• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Aluat sarat / Spirale cu crema de branza si leurda

Aluat sarat

Spirale cu crema de branza si leurda

Din cand in cand mi se face pofta de aluat dospit. Si ce poate fi mai bun decat sa combini aluatul dospit, pufos cu verdeturi proaspete de sezon? Spirale cu crema de branza si leurda a fost alegerea mea. O alegere delicioasa zic eu. Spirale aromate din aluat pufos cu leurda si o umplutura cremoasa de branza. Reteta e simpla, dupa cum urmeaza.

Spirale cu crema de branza si leurda

Aluat
600 gr faina
1 lingurita sare
20 gr drojdie proaspata
250 ml lapte
2 oua mari
50 gr unt moale
1 lingura zahar
1 legatura leurda

Umplutura
400 gr branza cremoasa de vaci
1/2 legatura marar
3 catei usturoi
1 lingurita sare
piper, turmenic

Spirale cu crema de branza si leurda

Leurda o spalam bine, o uscam cu ajutorul unui prosop curat, apoi o taiem in fasii subtiri. Cernem faina intr-un bol incapator iar in mijloc facem o adancitura.
Incalzim usor 200ml lapte, punem lingura de zahar si drojdia si le lasam asa timp de 10 minute.
In adancitura din faina punem laptele cu drojdia, ouale. leurda si incepem sa framantam. Cand aluatul incepe sa se omogenizeze adaugam sarea si untul si framantam bine – cel putin 10 minute – pana cand obtinem un aluat elastic si nelipicios. Daca aluatul este prea tare se mai poate adauga putin lapte, iar daca este prea moale se mai poate suplimenta cu faina, cate o lingura o data.
Punem aluatul intr-un loc caldut ferit de curenti  si-l lasam la dospit pentru o ora sau pana cand isi dubleaza volumul.
Pentru crema amestecam bine branza de vaci cu mararul, sarea, piperul. Dupa gust putem sa punem si usturoi si turmenic.
 Spirale cu crema de branza si leurda
Dupa ce aluatul a dospit suficient il rasturnam pe masa de lucru bine infainata. Il intindem intr-un dreptunghi gros de 0.5 cm. Pe suprafata aluatului intindem crema de branza apoi rulam strans. Din sulul obtinut vom taia spirale cu ajutorul unui cutit bine ascutit. Punem spiralele astfel obtinute intr-o tava tapetata cu hartie de copt. Le ungem cu ou batut. Lasam spiralele inca 20-30 de minute la dospit.
Preincalzim cuptorul la 190 de grade iar cand este incins introducem spiralele la cuptor. Dupa 10 minute reducem focul la 180 de grade si le mai lasam 15-20 de minute pana cand se rumenesc frumos.
Sunt delicioase atat calde cat si reci. Merg bine alaturi de un pahar cu lapte sau o cana de iaurt. Enjoy!
 Spirale cu crema de branza si leurda


3 Comments

« Carrot Cake Cheesecake
Tort genoise cu mousse de piersici si ciocolata alba »

Comments

  1. TeoBucatar says

    April 18, 2015 at 4:51 pm

    De doua ori like: pentru forma si pentru gust!

    Reply
  2. Alina says

    May 5, 2020 at 6:26 am

    Buna Paula! Pot sa le fac cu branza
    feta si spanac? Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      May 24, 2020 at 1:36 pm

      Buna Alina, cu siguranta ca se pot face. Trebuie doar sa faci o compozitie usor de intins din cele doua ingrediente.

      Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316