• Prajituri
  • Torturi
  • Cupcakes
  • Aluat dulce
  • Tarte
  • Cheesecake

Enjoy Dessert!

Enjoy food, enjoy life!

  • Home
  • Index Retete
  • Blog
  • Categorii
    • Aluat dulce
    • Aluat sarat
    • Biscuiti
    • Cheesecake
    • Checuri
    • Clatite
    • Diverse >>>
      • Dulce Romanie
      • Dulciuri diverse
      • Provocarea secreta
      • Raw/Vegan
      • Retete Green Sugar
    • Dulciuri de post
    • Inghetata
    • Muffins/Cupcakes
    • Prajituri
    • Retete de mancare >>>
      • Aperitive
      • Ovo-lacto-vegetarian
      • Mancare de post
    • Tarte >>>
      • Tarte/placinte dulci
      • Tarte/Placinte sarate
    • Torturi
  • Blogroll
  • Contact
  • Prajituri cu ciocolata
  • Retete sarbatori
You are here: Home / Dulciuri diverse / Nuci umplute cu crema

Dulciuri diverse Aluat dulce

Nuci umplute cu crema

Nucile umplute cu crema de nuci si cacao au fost mereu o atractie si o provocare pentru mine. Sunt niste fursecuri minunate cu aluat foarte fraged si aromat si umplutura minunata cu nuca si cacao – aceste aspecte explica atractia, iar pentru pofticiosi ca mine sunt irezistibile. Provocarea a constat in faptul ca nu aveam forme, nu stiam unde sa le gasesc. Insa, din fericire, o persoana draga mie (mama) mi-a facut cadou un set de forme de nuci. Bucuria a fost mare si astfel m-am pus pe treaba. Treaba destul de migaloasa si multa as spune eu, insa merita tot efortul pentru ca au iesit cele mai delicioase nuci!!

Reteta pentru cojile de nuca o am tot de la mama si e foarte buna. Iese un aluat grozav, usor de lucrat cu el iar dupa coacere e foarte fraged. Crema este o adaptare a mea, pe langa albusuri, nuca si cacao am adaugat mascarpone iar textura a fost minunata!

 

Nuci umplute_3

Aluat
200 gr unt
100 gr untura
4 galbenusuri
200 ml lapte
150 gr zahar
faina cat cuprinde
1 lgta bicarbonat
1 lgta amoniu
1 plic zahar vanilat
coaja rasa de portocale

Crema
4 albusuri
200 gr zahar
200 gr nuci macinate
2 linguri cacao
1 lgta esenta de rom
250 gr mascarpone

Timp de preparare: 30 min Timp de coacere: 2 ore Nr nuci: 75

 

Nuci umplute_1

Amestecam usor galbensurile cu zaharul, zaharul vanilat, coaja rasa de portocala, amoniul si bicarbonatul. Topim usor untura si untul, trebuie sa fie lichide dar nu fierbinti. Adaugam peste grasime galbenusurile apoi laptele si amestecam bine. Faina o punem treptat si continuam sa amestecam. Adaugam faina pana cand obtinem un aluat ( ca si cel de tarta ) omogen, lucios si usor de lucrat. Aluatul nu trebuie sa fie tare, ci usor moale pentru a putea fi manevrat. Acoprim aluatul cu folie si-l lasam la odihnit pentru 15 minute.

Preincalzim cuptorul la 170-180 de grade. Ungem usor cojile de nuca cu unt – acest lucru este necesar doar la prima tura de copt. Eu am avut 25 de coji. Din aluatul rezultat am facut 150 de coji de nuca, deci 75 de nuci umplute.

DSC_2Impartim aluatul in bucati mici, de marimea unei alune. Punem o bucata de aluat in forma de nuca si o presam bine astfel incat sa imbrace tot interiorul formei. Procedam la fel cu restul de aluat pana umplem toate cojile de nuca.

DSC_1

Punem cojile de nuca intr-o tava mare si le dam la cuptor. Coacem cojile de nuca pentru 12-15 minute pana incep sa se rumeneasca usor. Nu trebuie sa fie foarte rumene deoarece se va intari prea mult aluatul.

Continuam procedeul pana cand terminam tot aluatul. Trecem apoi la crema.

 

Nuci umplute_2

Batem usor albusurile. Adaugam zaharul, cacaoa si nucile macinate si punem amestecul pe foc mic. Lasam crema pe foc timp de 5-6 minute pana se ingroasa usor. In felul acesta albusurile nu vor mai fi crude.

Luam crema de pe foc si adaugam esenta de rom apoi incorporam mascarpone. Amestecam bine pana obtinem o crema omogena. Cu aceasta crema vom umple cojile de nuca. La final vom avea o multime de nuci umplute cu crema, fragede, aromate si extrem de gustoase. Enjoy!

 

Nuci umplute_4


7 Comments

« Retete dulci pentru masa de Paste
Provocarea Secreta – parada lunii martie »

Comments

  1. Simona says

    April 2, 2015 at 7:48 pm

    De cand tot zic sa-mi i-au si eu o forma.. Nucile astea imi amintesc de nuntile care se faceau odata la tara.. bunica si sora ei erau printre bucataresele de la nunti.. iar noi, nepotii, cand ne-am mai marit `nitel, umplem cu crema nucile… Iar cand eram mai mici le furam gata facute.. :))

    Reply
  2. Ri says

    April 1, 2016 at 1:48 am

    Beautiful blog! Could you please add recipe in English?

    Thanks in advance

    Reply
  3. Anda says

    April 2, 2016 at 12:20 pm

    Ador nucile mi-ar plăcea mult sa incerc aceasta reteta insa…Nu stiu cat reprezinta acesta “făină cat cuprinde”.Ma intereseaza cu aproximatie,cantitatea de făina. Multumesc frumos.

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      April 7, 2016 at 6:07 am

      Buna Anda. Nici eu nu mai stiu exact insa ai putea sa incepi cu 500 gr de faina. Pe urma adaptezi cantitatea in functie de cat e de moale aluatul. Sper sa iasa cum trebuie. Asa am primit si eu reteta de la mama :)

      Reply
  4. Anca Boghean says

    December 23, 2016 at 7:39 am

    Super reteta! Am si eu astfel de forme, asa ca am salvat-o. Multumesc!

    Reply
    • Paula Gafitescu says

      December 23, 2016 at 10:20 pm

      Anca, ma bucur ca-ti place!

      Reply
  5. Daniela Barariu says

    December 18, 2018 at 6:20 pm

    Mama mea facea reteta tot asa dar fara lapte,ce rol are laptele in reteta, face aluatul mai moale?

    Reply

Leave a Reply Cancel reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Despre autor

Buna, sunt Paula! Sunt autoarea blogului, persoana din spatele aparatului foto si cea care poarta sortul in bucatarie. Va invit sa descoperiti deliciile prezentate pe Enjoy Dessert!

Categorii populare

  • Prajituri cu ciocolata
  • Prajituri
  • Torturi
  • Cheesecake

Must Reads

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Follow me on pinterest

Visit Enjoy Dessert!'s profile on Pinterest.

S-ar putea sa va placa si….

Muffins cu zmeura si ciocolata

Muffins cu zmeura si ciocolata

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Cheesecake cu zmeura si fistic – fara coacere

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Verine cu piersici si crumble cu scortisoara

Brownies cu caramel si nuci pecan

Brownies cu caramel si nuci pecan

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Trufe cu ghimbir si ciocolata alba

Follow    

Bloguri prietene

Lecturi si Arome

Copyright © Enjoy Dessert! 2012-2015. Toate drepturile sunt rezervate. · Divine theme by Restored 316