• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Inghetata / Sour Cherry Sorbet – Sorbeto de visine

Inghetata

Sour Cherry Sorbet – Sorbeto de visine

Sorbeto este un desert clasic inghetat care se face in primul rand din piure de fructe, apa si zahar. Nu contine deloc lactate si este varianta mai dietetica a inghetatei. Cei care doresc sa consume un desert usor si racoros pe timp de vara, pot cu incredere sa apeleze la sorbeto. Sour cherry sorbet – sorbet de visine in traducere – este un sorbeto usor de facut, aromat si cu o culoare foarte frumoasa.  Textura este ca si a unei granita mai consistente si mai legate. Este extrem de racoros si trebuie consumat incet, dar nu neaparat cu moderatie pentru ca aduce un minim de calorii.

Pentru a obtine un sorbeto frumos, fara ace de gheata, este necesarea folosirea unui aparat de inghetata. Rezultatul va fi super!

Sour Cherry Sorbet

Ingrediente

500 gr visine fara samburi

200 ml apa

100 gr zahar

1 lingura zeama lamaie/lime

1 lingura coniac

Sour Cherry Sorbet

Visinele le punem in blender si facem un piure fin. Trecem visinele prin sita pentru a scoate doar sucul. Apasam cu lingura pentru a obtine cat mai mult lichid. Peste visine punem apa, zaharul, zeama de lamaie ( sau lime ) si coniacul. Amestecam bine.

Pornim masina de inghetata si turnam incet lichidul pentru sorbeto. Lasam masina sa lucreze o jumatate de ora. Vom obtine asa un sorbeto moale, fara ace de gheata. Punem sorbeto intr-un vas termorezistent si-l dam la congelator pentru minim 24 de ore.

A doua zi, inainte de a-l servi , va trebui sa-l lasam 15 minute la temperatura camerei. Formam globuri de sorbeto cu ajutorul unei linguri de ingehetata introdusa in apa calda. Servim sorbeto imediat alaturi de fructe proaspete. Enjoy!

Sour Cherry Sorbet

 


Leave a Comment

« Tort fin cu coacaze rosii si negre
Raspberry brownies »

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316