• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Prajituri / Angel Food Cake

Prajituri

Angel Food Cake

Angel Food Cake este un blat de tort, sau chiar tort, care se face doar din albusuri, zahar si faina. Din acest motiv are o culoare alba, superba, culoarea ingerilor. Cu toate acestea alte caracteristici l-au facut sa se numeasca asa. Textura delicata si aerata i-au dat denumirea de prajitura ingerilor. Si pe buna dreptate. Este o prajitura de sarbatoare, o prajitura pe care nu-l faci la orice ocazie.

Nu se face chiar usor. Trebuie avut grija la unele detalii. Tava in care se coace blatul trebuie sa fie de metal, teflon, nicidecum silicion, pentru ca are nevoie de pereti pe care sa se sprijine. Tava nu trebuie unsa deloc, doar curatata bine. Este de preferat sa se coaca intr-o forma de guguluf cu gaura in mijloc pentru a permite aerului sa circule mai bine. Tenperatura de coacere este una potrivita insa timpul de coacere este putin mai lung decat la un blat obisnuit.

Angel Food Cake

Ingrediente

10 albusuri

150 gr zahar

100 gr faina

1 praf de sare

1 lingurita cream tartar

1 lingura suc de lamaie

Decor

200 gr smantana dulce

2 linguri zahar

capsune proaspete

Timp de preparare: 30 min. Timp de coacere: 45 min. Nr portii: 12-16

Angel Food Cake

Albusurile, la temperatura camerei, le batem spuma impreuna cu un praf de sare. Cand albusurile incep sa prinda volum adaugam crema tartar si lingura de lamaie. Continuam sa mixam pana cand obtinem o spuma ferma.

Adaugam zaharul, cate o lingura pe rand, si mixam bine dupa fiecare adaugare. Nu trebuie sa ramana cristale de zahar netopite inainte de a adauga si urmatoarea lingura. Dupa ce am adaugat tot zaharul punem si faina si amestecam usor, cu miscari de jos in sus.

Preincalzim cuptorul la 175 de grade. Punem cate o lingura din compozitie in tava, treptat, pentru a putea umple eventualele goluri de aer. Cand am terminat toata compozitia nivelam frumos si dam tava la cuptor. Coacem blatul timp de 40-45 de minute, pana cand se rumeneste frumos.

Angel Food Cake

Scoatem tava din cuptor si o rasturnam pe un gratar. Ideal ar fi sa punem tava pe o sticla, atsfel incat sticla sa intre in mijlocul formei de guguluf. Lasam tava pe sticla/gratar pana cand blatul este racit complet. Cu ajutorul unui cutit subtire desprindem marginile prajiturii de tava. Asezam blatul pe un platou.

Smantana o mixam usor cu zaharul pana cand aceste se topeste. Turnam smantana dulce deasupra prajiturii si ornam cu capsune proaspete. Taiem blatul cu un cutit ascutit, cu taisul fierbinte. Enjoy!

Angel Food Cake


2 Comments

« Inghetata de ciocolata cu sos de cirese
Rulada de cacao cu mascarpone, iaurt si cirese »

Comments

  1. Simona says

    June 12, 2015 at 12:01 pm

    Cat de fain arata!! Pe un site din It am facut acum ceva timp reteta asta.. si mi-a ramas in cap :)

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      June 14, 2015 at 7:33 pm

      Da, e grozav de bun, delicat si aromat. Te pup Simo!

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316