• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Prajitura cu crema de ciocolata si cirese

Prajituri

Prajitura cu crema de ciocolata si cirese

Cateodata am o pofta grozava de ciocolata si ma axez doar pe dulciuri cu ciocolata, multa ciocolata. Torturi, prajituri, tarte…indiferent cum se numeste desertul e musai sa aiba multa ciocolata. Asa este si aceasta prajitura cu crema de ciocolata si cirese. Are un blat super delicios si dens cu cacao. Urmeaza o crema neagra si fina de ciocolata cu cirese, un nou rand de blat iar deasupra o crema fina si dulce de ciocolata cu lapte. Ca nota finala am adaugat pudra de cacao, cirese si bomboane de ciocolata. Doriti mai multa ciocolata decat atat? Teoretic se poate, insa practic cred ca aceasta prajitura este exact ce aveti nevoie. Un deliciu de zile mari, un festin cu ciocolata si fructe proaspete si aromate. Enjoy!

Prajitura cu ciocolata si cirese

Blat

100 gr unt
3 oua mari
150 gr zahar
130 gr faina
80 gr nuci macinate
40 gr cacao
100 gr iaurt
1/2 lingurita sare
1 lingurita praf de copt
1 lingurita bicarbonat
4 linguri cafea fierbinte

Crema

500 ml lapte

4 oua

5 linguri amidon

150 gr zahar

150 gr unt

150 gr ciocolata neagra

150 gr ciocolata cu lapte

1 lingurita extract de vanilie

1 praf de sare

300 gr cirese

Timp de preparare: 1 ora Timp de coacere: 25 min. Nr portii: 20

Prajitura cu ciocolata si cirese

Blat. Untul moale la temperatura camerei il mixam bine de tot impreuna cu zaharul pana cand devine o crema alba si pufoasa. Separat amestecam faina cu cacaoa, nucile, sarea, praful de copt si bicarbonatul.

Peste unt adaugam ouale, cate unul pe rand, alternativ cu o lingura de ingrediente uscate. Asta inseamna ca dupa fiecare ou adaugam o lingura de ingrediente uscate si mixam bine. Dupa ce am terminat cu cele trei oua punem jumatate din ingredientele uscate ramase si iaurtul ( la temperatura camerei). Mixam usor pana la omogenizare. Continuam cu restul de ingrediente uscate si cu cafeaua fierbinte. Nu exageram cu mixarea, trebuie doar sa obtinem o compozitie uniforma.

Preincalzim cuptorul la 180 de grade. Tapetam cu hartie de copt tava mare de la cuptor, cea de 30/40cm. Turnam compozitia in tava si nivelam usor cu o lingura. Coacem blatul timp de 20-25 de minute, pana cand marginile se desprind frumos de tava. Cand e gata il scoatem pe un gratar la racit. Il taiem apoi in doua bucati de 20/30 cm.

Ciresele le spalam bine, le scoatem samburii si le lasam la scurs.

Prajitura cu ciocolata si cirese

Crema. Punem laptele pe foc mic. Ouale le amestecam cu un tel impreuna cu un praf de sare. Adaugam zaharul si amidonul si continuam sa amestecam pana obtinem o compozitie omogena. Turnam cateva linguri de lapte fierbinte peste crema de oua si amestecam bine. Punem apoi crema de oua peste lapte si tinem compozitia pe foc mediu. Amestecam continuu pana se ingroasa si incepe sa fiarba. Oprim focul si adaugam vanilia. Impartim compozitia in doua parti, una de o treime si cealalta de  doua treimi. Peste crema mai multa punem ciocolata neagra rupta bucatele si 100 gr de unt. Peste crema mai putina punem ciocolata cu lapte rupta bucatele si 50 gr de unt. Lasam cremele 2-3 minute la odihnit. Amestecam apoi energic in ambele crema pana obtinem doua creme fine. Acoperim cremele cu folie alimentara si le dam la rece pentru 2-3 ore.

Asamblare. Punem o bucata de blat pe un platou. Turnam jumatate din crema neagra si deasupra asezam ciresele. Peste cirese punem restul de crema neagra. Acoperim cu cealalta jumatate de blat. Peste blat punem crema de ciocolata cu lapte. Dam prajitura la rece pana a doua zi.

In momentul servirii pudram prajitura cu cacao neagra. O decoram cu ciocolata si cirese dupa preferinta. Se poate taia usor cu ajutorul unui cutit cu taisul fierbinte. Este o minunatie de prajitura, plina de arome si de ciocolata. Toti degustatorii ei vor fi incantati. Pofta buna!

Prajitura cu ciocolata si cirese_3


8 Comments

« Chocolate Fudge
Victoria Sponge Cake – Tort Victoria »

Comments

  1. Diana says

    June 8, 2015 at 8:58 am

    Wow , ce tentanta este … nu cer ptr ca sunt sigura c-a disparut instant , asa c-am retinut-o-n caietelul meu :)

    Reply
    • Paula says

      June 8, 2015 at 12:16 pm

      Diana, adevarul este ca a trecut repede :) Sper sa o faci pentru ca merita, este o bunatate de prajitura. Astept si impresii 😉
      Te pup!

      Reply
  2. TeoBucatar says

    June 8, 2015 at 5:17 pm

    De fiecare data plec de la tine cu o pofta nebuna de ceva dulce, atat esti de convingatoare!

    Reply
  3. Gabriela says

    June 9, 2015 at 12:55 pm

    Și mie îmi plac prăjiturile cu multă ciocolată! Prăjitura ta arată foaaarte bine!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 10, 2015 at 11:48 am

      Multumesc mult Gabriela. Este si foarte delicioasa! Pupici

      Reply
  4. Maya says

    June 12, 2016 at 2:33 pm

    Buna. Imi spui te rog, la blat trebuie o lingurita de praf de copt sau un pliculet? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 12, 2016 at 4:39 pm

      Buna Maya, la blat trebuie doar o lingura de praf de copt. Seara frumoasa!

      Reply
  5. Adry says

    May 16, 2017 at 7:39 pm

    Am incercat multe din prajiturile tale. Toate mi-au iesit foarte bune. Singura chestie ca le faci in tava prea mica . Iar cum noi suntem 5 persoane nu ne ajunge. Daca fac in tava de 30/40 trebuie sa dublez cantitatile sau sa le triplez?

    Multumesc

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316