• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Rulada genoise cu caise si ciocolata

Prajituri

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Caisele incep sa-si faca aparitia prin piete. Sunt atat de aromate incat e imposibil sa nu faci ceva bun cu ele. Rulada cu caise si ciocolata este o alegere grozava. Blatul fin si dulce merge foarte bine cu aroma fructata a caiselor si cu ciocolata dulce amaruie. Este o rulada parfumata, eleganta si rafinata. Enjoy!

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Ingrediente

4 oua

4 linguri zahar

4 linguri faina

30 gr unt

1 praf de sare

 

Umplutura

200 gr dulceata de caise

200 gr ciocolata neagra

250 ml smantana

1 lingurita zahar vanilat

Timp de preparare: 40 min.  Timp de coacere: 15 min.  Nr. portii: 12

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Untul il topim pe foc mic si il lasam la racit. Ouale le mixam bine cu un praf de sare si cu zaharul pana cand isi tripleaza volumul. Adaugam untul topit si mai mixam 10 secunde. Oprim mixerul. Faina o incorporam cu miscari usoare, de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la aragaz. Turnam compozitia in tava si nivelam. Coacem blatul timp de 15 minute. Cand e gata il rasturnam pe un prosop  curat. Rulam prosopul cat timp blatul e cald. Lasam rulada la racit.

Rulada genoise cu caise si ciocolata

Pentru crema e simplu. Incalzim smantana pana aproape de punctul de fierbere. Adaugam ciocolata si vanilia. Lasam doua minute deoparte. Amestecam apoi energic pentru a obtine o crema fina. Lasam crema jumatate de ora la racorit.

Desfacem usor prosopul cu rulada. Ungem bine blatul cu dulceata de cause. Deasupra intindem crema de ciocolata. Rulam strans blatul. Il dam la rece pentru o ora. Glazuram rulada cu glazura de ciocolata. Servim in portii potrivite. Este in deliciu. Sa aveti pofta! Enjoy!

Rulada genoise cu caise si ciocolata

 


9 Comments

« Panna Cotta cu capsune si limeta
Tort stracciatella cu cirese »

Comments

  1. simonacallas says

    June 20, 2015 at 4:33 am

    Minunata rulada, combinatia de ciocolata cu dulceata de caise e excelenta, felicitari pentru idee! (y)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 20, 2015 at 12:05 pm

      Multumesc Simona. Intr-adevar e grozava, un dulce rafinat. Te pup!

      Reply
  2. Cristina's World says

    July 9, 2015 at 9:06 am

    Toti am pornit de jos si toti am simtit la un moment dat ca nu ne apreciaza nimeni, ca munca noastra nici nu este observata, ca nu insemnam nimic si ca ne pierdem in marea asta de oameni si idei. Eu va propun ca in fiecare luna sa sustineti intr-o postare un alt blog. Fie ca este un blog mic, aflat la inceput de drum, sau un blog pe care il apreciati si-l urmariti cu regularitate, sau un blog de pe care v-ati inspirat adesea pentru meniul zilnic, pomeniti-l intr-o postare si faceti-i o surpriza. Va asigur ca gestul vostru va pune un zambet pe fata unui om, iar in ziua de azi, cand zambetele sunt atat de rare, cum sa refuzi sa fii tu cel care daruieste zambete?
    Te astept cu mare drag la provocarea “Virtual hug” http://cristina-cristinasworld.blogspot.ro/2013/11/provocarea-virtual-hug.html
    Multumesc anticipat! 😀

    Reply
  3. Laura Coltuc says

    July 14, 2015 at 5:58 pm

    Ce inseamna GENOISE? Voi incerca aceasta reteta cu siguranta! Spor in continuare!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 14, 2015 at 6:57 pm

      Genoise este un fel de pandispan, italian, care pe langa ingredientele din pandispanul clasic contine si unt topit – ii da putina fragezime :)

      Reply
  4. Laura C says

    July 22, 2015 at 5:43 pm

    Ce fel de smantana ai folosit? (cu atatea sortimente nu stim ce sa alegem :) )

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 22, 2015 at 7:19 pm

      Laura, am folosit smantana dulce de gatit. Mai exact smantana de la bunica, cu un procent mai ridicat de grasime. Daca nu ai asa ceva recomand ori smantana grasa din piata ( de la separator ) ori smantana pentru frisca.

      Reply
  5. Laura C says

    July 26, 2015 at 11:00 pm

    Check! Am folosit sm pt frisca cu 30 %grasime. Am simtit nevoia sa bag putin mixerul in crema pentru ca nu se intarea suficient (dupa mai bine de 30 min de stat la rece) si nu mai aveam rabdare. Delicioasa!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      July 27, 2015 at 4:34 am

      Super, ma bucur mult! Si pe mine m-a incantat rulada!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316