cu ciocolata_4


2 Comments

« Tort de bezea cu mousse de ciocolata
Prajitura de ciocolata cu praline si amaretto »

Comments

  1. Laura Coltuc says

    September 24, 2015 at 9:57 pm

    Delicioase. Abia ce le-am scos din cuptor. Doar ca eram prea euforica si nu le-am mai uns cu galbenus inainte de a le baga la cuptor. Cred ca voi pune mai mult zahar data viitoare. Sunt usor de facut, dar migaloase, merita.Am facut si rulourile cu scortisoara. Au fost super gustoase. La cat mai multe retete

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 25, 2015 at 12:23 pm

      Multumesc Laura! Zaharul se mai poate adapta. Noua ne plac mai putin dulci, sau cel putin mie :) SI incerc sa-i obisnuiesc si pe copii asa.
      Si mie imi plac tare mult aluaturile facute la cuptor. Mai ales atunci proaspete…le-am manca pe toate 😀

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316