• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Torturi / Tort fin cu coacaze rosii si negre

Torturi

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Iubesc torturile! Cele dulci in special, dar si cele sarate – numai sa fie vorba de torturi bune de mancat. Imi plac torturile mici, colorate, cu fructe sau cu ciocolata. Imi plac straturile de blat si crema, imi place jocul de texturi. Imi place sa le vad in poze, imi place sa le gust :) Si uite asa am ajuns la acest tort fin cu coacaze rosii si negre. Culori, texturi, arome minunate!  Un tort delicat, dragut si elegant. Perfect pentru o zi festiva, perfect pentru toti cei dragi noua.

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Blat

5 albusuri

160 gr unt

180 gr zahar

150  ml lapte

300 gr faina

2 lingurita praf de copt

1/3 lingurita sare

1 lingurita extract de vanilie

Crema de coacaze rosii

200 gr coacaze rosii

3 linguri zahar

1 lingura amidon + 3 linguri apa

Crema de coacaze negre

150 gr coacaze negre

2 linguri zahar

200 ml smantana pentru frisca

2 foi gelatina

Decor

400 gr crema de branza

100 gr unt 80%

100 gr zahar pudra

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 45 min. Nr portii:  12

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Pregatim imgredientele pentru blat cu o ora inainte de a ne apuca de treaba. Untul trebuie sa fie moale si usor de prelucrat. Preincalzim cuptorul la 180 de grade si tapetam cu hartie de copt doua tavi mici de 16cm diametru.

Batem usor albusurile cu 2-3 linguri de lapte si cu vanilia. Separat punem in bolul de la mixer ingredientele uscate: zaharul, faina, praful de copt si sarea. Mixam la viteza foarte mica timp de 10-15 secunde. Adaugam untul si laptele si mixam timp de 2-3 minute. Adaugam albusurile incet si continuam mixarea pentru inca 2-3 minute pana la omogenizare. Oprim mixerul. Impartim compozitia in cele doua tavi si nivelam. Coacem blaturile pentru 40-45 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Le scoatem pe un gratar la racit.

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Crema de coacaze rosii. Spalam bine fructele si le punem pe foc impreuna cu zaharul. Le lasam sa fiarba aproximativ 5 minute, pana cand se inmoaie bine. Amidonul il desfacem cu apa si il adaugam peste coacaze. Lasam 1-2 minute la fiert pana se ingroasa. Dam crema la rece.

Crema de coacaze negre. Coacazele negre le spalam bine apoi le punem pe foc impreuna cu zaharul. Dupa 5 minute de fiert oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in apa rece. Dupa 4-5 minute o adaugam peste coacaze si amestecam bine. Dam crema la rece.

Smantana pentru frisca o mixam bine impreuna cu o lingurita de zahar vanilat. Cand obtinem o spuma ferma ne oprim si o punem peste crema de coacaze negre racita. Amestecam usor, prin miscari de jos in sus.

Decor. Mixam untul cu zaharul pana cand obtinem o crema spumoasa. Adaugam branza, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. La final incorporam vanilia. Dam crema la rece pentru o ora.

Tort fin cu coacaze rosii si negre

Asamblare. Punem o lingura de crema rosie deoparte. Taiem fiecare blat in doua bucati. Punem o bucata pe un platou si o acoperim cu jumatate din crema rosie. Deasupra punem un nou blat iar peste el punem toata crema de coacaze negre. Urmeaza un nou blat si restul de crema rosie. Deasupra punem ultimul blat si apasam usor. Pentru un rezultat mai bun este bine sa asamblam tortul in tava in care l-am copt. Tava ar fi bine sa aiba peretii inaltii, altfel e necesara folosirea unui inel reglabil sau a hartiei de copt.

O treime din crema de branza o amestecam cu crema rosie ramasa. Acoperim partea de jos a tortului cu aceasta crema roz. Restul de tort il imbracam in crema alba. Nivelam pe cat posibil. Dam tortul la rece pentru 2-3 ore apoi il decoram cu coacaze si il feliem dupa preferinta. Enjoy!

Tort fin cu coacaze rosii si negre

 


5 Comments

« Black forest cheesecake
Sour Cherry Sorbet – Sorbeto de visine »

Comments

  1. Rocsy Ciobanu says

    July 12, 2015 at 3:46 pm

    Ce culori, cum arata….De vis!!!

    Reply
  2. Codruta says

    June 10, 2016 at 11:31 am

    Azi am sa incerc sa fac acest tort minunat, desi am mici rezerva la balt, doar albusurile? Crema de branza pot folosi si mascarpone?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 11, 2016 at 11:49 am

      Buna Codruta. Doar albusuri am folosit, si nu a fost nicio problema. O sa iasa un blat umed si aromat. Pentru decor poti folosi si mascarpone, o sa iasa grozav si asa. Zi frumoasa!

      Reply
  3. lili says

    September 26, 2016 at 1:45 pm

    E ok daca pregatim compozitia pentru ambee blaturi, o impartim in doua forme egale si una sta in asteptare in timp ce alta se coace? Vor creste la fel?

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      September 27, 2016 at 7:27 am

      Buna Lili, eu cred ca este in regula si blaturile se vor coace la fel. Sa imi spui cum a iesit. Zi frumoasa!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316