• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Muffins/Cupcakes / Angel Food Cupcakes

Muffins/Cupcakes

Angel Food Cupcakes

Ce poate fi mai dragut si mai frumos decat niste cupcakes? Sa fie oare aceste Angel Food Cupcakes? Adica prajiturile ingerilor in varianta mini dar la fel de delicioasa. Blatul alb si fin este completat de o crema fina, lucioasa, o crema aromata de vanilie. O crema de un galben frumos ce contrasteaza cu albul blatului si al cremei de frisca ce le separa. In varf intalnim minunata si delicioasa zmeura, zmeura ce o iubesc eu in orice desert.

Blatul de cupcakes contine doar albusuri, zahar si faina, este un blat putin mai delicat atat la propiu cat si la figurat. Blatul necesita putina atentie la copt. Are nevoie de un perete de sprijin, sunt excluse formele de silicon. Temperatura de coacere nu este la fel de mare ca si la cupcakes obisnuite. Dupa ce le scoatem din cuptor rasturnam tava si le lasam asa pana se racesc complet. Abia apoi incercam sa le scoatem din forme. Iar apoi le ornam dupa cum preferam. Eu am ales frisca si vanilia, minunate!

Angel Food Cupcakes_1

6 Cupcakes

4 albusuri

5 linguri rase zahar

4 linguri rase faina

1 lgta extract de vanilie

1 lingura suc de lamaie

 

Crema vanilie

4 galbenusuri

250 ml lapte

3 linguri amidon

4 linguri zahar

50 gr unt

1 praf de sare

1 lingurita extract de vanilie

 

Frisca

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar pudra vanilat

Angel Food Cupcakes_2

Albusurile, la temperatura camerei, le batem spuma impreuna cu un praf de sare. Cand albusurile incep sa prinda volum adaugam o lingurasuc  de lamaie. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma.

Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu trebuie sa ramana cristale de zahar netopite inainte de a adauga si urmatoarea lingura. Dupa ce am adaugat tot zaharul punem si faina si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 165 de grade. Pregatim 6 forme de cupcakes din teflon sau aluminiu ( exclus silicon ). Formele nu trebuie unse cu nimic. Punem cate o lingura din compozitie in forme, treptat, pentru a putea umple eventualele goluri de aer. Umplem formele de cupcakes pana sus. Le dam la cuptor si le coacem timp de 30-35 de minute, pana cand se rumenesc frumos. Scoatem tava/formele de cupcakes si le rasturnam pe un gratar fara sa scoatem formele in care le-am copt. Dupa ce se racesc complet le scoatem cu grija din forme.

Pentru crema de vanilie incalzim laptele pe foc mic impreuna cu zaharul . Galbenusurile le amestecam cu un praf de sare si cu amidonul. Cand laptele este fierbinte adaugam cateva linguri peste galbenusuri pentru a le desface. Turnam galbenusurile peste lapte si lasam la foc mediu pana cand crema da in clocot si incepe sa se ingroase. Oprim focul, adaugam esenta de vanilie si untul si amestecam bine. Acoperim crema cu folie alimentara si o punem la racit.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu zaharul vanilat pana cand devine o spuma ferma.

Ornam cupcakes cu frisca si crema de vanilie. Deasupra punem o zmeura delicioasa. Enjoy!

Angel Food Cupcakes_3


2 Comments

« Cheesecake cu ciocolata si piersici
Pogacele cu spanac »

Comments

  1. olivia says

    September 1, 2015 at 12:34 pm

    Niste briose delicate si totodata posibilitatea de a valorifica albusurile stranse in congelator.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 2, 2015 at 11:52 am

      Da, Olivia sunt grozave! Simple, economice si delicioase 😉

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316