• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Blog

Cheesecake

Black forest cheesecake

Black forest cheesecake

Black forest cheesecake este un chessecake minunat. Este dulce, aromat, putin acrisor, crusta crocanta, umplutura cremoasa si fina. Pentru mine este un super desert pentru ca are ce-mi place mie mai mult: branza + ciocolata. Inca un aspect pentru care il recomand este ca se face simplu, ca majoritatea prajiturilor de acest fel. Blatul este clasic, din biscuiti, deci nu necesita mult efort. Umplutura este la randul ei usor de facut. Ceea ce implica mai mult efort este faptul ca acestui cheesecake i-am adaugat doua straturi in plus: unul de jeleu si celelat de frisca. Impreuna merg foarte bine si va recomand sa nu renuntati la ele.

Black forest cheesecake

Crusta

250 gr biscuiti

40 gr cacao

100 gr unt

Umplutura

300 ml smantana dulce de gatit

400 gr branza de vaci

4 oua

150 gr zahar

200 gr ciocolata neagra

50 ml lapte

100 gr visine

1 lingurita extract de vanilie

Jeleu de visine

200 gr visine

100 ml apa

6 gr gelatina

4 linguri zahar

Decor

200 ml smantana pentru frisca

1 lingurita zahar vanilat

visine

Timp de preparare: 1 ora  Timp de coacere: 1 ora  Nr portii: 12-14

Black forest cheesecake

Punem biscuitii in robot si-i macinam fin. Adaugam cacao si amestecam. Untul il topim la foc mic apoi il punem peste biscuiti. Amestecam pana obtinem un aluat nisipos, usor lipicios. Daca aluatul este prea uscat si nu se leaga, atunci putem sa adaugam 2-3 linguri de lapte.

Tapetam cu hartie de copt o tava rotunda de 18-20 cm diametru. Punem biscuiti pe fundul tavii si apasam bine cu dosul unui pahar. Dam crusta la rece pana pregatim umplutura.

Crema. Visinele le spalam si le indepartam coditele si samburii. Ciocolata o topim impreuna cu laptele apoi o lasam la racorit pentru 10 minute. Preincalzim cuptorul la 160 de grade.

Punem in blender smantana impreuna cu branza, ouale, zaharul si vanilia. Mixam bine pana cand obtinem o compozitie cremoasa si fina. Adaugam ciocolata si mai mixam pana la omogenizare.

Peste crusta punem visinele ( nu trebuie sa le aranjati pentru ca se vor ridica odata ce punem umplutura ) apoi turnam umplutura. Nivelam si dam cheesecake-ul la cuptor pentru o ora. Cand e gata oprim focul si lasam prajitura la racorit in cuptor. In acest fel vom evita craparea suprafetei. Dupa 2 ore putem sa-l dam la rece.

Black forest cheesecake

Jeleu. Punem visinele impreuna cu zaharul si 50 ml de apa pe foc. Fierbem compozitia timp de 5-10 minute pana se inmoaie apoi oprim focul. Gelatina o punem la hidratat in restul de apa. Dupa 5 minute o punem peste visine si amestecam bine. O lasam la rece pana capata putina consistenta.

Punem jeleul peste cheesecake ( insa numai dupa ce acesta a stat cel putin 2 ore la rece ) fara a-l scoate din tava in care l-am copt. Lasam la rece peste noapte.

Smantana pentru frisca o mixam bine de tot cu zaharul pudra pana cand obtinem o frisca ferma. A doua zi scoatem cheesecake-ul din tava si il ornam cu frisca si visine proaspete. Enjoy!

Black forest cheesecake

 


2 Comments

Aluat sarat

Chifle cu piper si parmezan

Chifle cu piper si parmezan

Produsele de panificatie sunt o placere a mea. Imi place sa le fac in casa, sa simt mirosul de aluat proaspat copt. Miros care umple toata casa si care te cheama in bucatarie. Iar painea proaspata, rumena si pufoasa, care tocmai o scoti din cuptor, este o minunatie!

Nu fac foarte des paine, pentru ca nu am timpul necesar. Cateodata insa, cand pofta este prea mare, sau cand vad o reteta grozava, ma pun pe treaba. Reteta grozava am gasit-o si la Dia Daria printre ale ei retete dragi. Numele: chifle cu piper si parmezan. Rezultatul: o minunatie! Se fac chiar usor, deci dificultatea si lipsa de timp nu pot fi invocate.

Reteta de chifle o alatur celorlalte retete din cadrul Provocarii secrete din luna iunie, gazduita de Kadia. Parada lor o puteti gasi aici. Poftiti la chifle!

Chifle cu piper si parmezan

Ingrediente

400 gr faina

200-250 ml lapte

1 lingurita zahar

50 gr unt

12 gr drojdie proaspata

1 lingurita rasa piper macinat

1/2 lingurita sare

40 gr parmezan

1 ou

mac + seminte pentru decor

Timp de preparare: 30 min. Timp de asteptare: 90 min. Timp de coacere: 30 min.

Chifle cu piper si parmezan

Pregatim ingredientele cu o ora inainte de a ne apuca de treaba. In acest fel vor ajunge toate la aceeasi temperatura.

Incalzim usor 100 ml lapte . Oprim focul si adaugam zaharul si drojdia. Amestecam putin apoi lasam compozitia 10 minute la odihnit.

Cernem faina cu sarea si piperul. Adaugam parmezanul ras si facem o adancitura in mijloc. Turnam maiaua, untul topit si incepem sa framantam. Treptat adaugam restul de lapte. Ne oprim in momentul in care avem un aluat inchegat, usor de prelucrat. Framantam aproximativ 10-15 minute, pana cand obtinem un aluat nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop curat si il lasam la dospit, intr-un loc caldut.

Dupa o ora de dospit aluatul trebuie sa-si fi dublat volumul. Il rasturnam pe masa de lucru usor infainata si il impartim in 8 bucati aproximativ egale.

Chifle cu piper si parmezan

Ungem cu ulei o tava de 20/30 cm. Luam fiecare bucata de aluat si incercam sa-i dam o forma rotunda. O rotim usor intre palma si blatul de lucru pana cand suprafata ei capata un aspect neted si lucios. Punem chifla in tava si continuam cu celelalte bucati de aluat.

Dupa ce am terminat toate chiflele le ungem cu ou batut. Deasupra presaram mac si seminte de in. Lasam chiflele la dospit pentru 20-30 de minute.

Cu 10 minute inainte de a le coace pornim cuptorul. Incalzim la 190 de grade. Cand cuptorul e incins introducem tava cu chifle. Dupa 10 minute reducem focul la 175 de grade si continuam coacerea pana cand se rumenesc frumos la suprafata.

Scoatem chiflele din cuptor si le lasam la racit in tava. Cand sunt reci le punem si le pastram intr-o punga de hartie.

Chiflele rezista aproximativ 2-3 zile fara a se usca miezul. Sunt delicioase pentru micul dejun sau pentru o cina rapida. Enjoy!

Chifle cu piper si parmezan


3 Comments

Concursuri

Concurs de vara cu Green Sugar

Concurs de vara cu Green Sugar

Concursul s-a incheiat!

Vara este toi iar pietele sunt pline de fructe aromate. Este sezonul in care putem facem dulceturi felurite, in mii de combinatii. Sau facem dulceturi simple din fructele noastre preferate. Orice fructe am alege pentru dulceata este clar ca ne dorim ca ea sa iasa delicioasa. Iar daca ar avea calorii cat mai putine calorii atunci cu siguranta am vorbi despre dulceata ideala.

Dulceata de caise fara zahar_concurs

Green Sugar vine in ajutorul gospodinelor si al iubitorilor de delicatese facute in casa. Ei au scos recent pe piata gelifiantul Green Sugar, un gelifiant pe baza de indulcitor din stevia rebaudiana. Acest indulcitor din stevie este un produs natural care poate fi folosit cu succes in preparea dulciurilor, la fel cum este folosit zaharul normal. Eu am avut ocazia de a experimenta cateva retete ( grozave chiar ) cu indulcitorul Green Sugar. Dovada sunt rulada cu mascapone si cirese sau tortul cu menta si ciocolata. Pe langa aceste retete mai gasiti si altele la fel de bune, trebuie doar sa explorati retetele Green Sugar de pe site.  Au iesit niste dulciuri cu un gust minunat dar fara calorii.

Ultima mea incercare a fost gemul de caise si portocale unde am folosit chiar gelifiantul Green Sugar. Asa cum am spus si in reteta, procedeul a fost foarte simplu. In cateva minute am avut pe masa o dulceata foarte aromata, cu o culoare superba si cu zero calorii.

Puteti si voi sa faceti dulceturi dietetice si delicioase acasa – chiar puteti sa incercati reteta mea daca va place – daca va inscrieti la concursul oferit de Green Sugar. Premiul consta intr-o punga de gelifiant Green Sugar ( in valoare de 47.96 RON ) din care puteti sa realizati acasa dulceata rapida si sanatoasa. Aceste dulceturi pot fi consumate de persoanele alfate la dieta, dar si de cele care sufera de diabet. O punga de gelifiant este potrivita pentru un kilogram de fructe proaspete. Va invit la concurs asadar!

greenSugarGelifianrt

Pentru a participa la concurs trebuie sa indepliniti cateva conditii:

– sa dati like la pagina de facebook EnjoyDessert ( pagina de aici )

– sa dati like la pagina de facebook Green Sugar ( adica aici )

– sa dati share pe Facebook la reteta mea de dulceata cu caise si portocale. Reteta o gasiti aici iar butonul de share este in josul postarii.

– sa lasati un comentariu la aceasta postare ( nu pe facebook , doar pe blog ) prin care sa specificati un atu al gelifiantului Green Sugar.

 

Informatii aditionale:

Concursul se desfasoara in perioada 6.07.2015 – 14.07.2015 ora 24.

La concurs poate sa participe oricine insa premiile vor fi livrate doar pe teritoriul Romaniei.

Castigatorul se va desemna prin tragere la sorti cu ajutorul random.org

Participantii trebuie sa indeplineasca toate cele patru conditii pentru a se inscrie la concurs.

Va urez mult succes tuturor!

Concursul s-a incheiat. Lista participantilor este urmatoarea:

1. Roxana
2. KEREKES ANA MARIA
3. Tihulca Iuliana
4. Ana
5. Renata
6. Stefana
7. Agache Lucica
8. Alina Potocean
9. Sidonia Toncean
10. Laura Mimmi
11. Alexandra David
12. Timea
13. Laura Nechita
14. Postolache Violeta
15. Lili
16. Anca
17. Camelia
18. Claudia Baban
19. PAUN LOREDANA
20. PAUN DORIN PETRU
21. Suciu Clementina
22. Pop Aurelia
23. Ene Maria
24. Matei Gabriela
25. Mihaela
26. Buburuzabubu
27. Simona
28. Lia Maria Grozi
29. Diana@ DisturbinglyDelicious
30. Sara & Miki
31. Claudia Rusu
32. madicuisine
33. Nicoleta Bleahu
34. Mirela-Liliana Ion
35. Iuliana Florentina Avram
36. Dionisie Valentin Emmy
37.  Margareta
38. Amaly
39. Adina Roz
40. Emese
41. Deyu Andreea

castigator Green Sugar

Castigatorul, conform random.org, este numarul 38 – Amaly.  Felicitari!


41 Comments

Prajituri

Pandispan cu caise

Pandispan cu caise

Din nou va aduc o prajitura simpla si rapida. Pandispan cu caise = un blat moale, pufos, aerat si aromat cu minunatele caise. Este acea prajitura perfecta pe care o poti lua cu tine oriunde ai merge. La iarba verde, la scoala, la serviciu. O poti servi chiar si acasa alaturi de un compot de fructe, de smantana dulce, sau chiar de on inghetata cremoasa. Este o prajitura versatila, se comporta minunat in diverse combinatii. Pnadispanul este economic si spornic. Alaturi de fructe de sezon se transforma intr-o prajitura fina, aromata si delicioasa. Poftiti la prajitura cu caise!

Pandispan cu caise

Ingrediente

4 oua

100 ml ulei

100 ml lapte

240 gr faina

150 gr zahar

1 lingurita zahar vanilat

1 praf de sare

5 gr praf de copt

400 gr caise

50 gr fulgi de migdale

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 35 min. Nr portii: 20

Pandispan cu caise

Caisele le spalam si scoatem samburii. Fiecare  caisa o taiem in patru bucati.

Faina o amestecam cu sarea, zaharul vanilat si praful de copt.

Ouale le mixam impreuna cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam treptat laptele si uleiul continuand mixarea. Oprim mixerul si incorporam faina cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt o tava de dimensiuni 25/35 cm. Turnam compozitia in tava. Din loc in loc punem bucatile de caise si le apasam usor. Deasupra presaram fulgi de migdale.

Pandispan cu caise

Coacem prajitura timp de 30-35 de minute, pana cand se rumeneste frumos la suprafata. O lasam la racit in tava.

Pudram cu zahar prajitura abia in momentul in care s-a racit complet. O feliem dupa preferinta si o servim cu pofta. Enjoy!

Pandispan cu caise


Leave a Comment

Tarte/Placinte dulci

Tarta decadenta cu ciocolata si zmeura

Tarta decadenta cu ciocolata si zmeura

Ce poate fi mai bun si mai minunat decat o tarta decadenta cu zmeura si ciocolata? Un tort, o prajitura, o inghetata? Probabil, dar doar daca sunt decadente, adica au multa ciocolata si zmeura. Insa chiar si asa, tarta aceasta mi se pare ca le intrece pe toate. Crusta crocanta, dulceata de zmeura aromata si fructata + crema mega delicioasa de ciocolata – aceasta combinatie numai la o tarta o poti gasi. Adica la aceasta superba tarta. Stiu ca o laud prea mult, insa atat de mult mi-a placut incat nu pot sa o las in banalitate. Merita toate aceste cuvinte de lauda, si poate asa o sa va conving sa o faceti si voi.

Tarta decadenta cu ciocolata si zmeura

Crusta

300 gr biscuiti oreo

50 gr unt + 2 linguri lapte

 

Umplutura

200 gr dulceata de zmeura galbena

250 gr ciocolata neagra

300 ml smantana pentru frisca

4 galbenusuri

3 linguri zahar

1 lingurita extract de vanilie

300 gr zmeura pt decor

Tarta decadenta cu ciocolata si zmeura

Punem biscuitii impreuna cu untul in robot. Ii macinam fin. Daca nu obtinem o compozitie care se leaga mai adaugam putin lapte. Trebuie sa fie un aluat nisipos insa putin umed pentru a lega crusta.

Ungem cu unt o tava de tarta de 24cm.  Punem compozitia de biscuiti in tava si acoperim bine fundul si lateralele. Apasam bine cu fundul unui pahar.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade si coacem crusta timp de 10 minute. Scoatem apoi tava pe un gratar la racit.

Daca nu gasiti dulceatas de zmeura galbena puteti sa folositi dulceata de zmeura sau sa faceti in casa in felul rumator:  punem 250 gr zmeura + 3 linguri zahar pe foc. Fierbem compozitia timp de 15-20 de minute pana se leaga. Cand e rece e gata de folosit.

Punem dulceata de zmeura peste crusta.

Tarta decadenta cu ciocolata si zmeura

Crema. Smantana o punem intr-o cratita cu fundul gros pe foc mediu. Galbenusurile le amestecam cu zaharul. Ciocolata o rupem bucati mici. Cand smantana e calda turnam in fir subtire peste galbenusuri, amestecand continuu. Punem compozitia cu galbenusuri si smantana pe foc mic. Lasam 5-10 minute pana se ingroasa usor ( nu va fi ca o crema groasa ). Oprim focul si adaugam ciocolata. Dupa doua minute amestecam bine. La final incorporam vanilia.

Turnam crema de ciocolata peste dulceata si nivelam. Lasam tarta la rece pentru 2-3 ore. Decoram cu zmeura si zahar pudra apoi o feliem cu un cutit cu taisul fierbinte. Este un deliciu!! Enjoy!

Tarta decadenta cu ciocolata si zmeura


Leave a Comment

Checuri

Chec cu zmeura si lime

Chec cu zmeura si lime

Ceva bun + zmeura + limeta + nuci? Adica acest delicios chec cu zmeura si lime plus nuci, un chec simplu din categoria dulciurilor de casa rapide, economice si foarte gustoase. La aceasta combinatia am ajuns pentru ca avem zmeura la frigider in pericol. Limeta verde, aromata si acrisoara merge de minune cu zmeura asa ca am decis sa le alatur. cine nu iubeste limeta poate sa o inlocuiasca cu lamaie, sau cu portocala pentru un gust mai dulceag. Nucile dau o nota crocanta acestui chec, deci ar fi bine sa nu le omiteti.

Checul se face simplu. Daca pregatim ingredientele dinainte trebuie doar sa mai avem un mixer la indemana pentru a le amesteca. Untul, laptele si ouale ar fi bine sa fie scoase din frigider cu 1-2 ore inainte de preparare. Spor!

Chec cu zmeura si lime_3

 

Ingrediente

3 oua

150 gr unt

150 gr zahar

250 gr faina

1+ 1/2 lingurite praf de copt

1/3 lingurita sare

coaja si zeama de la o limeta

2-3 linguri lapte

150 gr zmeura

100 gr nuci tocate

1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 20 min. Timp de coacere: 60 min. Nr portii: 12

Chec cu zmeura si lime_2

 

Faina o amestecam cu coaja rasa de la limeta, praful de copt si sarea. Zmeura o spalam si o lasam 2-3 minute pe un servetel absorbant. Punem zmeura intr-un bol impreuna cu 2-3 linguri de faina si scuturam usor castronul pentru a se distribui uniform faina.

Untul moale, la temperatura camerei, il mixam cu zaharul timp de 5-6 minute pana cand devine pufos. Adaugam ouale pe rand. Mixam bine dupa fiecare ou adaugat iar inainte de a adauga urmatorul ou punem si o lingura de faina in compozitie pentru a evita taierea.

Punem faina si laptele, alternativ, peste crema de unt si oua si amestecam usor. La final adaugam zeama la de limeta si extractul de vanilie. Omogenizam usor. Oprim mixerul. Zmeura si nucile le incorporam incet cu o spatula, pentru a nu zdrobi zmeura.

Chec cu zmeura si lime_4

 

Preincalzim cuptorul la 170 de grade. Tapetam cu unt si hartie de copt o tava medie de chec ( de 17-18cm lungime ). Turnam compozitia in tava si nivelam.

Coacem checul pentru 50-60 de minute pana cand se rumeneste frumos si trece testul cu scobitoarea. Il lasam la racit in tava apoi il rasturnam pe un platou. Pudram deliciosul chec cu zahar si il servim alaturi de cei dragi. Enjoy!

Chec cu zmeura si lime_1

 


1 Comment

Dulciuri diverse Retete Green Sugar

Dulceata de caise fara zahar

Dulceata de caise fara zahar

Imi place dulceata facuta in casa iar pana anul trecut mama era furnizorul meu principal de dulceata. Inca mai este si acum, face o dulceata grozava. Caise, capsune, prune, visine sunt fructele pe care le conserva in dulceata aproape in fiecare an. De anul trecut am inceput sa fac si eu dulceata in casa, mai timid asa, insa ma bucur ca am facut si acest pas. Anul trecut a fost anul capsunelor si al afinelor. Au iesit niste dulceturi grozave. Acum insa am incercat o dulceata si mai buna, mai parfumata si mai aromata. Este vorba despre aceasta dulceata de caise fara zahar, dar cu aroma de portocala. Pentru indulcit am folosit gelifiantul de la Green Sugar, un indulcitor sanatos si natural produs din extract de stevie.

Acest gelifiant aduce zero calorii dulceturilor noastre. Pe langa acest fapt, asigura si prepararea rapida a dulcetei. In 10-15 minute e gata si putem sa ne delectam cu o dulceata grozava. Va invit sa incercati gelifiantul impreuna cu dulceata aceasta minunata cu aroma de caise si portocala.

Dulceata de caise fara zahar_

 

Ingrediente

1,4 kg caise

1 punga Green Sugar gelifiant

1 portocala

2 linguri apa

1/2 pastaie de vanilie

Timp de preparare: 90 min Timp de coacere: 1 ora Nr borcane: 4

Dulceata de caise fara zahar_1

 

Spalam bine caisele si le punem intr-un bol incapator. Peste caise turnam 2 litri de apa fierbinte si le lasam 1 ora la odihnit.

Dupa o ora decojim cu grija caisele si scoatem samburii. Cantarim 1 kg de pulpa de caise si le punem intr-o oala cu fundul gros. Peste caise turnam gelifiantul Green Sugar si amestecam bine.

Spalamm bine portocala. Razuim coaja de portocala peste caise apoi stoarcem bine sucul. Adaugam doua linguri de apa si apoi amestecam totul bine. Punem oala pe foc si fierbem dulceata timp de aproximativ 10 minute pana se ingroasa.

Dulceata de caise fara zahar_3

Se pregatesc 4 borcanele sterilizate si uscate. Se ia pe rand un borcansi se aseaza pe lama unui cutit. Se umple borcanul cu dulceata de caise apoi se inchide ermetic cu capacul. Se procedeaza la fel si cu celelalte borcane pana cand se termina dulceata.

 

Preincalzim cuptorul la 100 de grade. Punem borcanelel intr-o tava cu putina apa pe fund si apoi le introducem la cuptor pentru o ora. Dupa o ora scoatem borcanele din cuptor si le punem intr-o tava curata. Le acoperim cu un prosop si le lasam asa pana la racirea completa. In felul acesta am obtinut o dulceata perfecta, care rezista 1-2 ani fara niciun conservant.

Sa aveti pofta!

Dulceata de caise fara zahar_2

 


10 Comments

Cheesecake

Cherry Cheesecake in a Jar

Cherry Cheesecake in a Jar

Cherry Cheesecake in a Jar – sau cheesecake la pahar. Un desert rapid si simplu de facut, deci e perfect pentru zilele cand suntem pe fuga. Sau cand pur si simplu vrem ceva dulce fara prea multe batai de cap. Avand in vedere ca se face in mai putin de jumatate de ora, ne ramane destul timp pentru a-l savura in liniste, alaturi de cei dragi. Asadar cheesecake cu cirese in varianta rapida, fara coacere, la pahar.

Cherry Cheesecake in a Jar_2

 

Ingrediente

100 gr biscuiti fragezi

300 gr crema de branza

80 gr zahar pudra

1 plic zahar vanilat

1 lingurita suc de lamaie

Sos cirese

300 gr cirese

100 ml apa

100 gr zahar

Cherry Cheesecake in a Jar_3

 

Incepem cu sosul de cirese. Spalam ciresele si le indepartam samburii si coditele. Punem pe foc ciresele impreuna cu apa si zaharul. Lasam sa fiarba timp de 10 minute, amestecand din cand in cand. Cand e gata dam sosul 10 minute la racorit.

In timp ce sa face sosul, mixam bine crema de branza impreuna cu sucul de lamaie, zaharul pudra si cel vanilat. Biscuitii ii sfaramam cu robotul sau simplu, cu sucitorul pe un tocator.

Cherry Cheesecake in a Jar_4

 

Pregatim 3-4 pahare medii. Punem alternativ in pahare biscuiti, sos de cirese si crema de branza. Deasupra ornam cu sos de cirese. Dam la rece pentru 1-2 ore apoi putem sa savuram un desert racoros si aromat. Enjoy!

P.S. V-am spus ca se face simplu si nu am glumit deloc. Il incercati si voi?

Cherry Cheesecake in a Jar_1

 


4 Comments

Muffins/Cupcakes

Black Forest Cupcakes

Black Forest Cupcakes

Hello cupcakes! Sau mai bine zis: hello black forest cupcakes! Aceste cupcakes padurea neagra isi merita pe deplin numele. Au un blat dens si negru, umed si super delicios. Este unul din cele mai bune blaturi pentru cupcakes facute de mine. Se face si usor, nu necesita mixare decat cu un tel, sau spatula. Asta pentru ca nu au unt. In schimb au ulei, oua, iaurt si ciocolata- ingrediente care fac aceste cupcakes sa fie foarte delicioase si cu o textura minunata a blatului. Umplutura este fructata, de cirese, iar decorul este simplu: frisca + cirese + bombonele de ciocolata. Enjoy!

Black Forest Cupcakes_1

 

Cupcakes

35 gr cacao

180 ml apa fierbinte

85 gr ciocolata neagra

1/2 lingurita bicarbonat

1/2 lingurita praf de copt

1 praf de sare

2 oua mari

70 ml ulei

2 linguri iaurt

150 gr faina

1 lingurita extract de vanilie

120 gr zahar

300 gr cirese

Decor

300 ml smantana pentru frisca

1 lingura zahar pudra + 1 lingurita amidon

1 lingurita extract de vanilie

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 25 min Nr portii: 12

Black Forest Cupcakes_3

 

Spalam bine ciresele si indepartam coditele si samburii.

Cupcakes. Amestecam cacaoa cu apa fierbinte si ciocolata neagra. Lasam la racorit. Intr-un bol incapator punem faina, bicarbonatul, sarea, zaharul si praful de copt. Amestecam usor cu un tel.

Separat amestecam uleiul cu ouale, iaurtul si vanilia. Adaugam si crema de ciocolata racita. Omogenizam compozitia.

Punem ingredientele lichide peste cele uscate si amestecam usor pana la omogenizare. Nu exageram cu mixarea. Ne folosim de un tel sau o spatula, mixerul nu este necesar si nici indicat.

Preincalzim cuptorul la foc mediu (180 grade). Pregatim o tava cu 12 forme de muffins. Putem sa le tapetam cu hartiute de copt sau le ungem cu unt si apoi tapetam cu faina.

Punem 1 lingura de compozitie in fiecare cavitate. Deasupra punem 3-4 cirese. Deasupra cireselor mai punem din compozitia de cupcakes astfel incat sa umplem formele pana aproape de marginea superioara.

Coacem cupcakes timp de 20-25 de minute, pana cand trec testul cu scobitoarea. Cand sunt gata le scoatem pe un gratar la racit.

Black Forest Cupcakes_2

Decor. Smantana pentru frisca o batem bat impreuna cu o lingura de zahar pudra si o lingurita rasa de amidon. Adaugam vanilia si mai mixam usor. Dam frisca la rece pentru o ora.

Ornam cupcakes cu frisca intarita. In varf punem o cireasa frumoasa si rosie. Presaram bombonele de ciocolata si suntem gata pentru a servi  niste black forest cupcakes minunate. Pofta buna!

Black Forest Cupcakes_4

 


2 Comments

Aluat sarat

Pains au lait

Pains au lait

Pains au lait sunt niste painici dragalase cu lapte, dupa o reteta frantuzeasca.  Cand eram mai tinerica eram topita dupa ele. Le vedeam prin magazine, frumos impachetate, si mereu o punga mare cu painici ajungea la mine in cos. Le savuram la micul dejun, alaturi de unt si de o cana mare cu lapte cald. Erau grozave! Cu greu ma abtineam sa nu mananc toata punga o data. Acum ca am mai crescut ( dada, si pot sa-mi fac si singura painici ) le-am incercat si acasa. Verdictul e ca se fac chiar usor, neasteptat de usor, asa incat ar fi pacat sa nu le incercati. Sunt bune de tot, pufoase, moi si cu un gust delicat de lapte si unt. Vreti painici mai bune ca acestea? Nu exista. Insa reteta o aveti aici si musai sa le incercati.

Pains au lait

Ingrediente

400 gr faina

50 gr unt

200 ml lapte

10 gr drojdie proaspata

1 lingurita sare

1 lingura zahar

Timp de preparare: 2 ore Timp de coacere: 15 minute  Nr portii: 12

Pains au laitMod de preparare: Cernem faina cu sarea intr-un bol. Facem o adancitura in mijloc. Laptele il incalzim usor impreuna cu zaharul. Cand e caldut oprim focul si adaugam drojdia. Lasam sa stea timp de 10 minute la odihnit.

Punem laptele peste faina impreuna cu untul moale. Incepem sa framantam pana obtinem un aluat omogen, Dupa caz, mai adaugam faina sau lapte. Continuam framantarea timp de 10 minute, pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Acoperim aluatul cu un prosop curat si-l lasam la dospit timp de 30-40 de minute.

Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor. Rasturam aluatul pe masa de lucru usor infainata. Impartim aluatul in 12 bucati egale. Luam fiecare bucata si-i dam o forma lunguiata, in genul unei mini-baghete. Punem toate mini-baghetele pe hartia de copt din tava. Cu un cutit cu varful ascutit le crestam in 3 locuri. Ungem painicile cu ou batut si le lasam la dospit timp de 30 de minute.

Intre timp, incalzim cuptorul la 200 grade. Dupa ce au dospit painicile si si-au dublat volumul, sunt gata de copt. Le mai ungem o data cu ou batut si le introducem in cuptorul bine incins. Le lasam la copt timp de 13-15 minute, pana cand se rumenesc frumos.

Pains aux lait_2

Cand sunt gata. scoatem tava din cuptor pe un gratar. Daca dorim painicile mai moi atunci trebuie sa le acoperim cu un prosop curat la 5 minute dupe ce le-am scos din cuptor. Daca dorim crusta mai crocanta, atunci le lasam descoperite pana la racirea completa.

Sunt painicile perfecte pentru a incepe ziua intr-un mod minunat. La final va las o poza cu sectiunea pufoasa si delicioasa. Enjoy!

Pains au lait

Sursa de inspiratie aici


3 Comments

  • « Previous Page
  • 1
  • …
  • 16
  • 17
  • 18
  • 19
  • 20
  • …
  • 69
  • Next Page »

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316