• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Cheesecake / Black forest cheesecake

Cheesecake

Black forest cheesecake

Black forest cheesecake este un chessecake minunat. Este dulce, aromat, putin acrisor, crusta crocanta, umplutura cremoasa si fina. Pentru mine este un super desert pentru ca are ce-mi place mie mai mult: branza + ciocolata. Inca un aspect pentru care il recomand este ca se face simplu, ca majoritatea prajiturilor de acest fel. Blatul este clasic, din biscuiti, deci nu necesita mult efort. Umplutura este la randul ei usor de facut. Ceea ce implica mai mult efort este faptul ca acestui cheesecake i-am adaugat doua straturi in plus: unul de jeleu si celelat de frisca. Impreuna merg foarte bine si va recomand sa nu renuntati la ele.

Black forest cheesecake

Crusta

250 gr biscuiti

40 gr cacao

100 gr unt

Umplutura

300 ml smantana dulce de gatit

400 gr branza de vaci

4 oua

150 gr zahar

200 gr ciocolata neagra

50 ml lapte

100 gr visine

1 lingurita extract de vanilie

Jeleu de visine

200 gr visine

100 ml apa

6 gr gelatina

4 linguri zahar

Decor

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vanilat

visine

Timp de preparare: 1 ora  Timp de coacere: 1 ora  Nr portii: 12-14

Black forest cheesecake

Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Adaugam cacao si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il punem peste biscuiti. Amestecam pana obtinem un aluat nisipos, usor lipicios. Daca aluatul este prea uscat si nu se leaga, atunci putem sa adaugam 2-3 linguri de lapte.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 18-20 cm diametru. Punem biscuiti pe fundul tavii si apasam bine cu dosul unui pahar. Dam crusta la rece pana pregatim umplutura.

Crema. Visinele le spalam si le indepartam coditele si samburii. Ciocolata o topim impreuna cu laptele apoi o lasam la racorit pentru 10 minute. Preincalzim cuptorul la 160 de grade.

Punem in blender smantana impreuna cu branza, ouale, zaharul si vanilia. Mixam bine pana cand obtinem o compozitie cremoasa si fina. Adaugam ciocolata si mai mixam pana la omogenizare.

Peste crusta punem visinele ( nu trebuie sa le aranjati pentru ca se vor ridica odata ce punem umplutura ) apoi turnam umplutura. Nivelam si dam cheesecake-ul la cuptor pentru o ora. Cand e gata oprim focul si lasam prajitura la racorit in cuptor. In acest fel vom evita craparea suprafetei. Dupa 2 ore putem sa-l dam la rece.

Black forest cheesecake

Jeleu. Punem visinele impreuna cu zaharul si 50 ml de apa pe foc. Fierbem compozitia timp de 5-10 minute pana se inmoaie apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in restul de apa. Dupa 5 minute o punem peste visine si amestecam bine. O lasam la rece pana capata putina consistenta.

Punem jeleul peste cheesecake ( insa numai dupa ce acesta a stat cel putin 2 ore la rece ) fara a-l scoate din tava in care l-am copt. Lasam la rece peste noapte.

Smantana pentru frisca o mixam bine de tot cu zaharul pudra pana cand obtinem o frisca ferma. A doua zi scoatem cheesecake-ul din tava si il ornam cu frisca si visine proaspete. Enjoy!

Black forest cheesecake

 


2 Comments

« Chifle cu piper si parmezan
Tort fin cu coacaze rosii si negre »

Comments

  1. Laura Nechita says

    July 9, 2015 at 7:29 pm

    Eu …sunt fan cheesecake, iar asta arata de milioane! Plec cu felia dupa mine! 😛 :)))) Te pupacesc!

    Reply
  2. Madalina says

    July 13, 2015 at 2:14 pm

    Yummy, o prajiura numai buna de vara. Proaspat facuta, scoasa din frigider. Vaii, sper sa am ocazia sa o fac de curand. Am facut ceva mai multe in ultima perioada dar doar clasice, n-am mai cautat retete. Eh, acum am ocazia si deja mi s-a facut pofta doar din poze. Multumesc! 😀

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316